הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפסקת טיפול בטסטוסטרון

• פותח/ת השרשור vaseli
  • פורסם בתאריך

vaseli

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
כתבתי מקודם טקסט רחב מדי, אקצר:

אני מטופל בנבידו במשך 11 חודשים, אחת ל10 שבועות זריקה. תוצאות בדיקות המעבדה שמתקבלות בסוף השבוע העשירי נמוכות משמעותית מהרמה שבעקבותיה פניתי לטיפול (החל מהשבוע החמישי אני מגיע לרמה הטרום טיפולית ובשבוע 10 אני כבר מטה ממנה ומלבד התוצאות המספריות גם החוויה האישית לא חיובית). אינני יכול לפנות לאנדוקרינלוגית שאני מטופל אצלה לייעוץ עקב יציאתה לשבתון - אז אני תקוע ללא סיוע רפואי והתורים לאחרים ארוכים ולכן שואל כאן (לא מצאתי בשורת החיפוש תוצאות מספקות לצערי).

החלטתי להפסיק עם הזריקות האלה ומעוניין לדעת:

1. האם הגוף יכול לשקם את הפקת הטסטו באופן עצמאי או שחובה טיפול תומך (כלומיד, סוגי PCT)?
2.כמה זמן בערך יקח למערכת להשתקם ללא טיפול תומך?
3. האם בארץ האנדוקרינולוגים מכירים בPCT (שואל את זה כי לפני תחילת הטיפול בטסטו שאלתי את הרופא לגבי שימור הפוריות או על חלופות אחרות/ או מקבילות לשימוש בטסטו כמו שנעשה בחו"ל כמו HCG, פרגניל ושות' ונענתי בשלילה - נאמר לי שזה ניתן רק בשעה שרוצים להחזיר את יצירת הזרע כשמעוניינים להכנס להריון)?
4. אם לא ניתן להשתקם באופן עצמאי בצורה מיטבית ללא טיפול תומך, אשמח לעצה בפרטי לדברים שהשתיקה יפה להם בפורום הציבורי (אפשרות להחלפת עניינים תמורת עניינים לשיקום) כדי שלא אחווה צרות עד שאפגוש רופא.

למה אני ממהר להפסיק ולא עושה את הזריקה ההבאה שהייתי אמור לעשות היום ולהרוויח עוד 10 שבועות עד שאמצא רופא? כי שכרי הזה הוא הפסדי - המשך השבתת הציר וכריית בור יותר עמוק לעצמי.
אם עם הטיפול הזה וללא הטיפול הזה אני מגיע לאותה הנקודה, אז אני מעדיף כבר להיות באותה הנקודה רק באופן טבעי ללא תלות פיזית לכל החיים.

מודה לקוראים ולמשיבים.

נערך לאחרונה:
קודם כל אני מקנא בך שיש לך מרשם לטסט. אם אתה קונה אותו ממש בזול הייתי משמר את המרשם ומריץ עם זה סייקלים בעתיד או שומר לשימוש כל שהוא.

1. כן, רק אם יצרת טסט בכמות פיזיולוגית לפני שהתחלת את הטיפול. זה אפשרי אבל לא בהכרח מחייב שהגוף יתאושש, ברוב המקרים זה קורה אבל יכול לקחת זמן. PCT מאיץ את התהליך כמובן משמעותית.
2. תסתכל על מה שכתבתי למעלה. אי אפשר לענות על זה, היה מחקר סיני שהראה ש99% מאלה שהפסיקו TRT ייצרו בסופו של דבר טסט, לחלקם זה לקח עד שנתיים. זה רק אלוהים יודע.
3. כנראה שלא. פרגניל או כלומיפן זה מה שנהוג לרשום במקרים האלה ואם הם לא הסכימו להביא לך מרשם תצטרך להשיג את זה בשוק השחור. זה ממש לא בעיה או יקר יש את התרופות האלה בשפע. קצת חיפוש ותגיע לזה.
4. כלומיד או טמוקסיפן יעזרו אבל תסתכל על נקודה מספר 1. אם לפני הטיפול לא הצלחת לייצר אין סיבה שפתאום יקרה קסם וזה יעבוד לך.

טיפ: במקום לטפל בעצמך פשוט תפנה לאנדו אחר. יש לך כבר מרשם לטסט, תנסה למצוא אחד שיתן לך מינון גבוהה יותר. מה היו הערכים שלך לפני התחלת הטיפול ומה הם כרגע?

מציע לך כן לקחת את הזריקה הבאה עד שיהיה לך תוכנית PCT ואת התרופות ביד. אתה תרגיש קקי בלי PCT.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מקנא בך שיש לך מרשם לטסט. אם אתה קונה אותו ממש בזול הייתי משמר את המרשם ומריץ עם זה סייקלים בעתיד או שומר לשימוש כל שהוא.

1. כן, רק אם יצרת טסט בכמות פיזיולוגית לפני שהתחלת את הטיפול. זה אפשרי אבל לא בהכרח מחייב שהגוף יתאושש, ברוב המקרים זה קורה אבל יכול לקחת זמן. PCT מאיץ את התהליך כמובן משמעותית.
2. תסתכל על מה שכתבתי למעלה. אי אפשר לענות על זה, היה מחקר סיני שהראה ש99% מאלה שהפסיקו TRT ייצרו בסופו של דבר טסט, לחלקם זה לקח עד שנתיים. זה רק אלוהים יודע.
3. כנראה שלא. פרגניל או כלומיפן זה מה שנהוג לרשום במקרים האלה ואם הם לא הסכימו להביא לך מרשם תצטרך להשיג את זה בשוק השחור. זה ממש לא בעיה או יקר יש את התרופות האלה בשפע. קצת חיפוש ותגיע לזה.
4. כלומיד או טמוקסיפן יעזרו אבל תסתכל על נקודה מספר 1. אם לפני הטיפול לא הצלחת לייצר אין סיבה שפתאום יקרה קסם וזה יעבוד לך.

טיפ: במקום לטפל בעצמך פשוט תפנה לאנדו אחר. יש לך כבר מרשם לטסט, תנסה למצוא אחד שיתן לך מינון גבוהה יותר. מה היו הערכים שלך לפני התחלת הטיפול ומה הם כרגע?

מציע לך כן לקחת את הזריקה הבאה עד שיהיה לך תוכנית PCT ואת התרופות ביד. אתה תרגיש קקי בלי PCT.

מודה על התגובה.
כן, לפני הטיפול הטסטו הטבעי שלי היה קצת פחות מ4 ng/ml שזה אמצע הנורמה, עם הטסטו החיצוני אני בשבוע הראשון סביב ה7 פלוס NG/ML שזה המיטבי לפי הסקאלה אבל בשבוע ה5 אני שוב סביב ה4 פלוס סביב ה5 ואז נופל ל2.8 לפי הבדיקת דם של היום.

לגבי קיצור טווחי טיפול בנבידו, המינון ההתחלתי היה כל 12 שבועות, אך לאחר שהראתי לאנדו' שלי את התוצאות של אמצע הזריקה היא קיצרה לכל 10 שבועות - יותר קצר היא לא הסכימה כי זה לא מופיע בהתווייה הטיפולית והיא הייתה קשיחה בזה. הוצע לי או ג'ל או טסטו' אחר שניתן כל שבועיים שלוש (שכחתי את שמו) או הנבידו כל 10.

לגבי חיפושי מחתרת של כלומיד ושות' זה נדמה לי שמור לאנשים שבתוך העניינים, לא יודע מאיפה להתחיל.

מודה על התגובה.
כן, לפני הטיפול הטסטו הטבעי שלי היה קצת פחות מ4 ng/ml שזה אמצע הנורמה, עם הטסטו החיצוני אני בשבוע הראשון סביב ה7 פלוס NG/ML שזה המיטבי לפי הסקאלה אבל בשבוע ה5 אני שוב סביב ה4 פלוס סביב ה5 ואז נופל ל2.8 לפי הבדיקת דם של היום.

לגבי קיצור טווחי טיפול בנבידו, המינון ההתחלתי היה כל 12 שבועות, אך לאחר שהראתי לאנדו' שלי את התוצאות של אמצע הזריקה היא קיצרה לכל 10 שבועות - יותר קצר היא לא הסכימה כי זה לא מופיע בהתווייה הטיפולית והיא הייתה קשיחה בזה. הוצע לי או ג'ל או טסטו' אחר שניתן כל שבועיים שלוש (שכחתי את שמו) או הנבידו כל 10.

לגבי חיפושי מחתרת של כלומיד ושות', אבל זה נדמה לי שמור לאנשים שבתוך העניינים.
אסור לדבר כאן על מקורות, אני יכול רק להגיד לך שאם יש לך חברים שמתאמנים וכו' אתה יכול להגיע לזה די בקלות.

טוב הבעיה הברורה היא שאתה משתמש בטסט ארוך ומזריק בתדירות גדולה מדי. תלך לרופא זכר שיבין קצת מה הוא עושה, הרופאה שלך לא מבינה עניין.

תנסה לבקש טסטווירון (טסט E), להזרקה שבועית. אולי מישהו כאן שקיבל מרשם יכול להגיד עד כמה זה ריאלי לקבל במקרה שלך, אבל מה שבטוח פעם ב10 שבועות זה יגרום לך להרגיש חרא רוב הזמן.

• פותח/ת השרשור
אסור לדבר כאן על מקורות, אני יכול רק להגיד לך שאם יש לך חברים שמתאמנים וכו' אתה יכול להגיע לזה די בקלות.

טוב הבעיה הברורה היא שאתה משתמש בטסט ארוך ומזריק בתדירות גדולה מדי. תלך לרופא זכר שיבין קצת מה הוא עושה, הרופאה שלך לא מבינה עניין.

תנסה לבקש טסטווירון (טסט E), להזרקה שבועית. אולי מישהו כאן שקיבל מרשם יכול להגיד עד כמה זה ריאלי לקבל במקרה שלך, אבל מה שבטוח פעם ב10 שבועות זה יגרום לך להרגיש חרא רוב הזמן.

מדויק, כ40 אחוז מהזמן אני מרגיש בסדר ו60 אחוז מהזמן אני בצניחה מהירה עם הנבידו. וחבל, כי התדירות היא נוחה יחסית לטסטו' אחרים קצרים, ויש ברי מזל שזה כן עובד להם טוב הטווח הזה.
לנבידו אני לא מתכוון לחזור. בינתיים אני ביום ראשון ללא הטסטו' הזה, מקווה לא להישבר וללכת לאחות שתזריק לי את הנבידו.

• פותח/ת השרשור
למישהו יש פה ניסיון על החלפת תכשירי טסטו' דרך רופא המשפחה, זה ריאלי?
אני בבלבולים.

כתבתי מקודם טקסט רחב מדי, אקצר:

אני מטופל בנבידו במשך 11 חודשים, אחת ל10 שבועות זריקה. תוצאות בדיקות המעבדה שמתקבלות בסוף השבוע העשירי נמוכות משמעותית מהרמה שבעקבותיה פניתי לטיפול (החל מהשבוע החמישי אני מגיע לרמה הטרום טיפולית ובשבוע 10 אני כבר מטה ממנה ומלבד התוצאות המספריות גם החוויה האישית לא חיובית). אינני יכול לפנות לאנדוקרינלוגית שאני מטופל אצלה לייעוץ עקב יציאתה לשבתון - אז אני תקוע ללא סיוע רפואי והתורים לאחרים ארוכים ולכן שואל כאן (לא מצאתי בשורת החיפוש תוצאות מספקות לצערי).

החלטתי להפסיק עם הזריקות האלה ומעוניין לדעת:

1. האם הגוף יכול לשקם את הפקת הטסטו באופן עצמאי או שחובה טיפול תומך (כלומיד, סוגי PCT)?
2.כמה זמן בערך יקח למערכת להשתקם ללא טיפול תומך?
3. האם בארץ האנדוקרינולוגים מכירים בPCT (שואל את זה כי לפני תחילת הטיפול בטסטו שאלתי את הרופא לגבי שימור הפוריות או על חלופות אחרות/ או מקבילות לשימוש בטסטו כמו שנעשה בחו"ל כמו HCG, פרגניל ושות' ונענתי בשלילה - נאמר לי שזה ניתן רק בשעה שרוצים להחזיר את יצירת הזרע כשמעוניינים להכנס להריון)?
4. אם לא ניתן להשתקם באופן עצמאי בצורה מיטבית ללא טיפול תומך, אשמח לעצה בפרטי לדברים שהשתיקה יפה להם בפורום הציבורי (אפשרות להחלפת עניינים תמורת עניינים לשיקום) כדי שלא אחווה צרות עד שאפגוש רופא.

למה אני ממהר להפסיק ולא עושה את הזריקה ההבאה שהייתי אמור לעשות היום ולהרוויח עוד 10 שבועות עד שאמצא רופא? כי שכרי הזה הוא הפסדי - המשך השבתת הציר וכריית בור יותר עמוק לעצמי.
אם עם הטיפול הזה וללא הטיפול הזה אני מגיע לאותה הנקודה, אז אני מעדיף כבר להיות באותה הנקודה רק באופן טבעי ללא תלות פיזית לכל החיים.

מודה לקוראים ולמשיבים.
מה היה מצבך לפני הטיפול?
זה מוזר מה שאתה כותב
בנבידו אתה מקבל 1 גרם לתחת שאמורים להתפזר באופן מספק לאורך האסטר..זה לא שהיית הענק הירוק לפני
אין שום סיבה הגיונית שאתה תגיע לרמה הטרום טיפולית בשבוע החמישי לאחר ההזרקה..(בהנחה שאף אנדו לא היה רושם לך trt אם המצב שלך לא היה בקאנטים)
או שאתה לא קורא נכון את הנתונים או שאתה מתאר לא נכון את המציאות או שאני לא יודע...
משהו נראה מאוד לא הגיוני בסיפור שלך.
אתה בטוח שאתה מקבל נבידו? אתה מזריק את כל האמפולה? (4ml) או רק חלק?

מה אתה מטמטם לו את השכל..
מה שאתה קורא לו trt זה במקרה הטוב קרוז ולא מה שהוא צריך..בטח לא מה שהבנאדם מחפש..(trt למקרה שלא ידעת בטסטווירון זה זריקה אחת לחודש) אתה שולח אותו למצוא "פתרונות" למצב שלו במכוני כושר.
זה לא המקום לפיתרון הבעיה שלו

מה היה מצבך לפני הטיפול?
זה מוזר מה שאתה כותב
בנבידו אתה מקבל 1 גרם לתחת שאמורים להתפזר באופן מספק לאורך האסטר..זה לא שהיית הענק הירוק לפני
אין שום סיבה הגיונית שאתה תגיע לרמה הטרום טיפולית בשבוע החמישי לאחר ההזרקה..(בהנחה שאף אנדו לא היה רושם לך trt אם המצב שלך לא היה בקאנטים)
או שאתה לא קורא נכון את הנתונים או שאתה מתאר לא נכון את המציאות או שאני לא יודע...
משהו נראה מאוד לא הגיוני בסיפור שלך.
אתה בטוח שאתה מקבל נבידו? אתה מזריק את כל האמפולה? (4ml) או רק חלק?

מה אתה מטמטם לו את השכל..
מה שאתה קורא לו trt זה במקרה הטוב קרוז ולא מה שהוא צריך..בטח לא מה שהבנאדם מחפש..(trt למקרה שלא ידעת בטסטווירון זה זריקה אחת לחודש) אתה שולח אותו למצוא "פתרונות" למצב שלו במכוני כושר.
זה לא המקום לפיתרון הבעיה שלו
מה אתה מטמטם לי את השכל, תקרא את מה שהוא ביקש לפני שאתה מגיב.

רצה לעשות pct, מה הקשר לtrt.

תפסיק לנסות לריב בכל נושא.

מה אתה מטמטם לי את השכל, תקרא את מה שהוא ביקש לפני שאתה מגיב.

רצה לעשות pct, מה הקשר לtrt.

תפסיק לנסות לריב בכל נושא.
לא דיברת על הזרקה אחת לשבוע? נכון ?!
מזל שהוא לא רשם שהוא רוצה שק של יהלומים..בטח היית רץ להביא לו
במקום לשלוח אותו לחפש דילרים במכוני כושר תנסה ללמוד בכלל על מה הוא מדבר..

הסיבות שבגללן הגעת לחומרים והנסיבות שלו.
שונות לחלוטין.
את הצורך בpct או לא..אתה האחרון שתקבע במקרה שלו.
האנדו שלו קצת יותר חכם ממך אני מניח ..עם כל הכבוד.

לא דיברת על הזרקה אחת לשבוע? נכון ?!
מזל שהוא לא רשם שהוא רוצה שק של יהלומים..בטח היית רץ להביא לו
במקום לשלוח אותו לחפש דילרים במכוני כושר תנסה ללמוד בכלל על מה הוא מדבר..

הסיבות שבגללן הגעת לחומרים והנסיבות שלו.
שונות לחלוטין.
את הצורך בpct או לא..אתה האחרון שתקבע במקרה שלו.
האנדו שלו קצת יותר חכם ממך אני מניח ..עם כל הכבוד.
בן אדם, אין לי כוח או זמן לריב איתך.
או שאתה מנסה בכוח להתווכח או שאתה לא יודע לקרוא, תיגש למעלה ותראה מה כתבתי לו. אמרתי לו ללכת לאנדו אחר שורה אחרי זה.

הוא לא רוצה לקחת את הזריקה הבאה והוא רוצה לעשות PCT. הוא חייב טמוקסיפן או כלומיפן והאנדו שלו לא רוצה להביא לו.

עכשיו אחי תרד ממני, באמת שאתה מוציא את החשק להגיב בפורום אחי עם כל הטאקלים שלך, יש גם דרך להתבטא כמו בן אדם.

תלמד לקבל ביקורת ותפסיק לחרטט
אתה רוצה שאצלם לך מסך?
טסט e לא מיועד להזרקה שבועית בשום פרוטוקול רפואי..
הבנאדם לא ביקש פה עצה לסייקל..ולא לקרוז
וגם pct ממש לא בטוח שהוא צריך
לא חושב שהעצות שלך היו מועילות..בלי לפגוע בך ובלי לרצות לריב איתך!

תלמד לקבל ביקורת ותפסיק לחרטט
אתה רוצה שאצלם לך מסך?
טסט e לא מיועד להזרקה שבועית בשום פרוטוקול רפואי..
הבנאדם לא ביקש פה עצה לסייקל..ולא לקרוז
וגם pct ממש לא בטוח שהוא צריך
לא חושב שהעצות שלך היו מועילות..בלי לפגוע בך ובלי לרצות לריב איתך!
upload_2020-11-8_22-56-15.png

פה תראה לי איפה פה הבאתי לו עצה לסייקל או קרוז. המילים האלה אפילו לא כתובות בהודעות שלי.

PCT הוא ביקש בעצמו כי הוא לא מזריק את הזריקה האחרונה שלו, זה בחירה שלו למרות שגם על זה כתבתי בהודעה הראשונה שזה לא כדאי. אם הוא כבר מעדיף לא להזריק אז הוא חייב PCT ולא אכפת לי מה תגיד, אני בטוח ש100% מהקהילה פה תסכים שעדיף לקחת PCT מאשר לנסות לשחזר את הטסט הטבעי בלי PCT.

לא העלבת אותי, אתה סתם מציק כי אתה לוקח משפט אחד ומוציא אותו מהקשר איך שנוח לך והופך את זה לטאקלים בכל נושא.

צפה בקובץ המצורף 60405

פה תראה לי איפה פה הבאתי לו עצה לסייקל או קרוז. המילים האלה אפילו לא כתובות בהודעות שלי.

PCT הוא ביקש בעצמו כי הוא לא מזריק את הזריקה האחרונה שלו, זה בחירה שלו למרות שגם על זה כתבתי בהודעה הראשונה שזה לא כדאי. אם הוא כבר מעדיף לא להזריק אז הוא חייב PCT ולא אכפת לי מה תגיד, אני בטוח ש100% מהקהילה פה תסכים שעדיף לקחת PCT מאשר לנסות לשחזר את הטסט הטבעי בלי PCT.

לא העלבת אותי, אתה סתם מציק כי אתה לוקח משפט אחד ומוציא אותו מהקשר איך שנוח לך והופך את זה לטאקלים בכל נושא.
חבל על הזמן..לא יצא כלום מהויכוח הזה איתך
אז בוא נסכם את זה
עם ציטוט אחד שלך

"תנסה לבקש טסטווירון (טסט E), להזרקה שבועית."

גם את זה לא כתבת כנראה...נכון ?!
איפה קראת שטסט e בפרוטוקול להיפוגונדיזם מיועד ל"הזרקה שבועית?"
בקיצור..
תן לבנאדם למצוא את הפתרונות שלו במקומות הראויים..
הוא לא סייקליסט אם לא הבנת.

חבל על הזמן..לא יצא כלום מהויכוח הזה איתך
אז בוא נסכם את זה
עם ציטוט אחד שלך

"תנסה לבקש טסטווירון (טסט E), להזרקה שבועית."
גם את זה לא כתבת כנראה...נכון ?!
איפה קראת שטסט e בפרוטוקול להיפוגונדיזם מיועד ל"הזרקה שבועית?"
בקיצור..
תן לבנאדם למצוא את הפתרונות שלו במקומות הראויים..
הוא לא סייקליסט אם לא הבנת.
דווקא על הפריציפ, כי אתה מרגיז ברמות.
עכשיו שינית נושא שמת לב? מקודם זה היה על זה שאני מביא לו עצות לקרוז או לסייקלים ועכשיו אתה נתקע על משפט שכתבתי שגם ככה אין לו שום משמעות כי כתבתי לו שילך לאנדו אחר, אפילו כתבתי שאולי למישהו אחר יש יותר ידע בתחום ושאני לא יודע מה נהוג לרשום בארץ.

ואגב, טסט E וC אפשר בהחלט לקחת גם פעם בשבוע זה הכל תלוי במטופל. אפשר גם פעם ב3 או 4 או 5 ימים זה הכל תלוי באיך מי שמזריק מרגיש וברופא. אתה נתפס על שטויות ומעצבן כמו איזה ילד.

דווקא על הפריציפ, כי אתה מרגיז ברמות.
עכשיו שינית נושא שמת לב? מקודם זה היה על זה שאני מביא לו עצות לקרוז או לסייקלים ועכשיו אתה נתקע על משפט שכתבתי שגם ככה אין לו שום משמעות כי כתבתי לו שילך לאנדו אחר, אפילו כתבתי שאולי למישהו אחר יש יותר ידע בתחום ושאני לא יודע מה נהוג לרשום בארץ.

ואגב, טסט E וC אפשר בהחלט לקחת גם פעם בשבוע זה הכל תלוי במטופל. אפשר גם פעם ב3 או 4 או 5 ימים זה הכל תלוי באיך מי שמזריק מרגיש וברופא. אתה נתפס על שטויות ומעצבן כמו איזה ילד.
בטח..גם פעם ב3 דקות..נכון דוקטור??
חחחח
אתה גאון
לילה טוב מוקוקו
חפרת 🤦‍♂️
בסוף עוד יתברר שאתה רופא ולא ידענו
תודה על האינפורמציה

חחחח
אתה גאון
לילה טוב מוקוקו
חפרת 🤦‍♂️
אני לא יכול לחפור אם אתה התחלת את הויכוח המטומטם הזה.
"חפרת" זה טיעון של ילד בן 12 שאין לו מה להגיד.

פעם הבאה אל תגיב אם אתה לא יודע לקרוא תגובות בסיסיות, אתה אחד המעצבנים פה בפורום.

פעם הבאה אל תגיב אם אתה לא יודע לקרוא תגובות בסיסיות, אתה אחד המעצבנים פה בפורום.
חח...אז רגע
טסט סיפיונט אפשר לקחת פעם ב3-4 ימים?
בטיפול ? הכל תלוי ברופא??

איזה רופא ??
ד"ר יוסי יד 50?
או פרופסור צחי 280 סקווט?
יש להצטייד בכרטיס קופ"ח בפניה אליהם?

מניסיון, תוותר אחי.
זה פשוט יגיע לזיהום הפוסט ו-ויכוחים מיותרים כמו שהוא עושה עם שאר חברי הפורום. פשוט תגיד לו שהוא צודק, זה יעשה לו את היום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית