מה זה לאום? מה הופך אנשים שפעם היו עם אבל התפזרו לכל קצוות תבל ללאום? אני מבין שאנשים שמאמינים שיש משהו חזק שמקשר אותם יחד, כמו מתן תורה, אלוקים, העם הנבחר שהם ירגישו עם ולאום. אבל אם אין את זה, בתור אזרח אמריקאי אתה חלק מהעם האמריקאי, לא היהודי.אני מנסה לרדת לסוף דעתך
אתה טוען בעצם שאין פה סיבה לעלייה חוץ מדת?
אם כן הרשה לחלוק על כך יש לי קרובי משפחה משתי הצדדים של המשוואה ולחלקם הרעיון של לאומיות הוא מה שמושך אותם חזרה.
דת לפי דעתי נמצא שווה לכך כי יש עדיין הרבה דתיים וחרדים שנשארים בחוץ לארץ . זה פשוט נראה לי עניין של העדפה אישית וחשבון שאתה צריך לעשות עם עצמך.
הדתיים שאני מכיר בחו"ל ירוצו לכאן אם יתאפשר להם כלכלית וביטחונית וחינוכית, עד אז, הם מרגישים בגלות.
היחודיות של המדינה הזאת זה רק למי שמזדהה כחלק מעם יחודי.רציתי לרשום אתחלתא דגאולה וראיתי שכתבת ״מלבד דת״.
בכל אופן הזכות לחיים בביטחון, ובנוסף עקרון הלאומיות שעל פיו לכל לאום מגיעה מדינה שבא יוכל לממש את הייחודיות שלו, ובטח ליהודים שהמדינה מגינה עליהם.
ביטחון? יש כאן פיגועי טרור, היו כאן זמניים מאוד לא בטוחים, ויכול להיות שזה יחזור.
חילונים, בלי אזרחות שלקחו טרמפ על תנועה מסוימת. דתי לייט, זה מה שאני מתכוון כשאני אומר דתיים ומסורתיים, הם אנשים שמאמינים בדבר משותף חזק שמקשר אותם לעם מסוים, וכמובן לקרקע הזאת.דווקא המדינה נבנתה בעיקר ע"י חילונים ודתיים לייט, לא אנשים שחיפשו את ארץ התנ"ך, אלא פשוט אנשים שרצו מקום שבו העם שלהם יוכל להרגיש בטוח.
הדת לא שיחקה תפקיד מפתח בהתיישבות הארץ, למרות שכן היה לה תפקיד מסוים
כל מה שאני טוען, שעם כל התהפוכות שהארץ עברה בהיסטוריה, אני לא חושב שמכאן ולהבא יהיה שונה אלא אם כן המשיח מתגלה, לכן אני משער שרק דתיים ומסורתיים ירגישו קשר מספיק חזק לקרקע כדי להישאר ולחזור.