הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עמוק מדיי יכול להזיק?

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי חברים,

אם יורדים עמוק (נמוך) מדיי כשמבצעים שכיבות סמיכה ו/או מקבילים, זה יכול להזיק? לגרום לפציעות בכתף?

הכוונה לרדת יותר מ-90 מעלות, כאשר הטווח תנועה גדול מאוד.

לדוגמא מהתמונה - אני יורד יותר נמוך מהאיור כאן.. (באיור זה 90 מעלות)

images

תודה רבה!

תלוי...
אם אתה עושה מקבילים כבד עם משקל, לרוב לא יורדים(אולי רק בסטים הקלים)
אם אתה מפמפם מקבילים משקל גוף זה אחרת...
אם כבד לך משקל גוף, אולי נכון לשקול דברים.
כנראה השאלה היא לשם איזו מטרה אתה עושה איזו וריאציה של מקבילים.
אני את הפציעה שלי ממקבילים כבר חוויתי);

היי חברים,

אם יורדים עמוק (נמוך) מדיי כשמבצעים שכיבות סמיכה ו/או מקבילים, זה יכול להזיק? לגרום לפציעות בכתף?

images

תודה רבה!

לא תהיה בעיה כל עוד אתה שולט באקסטצנרי (התגברות על הבלימה של המשקל) לא תהיה בעיה.
זאת אומרת - בירידה אתה שולט על המצב, יורד מבוקר ולא זורק את עצמך.

• פותח/ת השרשור
לא תהיה בעיה כל עוד אתה שולט באקסטצנרי (התגברות על הבלימה של המשקל) לא תהיה בעיה.

מצוין, אני אכן שולט באקצנטרי ולא זורק את עצמי, תודה רבה!

אשמח לשמוע עוד חוות דעת

מה הקונצנזוס בנוגע לירדה מבוקרת בסקוואט?
מדבר בעיקר על משקלים כבדים, כשהמטרה היא עליה בכוח
@elchonon

כל עוד הטכניקה טובה ונשמרת אז אין בעיה, אל תכריח את עצמך לרדת עמוק יותר ממה שאתה פיזית יכול

@elchonon

בגדול העקרון אותו הדבר, אך אם המטרה עליה בכוח אז אין צורך לרדת מתחת ל 90 מעלות (דיפ סקוואט) שמא הגלוטאוס יהפוך להיות האגוניסט (שריר העיקרי)

• פותח/ת השרשור
כל עוד הטכניקה טובה ונשמרת אז אין בעיה, אל תכריח את עצמך לרדת עמוק יותר ממה שאתה פיזית יכול

להפך, אני ממש לא מכריח את עצמי לרדת נמוך, זה פשוט בא לי טבעי בלי שאני בכלל מנסה לרדת נמוך.
ראיתי שצילמו אותי בוידיאו במקבילים ושכיבות סמיכה שאני יורד ממש עמוק ואני פשוט מפחד שזה יגרום לי לפציעות שיעצרו לי את האימונים (מפחד בעיקר מפציעת כתף).
מעריך את התגובה

בגדול העקרון אותו הדבר, אך אם המטרה עליה בכוח אז אין צורך לרדת מתחת ל 90 מעלות (דיפ סקוואט) שמא הגלוטאוס יהפוך להיות האגוניסט (שריר העיקרי)

התכוונתי יותר לירידה בסקוואט, נראה שחלק ממי שעושה סקוואט כבד מזניח את החלק הזה (במקום ירידה מבוקרת, יש נפילה ומשם כאילו מתחיל המאמץ) למיטב ידעתי זה נחשב ״תקין״ אם מדובר במשקל כבד. השאלה היא למה מזניחים את החלק הזה והאם במשקלים כבדים אין לו משמעות
אני אישית מנסה למצוא מקום באמצע, לא ירידה מבוקרת מידי ומצד שני לא לזרוק את עצמי למטה

התכוונתי יותר לירידה בסקוואט, נראה שחלק ממי שעושה סקוואט כבד מזניח את החלק הזה (במקום ירידה מבוקרת, יש נפילה ומשם כאילו מתחיל המאמץ) למיטב ידעתי זה נחשב ״תקין״ אם מדובר במשקל כבד. השאלה היא למה מזניחים את החלק הזה והאם במשקלים כבדים אין לו משמעות
אני אישית מנסה למצוא מקום באמצע, לא ירידה מבוקרת מידי ומצד שני לא לזרוק את עצמי למטה

אם אתה מוצא מקום באמצע - לא מבוקר מידי ולא זורק את עצמך אז אין עם זה בעיה.

@elchonon
נפוץ לראות וויטליפטרים יורדים למקסימום עומק ומקפיצים משם.
זה צורה טכנית להרים משקל כבד, במיוחד לספורט שבנוי על כוח מתפרץ, ולא כוח אבסולוטי.

לבילדר הייתי אומר שתנועה כמה שיותר מלאה תאמץ את כל השרירים השונים, ואת המקסימום מהקוואדס, אבל לא הייתי ממליץ הקפצה. זה נוגד את העיקרון של Time under tension.
לכן כן לרדת עד היכן שהגמישוץת מאפשרת בלי שהגב מתעגל.

לפאוורליפטר התחרותי, רצוי לעצור ולא לרדת יותר ממה שצריך משני סיבות.
האחד כי זה יותר מאמץ, וזה לא שווה לוותר על משקל על המוט בשביל סקוואט מאוד עמוק.
והסיבה השניה גם רלוונטית למי שסתם רוצה לפתח כוח וסקוואט חזק. שההקפצה מלמטה בעצם מדלג על הנקודה שדורשת הכי הרבה כוח, וזה עלול לתקוע את ההתקדמות.

כמו שבוקס סקוואט ופאוז סקוואט מצויינים לפיתוח כוח, גם שליטה ועצירה לפני עומק יתר מעולה לכוח.

בתור אחד שבעבר לא היה יורד מספיק בסקוואט, פיתחתי נטיה לרדת עמוק מידי, אבל אני לפחות לא מקפיץ אני חושב.
זה אחד הדברים שאני עובד עליהם, אבל אצלי זה בקטנה ולא קריטי.
אצל אנשים רזים וקטנים זה יכול להיות משמעותי.

היי חברים,

images

תודה רבה!
מחזק את מה שנאמר מעליי.
בכל אופן, מרבית האנשים לא יוכלו לרדת מעבר ל90 מעלות עקב חוסר גמישות בכתפיים.
ובגדול, זה דיי חסר טעם.

מקבילים תרגיל מעולה. טווח התנועה בתנועה מספיק.

נערך לאחרונה:
בסקוואט זה די משתנה בין אדם לאדם.
אם אתה מצליח לרדת במהירות בלי שהטכניקה שלך נשברת, כלומר בלי butt wink או קריסה קדימה שזה מוט מעל האצבעות במקום אמצע כף רגל או ברכיים קורסות, אז תרד מהר.

כשאני יורד מהר בסקוואט הטכניקה שלי פשוט נשברת, כל המרכז כובד נופל על האצבעות וזה מבזבז כוח, אז אני פשוט יורד בשליטה.

בסקוואט זה די משתנה בין אדם לאדם.
אם אתה מצליח לרדת במהירות בלי שהטכניקה שלך נשברת, כלומר בלי butt wink או קריסה קדימה שזה מוט מעל האצבעות במקום אמצע כף רגל או ברכיים קורסות, אז תרד מהר.

כשאני יורד מהר בסקוואט הטכניקה שלי פשוט נשברת, כל המרכז כובד נופל על האצבעות וזה מבזבז כוח, אז אני פשוט יורד בשליטה.

אבל תסכים איתי שלרדת סקוואט 170 לאט משמעותית יותר מאתגר. השאלה היא מה היתרונות של זה מבחינת כוח, ולמה החלק הזה של התרגיל תמיד מוזנח ולא נלקח בחשבון (גם לא באופן רשמי - תקנו אותי אם אני טועה)

אבל תסכים איתי שלרדת סקוואט 170 לאט משמעותית יותר מאתגר. השאלה היא מה היתרונות של זה מבחינת כוח, ולמה החלק הזה של התרגיל תמיד מוזנח ולא נלקח בחשבון (גם לא באופן רשמי - תקנו אותי אם אני טועה)
לרוב כשמחייבים לרדת לאט זה בשביל עבודה טכנית ופחות לאתגר. אבל יש אנשים שפשוט יורדים לאט כי זו השיטה שלהם, גם אני ככה, אני מאבד איזון אחרת

לרוב כשמחייבים לרדת לאט זה בשביל עבודה טכנית ופחות לאתגר. אבל יש אנשים שפשוט יורדים לאט כי זו השיטה שלהם, גם אני ככה, אני מאבד איזון אחרת
האם יש מהר מדי?
כשאני יורד מהר אני יכול להרים יותר.
כל עוד לא כואב או משהו, בסדר?
כמה הבדל יש כשלא משקיעים בירידה מבחינת היפרטרופיה? לא רק בסקוואט, גם בבנץ, מתח וכו'.

אני לא מדבר איתך על טמפו של 4-5 שניות, אלא לרדת בשליטה.
זה יותר בפאן של טכניקה, אם תצלול למטה ותרד הכי מהר שאתה יכול "כדי לא לבזבז כוח" רוב הסיכויים שפשוט המהירות תזרוק אותך מהטכניקה ואז בגלל טכניקה לקויה אתה תאבד כוח.

הכלל אומר לרדת הכי מהר שאפשר תוך כדי שליטה ושמירת טכניקה.
אנשים שיורדים לאט, בדרך כלל זה הכי מהר שהם עדיין מרגישים שליטה.
ירידה איטית מידי סתם, שורף אנרגיה ובא על חשבון העליה.

ירידה ועליה איטית נקראת "טמפו סקוואט", אני לא חסיד של התרגיל, אבל זה יכול לעזור לבעיות טכניקה שונות, כמו מוט שלא נשאר מעל אמצע כף הרגל.

הכלל אומר לרדת הכי מהר שאפשר תוך כדי שליטה ושמירת טכניקה.
אנשים שיורדים לאט, בדרך כלל זה הכי מהר שהם עדיין מרגישים שליטה.
ירידה איטית מידי סתם, שורף אנרגיה ובא על חשבון העליה.

ירידה ועליה איטית נקראת "טמפו סקוואט", אני לא חסיד של התרגיל, אבל זה יכול לעזור לבעיות טכניקה שונות, כמו מוט שלא נשאר מעל אמצע כף הרגל.
האם יש מהר מדי?
כשאני יורד מהר אני יכול להרים יותר.
כל עוד לא כואב או משהו, בסדר?
כמה הבדל יש כשלא משקיעים בירידה מבחינת היפרטרופיה? לא רק בסקוואט, גם בבנץ, מתח וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית