עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היי חברים,
אם יורדים עמוק (נמוך) מדיי כשמבצעים שכיבות סמיכה ו/או מקבילים, זה יכול להזיק? לגרום לפציעות בכתף?
הכוונה לרדת יותר מ-90 מעלות, כאשר הטווח תנועה גדול מאוד.
לדוגמא מהתמונה - אני יורד יותר נמוך מהאיור כאן.. (באיור זה 90 מעלות)
![]()
תודה רבה!
לא תהיה בעיה כל עוד אתה שולט באקסטצנרי (התגברות על הבלימה של המשקל) לא תהיה בעיה.
זאת אומרת - בירידה אתה שולט על המצב, יורד מבוקר ולא זורק את עצמך.
לא תהיה בעיה כל עוד אתה שולט באקסטצנרי (התגברות על הבלימה של המשקל) לא תהיה בעיה.
זאת אומרת - בירידה אתה שולט על המצב, יורד מבוקר ולא זורק את עצמך.
מה הקונצנזוס בנוגע לירדה מבוקרת בסקוואט?
מדבר בעיקר על משקלים כבדים, כשהמטרה היא עליה בכוח
@elchonon
כל עוד הטכניקה טובה ונשמרת אז אין בעיה, אל תכריח את עצמך לרדת עמוק יותר ממה שאתה פיזית יכול
בגדול העקרון אותו הדבר, אך אם המטרה עליה בכוח אז אין צורך לרדת מתחת ל 90 מעלות (דיפ סקוואט) שמא הגלוטאוס יהפוך להיות האגוניסט (שריר העיקרי)
התכוונתי יותר לירידה בסקוואט, נראה שחלק ממי שעושה סקוואט כבד מזניח את החלק הזה (במקום ירידה מבוקרת, יש נפילה ומשם כאילו מתחיל המאמץ) למיטב ידעתי זה נחשב ״תקין״ אם מדובר במשקל כבד. השאלה היא למה מזניחים את החלק הזה והאם במשקלים כבדים אין לו משמעות
אני אישית מנסה למצוא מקום באמצע, לא ירידה מבוקרת מידי ומצד שני לא לזרוק את עצמי למטה
נפוץ לראות וויטליפטרים יורדים למקסימום עומק ומקפיצים משם.מה הקונצנזוס בנוגע לירדה מבוקרת בסקוואט?
מדבר בעיקר על משקלים כבדים, כשהמטרה היא עליה בכוח
@elchonon
מחזק את מה שנאמר מעליי.היי חברים,
אם יורדים עמוק (נמוך) מדיי כשמבצעים שכיבות סמיכה ו/או מקבילים, זה יכול להזיק? לגרום לפציעות בכתף?
הכוונה לרדת יותר מ-90 מעלות, כאשר הטווח תנועה גדול מאוד.
לדוגמא מהתמונה - אני יורד יותר נמוך מהאיור כאן.. (באיור זה 90 מעלות)
![]()
תודה רבה!
בסקוואט זה די משתנה בין אדם לאדם.התכוונתי יותר לירידה בסקוואט, נראה שחלק ממי שעושה סקוואט כבד מזניח את החלק הזה (במקום ירידה מבוקרת, יש נפילה ומשם כאילו מתחיל המאמץ) למיטב ידעתי זה נחשב ״תקין״ אם מדובר במשקל כבד. השאלה היא למה מזניחים את החלק הזה והאם במשקלים כבדים אין לו משמעות
אני אישית מנסה למצוא מקום באמצע, לא ירידה מבוקרת מידי ומצד שני לא לזרוק את עצמי למטה
בסקוואט זה די משתנה בין אדם לאדם.
אם אתה מצליח לרדת במהירות בלי שהטכניקה שלך נשברת, כלומר בלי butt wink או קריסה קדימה שזה מוט מעל האצבעות במקום אמצע כף רגל או ברכיים קורסות, אז תרד מהר.
כשאני יורד מהר בסקוואט הטכניקה שלי פשוט נשברת, כל המרכז כובד נופל על האצבעות וזה מבזבז כוח, אז אני פשוט יורד בשליטה.
לרוב כשמחייבים לרדת לאט זה בשביל עבודה טכנית ופחות לאתגר. אבל יש אנשים שפשוט יורדים לאט כי זו השיטה שלהם, גם אני ככה, אני מאבד איזון אחרתאבל תסכים איתי שלרדת סקוואט 170 לאט משמעותית יותר מאתגר. השאלה היא מה היתרונות של זה מבחינת כוח, ולמה החלק הזה של התרגיל תמיד מוזנח ולא נלקח בחשבון (גם לא באופן רשמי - תקנו אותי אם אני טועה)
האם יש מהר מדי?לרוב כשמחייבים לרדת לאט זה בשביל עבודה טכנית ופחות לאתגר. אבל יש אנשים שפשוט יורדים לאט כי זו השיטה שלהם, גם אני ככה, אני מאבד איזון אחרת
אני לא מדבר איתך על טמפו של 4-5 שניות, אלא לרדת בשליטה.אבל תסכים איתי שלרדת סקוואט 170 לאט משמעותית יותר מאתגר. השאלה היא מה היתרונות של זה מבחינת כוח, ולמה החלק הזה של התרגיל תמיד מוזנח ולא נלקח בחשבון (גם לא באופן רשמי - תקנו אותי אם אני טועה)
האם יש מהר מדי?הכלל אומר לרדת הכי מהר שאפשר תוך כדי שליטה ושמירת טכניקה.
אנשים שיורדים לאט, בדרך כלל זה הכי מהר שהם עדיין מרגישים שליטה.
ירידה איטית מידי סתם, שורף אנרגיה ובא על חשבון העליה.
ירידה ועליה איטית נקראת "טמפו סקוואט", אני לא חסיד של התרגיל, אבל זה יכול לעזור לבעיות טכניקה שונות, כמו מוט שלא נשאר מעל אמצע כף הרגל.