הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מצליח לבצע סקוואט כמו שצריך, ומרגיש כאבים בגב בהתרוממות

• פותח/ת השרשור AlonZa
  • פורסם בתאריך

AlonZa

משתמש מתחיל
146
14
נק' מוניטין:
32
146
14
היי,
אני צריך עזרה עם הטכניקה של הסקוואט, פשוט לא מצליח לבצע את זה טוב ומרגיש קצת כאבים בגב בהתרוממות, בלי משקל פחות כאב
אבל עם משקל על הגב הכאב חזק יותר.

הנה סרטון שלי מבצע את הסקוואט (תתעלמו מהמגבות על הראש, זה כדי שלא יראו אותי, ותתעלמו מזה שאני משתמש במגב במקום במוט, פשוט אין לי שום מוטות אולימפיים בבית).

לפני שתשאלו , אני בן 21.5

אמשח לעזרה רצינית בעניין, תודה וגמר חתימה טובה.

• פותח/ת השרשור
באותו תת פורום שפתחת בו את האשכול הזה.
לצורך העניין, אתה יכול לנסות ללכת לפיטנס לנד בראשון לציון, זה חדר כושר מצוין עם אנשים מאוד חזקים.

על איזה תת פורום אתה מדבר ?לא מצאתי..

אני כבר מתאמן בחדר כושר בחולון שנקרא אייקון פיטנס, אני כרגע לא מתכוון לעבור
אני גם גר בחולון אז אני לא אלך לחדר כושר בעיר אחרת.

חחחח

כי אני לא רוצה שיראו אותי כדי שלא יעירו הערות על המראה שלי וכו'.

צפיתי בסרטון, אני מנסה בימים אלה לשפר את השיווי משקל שלי בלי מוט ובעזרת ה' כשיפתחו החדרי כושר עוד כמה שבועות כבר אוכל לעשות את זה
גם עם משקל..
מה יעירו לך כבר? לאף אחד זה לא משנה איך אתה נראה, לא מסתכלים על זה
מקסימום אתה תמיד יכול למחוק את הסרטון מהיוטיוב אחרכך

מה יעירו לך כבר? לאף אחד זה לא משנה איך אתה נראה, לא מסתכלים על זה
מקסימום אתה תמיד יכול למחוק את הסרטון מהיוטיוב אחרכך
עד היום צוחקים עליי החרמנים של הכיתה.
מה שעולה לרשת...
הורג אותך.

למה שלמישהו יהיה אכפת איך אתה ניראה? זה פורום של פיתוח גוף לא של דוגמנות
ראית איך אני ניראה? זה שאולי כמה ילדים בני 15 צחקו עליך בכיתה זה לא אומר שזה העולם האמיתי גם אני הייתי בגישה כזאת והתביישת לעלות סירטון שלי לאינטרנט אבל אם זה חשוב לך להתקדם זה מתחיל קודם כל מפה

• פותח/ת השרשור
אל תסבך אותו, זו אולי בעיה מסויימת, אבל האחרונה מהבעיות שלו

כרגע אני עובד על הסקוואט בכך שאני נעזר במשקולות שאני מחזיק אותם מול הגוף וזה מאוד עוזר לשיפור השיווי משקל. כשאני אראה שיפור עוד יותר משמעותי אעלה לפה סרטון חדש כדי לשמוע דעות אם השתפרתי.
מאמין שזה נגרם מחוסר מוביליות בקרסול. תחפש אצל "squat university "ankle test , ותראה מה התוצאה

כרגע בימים האלה אני עובד על התנועה של הסקוואט בכך שאני מחזיק שני משקולות שכל אחת מהם 3 קילו מול הגוף וזה עוזר לשפר את השיווי משקל(לקחתי את הרעיון מאיזה סרטון ביוטיוב שראיתי לגבי הבעיה שלי)

למה שלמישהו יהיה אכפת איך אתה ניראה? זה פורום של פיתוח גוף לא של דוגמנות
ראית איך אני ניראה? זה שאולי כמה ילדים בני 15 צחקו עליך בכיתה זה לא אומר שזה העולם האמיתי גם אני הייתי בגישה כזאת והתביישת לעלות סירטון שלי לאינטרנט אבל אם זה חשוב לך להתקדם זה מתחיל קודם כל מפה

א' - אני לא בן 15, אני בן 21.
ב' - אין לי כוח שיתחילו להעיר "אתה נראה צער" וכו' כי זה גם ככה מפריע לי וכן יש לא מעט אנשים מבוגרים
שאוהבים להעיר לבן אדם על המראה.

אל תסבך אותו, זו אולי בעיה מסויימת, אבל האחרונה מהבעיות שלו
לא חושב שזה לסבך. לא אמרתי לו שזו הבעיה, אמרתי לו לעשות "מבחן" שזה יקבע אם זה הגורם לבעיה או לא.
כשעשיתי סקוואט בפעם הראשונה(בלי מוט), הייתי בדיוק כמוהו. נפלתי לאחור כל פעם, באותה צורה כמוהו. בגלל חוסר במוביליות בעיקר בקרסול.

כרגע אני עובד על הסקוואט בכך שאני נעזר במשקולות שאני מחזיק אותם מול הגוף וזה מאוד עוזר לשיפור השיווי משקל. כשאני אראה שיפור עוד יותר משמעותי אעלה לפה סרטון חדש כדי לשמוע דעות אם השתפרתי.

כרגע בימים האלה אני עובד על התנועה של הסקוואט בכך שאני מחזיק שני משקולות שכל אחת מהם 3 קילו מול הגוף וזה עוזר לשפר את השיווי משקל(לקחתי את הרעיון מאיזה סרטון ביוטיוב שראיתי לגבי הבעיה שלי)

א' - אני לא בן 15, אני בן 21.
ב' - אין לי כוח שיתחילו להעיר "אתה נראה צער" וכו' כי זה גם ככה מפריע לי וכן יש לא מעט אנשים מבוגרים
שאוהבים להעיר לבן אדם על המראה.
למה שמישהו יעיר על הגיל? וגם אם כן שים זין מה אכפת לך
פה דוקא מעודדים אנשים להתאמן בגיל 15 וכל זה
בקיצור אתה מתעסק בדברים לא רלוונטיים כמו לשים מגבת על הפנים אתה רוצה לפתח את הגוף שלך בסקוואט לך על זה בכל הכח ואם זה מה שאתה באמת רוצה תאמין לי שאף אחד שמעיר לך פה על המראה לא יוריד אותך מזה

• פותח/ת השרשור
היי, עדכון :מאז הסרטון האחרון שהעליתי ניסיתי לשפר את טכניקת הסקוואט שלי קודם כל כתנועה לפני שאני חוזר לחדר כושר לעשות
סקוואט עם מוט כבד
אבל.. ללא הצלחה.עבדתי לפי הסרטון הזה :

החזקתי 2 משקולות שכל אחת מהם 3 קילו מולי וזה באמת עזר לי לשבת יותר טוב אבל עדיין בלי המשקולות אני פשוט עף אחורה..
וגם עם המשקולות בקושי אני מצליח להיות בפוזיציה של הסקוואט לחצי דקה.
פלייזזזז עזרה ואל תגידו לי לקחת מאמנים אישיים, באמת שאין לי משהו נגדם אבל אני פשוט כרגע מעדיף שלא.
אני חייב עזרה בלשפר את השיווי משקל שלי לפני שאני חוזר לחדר כושר לעשות סקוואט עם מוט.
תודה מראש.

היי, עדכון :מאז הסרטון האחרון שהעליתי ניסיתי לשפר את טכניקת הסקוואט שלי קודם כל כתנועה לפני שאני חוזר לחדר כושר לעשות
סקוואט עם מוט כבד
אבל.. ללא הצלחה.עבדתי לפי הסרטון הזה :

החזקתי 2 משקולות שכל אחת מהם 3 קילו מולי וזה באמת עזר לי לשבת יותר טוב אבל עדיין בלי המשקולות אני פשוט עף אחורה..
וגם עם המשקולות בקושי אני מצליח להיות בפוזיציה של הסקוואט לחצי דקה.
פלייזזזז עזרה ואל תגידו לי לקחת מאמנים אישיים, באמת שאין לי משהו נגדם אבל אני פשוט כרגע מעדיף שלא.
אני חייב עזרה בלשפר את השיווי משקל שלי לפני שאני חוזר לחדר כושר לעשות סקוואט עם מוט.
תודה מראש.

תנסה לעשות מה שעשית אבל תרד לאט עם המשקל של המשקולת.ֿ
אם אתה מצליח עם סה״כ 6 קילו משקולת בטכניקה טובה בלי ליפול, אז תרד ל-5 קילו ותתרגל וכך הלאה,
עד שתהיה מספיק יציב עם 0 קילו, או בקבוק קולה. עדיף בלי נעליים, בלי להישען קדימה בשביל לא ליפול.

זה כנראה ייקח זמן. תתרגל כל יום וכמה שיותר.
זה לא לגמרי קשור לכוח בשרירים שלך. הגוף שלך צריך ללמוד לאזן את עצמו... מע׳ העצבים לומדת.ֿ

שיהיה בהצלחה ובעזרת השם בהמשך תעלה לפה לוג עם משקל על המוט.

נערך לאחרונה:
במצב הזה אתה יכול להיות סטטי?

קבצים מצורפים

• upload_2020-10-6_17-4-9.jpeg
    upload_2020-10-6_17-4-9.jpeg
    KB 40.3 · צפיות: 49
אתה פשוט לא זז בצורה טבעית.
נראה כאילו קיבלת הדרכה שגויה לאיך עושים סקוואט, ויהיה קשה יותר לתקן את זה מאשר אדם בלי הדרכה.

תוריד נעליים, תרגיש את הרצפה עם כפות הרגליים.
תרגיש איך המשקל של הגוף שלך לא רק על העקב, אלא גם על הבהונות של הרגליים.
תרגיש את זה בכל מהלך התרגיל. אתה נשען אחורה מידי, וכל המשקל רק על העקבים.
תן לברך לעוף יותר קדימה.

יש עוד הרבה דברים לתקן, אני ממליץ לך לקחת מישהו ספציפי לסקוואט, אני ממליץ על אליהו הנקין.
יש הרבה דברים ללמוד. אבל הכי קריטי, שלא תיפול אחורה בסקוואט.

• פותח/ת השרשור
הנה וידאו חדש אחרי שהתאמנתי על הסקוואט כמה שבועות, אני כבר לא נופל אחורה. אשמח לשמוע את דעתכם מה עוד לשפר(אם בכלל יש עוד מקום לשיפור). אני שוב פעם מבקש, אל תציעו לי לקחת מאמן בשלב זה כי אני לא יכול, ולדעתי אני יכול להמשיך ללמוד את הטכניקה בעצמי וזה לא כל כך מסובך. תודה והמשך לילה טוב.

נראה יותר טוב
למה אתה מבזבז כלכך הרבה זמן על התמקמות? ולמה אתה עומד כלכך רחב?
תנסה לחשוב יותר להתיישב אחורה, ממש כאילו אתה בא לשבת על כיסא בלתי נראה שמאחוריך
אולי אפשר בשלב הזה להוסיף מטאטא או מקל על הגב ולתרגל back squat

עדיין לא טוב. אתה לא יושב אחורה, פיסוק רחב מדי, ירכיים רועדות. יש לך איזו בעיית גמישות, זה לא עניין של טכניקה. תמשיך להתאמן, אבל אל תתקרב למשקל במצב הזה.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא טוב. אתה לא יושב אחורה, פיסוק רחב מדי, ירכיים רועדות. יש לך איזו בעיית גמישות, זה לא עניין של טכניקה. תמשיך להתאמן, אבל אל תתקרב למשקל במצב הזה.
לפי מה שהבנתי בסקוואט לא צריך לשבת אחורה. והברכיים כן צריכות לעבור את האצבעות. אני אמשיך להתאמן אבל אשמח לשמוע עוד עצות מחברי הפורום בנוגע למה לשפר.

לפי מה שהבנתי בסקוואט לא צריך לשבת אחורה. והברכיים כן צריכות לעבור את האצבעות. אני אמשיך להתאמן אבל אשמח לשמוע עוד עצות מחברי הפורום בנוגע למה לשפר.
סקוואט זה תנועה של לשבת אחורה על כיסא, אתה לא צריך לעשות היפ הינג' ענקי כמו בדדליפט אבל אתה כן צריך לדמות ישיבה אחורה
אין בעיה שהברכיים עוברות את קצות האצבעות כל עוד הכף רגל שטוחה על הרצפה והעקב לא מתרומם או משהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית