הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה?

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
בן 18, מתאמן מתחיל, מתאמן כחודש.
גובה 174 משקל 68.4
יש לי אחוז שומן יחסית סבבה בפלג גוף עליון, בערך 15-16
אבל ברגליים יש לי אחוז שומן די גבוה לדעתי.
כרגע אני במסה. (500-600 פלוס קלורי)
מה ממליצים? לעשות חיטוב ואז מסה שוב?

.. העדפתי להתחיל מסה ולא לחטב מההתחלה כדי לצבור קצת שריר לפני החיטוב.

רק לפי הגובה והמשקל - "מסה"

תיזהר לא לאכול יותר מדי. הייתי אפילו ממליץ על פלוס קלורי של 300 בלבד.

להתחיל "מסה" יהיה קצת בזבוז זמן של חיטוב בעוד כמה חודשים, מפני שכמתאמן מתחיל תוכל לצבור שריר גם בגרעון קל.
אני מניח שאתה לא יודע בדיוק מה הניטרלי שלך אז להגיד לך "גרעון של 200" או "פלוס של 300" לא יגיד לך הרבה.

מכל מקום,
לדעתי להיות בגרעון קטן שיביא לירידה קטנה במשקל, או להישאר על ניטרלי - גם אפשרות, לתקופה של בערך 3 חודשים, ואז לחשב מסלול מחדש.
ככה גם תצבור שריר ותרד באחוזי השומן, תוכל להגיע לאחלה תוצאות ולבזבז פחות זמן יקר על חיטוב.
כמתאמן מתחיל יש לך יתרון, תנצל אותו.

• פותח/ת השרשור
רק לפי הגובה והמשקל - "מסה"

תיזהר לא לאכול יותר מדי. הייתי אפילו ממליץ על פלוס קלורי של 300 בלבד.
בינתיים אני רואה תוצאות חיוביות בשריר ולא ממש רואה עלייה בשומן, אבל לפי המשקל באמת עליתי קצת יותר ממה שצריך, אז קיבלתי, תודה.
מסה על פלוס קלורי קצת יותר נמוך
עד 300 כלומר שתעלה עד 700 גרם גג קילו בחודש

קיבלתי, תודה.
להתחיל "מסה" יהיה קצת בזבוז זמן של חיטוב בעוד כמה חודשים, מפני שכמתאמן מתחיל תוכל לצבור שריר גם בגרעון קל.
אני מניח שאתה לא יודע בדיוק מה הניטרלי שלך אז להגיד לך "גרעון של 200" או "פלוס של 300" לא יגיד לך הרבה.

מכל מקום,
לדעתי להיות בגרעון קטן שיביא לירידה קטנה במשקל, או להישאר על ניטרלי - גם אפשרות, לתקופה של בערך 3 חודשים, ואז לחשב מסלול מחדש.
ככה גם תצבור שריר ותרד באחוזי השומן, תוכל להגיע לאחלה תוצאות ולבזבז פחות זמן יקר על חיטוב.
כמתאמן מתחיל יש לך יתרון, תנצל אותו.
מה זה לא יודע בדיוק מה הנייטרלי שלי, אני עושה רגיל, bmr*1.2 פחות הוצאה קלורית של אימונים, בערך 2200..
ועוד משהו, בריקומפוזישיין אתה בונה את אותה כמות שריר שהיית בונה במסה 'רגילה'? או שפחות?

נערך לאחרונה:
מה זה לא יודע בדיוק מה הנייטרלי שלי, אני עושה רגיל, bmr*1.2 פחות הוצאה קלורית של אימונים, בערך 2200..

זו הערכה שרירותית, אולי יום אחד יעניין אותך לבדוק מה הניטרלי שלך בפועל.

ועוד משהו, בריקומפוזישיין אתה בונה את אותה כמות שריר שהיית בונה במסה 'רגילה'? או שפחות?

בשלב שאתה נמצא כרגע, פלוס קלורי ייתן לך יותר מסת שומן יחד עם השריר שתצבור, גם פה זה תלוי מאזן קלורי.

בדיוק לא מזמן היה דיון על זה:
הבדל במה מלוכלכת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית