הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ערכים או קלוריות?

ziiivvvvv

משתמש מתחיל
84
6
נק' מוניטין:
6
84
6
היי פורום,
אני כבר תקופה של חודש אולי קצת יותר בגרעון קלורי תחת מעקב נוקב באפליקצית MyFitnessPal
הנתונים שלי הם 1.63 על 72 קילוגרם
בן 21. הייתי חטוב בעבר ובעקבות הקורונה הפסקתי להתאמן ולהזניח את נושא התזונה אבל נכון לתקופה הזו אני רוצה לפחות לאכול בצורה נכונה ועקבית על מנת לרדת במשקל והבעיה שאני נתקל בה היא שמרוב מידע שרכשתי במהלך השנים אני קצת מבולבל, מה שאני כן יודע זה שעל מנת לרדת במשקל ולהגיע לחיטוב צריך לשמור על גרעון קלורי
(ואפשר לאכול מה שרוצים כל עוד הגרעון בתוקף)
הקטע הוא שאני אוכל מה שאני רוצה ונשאר בגרעון, אני כן יורד במשקל כי לדוגמא לפני חודש שקלתי 75 קילוגרם
אבל עדיין השאלה היא האם להקפיד על הקלוריות או על הערכים? כי לפי הנתונים של האפליקציה היא שאני אוכל מספיק חלבון, אוכל פחות שומן, אבל אני כן אוכל אקסטרה פחמימות.
אני לא מתאמן בכלל, ולא פעיל בכלל במהלך היומיום שלי כי התקופה הזו גרמה לי להישאר יותר בבית.
זהו מקווה שהשאלה שלי ברורה.
אה ואני אוכל 1,500 קלוריות ביום, לא תמיד מגיע לבדיוק 1,500 לפעמים נשארים לי כמה מאות ספייר
(ואני לא מרעיב את עצמי חלילה!.)

ערכים וקלוריות זה אותו דבר. הרי בסופו של דבר כי קלוריות מחושבות על סמך הערכים שלך. אתה כנראה מתכוון לשאול האם זה משנה כיצד אתה מחלק את הקלוריות בין הערכים.
כל עוד אתה בגרעון קלורי שלילי, ואוכל מספיק חלבון, כ1.6-2.2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. ולפחות 20% מהקלוריות שלך מגיעות משומן זה לא משנה איך אתה מחלק את הקלוריות מעבר לזה. עם זאת, אם אתה לא מרגיש שבע למשל אתה יכול לאכול יותר חלבון כי הוא יותר משביע וזה פשוט יבוא על חשבון הפחמימה/שומן. ואתה יכול לשחק עם זה בהתאם למה שנוח לך כל עוד אתה בגרעון שלילי ואוכל מספיק חלבון ושומן.

כל עוד אתה שומר על מינימום שומן שזה בערך 0.6-0.8 גרם לקילו, זה לא משנה היחס בין הפחמימות לשומנים

אם אתה לא מתאמן בכלל אפילו לא בבית אתה לא תגיע למראה "חטוב" בסוף, אתה תגיע למראה של שחיף במקרה הטוב או סקיניפאט במקרה הרע
אם אתה לא יודע איך להתאמן ומתאמן כמו טיפש אתה גם תגיע למראה "שחיף"(קרה לי כבר)

והמטרה שלך זה להגיע ל1500, לא להגיע לכמה שפחות קלוריות
אם רשום לך 1500 תגיע עד 1500

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה שומר על מינימום שומן שזה בערך 0.6-0.8 גרם לקילו, זה לא משנה היחס בין הפחמימות לשומנים

אם אתה לא מתאמן בכלל אפילו לא בבית אתה לא תגיע למראה "חטוב" בסוף, אתה תגיע למראה של שחיף במקרה הטוב או סקיניפאט במקרה הרע
אם אתה לא יודע איך להתאמן ומתאמן כמו טיפש אתה גם תגיע למראה "שחיף"(קרה לי כבר)

והמטרה שלך זה להגיע ל1500, לא להגיע לכמה שפחות קלוריות
אם רשום לך 1500 תגיע עד 1500
נכון לרגע זה המטרה שלי היא להגיע למשקל של 68 קילוגרם ואז להיות במאזן נייטרלי עד התקופה שאני אחזור לחד״כ
כרגע הסיבה שאני לא מתאמן היא בגלל שאני בקבוצת סיכון ולהצטופף בחד״כ זו בעיה.
להיכנס לאימונים מהבית אני יודע, וגם יש לי תוכנית בנויה וים של אביזרים ומתקני אירובי בבית. אבל אין לי מוטיבציה.
ערכים וקלוריות זה אותו דבר. הרי בסופו של דבר כי קלוריות מחושבות על סמך הערכים שלך. אתה כנראה מתכוון לשאול האם זה משנה כיצד אתה מחלק את הקלוריות בין הערכים.
כל עוד אתה בגרעון קלורי שלילי, ואוכל מספיק חלבון, כ1.6-2.2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. ולפחות 20% מהקלוריות שלך מגיעות משומן זה לא משנה איך אתה מחלק את הקלוריות מעבר לזה. עם זאת, אם אתה לא מרגיש שבע למשל אתה יכול לאכול יותר חלבון כי הוא יותר משביע וזה פשוט יבוא על חשבון הפחמימה/שומן. ואתה יכול לשחק עם זה בהתאם למה שנוח לך כל עוד אתה בגרעון שלילי ואוכל מספיק חלבון ושומן.
איבדתי אותך קצת מרוב תוכן של מידע, סורי
אז מבחינתי זה בסדר להמשיך באותה צורה שאני כרגע כל עוד אני מרגיש סבבה מבחינת שובע?

נכון לרגע זה המטרה שלי היא להגיע למשקל של 68 קילוגרם ואז להיות במאזן נייטרלי עד התקופה שאני אחזור לחד״כ
סבבה

כרגע הסיבה שאני לא מתאמן היא בגלל שאני בקבוצת סיכון ולהצטופף בחד״כ זו בעיה.
אוקיי ו? תשמע אני לא בא נגדך או משהו, אבל כל האנשים הכי מצליחים לא מחפשים תירוצים, הם עושים מה שצריך לעשות, לחפש תירוצים או להישען על תירוצים מסוימים זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות לעצמך.

אתה יכול להתאמן בבית, אתה יכול להתאמן בפארק אתה יכול אם יש לך כסף לקנות ציוד, יש ככ הרבה דרכים
אתה חושב שכל העולם הפסיק להתאמן בגלל הקורונה? נו באמת

להיכנס לאימונים מהבית אני יודע, וגם יש לי תוכנית בנויה וים של אביזרים ומתקני אירובי בבית. אבל אין לי מוטיבציה.
יש לך כלכך הרבה אביזרים ומשקולות ואתה לא מתאמן? תזמין חבר או משהו שיתן לך מוטיבציה, שתה קפה שמע שירים אני לא יודע מה שנותן לך אנרגיה, אבל אתה חייב את האימוני כוח, בלי זה אתה תהפוך לשחיף ולא תגיע לתוצאה שתרצה.
וכלל הכי חשוב, בכל אימונים גם בבית גם ברחוב, progressive overload, אם אתה לא מתקדם לאורך זמן אתה הולך במקום ולא עושה כלום בעצם

• פותח/ת השרשור
סבבה

אוקיי ו? תשמע אני לא בא נגדך או משהו, אבל כל האנשים הכי מצליחים לא מחפשים תירוצים, הם עושים מה שצריך לעשות, לחפש תירוצים או להישען על תירוצים מסוימים זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות לעצמך.

אתה יכול להתאמן בבית, אתה יכול להתאמן בפארק אתה יכול אם יש לך כסף לקנות ציוד, יש ככ הרבה דרכים
אתה חושב שכל העולם הפסיק להתאמן בגלל הקורונה? נו באמת

יש לך כלכך הרבה אביזרים ומשקולות ואתה לא מתאמן? תזמין חבר או משהו שיתן לך מוטיבציה, שתה קפה שמע שירים אני לא יודע מה שנותן לך אנרגיה, אבל אתה חייב את האימוני כוח, בלי זה אתה תהפוך לשחיף ולא תגיע לתוצאה שתרצה.
וכלל הכי חשוב, בכל אימונים גם בבית גם ברחוב, progressive overload, אם אתה לא מתקדם לאורך זמן אתה הולך במקום ולא עושה כלום בעצם
אני בהחלט אקח את מה שאמרת לתשומת לבי 😃

קצת יותר פחמימה ופחות שומן לא כזה מעניין כל עוד אתה מקבל מספיק חלבון ושומן.
בטח ובטח לא במצבך, ברמתך.
תדאג להתאמן אם אתה רוצה להראות כמו אחד שמתאמן, כמובן.
אין מה לומר מעבר... אם אתה לא מחפש להגדיל/לשמר מסת שריר/מטרות ספציפיות אחרות, אף אחד לא כופה עליך ואתה אחראי על עצמך בלבד.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית