הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה לקויה במתח

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
אורכו דקה.
לאחרונה התחלתי להשתפר במקבילים עקב כך שהוא התרגיל הפותח באימון שלי. זאת למה? רציתי להשתפר במקבילים, הייתי חלש בו מתחילת הסגר, אפילו מאוד.
מתח בא לאחר מקבילים ושכיבות סמיכה.
אני נח בערך 2 דקות בין סט לסט. אני משער שהשיא שלי הוא 7. אני עושה מין ברייסינג כזה דימוי סקוואט, ככה חברים אמרו לי. לכווץ את הבטן, להכניס אליה אוויר, ברגע שאני יורד להוציא אותו. אני ממש מתקשה לאחרונה בתרגיל הזה. אני לא יודע כ"כ את התנועה הנכונה. זה או שעלי להביא את החזה העליון למתח או לקרב את המרפקים או שניהם - בקיצור, לא מצליח, חייב עזרה. הערה קטנה ששמתי לב אליה ומשתדל למגר אותה - התנופה הקטנה ברגליים בעליה. אני ערני לכך.
עריכה קטנה:
מצורף כאן מתח משני האימונים. אשמח שתצפו בכל הסרטון לפני שאתם מגיבים, זה טיפונת שונה.
יום נעים:).

את הרגליים להרפות לגמרי כאילו הם גופה, לא למתוח אותם ולא כלום, את הישבן לכווץ/להפעיל אבל לא את הרגליים

במתח שאתה עושה אותו תנסה לחשוב על זה כאילו הידיים מנופים והגב פשוט עולה יותר מאשר שאתה מושך את עצמך עם הידיים

אל תעשה את הדבר הזה שאתה עושה שם עם הראש

מתח זה גב וגב אוהב כוח מתפרץ, תנסה לעלות ובשנייה שהתחלת לעלות למשוך את עצמך בכל הכוח שהחזה ייגע במוט של המתח להישאר שם שנייה 'לפרוס' את הגב לאחור כמה שיותר ואז לרדת לאט

אלו כמה טיפים שאני יכול לתת לך, בנוסף אם יש לך גישה למקבילים תעשה שאתה שוכב על הגב ואז הרגליים על הרצפה ואתה מושך את עצמך למקבילים כמה שיותר כדי להגיע למצב שאתה בשיא הכיווץ עם הגב על מנת לתרגל תנועה נכונה במגרש הביתי שלך איפה שאתה שולט ומשם למתח

עלה והצלח
הסרטון הזה יכול לעזור לך אבל אתה יכול גם לכתוב how to pull up ולהקשיב לאנשים אחרים שאומרים דברים דומים, כמה סרטונים שונים תראה עד שייפול האסימונים

• פותח/ת השרשור
את הרגליים להרפות לגמרי כאילו הם גופה, לא למתוח אותם ולא כלום

במתח שאתה עושה אותו תנסה לחשוב על זה כאילו הידיים מנופים והגב פשוט עולה יותר מאשר שאתה מושך את עצמך עם הידיים

אל תעשה את הדבר הזה שאתה עושה שם עם הראש

מתח זה גב וגב אוהב כוח מתפרץ, תנסה לעלות ובשנייה שהתחלת לעלות למשוך את עצמך בכל הכוח שהחזה ייגע במוט של המתח להישאר שם שנייה 'לפרוס' את הגב לאחור כמה שיותר ואז לרדת לאט

אלו כמה טיפים שאני יכול לתת לך, בנוסף אם יש לך גישה למקבילים תעשה שאתה שוכב על הגב ואז הרגליים על הרצפה ואתה מושך את עצמך למקבילים כמה שיותר כדי להגיע למצב שאתה בשיא הכיווץ עם הגב על מנת לתרגל תנועה נכונה במגרש הביתי שלך איפה שאתה שולט ומשם למתח

עלה והצלח

מובן לגבי הרגליים, זה כנראה קורה כי אני משלב אותם. לא הבנתי את הצורת חשיבה הזו.
הדבר עם הראש זה אינסטינקט. אין לי כוח מתפרץ, אני חלש בדברים האלה..
ראיתי את הסרטון של ג'ף 1000 פעמים ועדיין לא עזר לי.
הדבר היחידי שלקחתי מהסרטון שלו זה מיקום הידיים על המוט..
מה אני אמור לעשות עם הגב התחתון?

קח כסא, טפס עליו שים ידיים על המתח, תצמיד חזה למוט שהגוף יהיה ישר והגב פרוס לאחור כמה שיותר וגם החזה יוצא טיפה ומנשק את המוט, תישאר שם כמה זמן עם הכיסא שעוזר לך עד שהגוף לומד את המכניקה של התנועה

אגב שים לב למה שכתבתי כל מילה, נראה שדילגת על 3/4 תגובה שם וגם תראה סרטונים של חברים אחרים, אולי מהם תבוא הישועה..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קח כסא, טפס עליו שים ידיים על המתח, תצמיד חזה למוט שהגוף יהיה ישר והגב פרוס לאחור כמה שיותר וגם החזה יוצא טיפה ומנשק את המוט, תישאר שם כמה זמן עם הכיסא שעוזר לך עד שהגוף לומד את המכניקה של התנועה

אגב שים לב למה שכתבתי כל מילה, נראה שדילגת על 3/4 תגובה שם וגם תראה סרטונים של חברים אחרים, אולי מהם תבוא הישועה..

לא דילגתי, דיברת על מתח אוסטרלי.
אחכה. תודה.

בנוסף למה שאמרו כאן, אני אישית ממש אוהב פשוט להוציא חזה החוצה שיהיה בולט, ופחות או יותר אותו הסטאפ כמו בבנץ'(שכמות אחורה ולמטה), תחשוב לעשות את התנועה עם המרפקים, חוץ מזה הייתי אומר לך פשוט להתחזק במתח שזה יקרה עם הזמן.
ומחזק את מה שאמרו, מתח אוסטרלי יעבוד מעולה על הגב ויתן לך בסיס טוב למתח.

לא מבין מה הבעיה.
כמו שריי וויליאמס אמר "סקוואט זה בסך הכל לעמוד עם משקל".
מתח זה בסך הכל לעלות את הגוף.
המתח נראה בסדר גמור, כל התעסקות מיותרת לדעתי.
פשוט תמשיך ככה עם תזונה ותוכנית טובה, ותתקדם יופי.

• פותח/ת השרשור
בנוסף למה שאמרו כאן, אני אישית ממש אוהב פשוט להוציא חזה החוצה שיהיה בולט, ופחות או יותר אותו הסטאפ כמו בבנץ'(שכמות אחורה ולמטה), תחשוב לעשות את התנועה עם המרפקים, חוץ מזה הייתי אומר לך פשוט להתחזק במתח שזה יקרה עם הזמן.
ומחזק את מה שאמרו, מתח אוסטרלי יעבוד מעולה על הגב ויתן לך בסיס טוב למתח.

קצת מבאס לעבוד על מתח אוסטרלי עצם העובדה שאני כן מצליח מתח. זה די תרגיל קדם מתח.
אני אנסה ליישם את הסטאפ של הבנצ' שכמות אחורה ולמטה למרות שגם בו אני לא משהו כפי שאתה זוכר. כנל למרפקים. תודה.
לא מבין מה הבעיה.
כמו שריי וויליאמס אמר "סקוואט זה בסך הכל לעמוד עם משקל".
מתח זה בסך הכל לעלות את הגוף.
המתח נראה בסדר גמור, כל התעסקות מיותרת לדעתי.
פשוט תמשיך ככה עם תזונה ותוכנית טובה, ותתקדם יופי.

זה קצת יותר מרק לעלות, יש הרבה טכניקה בדבר.

אתה חושב יותר מידי. זה כולה מתח, ואתה עושה אותו בסדר.

ידיים ישרות למטה וסנטר עובר את המוט למעלה, בלי תנופה.

עכשיו תגיע ל15 ברצף.

זה קצת יותר מרק לעלות, יש הרבה טכניקה בדבר
עשיתי מתח עם 70 ק"ג עלי, וניצחתי בכמה תחרויות מתח לחזרות.
אני לא מנסה להשוויץ, אני מעל הממוצע במתח, ואין לי שום דיוקים והתעסקויות מיותרות. מה שאתה עושה זה בסדר גמור.
אתה רוצה שאגיד לך לאן לכוון את האגודלים?
פשוט תמשיך לעשות מתח כמו שעשית.
שום תרגיל כולל סקוואט לא אמור להיות כל כך מורכב. זה תוכניות גרועות והתעסקויות מיותרות שלפעמים מייצרים טכניקה גרועה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מנסה להשוויץ, אני מעל הממוצע במתח, ואין לי שום דיוקים והתעסקויות מיותרות. מה שאתה עושה זה בסדר גמור.
שום תרגיל כולל סקוואט לא אמור להיות כל כך מורכב. זה תוכניות גרועות והתעסקויות מיותרות שלפעמים מייצרים טכניקה גרועה.

להתעלם מכך שצריך להביא את החזה אחורה?
אני פשוט שמעתי שהעבודה על הגב אפקטיבית יותר כך.
@StrongEnough

להתעלם מכך שצריך להביא את החזה אחורה?
אני פשוט שמעתי שהעבודה על הגב אפקטיבית יותר כך.
@StrongEnough
מי מחליט מה צריך?
אני מסכים שאפשר להתעסק ולשנות הכל, אבל זה מיותר לדעתי.
תעשה מה שנוח לך.
ואולי במשקלים הכבדים או כשאתה נתקע, תחשוב להתעסק בקטנות.
מעולם לא בתעסקתי כל כך במתח גם אצל המתאמנים שלי, וכולם התקדמו יופי.

• פותח/ת השרשור
מי מחליט מה צריך?
אני מסכים שאפשר להתעסק ולשנות הכל, אבל זה מיותר לדעתי.
תעשה מה שנוח לך.
ואולי במשקלים הכבדים או כשאתה נתקע, תחשוב להתעסק בקטנות.
מעולם לא בתעסקתי כל כך במתח גם אצל המתאמנים שלי, וכולם התקדמו יופי.

אמשיך ככה, לא אתן חשיבות יתר לנושא הזה.
תודה.

מתח אוסטרלי זה תרגיל מעולה ועצם העובדה שהוא יותר קל ממתח עושה אותו תרגיל מאוד טוב כי הוא נותן בסיס טוב למתח כמובן גם חיזוק הגב בדרך, ומאפשר לך לשפר עמדות במכניקה של התנועה ושיפור קשר מוח שריר, אני מצליח לתת הרבה מתח ועדיין עושה מתח אוסטרלי ובנט אובר בדמבלים, למה? כי זה טוב.

אל תחשוב על זה כצעד אחורה, תחשוב על זה כחיזוק הבסיס לעבר עתיד טוב יותר

רוצה להשתפר במתח תעשה עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד מתח, עם הזמן הגוף ישתפר, פה ושם תשאל חברים שלידך כי משום מה הרבה פעמים מבינים הרבה יותר מה רוצים ממך רק בפרונטלי ותנסה לשפר עמדות
תתחבר לגוף שלך, בתרגיל תנסה להרגיש את הגב עובד תוך כדי התרגיל ולהתרכז בזה, ככה תשפר מוח שריר ועם הזמן גם הטכניקה תשתפר כי השריר יודע לפעול יותר טוב ויותר נכון בתרגיל

• פותח/ת השרשור
מתח אוסטרלי זה תרגיל מעולה ועצם העובדה שהוא יותר קל ממתח עושה אותו תרגיל מאוד טוב כי הוא נותן בסיס טוב למתח כמובן גם חיזוק הגב בדרך, ומאפשר לך לשפר עמדות במכניקה של התנועה ושיפור קשר מוח שריר, אני מצליח לתת הרבה מתח ועדיין עושה מתח אוסטרלי ובנט אובר בדמבלים, למה? כי זה טוב.

אל תחשוב על זה כצעד אחורה, תחשוב על זה כחיזוק הבסיס לעבר עתיד טוב יותר

רוצה להשתפר במתח תעשה עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד מתח, עם הזמן הגוף ישתפר, פה ושם תשאל חברים שלידך כי משום מה הרבה פעמים מבינים הרבה יותר מה רוצים ממך רק בפרונטלי ותנסה לשפר עמדות
תתחבר לגוף שלך, בתרגיל תנסה להרגיש את הגב עובד תוך כדי התרגיל ולהתרכז בזה, ככה תשפר מוח שריר ועם הזמן גם הטכניקה תשתפר כי השריר יודע לפעול יותר טוב ויותר נכון בתרגיל

לעשות אותו לפני המתח? בתור חימום? או שזה אולי יפגע בי?
יש לי מין גומייה כזו בפארק, אני עושה חתירה באמצעותה

לעשות אותו לפני המתח? בתור חימום? או שזה אולי יפגע בי?
תעשה אותו בתור תרגיל בפני עצמו ואם זה גומר לך את הכוח מלעשות מתח אז מעולה, הגב קיבל את ה'עונש' שלו, לא קרה כלום אם לא תעשה מתח אחרי זה, תנסה בכל זאת אם באלך, בגג תן כמה שליליים לצאת ידי חובה

• פותח/ת השרשור
תעשה אותו בתור תרגיל בפני עצמו ואם זה גומר לך את הכוח מלעשות מתח אז מעולה, הגב קיבל את ה'עונש' שלו, לא קרה כלום אם לא תעשה מתח אחרי זה, תנסה בכל זאת אם באלך, בגג תן כמה שליליים לצאת ידי חובה

נפח גבוה?

מחזק.

תתפוס את הבאר ותמשוך את עצמך למעלה, אין כאן בכלל מה לחשוב או להסתבך. אבות אבותיך טיפסו על עצים ומשכו את עצמם לענפים גבוהים במשך מאות אלפי שנים כדי להימלט מטורפים וללקט מזון. זו תנועה מאוד טבעית לגוף שכל אחד יכול לבצע.

ויותר מזה, אני לא חושב שלקחת תנופה או להעזר בתנועה של רגליים זה בהכרח שלילי בתור התחלה. אם אתה מצליח מספר קטן של חזרות אז שימוש במומנטום יכול לעזור לך לבצע יותר עבודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית