הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוק ההון, כדאי?

זה בערך ההכללה הכי מטופשת ששמעתי בפורום.

רואים שאתה חדש פה.

בכל מקרה תקרא לזה איך שאתה רוצה, יצא לי להכיר מעל 100 סוחרים, 99% מהם טענו שהם מרוויחים יפה, מתוכם אולי 3
באמת שיתפו תיק השקעות רווחי.

אגב, אני לוחץ בנץ' 252.5 ק"ג בזכות זה שאני מתאמן על שכיבות סמיכה עם יד אחת, אבל אין תמונה / סרטון.

כמו שהבנת, כל אחד יכול לחרטט וכשמדובר בכסף ואדם מבקש עצה בקשר לשוק ההון בטח שהעצה הכי מטומטמת
ששמעתי זה לשים 90% מהכסף שלך על מניה / מדד כלשהו, ועוד להגיד שהחשבון בנק שלך כל כך "מפוצץ" בזכות זה שזה כביכול האישור לזה שהשיטה נכונה.

חביבי שוק ההון ידע מספיק משברים שעזרו לכל עולם הסוחרים / משקיעים להבין שלשים את כל הביצים בסל אחד זה גובל בטיפשות.

מסכן מי שינסה ליישם את העצה החסרת ביסוס הזו.

רואים שאתה חדש פה.

בכל מקרה תקרא לזה איך שאתה רוצה, יצא לי להכיר מעל 100 סוחרים, 99% מהם טענו שהם מרוויחים יפה, מתוכם אולי 3
באמת שיתפו תיק השקעות רווחי.

אגב, אני לוחץ בנץ' 252.5 ק"ג בזכות זה שאני מתאמן על שכיבות סמיכה עם יד אחת, אבל אין תמונה / סרטון.

כמו שהבנת, כל אחד יכול לחרטט וכשמדובר בכסף ואדם מבקש עצה בקשר לשוק ההון בטח שהעצה הכי מטומטמת
ששמעתי זה לשים 90% מהכסף שלך על מניה, ועוד להגיד שהחשבון בנק שלך כל כך "מפוצץ" בזכות זה שזה כביכול האישור לזה שהשיטה נכונה.

מסכן מי שינסה ליישם את העצה החסרת ביסוס הזו.

@מישמיש יש לך הזדמנות עכשיו ׳להשתיק׳ אותו בגדול, אם תראה הוכחה או ביסוס לדבריך. לא תעשה את זה, קל כבר יהיה להבין...

@מישמיש יש לך הזדמנות עכשיו ׳להשתיק׳ אותו בגדול, אם תראה הוכחה או ביסוס לדבריך. לא תעשה את זה, קל כבר יהיה להבין...

שוק ההון בלי ידע בסיסי זה הימורים, וגם אלה לפעמים מצליחים.
עם זאת, לחלוטין מפקפק בהתנשאות ש"כנראה החשבון בנק שלי טועה" כאילו הוא מבין מה הוא עשה.

אין שום סוחר עם ניסיון שבאמת ימליץ לך לשים 90% מחסכונותייך על מדד אחד.

ואם הוא כן המליץ לך תפנה אותו לסוחרים ומשקיעים שהאמינו בטבע לפני כמה שנים ותבקש ממנו ניתוח על מה שקרה, כנראה שיתחיל לגמגם.

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    ללא שם.png
    KB 87.6 · צפיות: 72
אין שום סוחר עם ניסיון שבאמת ימליץ לך לשים 90% מחסכונותייך על מדד אחד.

ואם הוא כן המליץ לך תפנה אותו לסוחרים ומשקיעים שהאמינו בטבע לפני כמה שנים ותבקש ממנו ניתוח על מה שקרה, כנראה שיתחיל לגמגם.

אתה מבלבל בין לשים את הכסף על מדד אחד ובין על מנייה אחת 🤦‍♂️

אתה מבלבל בין לשים את הכסף על מדד אחד ובין על מנייה אחת 🤦‍♂️

אני לא מבלבל שום דבר אני נותן דוגמא שלא משנה במה אתה סוחר אין שום סיבה לשים את כל הביצים בסל אחד.
לצורך העניין תסחור במט"ח, אג"ח, מדדים, סחורות, ני"ע או כל מה שתרצה.

אין נכון ולא נכון בשוק ההון, אך רוב המשקיעים ששמים סכומים גדולים מכספם בבורסה לטווח ארוך לא ירצו גם להשקיע רק במדד שמוגבל למדינה אחת.
במדד יחיד יש וולטיליות גבוהה (גם בטווח הארוך) וסיכון גבוה יותר (ולכן גם סיכוי לתשואות גבוהות יותר, אך גם להתרסקויות משמעותיות).
הדבר נכון במיוחד במדדים עם מגבלות משקולות גדולות במקרה שחברות גדולות בהם נקלעות לקשיים (ראה ערך מדד ת"א 35 וחברת טבע).

דוגמה לתיק ארוך טווח פשוט יהיה השקעה של 2/3 במניות באופן פרטני או דרך תעודת סל מחקה למשל, לרוב מכמה מדינות (לדוגמה אחד ישראלי, אחד אמריקאי ואחד יפני). בתור מרכיב שמוריד את הסיכון (והתשואה) לרוב יכניסו עוד 1/3 של תיק אג"ח כלשהו (שוב- כנראה ממספר מדינות), או תיק של אג"ח מעורב עם פק"מ או עם מט"ח.

כמובן שכגובה הסיכון והחשיפה גובה התשואה האפשרית, יש תיקים של אנשים מבוגרים (דוד שלי) שזוכרים היטב תקופות אינפלציה קשות וחייבים ש10% מכספם יושקע בזהב או סחורות ויש את הצד השני שיהיו מוכנים לשים 50% על הימור של מדדי נדל"ן/הייטק/נישה אחרת.
דרך המלך היא שמי שמשקיע דרך בית השקעות יידע מה לשאול ומהו הסיכון והסיכוי שהוא מוכן להיחשף אליהם.

אהלן, בתור סטודנט שנה ג בכלכלה ומנהל עסקים ועם מעט ידע בשוק ההון ממליץ לך מאוד להצטרף לקבוצת הפייסבוק שנקראת Money Talks ,קהילה ענקית של ישראלים שמתעניינים בבורסה ובשוק ההון, יש אפילו מספר לא מבוטל של קבוצות וואצאפ מלאות עד אפס מקום .
ממליץ לך לא לרכוש אף קורס שמבטיח לך הצלחה או כסף מהיר כי פשוט אין דבר כזה וב99.9 אחוז מהמקרים מדובר בשרלטנים.
שוק ההון זה תחום רחב מאוד שצריך ללמוד אותו היטב ואני אישית ממליץ לך להשקיע במסחר דמו כלומר לא בכסף אמיתי תוך כדי הלמידה.
מה לגבי אסף מרציאנו? שמעת על הבחור?
חושב שצריך ללמוד כלכלה כמו שאתה לומד או שיש דרכים אחרות, וזה לא חובה?

סרג' של שוק ההון... 🤣🤣

הוא לא חושב, הוא יודע.. יחי ההבדל הדק

אני יודע בוודאות בתור סוחר בשוק ההון שמי שכל כך מצליח כמו שאתה טוען שאתה לא מתבייש
להראות את התיק השקעות שלו.

תעלה אני אעלה את יום המסחר שלי מאתמול.
אוקיי מר סוחר למבין יותר מוורן באפט מתי אתה פותח חברת השקעה?
זהו שלא, אם אני מביא לו הוכחה לזה שהרווחתי הוא אומר ש
צודק.. זה שמשהו דבילי עבד למישהו אחד לא אומר שזה חכם :/

בכל מקרה אי אפשר לנצח בוויכוח הזה כי גם אם אני אומר את האמת זה כי היה לי מזל ולא כי ככה עובדת השקעה לטווח ארוף
אני לא מבלבל שום דבר אני נותן דוגמא שלא משנה במה אתה סוחר אין שום סיבה לשים את כל הביצים בסל אחד.
לצורך העניין תסחור במט"ח, אג"ח, מדדים, סחורות, ני"ע או כל מה שתרצה.
רק בשביל תשכנע אותי האם יש תאריך עד 2020 שאם הייתי שם את כל הכסף שלי על S&P 500 הייתי היום בהפסד?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין לי מושג בשוק ההון ואפילו אני מכיר את המושג 'פיזור סיכונים', זה מגוחך לחלוק על זה. גם אם שמת את כל הביצים בסל אחד וזה התברר כהשקעה נכונה זה לא מעיד על הכלל אלא על מקרה פרטני שבעתיד יכול להסתיים בצרוה כואבת מבחינתך אם תמשיך בשיטה הזאת, בדיוק בגלל שאין רצף אינסופי של ניצחונות צריך להבין שאי אפשר לשים את כל ההון על השקעה אחת כי היא תיעלם כליל בכישלון הראשון שלך, לעומת זאת בפיזור סיכונים ממזערים נזקים שזה לא פחות ואפילו יותר חשוב בעולם הזה כי הרוב המוחלט מפסיד שם כסף.
@מישמיש אתה לא מפסיק לרדת על סרג' ועל הדיבורים שלו אבל אתה נשמע בדיוק כמוהו, פעם אחת תשים את הכסף שלך איפה שהמילים שלך נמצאות ותסתום לכולם את הפה אחרת הבדיחה היא על חשבונך.

אין לי מושג בשוק ההון ואפילו אני מכיר את המושג 'פיזור סיכונים', זה מגוחך לחלוק על זה. גם אם שמת את כל הביצים בסל אחד וזה התברר כהשקעה נכונה זה לא מעיד על הכלל אלא על מקרה פרטני שבעתיד יכול להסתיים בצרוה כואבת מבחינתך אם תמשיך בשיטה הזאת, בדיוק בגלל שאין רצף אינסופי של ניצחונות צריך להבין שאי אפשר לשים את כל ההון על השקעה אחת כי היא תיעלם כליל בכישלון הראשון שלך, לעומת זאת בפיזור סיכונים ממזערים נזקים שזה לא פחות ואפילו יותר חשוב בעולם הזה כי הרוב המוחלט מפסיד שם כסף.
@מישמיש אתה לא מפסיק לרדת על סרג' ועל הדיבורים שלו אבל אתה נשמע בדיוק כמוהו, פעם אחת תשים את הכסף שלך איפה שהמילים שלך נמצאות ותסתום לכולם את הפה אחרת הבדיחה היא על חשבונך.
סבבה אחי תפרסם אתה כמה כסף יש לך בחשבון הבנק שיש פה משתמשים שמקרים אותך בלי שזה נותן לך כלום מעבר ללהוכיח שהרווחתי
אתה בעצמך כותב שאו שאני בר מזל שהיה לו מזל או שאני משקר אין לי פה איך לצאת צודק

אוקיי מר מבין בפיזור סיכונים
רק שאלה קטנה מר מבין את המושג פיזור סיכונים
האם לחלק את הכסף שלך בין 500 החברות הגדולות בעולם נחשב מספיק פיזור סיכונים?

סבבה אחי תפרסם אתה כמה כסף יש לך בחשבון הבנק שיש פה משתמשים שמקרים אותך בלי שזה נותן לך כלום מעבר ללהוכיח שהרווחתי
אתה בעצמך כותב שאו שאני בר מזל שהיה לו מזל או שאני משקר אין לי פה איך לצאת צודק

אוקיי מר מבין בפיזור סיכונים
רק שאלה קטנה מר מבין את המושג פיזור סיכונים

אתה מדבר כמו ילד ולכן אין טעם להתווכח איתך, אם כל כך מעניין אותך מה זה פיזור סיכונים ולמה זה עדיף על מה שאתה עושה (או אומר שאתה עושה כי זה הרבה יותר קל) יש מספיק אנשים שמבינים יותר ממני וכתבו על זה, תחפש ותקרא.
אתה יכול להעלות את יתרת החשבון של תיק ההשקעות שלך ולצנזר כל מידע אישי, אף אחד לא מכיר אותך ולא יכול לקשר שום דבר אליך כבן אדם רק למישמיש כמשתמש. אני לא הייתי מעלה כי אין לי צורך להוכיח שום דבר ואין לי בכלל תיק השקעות, אני להבדיל ממך לא מתרברב ומפזר מילים בלי כיסוי.
אתה גדול בדיבורים על משתמשים אחרים כאן אבל אתה בדיוק כמוהם, הפוסל במומו פוסל.
כמו שביקשת מסרג' סרטון של הבנץ' שלו כדי שיעמוד מאחורי המילים שלו המינימום שתוכל לעשות זה להוכיח שאתה לא רק מדבר כמו שהוא עושה, אחרת אתה סתם טרול עם מוסר כפול.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מדבר כמו ילד טיפש ולכן אין טעם להתווכח איתך, אם כל כך מעניין אותך מה זה פיזור סיכונים ולמה זה עדיף על מה שאתה עושה (או אומר שאתה עושה כי זה הרבה יותר קל) יש מספיק אנשים שמבינים יותר ממני וכתבו על זה, תחפש ותקרא.
אתה יכול להעלות את יתרת החשבון של תיק ההשקעות שלך ולצנזר כל מידע אישי, אף אחד לא מכיר אותך ולא יכול לקשר שום דבר אליך כבן אדם רק למישמיש כמשתמש. אני לא הייתי מעלה כי אין לי צורך להוכיח שום דבר ואין לי בכלל תיק השקעות, אני להבדיל ממך לא מתרברב ומפזר מילים בלי כיסוי.
אתה גדול בדיבורים על משתמשים אחרים כאן אבל אתה בדיוק כמוהם, הפוסל במומו פוסל.
כמו שביקשת מסרג' סרטון של הבנץ' שלו כדי שיעמוד מאחורי המילים שלו המינימום שתוכל לעשות זה להוכיח שאתה לא רק מדבר כמו שהוא עושה, אחרת אתה סתם טרול עם מוסר כפול.
א. אני הכרתי את סרג וידעתי שהוא זיין את השכל על המשקלים
ב. שאלתי שאלה למה אתה לא עונה עליה?
ג. מה זה משנה אם הרווחתי כשאתם אומרים שזה היה מזל
ד. נכון יש אנשים שיותר מבינים וגם הם אומרים לשים את הכסף על מדד וכתבתי את זה או שכנראה אתה מבין יותר מוורן באפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית