הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת שומן מולצת

Tal775

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
יש כמות מומלצת של שומן ביחס למשקל הגוף שמומלץ לצרוך בדומה לצריכת חלבון מומלצת(1.5-2.2) או שניתן לצרוך שומן בכל כמות כל עוד מספר הקלוריות בסופו של יום מתאים למטרה הספציפית?

-במקרה שלי אני מתקשה לעלות במשקל ולהגיע לפלוס קלורי קטן ובגלל שצריכת השומן שלי כבר די גבוהה(בעיקר מחמאת בוטנים וטחינה) רציתי לוודא שאין בעיה מבחינה בריאותית להוסיף עוד קלוריות דרך מאכלים שמכילים כמות נכבדת שומן כמו אגוזים וכו'

לפי ההיגיון שלי, אם אתה מנסה לעלות במשקל ויש לך איזשהו קושי להכניס עוד פחממה / חלבון, אז לא יהיה נורא אם תאכל קצת יותר.
לדוג' 1.1-1.2. אבל לא בטוחה. נחכה שמישהו שמבין בזה שיגיב חחחח (את מי לתייג?)
כמה שומן אתה אוכל ביום?

קונטרוברסלי מאוד. בעיקרון בעבר ההמלצה הייתה להמעיט בשומנים ולהשלים ערכים עם פחמימות, ולאחרונה זה התהפך- כלומר יותר ויותר מומחים טוענים שאין בעיה עם שומנים כל עוד הם מגיעים ממקורות בריאים, ודווקא הפחמימות הפכו "לאויב". (כמובן, השאלה"מה הם מקורות בריאים" מיד מתבקשת, וגם היא נתונה למחלוקת).

למיטב ידעתי, רוב המומחים טוענים שאין בעיה להעמיס בשומן שמגיע מזרעים, דגים שמנים, אגוזים, זיתים, אבוקדו בוטנים, ורוב המומחים טוענים שיש להמעיט כמה שאפשר בשומן טרנס. נושא שהוא נתון יותר למחלוקת הוא צריכת שומן רווי(מוצרי חלב, בשר אדום, עור של עוף, שמן קוקוס וכו')- הנטייה כיום היא לצד הטוען שאין בעיה עם שומן מהמקורות האלה, אבל כאמור אין הסכמה גורפת.

לפי ההיגיון שלי, אם אתה מנסה לעלות במשקל ויש לך איזשהו קושי להכניס עוד פחממה / חלבון, אז לא יהיה נורא אם תאכל קצת יותר.
לדוג' 1.1-1.2. אבל לא בטוחה. נחכה שמישהו שמבין בזה שיגיב חחחח (את מי לתייג?)
כמה שומן אתה אוכל ביום?

ממש אין בעיה לצרוך יותר.
מה שאור כתב זה הטווח המומלץ והמדויק
לא 0.5-1%?

וכבר שמחתי שמצליחה לעמוד בזה ברוב הימים האחרונים :/

אם אכלת לפחות 40 גרם ביום אז בסדר גמור

ממש אין בעיה לצרוך יותר.

giphy.gif

לא 0.5-1%?

וכבר שמחתי שמצליחה לעמוד בזה ברוב הימים האחרונים :/

חריגה קלה לפה או לפה לא באמת תשפיע.
ובכללי יש מלא דרכים קלות להשיג מספיק שומן, מאכלים נורא נגישים ולא רעים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית