הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה יומית

AdirWorkout

משתמש פעיל
311
130
נק' מוניטין:
244
311
130
היי, שלום לכולם
יש לי כמה שאלות בנושא התזונה היומית.
אני כל יום אוכל 1,800 קלוריות.
רציתי לדעת אם אני אוריד ביום ראשון את הכמות קלוריות ל1,600 וארצה ביום שני לאכול 2,000 האם יש בעיה עם זה? אני מדבר על היקף 48 שעות ולא על שבוע או יותר מיומיים.
או אפילו 1,400 קלוריות ביום ראשון ו2,200 ביום שני.
פשוט אכניס לאוכל שלי את כמות החלבון הרצויה ובנוסף סלטים.
אני לא מרעיב את עצמי, רק פשוט אוכל פחות קלוריות.
דעות?

לחיטוב זה אפשרי, זה לא אידאלי, אבל אמור לתת לך פחות או יותר את אותן התוצאות. למסה זה פחות מומלץ

• פותח/ת השרשור
עוד שאלת תזונה:
אני יכול להחשיב גלידה כמאכל רגיל כל עוד לא עברתי את מכסת הקלוריות הקבועה שלי?
כמובן שאספור את הקלוריות של הגלידה ואחשב אותן בתפריט

עוד שאלת תזונה:
אני יכול להחשיב גלידה כמאכל רגיל כל עוד לא עברתי את מכסת הקלוריות הקבועה שלי?
כמובן שאספור את הקלוריות של הגלידה ואחשב אותן בתפריט
אפשרי בהחלט.
לא הייתי מחליף את הגילדה על חשבון חלבון

לחיטוב זה אפשרי, זה לא אידאלי, אבל אמור לתת לך פחות או יותר את אותן התוצאות. למסה זה פחות מומלץ
מה הסיבה שלמסה פחות? התאוששות לא טובה ביום של הקצת קלוריות?
מה שכן לחיטוב איך זה לא אידיאלי? מה ההבדל בין זה לבין לאכול אותו דבר כל יום?

האמת שהבחנתי שזאת גם דרך נחמדה לנהל את התפריט ככל שמעמיקים בחיטוב..

ביום מסוים לאכול X קלוריות, יום אחר לאכול Y קלוריות ולהתמקד בממוצע שבועי

• פותח/ת השרשור

ניסית את זה בעבר?
מכיר מישהו שהתנסה / קראת על משהו כזה?

נדבר ביום - יומיים האחרונים של השבוע, בספק שתוכל לקום מהספה אפילו.

בסופו של דבר אתה תרצה לאכול את אותו הדבר כל יום במיוחד בחיטוב כי השגרה לא משתנה
ובחיטוב שלך כנראה שתצטרך לעבוד בנפחים גבוהים ולדעת לנהל עומסים כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
נדבר ביום - יומיים האחרונים של השבוע, בספק שתוכל לקום מהספה אפילו.

בסופו של דבר אתה תרצה לאכול את אותו הדבר כל יום במיוחד בחיטוב כי השגרה לא משתנה
ובחיטוב שלך כנראה שתצטרך לעבוד בנפחים גבוהים ולדעת לנהל עומסים כמו שצריך.
יכול לפרט יותר על על מה שרשמת בהתחלה? לא הבנתי

הייתי נוהג לאכול כ 2000קל' ביום ואז לעשות צ'יט מוגזם בשישי או שבת, מגיע ל7000קל'
כעת, אני אוכל לפעמים 2000, לפעמים 3000, לפעמיים 4000 באותו שבוע, העיקר להגיע לסה"כ שבועי של כ - 19,000קל'
נותן לי יותר גמישות ביום יום

יכול לפרט יותר על על מה שרשמת בהתחלה? לא הבנתי

ברגע שאתה (או אני לפחות) עובד בצורה כזו, אני לא באמת אצליח לתכנן כמו שצריך ויצא לי ימים שאין לי כוח לקום מהספה מהסיבה הפשוטה
שאני בחיטוב ואני משחק עם הערכים, אם זה סיבים תזונתיים / פחמימות / שומן ודברים שמשפיעים על ההרגשה היום-יומית.
ואז אגיע לסוף השבוע ואאלץ לבלום את עצמי ולהסתדר עם מה שיש לי עם 0 אופציות לתמרן.

לצורך העניין יכול להיות שאני אתכנן לאכול 1,500 קלוריות כל יום במשך שבוע, שזה יוצא 10.5K קל' שבועיות.
והכל ילך בסדר יום ראשון עד יום רביעי לפי התכנון של 1.5K קל' ביום, יום חמישי היה איזשהו בלת"ם וצרכתי בחוסר אחריות 2.5K קל',
מה אעשה בימים האחרונים? אוכל 1,000 קל'? 500 קל'? סביר להניח שכל הניהול עומסים יתפקשש.

שלא תבין לא נכון, זה אופציונלי.
הרבה משתמשים בשיטה הזו וזה עובד להם, זו דעתי בלבד על השיטה הזו ואצלי אישית זה כן פוגם בביצועים.
גם בחיטוב וגם במסה בניגוד למה שקוצר אמר.

אני מניח שבסופו של דבר זה ענין של אורך רוח..כמה זמן תוכל לשרוד
ובכל ' סייקל' חיטוב אתה ממציא לעצמך פתרונות חדשים..

• פותח/ת השרשור
הייתי נוהג לאכול כ 2000קל' ביום ואז לעשות צ'יט מוגזם בשישי או שבת, מגיע ל7000קל'
כעת, אני אוכל לפעמים 2000, לפעמים 3000, לפעמיים 4000 באותו שבוע, העיקר להגיע לסה"כ שבועי של כ - 19,000קל'
נותן לי יותר גמישות ביום יום
ניטרלי בלי חומרים?

אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת, אבל אני בלי חומרים אם לזה התכוונת..

מאז התחילה הקורונה אני עושה צעידות בכל יום ואני מניח שזה מאפשר לי להישאר על 2000קל וגם יותר כדי לרדת במשקל

מה הסיבה שלמסה פחות? התאוששות לא טובה ביום של הקצת קלוריות?
אי אפשר באמת לפצות על תהליכי בניית שריר שהפסדת בימים האחרונים ממחסור בקלוריות, ככה שאם תכניס יותר קלוריות ביום אחד כדי לפצות על ימים אחרים פשוט חלק גדול יותר ילך לשומן

מה שכן לחיטוב איך זה לא אידיאלי? מה ההבדל בין זה לבין לאכול אותו דבר כל יום?
לא אידאלי מבחינת שימור שריר, אבל אם מדובר על הבדלים קטנים יחסית אז זה בסדר גמור, פשוט לא להשלים גירעון של 1000 קלוריות פעם או פעמיים בשבוע

אי אפשר באמת לפצות על תהליכי בניית שריר שהפסדת בימים האחרונים ממחסור בקלוריות, ככה שאם תכניס יותר קלוריות ביום אחד כדי לפצות על ימים אחרים פשוט חלק גדול יותר ילך לשומן
אם אבל בעצם הניטרלי שלי זה 1500 ואני במסה של פלוס 500, בהנחה ואכלתי 2300 ביום אחד ואז כדי לאזן למחרת אכלת 1700 זה תיאורטית לא אמור לפגוע בבבניה כי גם ביום עם ה"קצת" קלוריות אני עדיין בפלוס קלורי של 200 שאמור להיות די והותר לבניית שריר

אם אבל בעצם הניטרלי שלי זה 1500 ואני במסה של פלוס 500, בהנחה ואכלתי 2300 ביום אחד ואז כדי לאזן למחרת אכלת 1700 זה תיאורטית לא אמור לפגוע בבבניה כי גם ביום עם ה"קצת" קלוריות אני עדיין בפלוס קלורי של 200 שאמור להיות די והותר לבניית שריר
הבדלים כאלה הם פחות משמעותיים ולא באמת ישפיעו בשום צורה רצינית

ובמידה וזה כבר הופך לניטרלי? נגיד 2500 ואז 1500? או חלילה 2700 ו1300?
אין טעם להיכנס לדקויות של הקלוריות המדויקות כי זה גם ככה לא נושא מדויק. הנושא היה האם אפשר לעבוד בחלונות אכילה של יותר מ-24 שעות והתשובה היא לא. גם אם נסטה מהנושא ונשאל האם לפצות על יום של אכילה מעטה עם יום של אכילה מוגברת גם כאן התשובה תהיה לא. אבל כל השאר זה סתם להיכנס לדקויות וסרטים על דברים לא משמעותיים

בדיוק כתבתי על מאזן שבועי פה באחד האשכולות -

בגדול אין בעיה להסתכל על מאזן שבועי, וזה בסדר.
אבל ככל שיהיו פערים גדולים יותר בימים (דוגמה קיצונית לצורך המחשה: יום בשבוע לצום) יש יותר סיכון לאבד שריר או לא לצבור שריר.
ברמה היום-יומית זה יהיה אידיאלי במקרה הזה, המאזן השבועי הוא נכון יותר למסת השומן (אחוזי השומן) שם כנראה לא יהיו שינויים אם זה קק"ל יומיות או שבועיות.

אותו כנ"ל לגבי יומיים.
אם אתה כבר עושה את זה, תדאג לצרוך מספיק חלבון בימים שאתה אוכל פחות קק"ל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית