הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עתידה של מדינת ישראל

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אני מנסה לרדת לסוף דעתך
אתה טוען בעצם שאין פה סיבה לעלייה חוץ מדת?

אם כן הרשה לחלוק על כך יש לי קרובי משפחה משתי הצדדים של המשוואה ולחלקם הרעיון של לאומיות הוא מה שמושך אותם חזרה.
דת לפי דעתי נמצא שווה לכך כי יש עדיין הרבה דתיים וחרדים שנשארים בחוץ לארץ . זה פשוט נראה לי עניין של העדפה אישית וחשבון שאתה צריך לעשות עם עצמך.
מה זה לאום? מה הופך אנשים שפעם היו עם אבל התפזרו לכל קצוות תבל ללאום? אני מבין שאנשים שמאמינים שיש משהו חזק שמקשר אותם יחד, כמו מתן תורה, אלוקים, העם הנבחר שהם ירגישו עם ולאום. אבל אם אין את זה, בתור אזרח אמריקאי אתה חלק מהעם האמריקאי, לא היהודי.

הדתיים שאני מכיר בחו"ל ירוצו לכאן אם יתאפשר להם כלכלית וביטחונית וחינוכית, עד אז, הם מרגישים בגלות.
רציתי לרשום אתחלתא דגאולה וראיתי שכתבת ״מלבד דת״.
בכל אופן הזכות לחיים בביטחון, ובנוסף עקרון הלאומיות שעל פיו לכל לאום מגיעה מדינה שבא יוכל לממש את הייחודיות שלו, ובטח ליהודים שהמדינה מגינה עליהם.
היחודיות של המדינה הזאת זה רק למי שמזדהה כחלק מעם יחודי.
ביטחון? יש כאן פיגועי טרור, היו כאן זמניים מאוד לא בטוחים, ויכול להיות שזה יחזור.
דווקא המדינה נבנתה בעיקר ע"י חילונים ודתיים לייט, לא אנשים שחיפשו את ארץ התנ"ך, אלא פשוט אנשים שרצו מקום שבו העם שלהם יוכל להרגיש בטוח.
הדת לא שיחקה תפקיד מפתח בהתיישבות הארץ, למרות שכן היה לה תפקיד מסוים
חילונים, בלי אזרחות שלקחו טרמפ על תנועה מסוימת. דתי לייט, זה מה שאני מתכוון כשאני אומר דתיים ומסורתיים, הם אנשים שמאמינים בדבר משותף חזק שמקשר אותם לעם מסוים, וכמובן לקרקע הזאת.
כל מה שאני טוען, שעם כל התהפוכות שהארץ עברה בהיסטוריה, אני לא חושב שמכאן ולהבא יהיה שונה אלא אם כן המשיח מתגלה, לכן אני משער שרק דתיים ומסורתיים ירגישו קשר מספיק חזק לקרקע כדי להישאר ולחזור.

פה נכנסות לפעולה הרשתות החברתיות.
הן נתנו במה שלא הייתה קיימת קודם לאותן דעות חשוכות והיום הן נחשבות לגיטימיות כי כי אנשים מוצאים בקלות את הבועה הגזענית/מיזוגנית/שונאת שלהם ומרגישים שהם לא צריכים יותר להסתיר את מי שהם. פעם גזענים יכלו לחיות רק בינם לבין עצמם.
הפלטפורמה בבעלות פרטית של רשתות חברתיות מאפשרת לחסום דעות שהולכות כנגד שיח מכבד. זכות הביטוי של אף אחד לא נשללת, אבל הוא יכול להבין את הרמז שדעותיו לא רצויות
פה אני לגמרי מסכים, זה רשתות פרטיות והן יכולות לעשות מה שהן רוצות, אבל אין שם חופש ביטוי אמיתי(מה שבסדר גמור) הבעיה שלי איתן היא שהן מוטות מאוד לכיוון אחד עם אג'נדה ברורה ברמה שכבר אי אפשר לנהל שם דיון אמיתי ודיאלוג בין דעות.
זה מתבטא בהמון מקומות וזה מרגיש כאילו ציבור גדול מאוד מודר מזה, כי הרוח שנושבת למעלה מושפעת מאוד מהPC שכמו שאמרת כבר איבד שליטה, אני מכיר עשרות דוגמאות הזויות של סרטוני יוטיוב שנעלמו על זוטות, צריך לזכור שזה פרנסה של אנשים מסוימים, פוסטים וציוצים שנמחקים או במקרה שהם טכנית עומדים בתנאים אבל לא ברוח אז פשוט לא דוחפים אותם קדימה, לא יופיעו לך בפיד/עמוד מה שזה לא יהיה.
בבחירות בארה"ב פוסטים שרק הזכירו זיופים לבחירות פשוט נעלמו, עכשיו אני לא מאמין שהיו זיופים בקנה מידה כזה ש"גנבו" בחירות אבל זיופים היו ותמיד היו ולגיטימי לדבר על זה.

אני מדבר באמת על דעות חשוכות, לא משנה כלפי מי. דעות חשוכות אומר אלימות כלפי קהילה מסויימת או עליונות של אחרת.
אפילו דברים כמו דעות של אנשים של "היא בטח רצתה את זה והתחרטה" הן דעות חשוכות
שוב, זה הולך לשתי הכיוונים, יש אנשים שחושבים שיש לך דעות חשוכות ולא היית רוצה להגיע למצב שיום אחד הם בשלטון וסותמים לך את הפה.

תסכים איתי שאירועי התקופה האחרונה מלמדים שלמילים יש הרבה כוח, וגם החוסר במילים או מעשים הולכים רחוק.
טראמפ לא אמר למפגינים שלו לתקוף את בית הנבחרים, אבל הוא ידע למי הוא מדבר כשהוא אמר להם להפגין שם, וכשהם התחילו להתפרע הוא שתק, מה שנתן לגיטימציה.
ביבי לא אומר למפגינים שלו לתקוף מפגיני שמאל, אבל הוא עושה דה-לגיטימציה למפגיני השמאל ושותק כשקיצוניים לוקחים את הנושא לידיים שלהם ומחליטים שעליהם לעשות משהו כנגד אותה אוכלוסיה.
היום אף אחד לא קורא לפעולה, הוא רק מכשיר את הקרקע ונותן לאנשים לעשות את המלאכה השחורה בשבילו.
מסכים לגמרי, אבל לדעתי האלטרנטיבה גרועה יותר, אפשר למצוא דוגמאות הזויות של סטנדאפיסטים שישבו אשכרה בכלא על בדיחות.

מה זה לאום? מה הופך אנשים שפעם היו עם אבל התפזרו לכל קצוות תבל ללאום? אני מבין שאנשים שמאמינים שיש משהו חזק שמקשר אותם יחד, כמו מתן תורה, אלוקים, העם הנבחר שהם ירגישו עם ולאום. אבל אם אין את זה, בתור אזרח אמריקאי אתה חלק מהעם האמריקאי, לא היהודי.

הדתיים שאני מכיר בחו"ל ירוצו לכאן אם יתאפשר להם כלכלית וביטחונית וחינוכית, עד אז, הם מרגישים בגלות

אומה או לאום היא קבוצה אנושית בעלת זהות לאומית משותפת ששואפת או שזכתה להגדרה עצמית ולמדינה ריבונית בטריטוריה מסוימת. הלאום מחבר בין בני האדם שבו דרך יסודות משותפים אותם חולקים (בדרך כלל) בני אותו הלאום כגון: שפה, תרבות, מקור אתני משותף, דת, ערכים, אידאולוגיה ומקור היסטורי משותף.
ובכללי ממליץ לך להיזכר רגע בחומר של הבגרות באזרחות שהייתה לך, כי זה בערך עונה לך על חצי מין השאלות.
ובאופן אירוני אני מכיר דתיים שחיים באמריקה ומרגישים שהם אמרקאנים בלאום וזה למה הם נשארים

אומה או לאום היא קבוצה אנושית בעלת זהות לאומית משותפת ששואפת או שזכתה להגדרה עצמית ולמדינה ריבונית בטריטוריה מסוימת. הלאום מחבר בין בני האדם שבו דרך יסודות משותפים אותם חולקים (בדרך כלל) בני אותו הלאום כגון: שפה, תרבות, מקור אתני משותף, דת, ערכים, אידאולוגיה ומקור היסטורי משותף.
ובכללי ממליץ לך להיזכר רגע בחומר של הבגרות באזרחות שהייתה לך, כי זה בערך עונה לך על חצי מין השאלות.
ובאופן אירוני אני מכיר דתיים שחיים באמריקה ומרגישים שהם אמרקאנים בלאום וזה למה הם נשארים
על זה אני מדבר, על יהודים שמרגישים לא חלק מהלאום הישראלי.
נכון שהרבה ירגישו חלק מהלאום גם אם הם לא הכי דתיים, ואולי גם אתאיסטים גמורים מעטים, אבל בגדול, בלי תחושת שייכות ללאום הישראלי, קשה לי לראות את האנשים האלו בעתיד במדינה הזאת.
יש הרבה יותר דתיים ומסורתיים שמרגישים חלק מהלאום בזכות הדת והמסורת, וממש מעט חילונים גמורים. לכן אני חוזה עתיד דתי כאן בארץ, אם זה מוסלמי או יהודי, ומכל מיני דרגות דת שונות. אבל ככל שהתנאים יהיו קשים יותר, רק המחוברים באמת לקרקע ישארו.

וממש מעט חילונים גמורים. לכן אני חוזה עתיד דתי כאן בארץ, אם זה מוסלמי או יהודי, ומכל מיני דרגות דת שונות. אבל ככל שהתנאים יהיו קשים יותר, רק המחוברים באמת לקרקע ישארו
זה ממש לא השערה מופרכת לי דעתי , איך שאני רואה את זה הסיבה היא פשוט בריחת מוחות אנשים שיש להם מה להציע בורחים מהארץ כי פשוט מזיינים אותם וזה נכון לגבי המגזר הדתי וגם החילוני.

קשקוש מקושקש,
תחקור קצת כמה בעלי עסקים מתחננים לעובדים שעונים להם ב"זין שלי, אני יכול לא לעבוד ולהרוויח 70%" (או בנוסף לעבוד בשחור)
לא מובן לי לפי איזה הגיון אתה טוען שלגיטימי ש"עובד" כזה יאשים את המדינה כשהחגיגה תיגמר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית