הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בתפריט חיטוב

• פותח/ת השרשור Chen_s
  • פורסם בתאריך

Chen_s

משתמש מתחיל
14
2
נק' מוניטין:
2
14
2
היי אני שוקלת 55.4 קילוגרם ואחוז שומן 27.9

BMR 1300

לפי RNR צריכה קלורית 1500 ליום ומקסימום גירעון של בערך 1000 קלוריות.

בחרתי ללכת על תפריט של 1000 קלוריות ליום כי פחות מזה זה לדעתי לא הגיוני כל כך (למרות שלפי הנתונים ניתן לרדת מ1000 ).

צריכת חלבון 90 גרם בערך
30 גרם שומן
ו40 גרם פחמימה

תפריט:
יוגורט + 6 שקד

2 לחם קל (120 קלוריות) + טונה במים+ 6 שקד

150 גר טופו+ 4 כפות קטניות
2 לחם קל (לפעמים מוותרת)+ 3 חלבון של ביצה + 6 שקד.

עושה בערך 3 אימוני משקולות\HIT למשך 30 דק בשבוע. - בימים של אימונים אוכלת אותו דבר לא מוסיפה עוד ארוחה כפי שמומלץ..

האם אני צורכת קצת מידי קלוריות? לא מצליחה לשלב גם פרי אפילו ללא להעלות מ1000 קלוריות ליום. אלא אם אני מוותרת על מנת פחמימה ..

המטרה להוריד 2-3 קל' ולרדת באחוזי שומן- חיטוב

תעבדי לפי שקילות ולפי מה שאת רואה על הצג, כל הספירות קלוריות זה דבר מאוד לא מדוייק, כנל bmr rnr וכל השאר.
לפי השקילות להוריד\להוסיף קלוריות. זה לוקח זמן.

לא מצליחה לשלב גם פרי
פרי יעשה רק טוב, ולא על פירות תיפול הצלחה או כשלון של חיטוב. ושלא יבלבלו אותך עם פרוקטוז וכל החארטות.
ויש פירות עם הרבה קלוריות, ויש עם מעט קלוריות.

צריכת חלבון 90 גרם בערך
30 גרם שומן
ו40 גרם פחמימה

על פי זה יוצא שאת אוכלת 800 קלוריות ביום בערך. זה כלום.

מכאן שיש שתי אופציות:
1. את לא באמת אוכלת 800 קלוריות ביום, אלא סוטה מהתפריט מבלי להיות מודעת לכך וכתוצאה מכך לא יורדת במשקל. כמה את אוכלת באמת? לא יודע, אבל כנראה שיותר מ-1000.
2. את באמת אוכלת 800 קלוריות ביום, שזו כמות קלוריות מועטה מדי. בצריכה קלורית כזו את תרדי במשקל בטוח אבל תאבדי מסת שריר וגם תפגעי בבריאות שלך במידה ותמשיכי כך לאורך זמן (חסרי ויטמינים, הפסקת מחזור...). התוצאה הסופית של דיאטה כזו היא ממש לא מה שאת מכוונת אליו, גם לא מבחינה אסתטית.

יותר מידע מזה מאוד קשה להביא לך, מאחר והטעות יכולה להיות בכל מיני משתנים - צריכה קלורית לא מודעת, חישוב קלוריות לא נכון ועוד...
ממליץ לגשת לייעוץ אצל תזונאי על מנת לקבל הכוונה להמשך התהליך.

• פותח/ת השרשור
אך כמה קלוריות כדאי לאכול ביום לפי הנתונים ברמה שאצליח בחיטוב?

על פי זה יוצא שאת אוכלת 800 קלוריות ביום בערך. זה כלום.

מכאן שיש שתי אופציות:
1. את לא באמת אוכלת 800 קלוריות ביום, אלא סוטה מהתפריט מבלי להיות מודעת לכך וכתוצאה מכך לא יורדת במשקל. כמה את אוכלת באמת? לא יודע, אבל כנראה שיותר מ-1000.
2. את באמת אוכלת 800 קלוריות ביום, שזו כמות קלוריות מועטה מדי. בצריכה קלורית כזו את תרדי במשקל בטוח אבל תאבדי מסת שריר וגם תפגעי בבריאות שלך במידה ותמשיכי כך לאורך זמן (חסרי ויטמינים, הפסקת מחזור...). התוצאה הסופית של דיאטה כזו היא ממש לא מה שאת מכוונת אליו, גם לא מבחינה אסתטית.

יותר מידע מזה מאוד קשה להביא לך, מאחר והטעות יכולה להיות בכל מיני משתנים - צריכה קלורית לא מודעת, חישוב קלוריות לא נכון ועוד...
ממליץ לגשת לייעוץ אצל תזונאי על מנת לקבל הכוונה להמשך התהליך.

האם 1000 זו כמות מספקת או שזה קצת מידי ?
הלכתי לפי הכתבה שפורסמה הקשורה לבנית תפריט חיטוב (גרעון קלורי שלילי ועל סמך הנתונים)

אני יודעת שאני אוכלת 1000 ולא יותר דרך רישום המזון באפליקציה myfitnesspal

אך כמה קלוריות כדאי לאכול ביום לפי הנתונים ברמה שאצליח בחיטוב?

האם 1000 זו כמות מספקת או שזה קצת מידי ?
הלכתי לפי הכתבה שפורסמה הקשורה לבנית תפריט חיטוב (גרעון קלורי שלילי ועל סמך הנתונים)

אני יודעת שאני אוכלת 1000 ולא יותר דרך רישום המזון באפליקציה myfitnesspal

לא רואה סיכוי כזה שב1,000 קל' ביום את לא יורדת במשקל.
גם לאדפטציה יש גבולות.

תעלי צילום מסך של יום שלם מMFP בבקשה.

סביר להניח ש-1000 זה קצת, אבל לצערי אין לי יכולת לדעת או לנתח איפה בדיוק הטעות. בגלל זה ההמלצה לגשת לייעוץ.

טוב, פשוט לא.
זה מה שיש לי לומר. ל א.
הייתה תקופה שניסיתי לרדת במשקל (כרגע יצאתי לניטרלי למרות שיש לי עוד לרדת כי הפרעת אכילה), והRMR שלי גם היה 1500.
אכלתי כל יום 1300 בערך, התאמנתי 4 פעמים בשבוע - שרפתי 450 קלוריות כל פעם, וב3 פעמים שלא - פשוט ניסיתי להיות פעילה יותר, אבל לא קריטי. ירדתי בערך חצי קילו-600 גרם בשבוע שזה קצב ירידה מעולה.
אין שום סיבה שתרעיבי את עצמך כי החיטוב הזה יגמר בחיטוב גדול יותר בסוף. את אומרת לעצמך שתאכלי 1000 וזה מגיע ל2000 (אין שום בעיה עם 2000, כן? רק כנראה שידרשו ממך המון כוחות וקלוריות כדי לרדת במשקל עם 2000)
אם היה לי כוח לעשות אימונים כל יום בשבוע (שונאת את זה ומאמינה מאוד בימי מנוחה, אבל נניח) הייתי מנסה להגיע לשריפה קלורית של 500 ואוכלת 1500. אל תשכחי אימוני כוח, כמובן כמובן כמובן. לרוב רק צריכת חלבון לא מספיקה כדי לשמור על מסת שריר - גם האימונים חשובים וגם ההתקדמות בהם.
בהצלחה.
בבקשה אל תאכלי 1000 קלוריות. משם הדרך למטה אל הפרעת אכילה מאוד קלה (מניסיון. מאובחנת עם אנורקסיה אך במשקל תקין ומשתדלת לאכול מספיק, אבל כל יום הוא היאבקות. אל תגיעי לשם.)

• פותח/ת השרשור
רציתי לדעת אם תפריט של 1000 קלוריות זה הגיוני למשקל שלי או שכדאי להוסיף?

הBMR שלי הוא 1300..
טוב, פשוט לא.
זה מה שיש לי לומר. ל א.
הייתה תקופה שניסיתי לרדת במשקל (כרגע יצאתי לניטרלי למרות שיש לי עוד לרדת כי הפרעת אכילה), והRMR שלי גם היה 1500.
אכלתי כל יום 1300 בערך, התאמנתי 4 פעמים בשבוע - שרפתי 450 קלוריות כל פעם, וב3 פעמים שלא - פשוט ניסיתי להיות פעילה יותר, אבל לא קריטי. ירדתי בערך חצי קילו-600 גרם בשבוע שזה קצב ירידה מעולה.
אין שום סיבה שתרעיבי את עצמך כי החיטוב הזה יגמר בחיטוב גדול יותר בסוף. את אומרת לעצמך שתאכלי 1000 וזה מגיע ל2000 (אין שום בעיה עם 2000, כן? רק כנראה שידרשו ממך המון כוחות וקלוריות כדי לרדת במשקל עם 2000)
אם היה לי כוח לעשות אימונים כל יום בשבוע (שונאת את זה ומאמינה מאוד בימי מנוחה, אבל נניח) הייתי מנסה להגיע לשריפה קלורית של 500 ואוכלת 1500. אל תשכחי אימוני כוח, כמובן כמובן כמובן. לרוב רק צריכת חלבון לא מספיקה כדי לשמור על מסת שריר - גם האימונים חשובים וגם ההתקדמות בהם.
בהצלחה.
בבקשה אל תאכלי 1000 קלוריות. משם הדרך למטה אל הפרעת אכילה מאוד קלה (מניסיון. מאובחנת עם אנורקסיה אך במשקל תקין ומשתדלת לאכול מספיק, אבל כל יום הוא היאבקות. אל תגיעי לשם.)
תודה רבה על השיתוף!! האמת שהיה לי ספק שזה קצת מידי ליום וזה גם לגמרי גורם לרעב במהלך היום כמות כזו..
ארד מהרעיון של 1,000 ליום ..

רציתי לדעת אם תפריט של 1000 קלוריות זה הגיוני למשקל שלי או שכדאי להוסיף?

הBMR שלי הוא 1300..

הייתי מתחיל ב1,200 קל' וממוצע שבועי.

במידה ואין ירידה מוריד ל1,100.

לפחות מ1,000 לא הייתי מגיע בחיים.

גם 1,100 נשמע מעט מדי. כנל 1,200, אבל תלוי בך. בכל אופן עדיף לעשות יותר ספורט כדי לאכול יותר מאשר לעשות פחות ספורט ולאכול פחות, מכל הבחינות.
ככה גם תהיי פעילה יותר וגם תרוויחי לאכול יותר. כן, הספורט עצמו לא תמיד כיף, אבל הרגע שאחרי בהחלט:s85:

• פותח/ת השרשור
סביר להניח ש-1000 זה קצת, אבל לצערי אין לי יכולת לדעת או לנתח איפה בדיוק הטעות. בגלל זה ההמלצה לגשת לייעוץ.

זה הגיוני ששבוע אני עושה תפריט של 1,200, מתאמנת כל יום כמעט ולא היתה ירידה אפילו של 100 גרם?

בודקת קלוריות דרך >MYFITNESS PAL אין סיכוי שעברתי את ה1,200 ליום..

• פותח/ת השרשור
דוגמא ליומיים מהאפלקיציה , לא מכניסה ירקות לאפליקציה אבל לא אוכלת מעל 5 ביום.. מכניסה בארוחה עגבניה ומלפפון במקסימום וצהריים כרוב / שעועית ירוקה

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210209-150622.jpg
    Screenshot_20210209-150622.jpg
    KB 72.6 · צפיות: 46
  • Screenshot_20210209-150354.jpg
    Screenshot_20210209-150354.jpg
    KB 74.9 · צפיות: 42
דוגמא ליומיים מהאפלקיציה , לא מכניסה ירקות לאפליקציה אבל לא אוכלת מעל 5 ביום.. מכניסה בארוחה עגבניה ומלפפון במקסימום וצהריים כרוב / שעועית ירוקה

התכוונתי את הפירוט לפי ארוחות.

נראה שאין יותר מידי איפה לפקשש... שעועית אני משער שאת מבשלת במים.

כל כמה זמן את נשקלת?

יש לך מעקב שקילות?

זה הגיוני ששבוע אני עושה תפריט של 1,200, מתאמנת כל יום כמעט ולא היתה ירידה אפילו של 100 גרם?

הגיוני בהחלט. גם אצלי זה ככה.
מספיק שאוכלת גרגר אחד מעל 1,000 ואני לא יורדת גרם :/

טוב, פשוט לא.
זה מה שיש לי לומר. ל א.
בהצלחה.
ואני לגמרי מסכימה.
כבר הייתי טרוקה באישפוז עם אנורקסיה בתת משקל רציני. לא כיף. המוח והנפש נשרטים קשות חח.
זה מסוכן לעשות 'דיאטות' על דעת עצמך.
המדרון הזה חלקלק כמו מדוזה.

ואני לגמרי מסכימה.
כבר הייתי טרוקה באישפוז עם אנורקסיה בתת משקל רציני. לא כיף. המוח והנפש נשרטים קשות חח.

אני כל כך מצטערת 😭
לי יש אנורקסיה עכשיו (אנורקסיה לא טיפוסית, זתומרת אני במשקל תקין אבל זו אותה המחלה - ככה אמרו לי באבחון), והתכנון היה לרדת מ55 קילו ל50 (אני 1.59) אבל הבנתי שזה לא יקרה ואני מנסה לשמור על המשקל עם כל הקושי שבדבר :/
בכל אופן, מתחת ל1200 זה מזעזע בעיניי, אני גם לא חושבת שצריך פחות מ1200-1300 בשום סיטואציה. הפתרון הוא להוסיף עוד אירובי. אם גם אחרי ההוספה לא יורדים במשקל, אולי כדאי לקחת הפסקה קטנה. חיטוב זו תקופה קשה, והגוף לא תמיד בנוי לה מהרבה בחינות.

לא. קשה לי מאוד להאמין שיש אדם שלא יורד מ1200 קלוריות ובמיוחד כשהוא מתאמן.
כנראה שאת מפוצצת נוזלים. אולי לפני/בזמן מחזור או שסתם צרכת הרבה מלח ופחמימות לפני שנשקלת. תהליך לא קורה ביום או בשבוע, תני לזה זמן
מ1200 אל תרדי

אני כל כך מצטערת 😭
לי יש אנורקסיה עכשיו (אנורקסיה לא טיפוסית, זתומרת אני במשקל תקין אבל זו אותה המחלה - ככה אמרו לי באבחון), והתכנון היה לרדת מ55 קילו ל50 (אני 1.59) אבל הבנתי שזה לא יקרה ואני מנסה לשמור על המשקל עם כל הקושי שבדבר :/
בכל אופן, מתחת ל1200 זה מזעזע בעיניי, אני גם לא חושבת שצריך פחות מ1200-1300 בשום סיטואציה. הפתרון הוא להוסיף עוד אירובי. אם גם אחרי ההוספה לא יורדים במשקל, אולי כדאי לקחת הפסקה קטנה. חיטוב זו תקופה קשה, והגוף לא תמיד בנוי לה מהרבה בחינות.

מהה??
אלוהיםםם איך אם מסוגלים לקטלג ככה.
מי המפגר שעשה לך אבחון??
אלוהים, איך הם מאבחנים בצורה ככ שרירותית אנשים, זה פשוט גועל נפש!
בת כמה את?
איפה אבחנו אותך?
ולמה בכלל הלכת לאבחון של הפ"א?
הלכת מרצונך או שמישהו לקח אותך?

אנורקסיה זו מחלת נפש. מחלה קשה.
מחלה ממש ממש קשה.
אני פשוט בשוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית