הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה קלוריות הייתם מחשיבים אימון כזה

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, אני סופר קלוריות ולא יודע כמה קלוריות לקחת בחשבון על האימון שלי.

עד היום לקחתי אותו בחשבון כשריפה של 100 קלוריות לטובת החישוב היומי, אשמח לשמוע אם לדעתכם זה סביר.

האימון קבוע ומורכב מהתרגילים הבאים:

1. פלאנקים (בטן סטטית) - 8 סטים של דקה
2. כפיפות יד (10 קילו) - 4 סטים, 15 חזרות
3. תרגיל יד אחורי (10 קילו) - 3 סטים, 20 חזרות
4. סקוואט (14 קילו) - 3 סטים, 15 חזרות
5. שכיבות סמיכה רחבות - 15 סטים, 10 חזרות

האימון לוקח לי 45-50 דקות כולל ההפסקות בין הסטים.

העדיפות שלך בחיטוב (לשריפת שומן) צריכה להיות אירובי ותזונה בעוד שאימוני התנגדות (משקולות/ משקל גוף) הם לצורך תחזוקה של מסת השריר.

כמו שכתבתי באימון הנ״ל אתה בקושי שורף קלוריות, 100 קלוריות זה המקסימום וגם פה אני בספק.

• פותח/ת השרשור
העדיפות שלך בחיטוב (לשריפת שומן) צריכה להיות אירובי ותזונה בעוד שאימוני התנגדות (משקולות/ משקל גוף) הם לצורך תחזוקה של מסת השריר.

כמו שכתבתי באימון הנ״ל אתה בקושי שורף קלוריות, 100 קלוריות זה המקסימום וגם פה אני בספק.

סורי טעות שלי, המינוחים עדיין לא התיישבו לי.

המטרה היא מסה נקייה, ממש לא חיטוב

סורי טעות שלי, המינוחים עדיין לא התיישבו לי.

המטרה היא מסה נקייה, ממש לא חיטוב

במצב כזה יש חשיבות גדולה מאוד לאימוני התנגדות בנוסף לתזונה. אם אתה בעניין של עלייה מתונה ונקייה עד כמה שניתן תקפיד על מאזן חיובי של כ 200 קלוריות ביום.

מבחינת אימונים חשוב מאוד שתיצור התקדמות לאורך זמן, מה שנקרא פרוגרסיב אוברלוד, הסיבה לזה היא להגביר את הגירוי לשריר כל פעם במעט וככה לעודד עליה במסת השריר. ההתקדמות יכולה להיות במשקלים, סטים, חזרות, קיצור זמני מנוחה וכו׳.

שים לב להקפיד על שינה טובה, חשוב מאוד להתאוששות, כמות חלבון גבוהה (כ2 גרם למשקל גוף), שתייה מים וכל הסיפור שאתה מכיר כבר.
ממליץ לעשות אירובי אפילו במסה, זה טוב לסיבולת לב ריאה

• פותח/ת השרשור
במצב כזה יש חשיבות גדולה מאוד לאימוני התנגדות בנוסף לתזונה. אם אתה בעניין של עלייה מתונה ונקייה עד כמה שניתן תקפיד על מאזן חיובי של כ 200 קלוריות ביום.

מבחינת אימונים חשוב מאוד שתיצור התקדמות לאורך זמן, מה שנקרא פרוגרסיב אוברלוד, הסיבה לזה היא להגביר את הגירוי לשריר כל פעם במעט וככה לעודד עליה במסת השריר. ההתקדמות יכולה להיות במשקלים, סטים, חזרות, קיצור זמני מנוחה וכו׳.

שים לב להקפיד על שינה טובה, חשוב מאוד להתאוששות, כמות חלבון גבוהה (כ2 גרם למשקל גוף), שתייה מים וכל הסיפור שאתה מכיר כבר.
ממליץ לעשות אירובי אפילו במסה, זה טוב לסיבולת לב ריאה

מיישם הכל לגבי ההתקדמות במשקלים מכורח נסיבות הקורונה אני משתמש במעט הציוד שיש לי ומשתדרג בציוד/משקלים מדי חודשיים שלושה.. לא אופטימלי אבל סך הכל יש התקדמות..

לגבי האירובי, אני דווקא משלב המון ורץ סביב ה50 ק"מ בשבוע, בעיקר כי נהנה לאכול כמויות עצומות של אוכל תול כדי עלייה מתונה (1-1.5 קילו בחודש).. אמרו לי שזה פוגע בהתאוששות אבל בינתיים אני מרגיש נהדר..

לגבי השינה, אני לא עייף או תשוש אבל יש לי יקיצה טבעית מוזרה מאז שהתחלתי עם אורח החיים הבריא ובייחוד מאז שהתחלתי עם הספורט (לא הייתי מתאמן ברצינות מעולם)
אני יכול להיות ער 30 שעות, ללכת לישון גמור מעייפות ולהתעורר אחרי 6 שעות בלי יכולת לחזור לישון.. יכול להיות שזה קשור לקורטיזול?

מיישם הכל לגבי ההתקדמות במשקלים מכורח נסיבות הקורונה אני משתמש במעט הציוד שיש לי ומשתדרג בציוד/משקלים מדי חודשיים שלושה.. לא אופטימלי אבל סך הכל יש התקדמות..

לגבי האירובי, אני דווקא משלב המון ורץ סביב ה50 ק"מ בשבוע, בעיקר כי נהנה לאכול כמויות עצומות של אוכל תול כדי עלייה מתונה (1-1.5 קילו בחודש).. אמרו לי שזה פוגע בהתאוששות אבל בינתיים אני מרגיש נהדר..

לגבי השינה, אני לא עייף או תשוש אבל יש לי יקיצה טבעית מוזרה מאז שהתחלתי עם אורח החיים הבריא ובייחוד מאז שהתחלתי עם הספורט (לא הייתי מתאמן ברצינות מעולם)
אני יכול להיות ער 30 שעות, ללכת לישון גמור מעייפות ולהתעורר אחרי 6 שעות בלי יכולת לחזור לישון.. יכול להיות שזה קשור לקורטיזול?

לא יודע. אתה מרגיש שאתה בסטרס? אולי בגלל הקורונה, אי ודאות כלכלית, הרגשה חרא...יכול להיות.

לגביי עלייה של 1-1.5 קילו בחודש, תהיה בטוח שחלק קטן מאוד מזה זה שריר נטו. הרבה נוזלים, מעט שריר והשאר שומן. אני הייתי מכוון ל1% ממשקל הגוף שלי בחודש. אם אתה שוקל 70 קילו אז 700 גרם בחודש יהיה ״נקי״.

• פותח/ת השרשור
לא יודע. אתה מרגיש שאתה בסטרס? אולי בגלל הקורונה, אי ודאות כלכלית, הרגשה חרא...יכול להיות.

לגביי עלייה של 1-1.5 קילו בחודש, תהיה בטוח שחלק קטן מאוד מזה זה שריר נטו. הרבה נוזלים, מעט שריר והשאר שומן. אני הייתי מכוון ל1% ממשקל הגוף שלי בחודש. אם אתה שוקל 70 קילו אז 700 גרם בחודש יהיה ״נקי״.

וואו, אקח בחשבון את יחס עלייה, אני בכלל 66 קילו.. אתה בטוח לגבי זה?

בטוח ב100%.
תחשוב על זה ככה, בקצב העלייה שלך אם תעשה מסה כזו לחצי שנה אתה תעלה באזור ה7-9 קילו. נראה לך הגיוני שמתאמן טבעי (מניח שאתה טבעי) יעלה 7-9 קילו שריר נקי בחצי שנה? בלתי אפשרי בעליל.

• פותח/ת השרשור
בטוח ב100%.
תחשוב על זה ככה, בקצב העלייה שלך אם תעשה מסה כזו לחצי שנה אתה תעלה באזור ה7-9 קילו. נראה לך הגיוני שמתאמן טבעי (מניח שאתה טבעי) יעלה 7-9 קילו שריר נקי בחצי שנה? בלתי אפשרי בעליל.

האמת שחשבתי שבמסה נקייה, המטרה היא לעלות בצורה מתונה, כאשר העלייה היא בשומן, נוזלים ושריר אך עם עודף לטובת השריר לעומת השאר, סתם דוגמה מתוך 1.5 קילו משקל, 20 אחוז שומן, 30 אחוז מים, 50 אחוז שריר כך שבטווח הארוך אתה שומר על אחוז שומן נמוך באופן יחסי למרות העלייה בשומן

האמת שחשבתי שבמסה נקייה, המטרה היא לעלות בצורה מתונה, כאשר העלייה היא בשומן, נוזלים ושריר אך עם עודף לטובת השריר לעומת השאר, סתם דוגמה מתוך 1.5 קילו משקל, 20 אחוז שומן, 30 אחוז מים, 50 אחוז שריר כך שבטווח הארוך אתה שומר על אחוז שומן נמוך באופן יחסי למרות העלייה בשומן
קילו- קילו וחצי בחודש זה בסדר גמור
במקסימום תעשה חיטוב ארוך יותר בשבועיים שלוש, אבל לפחות תעלה את הפוטנציאל של הצבירת מסת שריר במסה

לצבור שריר זה הרבה יותר קשה מלהוריד קצת שומן

יש גבול לכמה שריר אתה יכול לעלות בזמן נתון.
במידה ואתה מתאמן מתחיל ו/או בעל גנטיקה טובה להעלאת מסת שריר אתה יכול לעלות באזור חצי קילו שריר בחודש. עכשיו תחשוב למה זה לא המצב שלך- אתה אפילו לא מתאמן בחדר כושר, אתה מתאמן בהינתן מה שיש לך והחלק הכי חשוב, שהוא החד״כ, אין לך אותו.
אתה חושב ש750 גרם בחודש אתה עולה שריר נקי (לא נוזלים), אני בטוח שאתה לא, לא אומר בקטע רע ולא בא לשכנע אותך שאני צודק. פשוט לפי ההגיון הזה אתה תעלה בשנה 750 גרם כפול 12 חודשים זה 9 קילו, תוך שנתיים אתה 18 קילו שריר נטו יותר...משם הדרך לאולימפיה קצרה.
מבין למה זה לא הגיוני? (כמובן שהדוגמה שהבאתי מוקצנת, אבל היא באה להעביר את המסר שלי).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קילו- קילו וחצי בחודש זה בסדר גמור
במקסימום תעשה חיטוב ארוך יותר בשבועיים שלוש, אבל לפחות תעלה את הפוטנציאל של הצבירת מסת שריר במסה

לצבור שריר זה הרבה יותר קשה מלהוריד קצת שומן

כל המהות של מסה נקייה זה לדלג על שלב החיטוב, לא?
יש גבול לכמה שריר אתה יכול לעלות בזמן נתון.
במידה ואתה מתאמן מתחיל ו/או בעל גנטיקה טובה להעלאת מסת שריר אתה יכול לעלות באזור חצי קילו שריר בחודש. עכשיו תחשוב למה זה לא המצב שלך- אתה אפילו לא מתאמן בחדר כושר, אתה מתאמן בהינתן מה שיש לך והחלק הכי חשוב, שהוא החד״כ, אין לך אותו.
אתה חושב ש750 גרם בחודש אתה עולה שריר נקי (לא נוזלים), אני בטוח שאתה לא, לא אומר בקטע רע ולא בא לשכנע אותך שאני צודק. פשוט לפי ההגיון הזה אתה תעלה בשנה 750 גרם כפול 12 חודשים זה 9 קילו, תוך שנתיים אתה 18 קילו שריר נטו יותר...משם הדרך לאולימפיה קצרה.
מבין למה זה לא הגיוני? (כמובן שהדוגמה שהבאתי מוקצנת, אבל היא באה להעביר את המסר שלי).

ברור ברור, לא חלקתי עליך אלא תהיתי כיוון שקראתי אחרת בכל מיני נושאים שנפתחו בעניין בפורום.
בכל אופן מסכים עם הדברים, תודה על העזרה!

כל המהות של מסה נקייה זה לדלג על שלב החיטוב, לא?
לא, זה לצמצם את העלייה בשומן אבל אתה עדיין תעלה ואם תעשה מסה מספיק ארוכה (כדי להעלות כמות שריר נורמלית) אתה כנראה תצטרך לחטב בסוף (כאילו תצטרך אם אתה רוצה להיות חטוב, בתכלס לא יקרה כלום גם אם לא תחטב)

50 קמ בשבוע? הלוואי עלי אני סוגר 12 בלחץ ומבסוט

אתה צריך לתת יותר פרטים על עצמך, אבל בגדול אתה מרגיש התקדמות מבחינת משקלים ועלייה במשקל גוף?
התכנית שלך דיי לוקה בחסר על פניו, לא הכי חכמה ואתה לא עובד על גב ולא מבודד יד אחורית ועוד הרבה דברים, שורה תחתונה ב45 דק האלה אפשר לעשות יותר.

פתחו אשכול לאיך לבנות תכנית אימונים תציץ שם

היי, אני סופר קלוריות ולא יודע כמה קלוריות לקחת בחשבון על האימון שלי.

עד היום לקחתי אותו בחשבון כשריפה של 100 קלוריות לטובת החישוב היומי, אשמח לשמוע אם לדעתכם זה סביר.

האימון קבוע ומורכב מהתרגילים הבאים:

1. פלאנקים (בטן סטטית) - 8 סטים של דקה
2. כפיפות יד (10 קילו) - 4 סטים, 15 חזרות
3. תרגיל יד אחורי (10 קילו) - 3 סטים, 20 חזרות
4. סקוואט (14 קילו) - 3 סטים, 15 חזרות
5. שכיבות סמיכה רחבות - 15 סטים, 10 חזרות

האימון לוקח לי 45-50 דקות כולל ההפסקות בין הסטים.

קשה לדעת כי יש המון משתנים, הייתי מעריך בין 100 ל 200 קלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית