נמענתי מלקרוא את רוב התגובות כאן לגבי החיסון אבל רוצה להגיב משהו, בהתחלה היה לי חששות להתחסן לא בקשר שלא רוצה שיזריקו לי "שבב" לגוף אבל בכל מקרה התחסנתי(אמא שלי קבעה לי תור, לא רציתי לבאס אותה אז הלכתי). חליתי שבוע לאחר מכן בלי קשר. אם לא הייתי נדבק בנגיף הייתי עושה את החיסון השני בלי בעיה. החשש העיקרי שלי לגבי החיסון הוא מה יקרה בטווח הארוך כי מן הסתם החיסון פותח בזמן קצר יחסית ואין זמן לבדוק אותו כמות שנים מסויימת כמו שעושים לגבי חיסונים אחרים אבל זאת הבעיה במגיפות כאלה שפשוט מחפשים משהו שיעצור את התחלואה והמוות כמה שיותר מהר.
מעניין אם יתפתח משהו בשנים הבאות לגבי מי שהתחסן.
החומר שמוזרק לך זה תאי נגיף מתים שנעלמים מהגוף אחרי שבוע לכל היותר ומלכתחילה לא יכולים להשתכפל כמו תא נגיף חי ולכן לא יכולים לגרום לשום נזק ארוך טווח.
תיאורטית אם משהו יכול לגרום לך לנזק ארוך טווח זה הידבקות בנגיף, יש אנשים שהוא משאיר להם נזק רציני למערכות לפני שהוא מסתלק.
החיסון פותח בטכנולוגיה שקיימת כבר עשור, הוא לא "פותח במהירות" אלא פשוט קיבל אישור תחת פרוטוקול ניסוי מחמיר אך מחמיר פחות מבדרך כלל בגלל צו השעה, הוא עדיין נוסה על מאות אלפי בני אדם בכל שכבת גיל לפני שהופץ כך שלהגיד שהוא פותח במהירות זאת בדיחה.