הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי לאכול? לפי רעב?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום, בהמשך לפוסט הקודם שלי כאן בו כתבתי כי אני מפסיק לספור קלוריות, רציתי לשאול מהו המדד הטבעי הטוב ביותר לרעב? אני מניח שהבטן. אז אולי זו לא השאלה, יותר משהו כזה: אם אני אוכל ומרגיש יחסית שבע (לאחר ארוחה שותה סביב ה300מל של מים קצת יותר) אבל כמה דקות לאחר מכן הבטן מקרקרת, מה זה אומר? זה אומר שאני רעב?. עוד משהו קטן שאולי לא באמת קטן, מתי אני צמא ומתי אני רעב? שאלות די גדלות נשאלו כאן, אשמח לתשובות או להכוונות מסוימות.
תודה.

כל כמה זמן אתה אוכל בדרך כלל? מה הגודל של הארוחות? באילו מצבים אתה מוצא את זה קורה?

• פותח/ת השרשור
כל כמה זמן אתה אוכל בדרך כלל? מה הגודל של הארוחות? באילו מצבים אתה מוצא את זה קורה?

אוכל בוקר, צהריים, ערב, בין הצהריים לערב איזו בננה(מדי פעם יוגורטים, תפוח, קשיו) כל מיני פחמימות בשביל אנרגיה לאימון, הארוחות הן די גדולות במיוחד בצהריים.
סתם דוגמא היום,
בוקר:
שני פיתות קטנות (80 קלוריות פר אחת אני לא סופר, רק מונע אי הבנה), קוטג, כמה זיתים, מלפפון עגבנייה.

צהריים:
300-400 גרם חזה עוף טחון (קציצות בתנור), בטטה-תפא מיקס כזה סביב ה200-300 גרם ומלפפון ועגבנייה.

אחהצ:
בננה, תפוח, טיפונת קשיו, טיפונת צימוקים

ערב:
חביתה, 2 פרוסות לחם, ירקות, יוגורט, מלפפון, עגבנייה, זיתים

זה הכל עד עכשיו, מציין ששותה די הרבה מים
המצבים מתוארים בפוסט, +-

אוכל בוקר, צהריים, ערב, בין הצהריים לערב איזו בננה(מדי פעם יוגורטים, תפוח, קשיו) כל מיני פחמימות בשביל אנרגיה לאימון, הארוחות הן די גדולות במיוחד בצהריים.
סתם דוגמא היום,
בוקר:
שני פיתות קטנות (80 קלוריות פר אחת אני לא סופר, רק מונע אי הבנה), קוטג, כמה זיתים, מלפפון עגבנייה.

צהריים:
300-400 גרם חזה עוף טחון (קציצות בתנור), בטטה-תפא מיקס כזה סביב ה200-300 גרם ומלפפון ועגבנייה.

אחהצ:
בננה, תפוח, טיפונת קשיו, טיפונת צימוקים

ערב:
חביתה, 2 פרוסות לחם, ירקות, יוגורט

זה הכל עד עכשיו, מציין ששותה די הרבה מים
המצבים מתוארים בפוסט, +-

אני לא יודע אם אני דביל או מה אבל ממה שזה נראה אנחנו מדברים על פחות מ2000 קלוריות ליום כשאתה מפוצץ כמות חלבון בצהריים שגדולה משמעותית מכל שאר היום מעבר לעובדה שהארוחה הזו די גדולה מהשאר מבחינה קלורית מהשאר.

לא יודע מה לוח הזמנים שלך ומתי בדיוק אתה אוכל כל ארוחה אבל 4 ארוחות ביום זו תדירות מספקת. מה שהייתי ממליץ לעשות זה כן לספור את הקלוריות שאתה אוכל ולא לאכול אינטואיטיבית כי כמו שאתה שם לב זה לא ממש עובד - אתה אוכל כמות מסויימת של אוכל ולא מצליח להבין אם אתה עדיין רעב או לא בזמן שגם הטוטאל קלוריות שלך הן די נמוכות.

בגדול הדבר העיקרי שהייתי ממליץ לעשות זה תכלס לאכול יותר, ולמצוא איך לפזר את הארוחות בדרך הנוחה לך.

אם יש פרק זמן גדול מאוד בין ארוחה אחת לשנייה והשנייה היא יחסית קטנה יתכן מאוד שתרגיש רעב גם אחרי שתסיים לאכול.

יש לך נטייה לoverthinkg
אוכלים כשרעבים. לסינתזה אופטימלית של חלבון רצוי להכניס חלבון כל 4 שעות.

איפה ראית שרצוי להכניס כל 4 שעות חלבון לסינתזה אופטימלית?
לוקח לחלבון להתפרק בערך 4 שעות בגוף, כשאתה אוכל 4 ארוחות שמכילות חלבון ביום עם רווחים של 3-5 שעות תמיד יש סינתזה של חלבון כי אתה מספק אותו לגוף

תאכל כשאתה רעב, תשתה כשאתה צמא - או לאורך היום כוסות מים בודדות.
פשוט תציב לעצמך ארוחה טובה כל 3-4 שעות. או לפי מה שנוח לך..
תשתדל לשתות לקראת סוף הארוחה כשאתה מרגיש שבע, כי כשאתה שותה (300 מייל) זה סותם לך את הקיבה ואז אתה מרגיש שובע.
אין בעיה לשתות מים 20 דקות אחרי הארוחה, פשוט שתרגיש שבע.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם אני דביל או מה אבל ממה שזה נראה אנחנו מדברים על פחות מ2000 קלוריות ליום כשאתה מפוצץ כמות חלבון בצהריים שגדולה משמעותית מכל שאר היום מעבר לעובדה שהארוחה הזו די גדולה מהשאר מבחינה קלורית מהשאר.

לא יודע מה לוח הזמנים שלך ומתי בדיוק אתה אוכל כל ארוחה אבל 4 ארוחות ביום זו תדירות מספקת. מה שהייתי ממליץ לעשות זה כן לספור את הקלוריות שאתה אוכל ולא לאכול אינטואיטיבית כי כמו שאתה שם לב זה לא ממש עובד - אתה אוכל כמות מסויימת של אוכל ולא מצליח להבין אם אתה עדיין רעב או לא בזמן שגם הטוטאל קלוריות שלך הן די נמוכות.

בגדול הדבר העיקרי שהייתי ממליץ לעשות זה תכלס לאכול יותר, ולמצוא איך לפזר את הארוחות בדרך הנוחה לך.

אם יש פרק זמן גדול מאוד בין ארוחה אחת לשנייה והשנייה היא יחסית קטנה יתכן מאוד שתרגיש רעב גם אחרי שתסיים לאכול.

לקחתי טיפ.
לחלק את ארוחת הצהריים לשניים. תודה
תאכל כשאתה רעב, תשתה כשאתה צמא - או לאורך היום כוסות מים בודדות.
פשוט תציב לעצמך ארוחה טובה כל 3-4 שעות. או לפי מה שנוח לך..
תשתדל לשתות לקראת סוף הארוחה כשאתה מרגיש שבע, כי כשאתה שותה (300 מייל) זה סותם לך את הקיבה ואז אתה מרגיש שובע.
אין בעיה לשתות מים 20 דקות אחרי הארוחה, פשוט שתרגיש שבע.

תמיד חשבתי ששתייה לאחר ארוחה יהפוך אותי לשבע ותמיד כך אני מרגיש, אולי זה מטעה?

אתה לא טועה, תורם לתחושת שובע.

תאכל כל כמה שעות מוגדרות, אני למשל כל 3 שעות אוכל משהו מהתפריט ככה שקבוע בין 23:30-00:00 הארוחה האחרונה שלי.

לקחתי טיפ.

אני חושב שהטיפ שכדאי שתיקח זה להיות מודע לכמות הקלוריות שאתה אוכל, כי אם הקלוריות נמוכות מדי תזמון הארוחות לא יתקן את הבעיה לגמרי, גם יעזור קצת.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהטיפ שכדאי שתיקח זה להיות מודע לכמות הקלוריות שאתה אוכל, כי אם הקלוריות נמוכות מדי תזמון הארוחות לא יתקן את הבעיה לגמרי, גם יעזור קצת.

אני בדיוק מנסה להיגמל מזה, זה היה מאוד אובססיבי ברמה של גרם לכאן או לכאן של אשכרה סילאן
אני חושב שאני בערך על הנטרלי שלי, בערך

אני בדיוק מנסה להיגמל מזה, זה היה מאוד אובססיבי ברמה של גרם לכאן או לכאן של אשכרה סילאן
אני חושב שאני בערך על הנטרלי שלי, בערך
אתה חושב זו מילת המפתח.
אתה לא צריך "להיגמל" מדבר שיש לו הרבה ערך והוא מאוד יעיל.
זה כמו שמישהו ינסה להיגמל מסקוואטים בגלל שהוא אובססיבי מדי לגבי המספרים שלו - בעוד שזה לא הפיתרון.

אתה צריך ללמוד איך לא להיות אובססיבי מדי לגבי המספרים, ולתעל את הכלי הזה. תשלוט בו ולא הוא בך.

מעבר לכך שאין בעיה בלהיות על הגרם, לוקח קצת זמן כדי להבין שגרם לפה או לשם לא מה שיעשה את ההבדל.

בתור בן אדם שנוטה לחשוב הרבה בעצמו, אני יכול להגיד לך שספירת קלוריות תשים אותך בראש שקט יותר ככל הנראה. השקילה והספירה הם שטויות אם עוקבים אחרי מתכונת די קבועה של ארוחות (כמו שאתה עושה), וזה נותן לך שקט מהבחינה שאתה יודע כמה אכלת פה וכמה שם, וכמה סך הכל.

נדירים האנשים שבאמת הייתי מציע להם לאכול אינטואיטיבית, אם הם בכלל קיימים.

לקחתי טיפ.

זה לא מטעה, זה מדויק.
אבל שוב, לאוכל לוקח יותר זמן להתעכל ממים. בגלל זה הם תופסים לך נפח בקיבה ונותנים תחושת שובע. כדי לפתור את הבעיית שובע מהמים, תאכל ארוחה משביעה, ולאחר מכן תשתה מים.
כי אם האוכל לא השביע אותך, אתה תהיה רעב.

יש מחקרים שתומכים בכך שחילוק מנות החלבון כל 4 שעות הוא אידיאלי, אם תרצה אני אפנה אותך.

הבעיה שהמחקרים האלו מדברים על אובר - אופטימיזציה.

למתאמן שהוא לא תחרותי אין כל סיבה להסתכל על הדקויות האלו.
אם הוא יצרוך כרגע חלבון כל 6 שעות / 4 שעות / שעתיים אפילו לצורך העניין,
אני סבור שלא יהיה כל שינוי פיזיולוגי.

הייתי דואג קודם כל לנוחות שבארוחות ובשגרה, אולי רק בטווח הרחוק לאיך לחלק את החלבון במהלך היום.

הבעיה שהמחקרים האלו מדברים על אובר - אופטימיזציה.

למתאמן שהוא לא תחרותי אין כל סיבה להסתכל על הדקויות האלו.
אם הוא יצרוך כרגע חלבון כל 6 שעות / 4 שעות / שעתיים אפילו לצורך העניין,
אני סבור שלא יהיה כל שינוי פיזיולוגי.

הייתי דואג קודם כל לנוחות שבארוחות ובשגרה, אולי רק בטווח הרחוק לאיך לחלק את החלבון במהלך היום.

מדובר על מיקסום סינתזת חלבון בשריר.
כן, התדירות הזו כנראה משתנה בהתאם לניסיון ורמת המתאמן.
בפועל, חלון אנאבולי הוא יותר מ24 שעות אחרי אימון וזה מה שקריטי, אבל ככל שמתרחקים מזה יותר בזמן גם ההשפעה פוחתת

מה משרת אותך לפי המטרות שלך.
בחיטוב - מה שמשאיר אותך שבע ורגוע לאורך זמן.
ובסיטואציה שבה אתה מתקשה לאכול מספיק - מה שדווקא פותח לך תיאבון ומאפשר לך לאכול יותר.

תקשיב לגוף שלך, אתה כבר תמצא לבד מה עובד לך. לי למשל ארוחות גדולות ומעטות בחיטוב זה מה שעובד כדי להשאיר אותי רגוע ושבע רצון, אז כל הרעשים מסביב (אובר אופטימיזציה כמו שקרה לזה המגיב מעליי) פחות משנים.

ובקשר להבדל בין רעב לצמא, שוב, תקשיב לגוף. זו מיומנות שאולי קצת איבדנו אבל היא הולכת ומשתפרת כשאתה מתחיל לתרגל אותה.
ממליץ בכל מקרה אם יש ספק להתחיל ב-2-3 לגימות מים ולראות איך זה מרגיש.

כן. לפי רעב.
אם אתה רעב כמה דקות אחרי ארוחה גדולה, הייתי מציעה לשתות כוס מים או תה. אם גם אז הרעב לא עובר - אז כן, בהחלט לאכול משהו. אין סיבה שתחכה עם הארוחות ותקבע שעות מסויימות, זה הרגל די רע. אוכלים כשרעבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית