הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה עם פתיחת המכונים?!

ivar the boneless

משתמש מתחיל
248
36
נק' מוניטין:
16
248
36
מה קורה עם פתיחת מכוני הכושר?! למישהו יש מושג? זה אפילו לא בכותרות, אף אחד לא משוחח על נושא פתיחת המכונים, בקצב הזה לא יפתחו את חדרי הכושר גם עד שנת 2021, אני באופן אישי הייתי בטוח כי הציבור לא יאפשר להשאיר את חדרי הכושר סגורים אחרי דצמבר, ומסתבר שאף אחד לא פוצה פה בנושא, מה יהיה?

מסכים שהחדר כושר הוא מדרגת מחלות, אבל וזה אבל גדול, אין שום היגיון לפתוח קניון בזמן שהחדר כושר סגור. למה?

1. בקניון אין שום הקפדה על מרחק, בסופ״ש האחרון הבת זוג שלי הייתה בקניון הכי גדול בעיר ולא היה שם מילימטר של תזוזה. כל עם ישראל נהר לקניון.

2. בחדר כושר אשכרה אפשר להגביל את כמות המתאמנים פר מטר רבוע. אצלנו ביטלו חצי ממתחם האירובי ככה שאף מתאמן לא עושה אירובי ליד השני, שמו את הספות מקובעות במקומות מיועדים ככה שיש מרחק בין ספה לספה ואי אפשר לקרב.

3. ביטלו 75% מהחוגים ואין חפיפה בין שיעורי סטודיו + הורידו את כמות המתאמנים והגבילו את משך זמן האימון למתאמני החד״כ לשעה.

4. מלתחות, קולרים וכו לא פעילים. רק שירותים.

5. מיותר לציין שיש בדיקות חום.

אומנם חדר הכושר הוא מקום שיותר קל להידבק פה תאורטית, אבל בפועל הרבה יותר קל לשלוט עליו. היו לנו מקרים של אנשים שהיו עם קורונה בחד״כ ותוך שנייה מצאו במצלמות את כל מי שבא איתו במגע (נדבקו באירועים / חנויות / מקומות בילויי) לך תעשה את זה בקניון או רחבה שיש בה אלפיי אנשים וכן בקניון בבאר שבע היו אלפיים אנשים ביום שישי האחרון.

אז בשורה התחתונה, אין שום היגיון לפתוח חנויות ולהשאיר את החדר כןשר סגור ואל תמכרו לי סיפורים שלחנויות מכניסים 4 אנשים. כל בעלי העסקים (ואני בניהם) מכניסים הרבה יותר ממה ״שמותר״ כי חייב לפצות על שנת בצורת מטורפת וכי אין באמת היגיון להנחיות של משרד הבריאות שבעצמו לא יודע מי נגד מי ומה נכון או לא

די עם החרטא הזאת של "בחדרי כושר אין הדבקות".

1. הנגיף לא מבדיל בין קניון, בית כנסת וחדר כושר. אם חולה קורונה ישתעל עליך בבית כנסת ובחדר כושר, הסיכוי שלך להדבק שווה בשתי המקומות.
ההבדל היחיד הוא אופי הפעילות באותו מקום, רמת הצפיפות, תחלופת האנשים וכו'.
ואם כבר, אז חדר כושר, על סמך אופי הפעילות בו, הוא האמאמא של המדגרת מחלות. מאות אנשים נכנסים אליו מדי יום, נוגעים ונושמים על אותם מכשירים, רובם נוטים לא לשים מסיכה כי זה מקשה על הנשימה בזמן האימון ובנוסף לכל זה מקום סגור וצפוף.

2. ה"נתונים" על מקרי הדבקה לפי מיקום יכולים להיות מאוד מטעים. קשה לדעת איפה ומתי בדיוק בן אדם נדבק, זה מצריך חקירות יותר מעמיקות מהתחקור שעושים היום לחולים, שרובם גם מודים שהם משקרים\מעלימים מידע במכוון.
וגם אם נניח שהנתונים מדוייקים ב-100% ועד היום לא היו הדבקות מאסיביות בחדרי כושר, זה לא מעלים את העובדה שחדרי כושר עומדים בכל התנאים שמכשירים מקום להיות מדגרת הדבקה מסוכנת.

עם כל הבאסה הכבדה שבעניין ועם כל הביקורת (המוצדקת בחלק מהמקרים) שיש על החלטות הזויות של הממשלה, זה מובן לגמרי למה חדרי כושר הם בתחתית רשימת ההקלות.
אני לא יודע איפה אתה מתאמן אבל באזור שלי בכל המכונים אין מאות מתאמנים ביום, אבל מסכים, באמת שגם מכון יכול להיות מקום מסוכן, אבל למה לפתוח בתי ספר? מה קרה שבועיים אחרי שפתחו את בתי הספר תחילת שנה? סגר. למה פותחים את הקניונים, המסעדות, כל חור במדינה ורק לא את חדרי הכושר. תגיד לי איך זה שלפתוח מכוני טיפוס, שגם שם מתאמנים נוגעים באותו קיר הטיפוס מלא פעמים זה בסדר, אבל מכון כושר זה לא בסדר.
חוץ מזה, במכונים בעולם(לא בכולם) מחייבים עטיית מסיכה, ובאמת שלא נראה לי אף מתאמן שבאמת רוצה לחזור למכון יתלונן שהוא צריך לעטות מסיכה אם זה אומר שהוא גם יוכל סוף סוף להתאמן.
צריך ללמוד לחיות עם הקורונה, וזה אומר שאם פותחים קניונים, למה שלא יפתחו מכונים? כי בתכלס להתאמן במכון יותר חשוב מלעשות שופינג או להסתובב בקניון.

תבדוק איפה ממוקמים בתי הכנסת ברשימת המקומות המדבקים ביותר (יש לך פה באשכול הזה גרף מדויק), מה הן הערים עם מספר הנדבקים הגבוה ביותר עד עכשיו, מה ריכוז החרדים באותה עיר וכמה אחוז מהמאושפזים בבתי החולים היו חרדים ותחזור אליי.
מקומות חרדים לא קשור לבתי כנסיות, גם באזורים דתיים לאומיים יש בתי כנסיות.
דחיסות אוכלוסיה, כמות נפשות לבית, יותר ילדים שובבים שהולכים לאן ואיך שבא להם, אוכלוסיה חברתית בהרבה מכל אוכלוסיה אחרת בלי קשר לבית כנסת. הם הסיבה להתפשטות.
הסתובבתי בהמון חלקי הארץ וגם בחו"ל בתקופת הקורונה, ולא ראיתי אנשים המקפידים יותר על ההנחיות מבתי הכנסיות של החרדים כאן בארץ.
אגב, אני מאוד אשמח לשמוע מה שטות בכך שפעילות גופנית מועילה יותר לבריאות הגוף והנפש מאשר תפילה או לימוד תורה. אין לך מושג כמה אני מחכה לשמוע, יש לי רק אלף מחקרים להדביק לך לפרצוף
קיימנו מספיק דיונים על דת ואמונה, אל תבלבל את השכל עם מחקרים לא קשורים.
אני מבטיח לך דיון של עוד 160 עמודים אם תביא מחקר אחד על החשיבות של ספורט יותר מתפילה ותורה.
ידידי הנתונים שאנחנו מצטטים הם נתונים רשמיים של משרד הבריאות ויש שם אנשים שמבינים בפיזיקה קצת יותר ממך.
משרד הבריאות זה בדיחה אחת גדולה.
מי שיודע קצת מהצורה שהיא מנוהלת, יודע בדיוק על מה אני מדבר.
החלטות משרד הבריאות בסופו של דבר מונעות מהWHO. ומה לעשות שאין קבוצה מבולבלת כל כך בתקופה הזאת כמו הWHO.

כל הדעות בצד, כשהתאמנתי בחדרי הכושר בארה"ב אי אפשר להתאמן ברצינות עם מסיכה, וכולם מורידים אותו מידי פעם לסט, או בכלל לא לובשים.
בקלות זה יכול להיות אחד המקומות המדבקים ביותר.
אבל שם חדרי הכושר בעצמם לקחו יוזמה לרשום מי נמצא במכון באיזה שעה, כדי שאם מישהו ידבק חלילה, יוכלו לעדכן את כולם.
אני לא מבין מדוע בארץ לא פותחים את המכונים בצורה שלא יהיו יותר מ5 מתאמנים נגיד בפעם במכון.
אפשר לפתוח קבוצת וואטסאפ שכל אחד יוכל לבחור את השעה שלו, ולמזער את הנזק למכוני הכושר, ולשמור על בריאות הציבור.
אפשר להוסיף שכל שעה עגולה כולם מתפנים מהמכון ל10 דקות בזמן שינקו את המכון.

אם יש רצון, בקלות אפשר למצוא פיתרון לכל בעלי המכונים המסכנים שמפסידים המון כסף, ולפעמים גונבים מהמנויים שלהם שלוקחים תשלום על זמן שהמכון סגור.

אבל אנחנו במדינה מסריחה שקוברת את עצמה. הדמוקרטיה המזויפת שלנו גרמה לכך שיש לנו ממשלה שאף אחד לא רוצה, גורמת לנו לסבול מכך שמנסים לחסל את הנגיף עם סגרים, ולפתוח הכל במכה שברור שיוביל רק לעוד סגר בתזמון הכי מפגר לכולם ללא התראה מוקדמת.
מודיעים על סגר מיד, בלי לעדכן אפילו מה פרטי הסגר. תנו לנו חודש להתכונן, תנו פרטים מפורטים, אבל לא במדינת חלם ישראל.
מדהים שאנחנו עדיין על המפה למרות היהירות והטיפשות של מקבלי ההחלטות.
אם זה לא הוכחה שאלוקים מנהל את העולם, אני לא יודע מה כן.

צוחקים עלינו, כן מכוני כושר הם מקור הדבקה רציני, זה לא אומר שאי אפשר לפתוח אותם בצורה מחושבת.

אני לא יודע איפה אתה מתאמן אבל באזור שלי בכל המכונים אין מאות מתאמנים ביום, אבל מסכים, באמת שגם מכון יכול להיות מקום מסוכן, אבל למה לפתוח בתי ספר? מה קרה שבועיים אחרי שפתחו את בתי הספר תחילת שנה? סגר. למה פותחים את הקניונים, המסעדות, כל חור במדינה ורק לא את חדרי הכושר. תגיד לי איך זה שלפתוח מכוני טיפוס, שגם שם מתאמנים נוגעים באותו קיר הטיפוס מלא פעמים זה בסדר, אבל מכון כושר זה לא בסדר.
חוץ מזה, במכונים בעולם(לא בכולם) מחייבים עטיית מסיכה, ובאמת שלא נראה לי אף מתאמן שבאמת רוצה לחזור למכון יתלונן שהוא צריך לעטות מסיכה אם זה אומר שהוא גם יוכל סוף סוף להתאמן.
צריך ללמוד לחיות עם הקורונה, וזה אומר שאם פותחים קניונים, למה שלא יפתחו מכונים? כי בתכלס להתאמן במכון יותר חשוב מלעשות שופינג או להסתובב בקניון.

אני מסכים איתך שהמדיניות של הממשלה בנוגע לפתיחה וסגירה של מקומות נראית רנדומלית ואולי אף פופוליסטית.

לגבי העניין של המסיכה, אני יכול להעיד שאיפה שאני מתאמן, בתקופה שבין הסגר הראשון לשני כשחדרי הכושר היו פתוחים, אני תמיד הייתי היחיד שמתאמן עם מסיכה. פעמים בודדות ראיתי עוד איזה מתאמן אחד שגם שם מסיכה.
לא יודע אולי זה התרבות זריקת זין של התל אביבים ובמקומות אחרים זה לא ככה, אבל מהרושם שלי זה לא נראה שאנשים פה מתלהבים לקחת אחריות ולעזור למגר את המגיפה.

אני מסכים איתך שהמדיניות של הממשלה בנוגע לפתיחה וסגירה של מקומות נראית רנדומלית ואולי אף פופוליסטית.

לגבי העניין של המסיכה, אני יכול להעיד שאיפה שאני מתאמן, בתקופה שבין הסגר הראשון לשני כשחדרי הכושר היו פתוחים, אני תמיד הייתי היחיד שמתאמן עם מסיכה. פעמים בודדות ראיתי עוד איזה מתאמן אחד שגם שם מסיכה.
לא יודע אולי זה התרבות זריקת זין של התל אביבים ובמקומות אחרים זה לא ככה, אבל מהרושם שלי זה לא נראה שאנשים פה מתלהבים לקחת אחריות ולעזור למגר את המגיפה.
מסכים איתך צריך יותר לשמור על ההנחיות, מאמין שאם יחייבו מסיכה ויחייבו להעיף מי שלא עוטה מסיכה יהיו יותר שישמרו.
אגב, אני לגמרי בעד מסיכה בזמן האימון אם זה אומר שפותחים את המכונים, כן זה יכול להציק ולא נוח במיוחד אם עושים אירובי אבל מחיר שמוכן לשלם בשביל לחזור להתאמן.

1. הנגיף לא מבדיל בין קניון, בית כנסת וחדר כושר. אם חולה קורונה ישתעל עליך בבית כנסת ובחדר כושר, הסיכוי שלך להדבק שווה בשתי המקומות.
ואם כבר, אז חדר כושר, על סמך אופי הפעילות בו, הוא האמאמא של המדגרת מחלות. מאות אנשים נכנסים אליו מדי יום, נוגעים ונושמים על אותם מכשירים, רובם נוטים לא לשים מסיכה כי זה מקשה על הנשימה בזמן האימון ובנוסף לכל זה מקום סגור וצפוף.

2. ה"נתונים" על מקרי הדבקה לפי מיקום יכולים להיות מאוד מטעים. קשה לדעת איפה ומתי בדיוק בן אדם נדבק, זה מצריך חקירות יותר מעמיקות מהתחקור שעושים היום לחולים, שרובם גם מודים שהם משקרים\מעלימים מידע במכוון.
וגם אם נניח שהנתונים מדוייקים ב-100% ועד היום לא היו הדבקות מאסיביות בחדרי כושר, זה לא מעלים את העובדה שחדרי כושר עומדים בכל התנאים שמכשירים מקום להיות מדגרת הדבקה מסוכנת.

עם כל הבאסה הכבדה שבעניין ועם כל הביקורת (המוצדקת בחלק מהמקרים) שיש על החלטות הזויות של הממשלה, זה מובן לגמרי למה חדרי כושר הם בתחתית רשימת ההקלות.
איפה מישהו כתב שאין הדבקה במכון? למה סתם לכתוב שקרים?
יש לך נתונים אשר מוכיחים שההדבקה במכון הינה מנימלית ושואפת לאפס לעומת בתי הכנסת.
אבל היי!!!!מה זה נתונים אשר נבדקו בידי אנשים אשר מבינים בנושא הזה פי 1000000 ממך?
אבל תמשיך לטעון את השטויות שמפלגת הליכוד ממשיכה להריץ.

אני אוהב את הקטע שאנשים טוענים פה שמכונים הם מקורות הדבקה עצומים, אשמח להוכחה לכך שמגובה בנתונים ולא הטענות אשר רצות פה אשר מתבססות על "היגיון בסיסי" כיוון שאין פה שום היגיון בסיסי.

כולנו יודעים מדוע פתחו את בתי הכנסת ולא את המכונים, הכל פוליטי במדינה הזאת ולא אכפת לממשלה מהאזרח הפשוט.
ולכל האלו שמבלבלים את המח על שמירה על הנחיות בבית כנסת, הנתונים על הדבקה מראים אחרת.
אם אתם מתקשים להאמין לנתונים של משרד הבריאות שלנו, מוזמנים לפנות לנתונים במדינות אחרות ותראו שהן מגבות את הנתונים של משרד הבריאות שלנו בנוגע להדבקה בבתי התפילה לעומת המכונים.

נערך לאחרונה:
מקומות חרדים לא קשור לבתי כנסיות, גם באזורים דתיים לאומיים יש בתי כנסיות.
דחיסות אוכלוסיה, כמות נפשות לבית, יותר ילדים שובבים שהולכים לאן ואיך שבא להם, אוכלוסיה חברתית בהרבה מכל אוכלוסיה אחרת בלי קשר לבית כנסת. הם הסיבה להתפשטות.
הסתובבתי בהמון חלקי הארץ וגם בחו"ל בתקופת הקורונה, ולא ראיתי אנשים המקפידים יותר על ההנחיות מבתי הכנסיות של החרדים כאן בארץ.

יפה שאתה קורא לזה "ילדים שובבים", מעניין כמה ילדים שובבים יש בבני ברק ובמאה שערים שבכל הרחובות מסתובבים שם ללא מסיכה ושמנהיגים אוסרים עליהם להיבדק. שובבים שכאלה.
אל תכניס את חו"ל למשוואה, מדברים על מה שקורה בתוך המדינה ופה תרצה או לא תרצה יש שתי אוכלוסיות שבהן אחוזי התחלואה הם הגבוהים ביותר בפער משאר חלקי האוכלוסיה והחרדים הם אחת מהאוכלוסיות האלה. אתה לא מתווכח עם דעתי אלא עם מספרים ונתונים שהובאו כאן כמה וכמה פעמים.

קיימנו מספיק דיונים על דת ואמונה, אל תבלבל את השכל עם מחקרים לא קשורים.
אני מבטיח לך דיון של עוד 160 עמודים אם תביא מחקר אחד על החשיבות של ספורט יותר מתפילה ותורה.

חבל שאתה לא מבין שהדיון כאן הוא לא על דת ואמונה וכמו שמעולם לא נכנסתי לדיונים המייאשים האלה שהתנהלו פה אני בטח שלא מתכוון להיכנס אליהם עכשיו, איש איש באמונתו יחיה ואני מכבד את האמונה של כל אחד גם אם היא מנוגדת לשלי, אבל בעוד אני יכול להעלות לכאן מאות מחקרים שמוכיחים שפעילות גופנית תורמת לבריאות הגוף ושבזמן פעילות גופנית ישנה הפרשה מוגברת של אנדורפינים שתורמים לבריאות הנפש תפילה לא גורמת לאחד מהדברים האלה וגם אם כן אז לא באופן גורף כמו שהוכח בנושא של פעילות גופנית. זה שלך יותר חשוב להתפלל מאשר להתאמן לא אומר שעובדתית זה יותר מועיל לך לנפש והגוף, ואם אתה חושב שתפילה מועילה יותר זאת זכותך אבל מחקרית זה לא נכון.

נערך לאחרונה:
יפה שאתה קורא לזה "ילדים שובבים", מעניין כמה ילדים שובבים יש בבני ברק ובמאה שערים שבכל הרחובות מסתובבים שם ללא מסיכה ושמנהיגים אוסרים עליהם להיבדק. שובבים שכאלה.
אל תכניס את חו"ל למשוואה, מדברים על מה שקורה בתוך המדינה ופה תרצה או לא תרצה יש שתי אוכלוסיות שבהן אחוזי התחלואה הם הגבוהים ביותר בפער משאר חלקי האוכלוסיה והחרדים הם אחת מהאוכלוסיות האלה. אתה לא מתווכח עם דעתי אלא עם מספרים ונתונים שהובאו כאן כמה וכמה פעמים
אני קורא לילדים בין גילאי 2-18 ילדים שובבים. וככל שיש יותר כאלו במשפחה אחת, ככה יותר קשה לשלוט בהם.
10 ילדים בין הגילאים האלו זה מקור הדבקה עצום, כולם מתחשבים פחות בהנחיות, ובשונה מהחילונים, 10 כאלו חוזרים בסוף היום לאותה בית ונפגשים ועלולים להדביק אחד את השני, לפני יום נוסף שהם יוצאים ומפזרים את זה שוב.
אל תוציא דברים מהקשרם.
חבל שאתה לא מבין שהדיון כאן הוא לא על דת ואמונה וכמו שמעולם לא נכנסתי לדיונים המייאשים האלה שהתנהלו פה אני בטח שלא מתכוון להיכנס אליהם עכשיו, איש איש באמונתו יחיה ואני מכבד את האמונה של כל אחד גם אם היא מנוגדת לשלי, אבל בעוד אני יכול להעלות לכאן מאות מחקרים שמוכיחים שפעילות גופנית תורמת לבריאות הגוף ושבזמן פעילות גופנית ישנה הפרשה מוגברת של אנדורפינים שתורמים לבריאות הנפש. תפילה לא גורמת לאחד מהדברים האלה וגם אם כן אז לא באופן גורף כמו שהוכח בנושא של פעילות גופנית. זה שלך יותר חשוב להתפלל מאשר להתאמן לא אומר שעובדתית זה יותר מועיל לך לנפש והגוף, ואם אתה חושב שתפילה מועילה יותר זאת זכותך אבל מחקרית זה לא נכון.
אין משפט כזה, המשפט הוא "צדיק באמונתו יחיה".
ברגע שיש אג'נדה למחקר, והיא נעשית בצורה ספציפית, התוצאות ישרתו את אותם אג'נדות.
לא לחינם מי שמבין במחקרים לא סומך על מחקר שהחוקרים לא אובייקטיבים.
אתה באמת רוצה להתחיל דיון ארוך עם אנשים שמאמינים שכל קיום העולם תלוי בתורה ומצוות אם זה חיוני יותר מאימונים?

אתה באמת רוצה להתחיל דיון ארוך עם אנשים שמאמינים שכל קיום העולם תלוי בתורה ומצוות אם זה חיוני יותר מאימונים?

ממש לא, אבל זה גם לא אומר שאתה צודק. לא סתם אומרים שהאמונה מתחילה איפה שהשכל נגמר.
זה בדיוק מה שזה, האמונה שלך ושל מי שמאמין כמוך ותו לא. אין לזה שום הוכחה או הסבר בניגוד למחקר אמיתי שבא לבדוק את ההשפעות הברורות של פעילות גופנית ואת הממצאים שלהם תיארתי לך למעלה. הייתי מפנה אותך גם לרפרנסים אבל אני חושב שאתה מספיק אינטיליגנט כדי להגיע אליהם בעצמך ומצד שני מספיק מקובע כדי שלא משנה מה אני או אתה נגיד כל אחד ישאר בדעתו, ההבדל הוא שדעתי מתבססת על עובדות ודעתך לא.

וואלה לא, אז אין הבדל בין חנות בגדים למכון כושר, כמו ששם יש חוקים מסויימים של הגבלה של אנשים וזמן אפשר לעשות את זה גם בחדרי כושר.
בכל מקום אפשר להדבק החוכמה זה לדעת איזה תנאים להציב .
ככל שתנסה להתמודד מול הנגיף בצורה של חוסר פחד עם תנאים ברורים, הכל יהיה בסדר גמור, וגם אם יעלה התחלואה גם הכל בסדר, אין שום סיבה בעולם לבטל את הכל.

אם ב8 חודשיים המתים הגיעו ל2800 שאני די בטוח שחלקם לא נפטרו מקורונה אז המצב מעולה.

הכל בסדר החדשות נהיו גיא פינס ממזמן עם הנגיף הזה, "כל כפית נהיית כף וכל כף נהיית מצקת" וזה בידיוק עם ההייפ שדפקו לנגיף הזה.

ממש לא, אבל זה גם לא אומר שאתה צודק. לא סתם אומרים שהאמונה מתחילה איפה שהשכל נגמר.
זה בדיוק מה שזה, האמונה שלך ושל מי שמאמין כמוך ותו לא. אין לזה שום הוכחה או הסבר בניגוד למחקר אמיתי שבא לבדוק את ההשפעות הברורות של פעילות גופנית ואת הממצאים שלהם תיארתי לך למעלה. הייתי מפנה אותך גם לרפרנסים אבל אני חושב שאתה מספיק אינטיליגנט כדי להגיע אליהם בעצמך ומצד שני מספיק מקובע כדי שלא משנה מה אני או אתה נגיד כל אחד ישאר בדעתו, ההבדל הוא שדעתי מתבססת על עובדות ודעתך לא.
התחלת עם ציטוט שגוי של "איש באמונתו יחיה", ועברת למשפט שלא טרחת לנתח ולהבין.
"איפה שנגמר השכל מתחיל האמונה", הוא משפט שגם אנשים חכמים שהאמינו לא התביישו לומר.
זה לא נועד לומר שאמונה היא לא הגיונית, אבל אתן לך לחפש את המשמעות העמוקה של המשפט, פשוט חבל שתמשיך לזרוק משפטים לאוויר סתם, זה די מקובע אני חושב.

למקרה שמעניין מישהו.

f7TmQgy.png

התחלת עם ציטוט שגוי של "איש באמונתו יחיה", ועברת למשפט שלא טרחת לנתח ולהבין.
"איפה שנגמר השכל מתחיל האמונה", הוא משפט שגם אנשים חכמים שהאמינו לא התביישו לומר.
זה לא נועד לומר שאמונה היא לא הגיונית, אבל אתן לך לחפש את המשמעות העמוקה של המשפט, פשוט חבל שתמשיך לזרוק משפטים לאוויר סתם, זה די מקובע אני חושב.

אלחנן, לא ממש אכפת לי מה הפירוש של כל משפט. ציינתי את המשפט איש איש באמונתו יחיה לא כדי לצטט מאיפה שהמשפט הזה לא נכתב אלא לתאר לך את תפיסת עולמי ובה כל איש רשאי לחיות על פי איזה אמונה שהוא חפץ בה כל עוד היא לא פוגעת באף אחד. כנ"ל לגבי המשפט השני, בעיניי אמונה של אדם בכל דבר מתחילה איפה שהשכל וההיגיון הישר לא תופס אחיזה במציאות כי הרי על קביעות מגובות בעובדות אי אפשר לחלוק ועל אמונה שלא מגובה בשום דבר כן. לא אכפת לי מה הכוונה או מה הנוסח של המשפטים האלה במקור, זאת תפיסת העולם שלי.
אתה גורר אותי לדיונים על דת ואמונה שלא קשורים בכלל לנושא ולא רק שאין לי שום רצון להיכנס לשם אני אפילו סולד מלדבר על זה כאן כי אין לזה סוף, העובדות שציינתי לגבי פעילות גופנית והתועלות שלה הן עובדות ברורות ומוכחות שנחקרו לאורך עשרות שנים ואי אפשר לערער עליהן, לנסות לפרש את המילים שלי או להיכנס לדיונים על דת לא יעזור לך להפריך אותן.

אלחנן, לא ממש אכפת לי מה הפירוש של כל משפט. ציינתי את המשפט איש איש באמונתו יחיה לא כדי לצטט מאיפה שהמשפט הזה לא נכתב אלא לתאר לך את תפיסת עולמי ובה כל איש רשאי לחיות על פי איזה אמונה שהוא חפץ בה כל עוד היא לא פוגעת באף אחד. כנ"ל לגבי המשפט השני, בעיניי אמונה של אדם בכל דבר מתחילה איפה שהשכל וההיגיון הישר לא תופס אחיזה במציאות כי הרי על קביעות מגובות בעובדות אי אפשר לחלוק ועל אמונה שלא מגובה בשום דבר כן. לא אכפת לי מה הכוונה או מה הנוסח של המשפטים האלה במקור, זאת תפיסת העולם שלי.
אתה גורר אותי לדיונים על דת ואמונה שלא קשורים בכלל לנושא ולא רק שאין לי שום רצון להיכנס לשם אני אפילו סולד מלדבר על זה כאן כי אין לזה סוף, העובדות שציינתי לגבי פעילות גופנית והתועלות שלה הן עובדות ברורות ומוכחות שנחקרו לאורך עשרות שנים ואי אפשר לערער עליהן, לנסות לפרש את המילים שלי או להיכנס לדיונים על דת לא יעזור לך להפריך אותן.
תשתמש באיזה משפט שתרצה, אבל חוסר הבקיאות שלך מעוררת חמלה.

אל תאשים אף אחד מלבד את עצמך על המקומות שאתה נכנס, ועל מה שאתה כותב. אין ביכולתי מהמקום שאני נמצא לגרור אותך לאף מקום, עצוב איך שאתה רואה את הדברים.

מעולם לא טענתי שאין ערך בפעילות גופנית, אני בטוח שיש. אבל מחקרים שמשווים פעילות גופנית לתורה ותפילה עוד לא הבאת.
הדיון על זה יהיה מגוכח, וכבר הבטחתי לך 160 עמודים אם תרצה להיכנס לזה.

התקציר של איך הדיון ילך:
- כן נכון
- לא נכון
- כן נכון
- לא נכון
- כן נכון
- לא נכון
- כן נכון...

מעולם לא טענתי שאין ערך בפעילות גופנית, אני בטוח שיש. אבל מחקרים שמשווים פעילות גופנית לתורה ותפילה עוד לא הבאת.

בלי להיכנס לענייני דת וכו׳...
אומנם הבחור לא הביא השוואה בין כושר גופני לתורה ותפילה, אבל אי אפשר להתכחש שעד לא מזמן אחוז הנדבקים בקרב החרדים היה מהגבוהים במדינה, יחד עם האוכלוסיה הערבית.
אם נשתמש לשנייה בראש שלנו, החרדים לומדים תורה, בעוד אנחנו המגזר החילוני ממשיכים בין היתר לעסוק בספורט, כל אחד בדרכו שלו. איך זה מחזק את הטענה של הבחור אתה שואל? פשוט מאוד, אחוז החרדים הנדבקים היה גבוה ללא קשר לספורט / תרבות / כל דבר אחר. צריך גם להגיד שלאחרונה המגמה היא הפוכה לחלוטין והמזגר הדתי דווקא ״מתהדר״ בכמות נדבקים נמוכה.

שוב, אני לא בא להגיד שאחד צודק ואחד לא, אבל אין שום היגיון לפתוח ישיבות וחדרי כושר לא. בשניהם אפשר להקפיד על הגבלות שיפחיתו את הסיכוי להידבק ובלי קשר זה לא שאפשר להתווכח על מה חשוב יותר. לאחד תפילה ולימוד תורה זה חובה ולשני זה נראה מיותר.

בלי להיכנס לענייני דת וכו׳...
אומנם הבחור לא הביא השוואה בין כושר גופני לתורה ותפילה, אבל אי אפשר להתכחש שעד לא מזמן אחוז הנדבקים בקרב החרדים היה מהגבוהים במדינה, יחד עם האוכלוסיה הערבית.
אם נשתמש לשנייה בראש שלנו, החרדים לומדים תורה, בעוד אנחנו המגזר החילוני ממשיכים בין היתר לעסוק בספורט, כל אחד בדרכו שלו. איך זה מחזק את הטענה של הבחור אתה שואל? פשוט מאוד, אחוז החרדים הנדבקים היה גבוה ללא קשר לספורט / תרבות / כל דבר אחר. צריך גם להגיד שלאחרונה המגמה היא הפוכה לחלוטין והמזגר הדתי דווקא ״מתהדר״ בכמות נדבקים נמוכה.

שוב, אני לא בא להגיד שאחד צודק ואחד לא, אבל אין שום היגיון לפתוח ישיבות וחדרי כושר לא. בשניהם אפשר להקפיד על הגבלות שיפחיתו את הסיכוי להידבק ובלי קשר זה לא שאפשר להתווכח על מה חשוב יותר. לאחד תפילה ולימוד תורה זה חובה ולשני זה נראה מיותר.
כתבתי באריכות שהצורה שהמדינה מתנהלת דפוקה, ושצריך לפתוח את המכונים.
אך יחד עם זאת לא שתקתי לדברי האנטישמיות וההשמצות על כך שהחרדים ובתי כנסיות מתעלמים מההנחיות.

הייתי עונה לך אבל הדיון מבחינתי נגמר ברגע שקראת לדבריי אנטישמיות.

אומנם הבחור לא הביא השוואה בין כושר גופני לתורה ותפילה

מעולם לא השוויתי בין הדברים, אם אלחנן היה טורח לקרוא את הדיון הזה מתחילתו ולא לקרוא לדברים שלי אנטישמיות הוא היה רואה שהכול התחיל בזה שאחד הקוראים כאן קרא לדבריי שטויות וטען במרומז שתפילה חשובה יותר מכושר גופני כי אני לא התייחסתי לזה לרגע למרות שעובדתית זה נכון לא משנה מה הוא יגיד.
אולי עבור אלחנן תורה ותפילה חשובים יותר וזה לגיטימי לגמרי אבל עובדתית לכושר גופני יש השפעה חיובית על הגוף והנפש (קרי מצב רוח) על בני אדם באופן גורף, זה שתפילה גורמת למאמינים בה לחיזוק הנפש לא אומר שהיא חיונית יותר ממכוני כושר ומצדיקה פתיחה שלהם על פני מכוני כושר, אם כבר עושים את הסלקציה הזאת של מי פתוח ומי סגור.
וכן, בשביל בחינה אובייקטיבית של הדברים אי אפשר לצאת מנקודת הנחה ש"כל קיום העולם הזה תלוי בתורה ומצוות" כי מה לעשות שזה לא הוכח ולא יוכח לעולם?
כשאני טוען משהו אני מתבקש להוכיח אותו, ככה אני עושה בכל פסיק שיוצא לי מהפה/מהמקלדת. כל עוד אף אחד לא יכול להוכיח לי שהעולם הזה עומד על תורה ומצוות ויחרב ברגע שלא יהיו הדברים האלה אני לא יכול להתייחס לזה כעובדה וכך גם אף אחד אחר.

אף אחד לא שם עלינו. אין לי מה לומר כבר.
מדברים על זה בחדשות אולי פעם בחודשיים. קניונים כן פותחים וחדרי כושר לא? מביך. ספורט הוא הבריאות של כולנו, וחוצמזה יש לי הרבה יותר כוח להתאמן כשאני קובעת מראש ואז לא יכולה להבריז לעצמי, אז שיפתח כבר:badtaste14:

כתבתי באריכות שהצורה שהמדינה מתנהלת דפוקה, ושצריך לפתוח את המכונים.
אך יחד עם זאת לא שתקתי לדברי האנטישמיות וההשמצות על כך שהחרדים ובתי כנסיות מתעלמים מההנחיות.
תגובה כה מביכה. תמיד כאשר קוטלים חרדים צורחים "אנטשימיות".
אני מניח שאינך יודע מה זאת אנטישמיות לכן אתה משתמש במילה הזאת.

בנוגע לכך שפתאום אצל החרדים יש אחוז נמוך של נדבקים יחסית לחילונים, בוא תסתכלו על הנתונים.
אחוז הבדיקות אצל החרדים הינו 24% ואצל החילונים כ50% וההפרשים הינם ממש קטנים.
אבל זה נתונים ועובדות, משהו שלא מדבר אלייך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית