הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
ואני מרגיש את אותה השייכות בלי לשמור שבת כמו בן גוריון ומבלי להרגיש אהבה לאבנים וחול שהתהלכו בהם לפני 5000 שנה.
למה זה בסדר וזה לא בסדר?

אתה לא מבין שהגדרה לאהבת מדינה משתנה מאדם לאדם?
מה זה עניינך למה אני אוהב את המדינה?
מי אתה שתפקפק באהבה שלי למדינה?

אמרתי שזה לא בסדר? פעם שלישית שאני שואל אותך כי אני באמת רוצה לדעת, איזה שייכות מרגיש אדם למדינה שהוא קורא לה ביצה סרוחה ורואה בה חול ואבנים ולא היה מצטער אם הייתה קמה במקום אחר. אני באמת שואל, אני פשוט לא מבין. משום מה אתה לא עונה לשאלות שלי ורק מחפש להטיף.
בגדול זה ממש לא ענייני, אתה פשוט נדחפת לדיון הזה ועל הדרך שינית לגמרי את הנושא שלו אז החלטתי לענות לך ועל הדרך לנסות להבין את הדעה שלך כי אני תמיד מחפש להבין את התמונה המלאה.
אני חוזר ואומר, הפרדוקס הוא שאם ראשי התנועה הציונית היו חושבים כמוך לא הייתה היום מדינת ישראל, זה מה שאתה פשוט לא מצליח להבין וכנראה שלעולם גם לא תצליח.
שואל שוב, אם המקום הזה זה רק חול ואבנים בשבילך אז באיזה זכות אתה מתיישב בה? יבואו הירדנים שקוראים לעצמם פלסטינים ויגידו לך שהם היו פה לפנייך ואתה צריך לחזור למקום שסבא וסבתא שלך באו ממנו, מה תגיד להם? מה הקשר שלך למקום הזה שפתאום באת להם על הראש?
אתה לא חייב לענות אבל אם במקום לענות אתה שוב הולך סחור סחור זה אומר דרשני.

האם אחריי שעשיתי צבא, שילמתי מיסים, תרמתי ועבדתי אין לי הזכות להגר למדינה מתקדמת יותר ולאהוב את מולדתי משם? זה פשע? זה מעיד על זה שאני לא אוהב את המדינה? אתה אוהב אותה יותר ממני?

מעולם לא אמרתי שאני אוהב את המדינה יותר ממישהו אחר ולא מפקפק בתרומה של אף אחד אליה, גם אזרחים לא יהודים.
עובדתית, אני לא קראתי ולעולם לא אקרא למדינה שלי ביצה סרוחה ובחיים לא יצא לי מהפה או מהמקלדת משפט כמו "לא הייתי פוצה פה אם המדינה הייתה קמה באוגנדה".
לשחרר אותך? אני לא מחזיק אותך בכוח, אתה תשוחרר ברגע שתשחרר את עצמך. לכל שטות שאתה כותב אני אתייחס עד שתפסיק לכתוב.

תשובה:
לא. אפילו לא הוגש נגדו כתב אישום.
הוא אפילו לא נחקר אף על פי שאמרו שהוא זה שביצע הכל אבל שוב באמת תפעל איך שנוח לך רק לפחות אל תיהיה צבוע ותגיד אני לא מבין איך אנשים מצביעים לראש ממשלה עם כתב אישום או שיט כזה

שאתה בא ואומר שחייבים ללמוד את המסורת בארץ ישראל כי זאת מדינה יהודית אתה בעצם מגדיר מה זה להיות יהודי במיוחד שיש בו הרבה אנשים שאומרים שזה לא חשוב להם ולא צריך ללמוד את זה . למען השם אתה מדווח כאן עם בן אדם למשך דיון שלם על איזה בושליט עם קשר לאדמה

אין ספק שזה בדיוק מה שאמרתי.
תודה על ההדגמה החיה של המשפט שציטטתי.

אין ספק שזה בדיוק מה שאמרתי.
תודה על ההדגמה החיה של המשפט שציטטתי.
רוצה שנדבר על עוד משהו יותר ישיר שבו אתה טועה?
אז הנה מותר לי להגיד שהמדינה היא ביצה סרוחה ובא לי לי לעזוב אותה ועדיין לישאר ציוני ומיושך לאותה מדינה.
למה? אני אומר את כל זה כי אני פאקניג אוהב את המדינה ודואג אם לא פשוט הייתי עוזב את המדינה מבלי להגיד כלום.

ואל שוב, אם המקום הזה זה רק חול ואבנים בשבילך אז באיזה זכות אתה מתיישב בה?

I rest my case

בואו הירדנים שקוראים לעצמם פלסטינים ויגידו לך שהם היו פה לפנייך ואתה צריך לחזור למקום שסבא וסבתא שלך באו ממנו, מה תגיד להם?

אגיד להם בהצלחה במלחמה, הצבא היותר חזק יקבע מי ישב פה.
הם אגב, טוענים לזכות על השטח הזה מסיפור אחר שנכתב לפני 5000 שנה!

עובדתית, אני לא קראתי ולעולם לא אקרא למדינה שלי ביצה סרוחה
ביצה סרוחה מגעילה חמה לחה מלאת ערסים, אנשים שחיים במאה ה16, 500 מדינות אוייב ואנשים כמוך. שאני בכל זאת אוהב 😃

רוצה שנדבר על עוד משהו יותר ישיר שבו אתה טועה?
אז הנה מותר לי להגיד שהמדינה היא ביצה סרוחה ובא לי לי לעזוב אותה ועדיין לישאר ציוני ומיושך לאותה מדינה.
למה? אני אומר את כל זה כי אני פאקניג אוהב את המדינה ודואג אם לא פשוט הייתי עוזב את המדינה מבלי להגיד כלום.

איפה אמרתי שאסור לך להגיד את כל זה? פשוט מעולם לא שמעתי על אדם שמגדיר את עצמו ציוני שאוהב את המדינה כלשונך ואומר דבר כזה. אתה סותר את עצמך באופן הכי בסיסי אם לא שמת לב.
מצד אחד אתה אומר שאתה אוהב את המדינה ואת המקום הזה ומצד שני אתה מסכים עם מישהו שאומר שלא היה לו אכפת אם המדינה הספציפית הזאת הייתה קמה במקום אחר. איך יכול להיות שרק אני רואה פה כשל לוגי?
זה מזכיר לי עוד משפט, אמר אותו איזה יהודי אחד, סתם איזה כסיל ואוויל חסר חשיבות בתולדות העם היהודי שלא למד כלכלה ותכנות מעולם, קראו לו רבי עקיבא. הוא אמר את זה בשלוש מילים פשוטות "סייג לחוכמה שתיקה"

אגיד להם בהצלחה במלחמה, הצבא היותר חזק יקבע מי ישב פה.
הם אגב, טוענים לזכות על השטח הזה מסיפור אחר שנכתב לפני 5000 שנה

אז אתה בעצם כובש שעקר אנשים מאדמתם כדי להתיישב באדמה שאין לך שום קשר אליה? כי אלה הטענות של ה-BDS ודומיהם.
שיעור היסטוריה קצר, הסיפור האחר שאתה מדבר עליו נכתב לפני 1500 שנה בערך ולא 5000, והמילה ירושלים או פלסטין או ישראל לא מוזכרת בו אפילו פעם אחת. הפלסטינים לא טוענים לבעלות על הארץ מתוקף הקוראן, הם רק אומרים שהיו פה לפנינו כי לפני 200 שנה חיינו בגולה והם בפלשתינה. ופה נכנס החלק היפה בסיפור, התנ"ך והממצאים הארכיאולוגיים שנמצאו בשטחי ארץ ישראל מוכיחים שהם טועים.

ביצה סרוחה מגעילה חמה לחה מלאת ערסים, אנשים שחיים במאה ה16, 500 מדינות אוייב ואנשים כמוך. שאני אוהב 😃

מעריך את זה שאתה אוהב מקום שככה אתה מתאר אותו, לי זה נשמע כמו סדיזם. אני אוהב את המקום הזה בגלל שאני יודע שיש בו הרבה מעבר למה שאמרת, חלק מההרבה מעבר לזה זה הקשר ההיסטורי שלנו למקום שמקנה לנו לגיטימציה לחיות כאן.

איפה אמרתי שאסור לך להגיד את כל זה? פשוט מעולם לא שמעתי על אדם שמגדיר את עצמו ציוני שאוהב את המדינה כלשונך ואומר דבר כזה. אתה סותר את עצמך באופן הכי בסיסי אם לא שמת לב.
מצד אחד אתה אומר שאתה אוהב את המדינה ואת המקום הזה ומצד שני אתה מסכים עם מישהו שאומר שלא היה לו אכפת אם המדינה הספציפית הזאת הייתה קמה במקום אחר. איך יכול להיות שרק אני רואה פה כשל לוגי?
זה מזכיר לי עוד משפט, אמר אותו איזה יהודי אחד, סתם איזה כסיל ואוויל חסר חשיבות בתולדות העם היהודי שלא למד כלכלה ותכנות מעולם, קראו לו רבי עקיבא. הוא אמר את זה בשלוש מילים פשוטות "סייג לחוכמה שתיקה"

אז אתה בעצם כובש שעקר אנשים מאדמתם כדי להתיישב באדמה שאין לך שום קשר אליה? כי אלה הטענות של ה-BDS ודומיהם.
שיעור היסטוריה קצר, הסיפור האחר שאתה מדבר עליו נכתב לפני 1500 שנה בערך ולא 5000, והמילה ירושלים או פלסטין או ישראל לא מוזכרת בו אפילו פעם אחת. הפלסטינים לא טוענים לבעלות על הארץ מתוקף הקוראן, הם רק אומרים שהיו פה לפנינו כי לפני 200 שנה חיינו בגולה והם בפלשתינה. ופה נכנס החלק היפה בסיפור, התנ"ך והממצאים הארכיאולוגיים שנמצאו בשטחי ארץ ישראל מוכיחים שהם טועים.

מעריך את זה שאתה אוהב מקום שככה אתה מתאר אותו, לי זה נשמע כמו סדיזם. אני אוהב את המקום הזה בגלל שאני יודע שיש בו הרבה מעבר למה שאמרת, חלק מההרבה מעבר לזה זה הקשר ההיסטורי שלנו למקום שמקנה לנו לגיטימציה לחיות כאן.
כנראה הבעיה במעגל חברים שלך והאנשים שהכרת כי כמו שאמרת
פשוט מעולם לא שמעתי על אדם שמגדיר את עצמו ציוני שאוהב את המדינה כלשונך ואומר דבר כזה
צר לי לבאס אותך המון אנשים ציוניים ממש שונאים הרבה דברים שמתרחשים כאן ודווקא בגלל שזה שלהם הם ירדו על זה בצטרה הכי חמורה

צר לי ככה עובד העולם, הצביעות של האירופאים שכבשו באותה דרך אדמות לא מרשימה אותי.

אני מבין. אז אין לך בעיה שיבוא אלייך הביתה איזה פלסטיני, יכבוש את הבית שלך, יעלה אותך ואת המשפחה שלך על ספינה בחזרה למקום שבאתם ממנו כי ככה העולם עובד כן? הרי אין לך שום זכות על הבית הזה, זה סתם חול ואבנים שמישהו כבש בשבילך לפני 73 שנה ומי שיותר חזק יקבע עליו בעלות.

זה שהוא לא מרגיש זיקה לאדמה הפיזית אומר שהוא צריך לגדל את הילדים שלו במקום אחר? גם אני לא מאמין ואני מרגיש שייך למדינה (או למקום עצמו - תגדיר איך שתרצה), כל המשפחה שלי נמצאת פה, החברים, העברית זאת שפת האם שלי, התרבות הישראלית מושרשת בי. למה אני צריך ללכת למקום אחר במקום לטפל בבעיות שנמצאות כאן?
אני מגדיר את עצמי ישראלי ולא יהודי, הזהות היהודית הולכת יד ביד עם הדת

איכשהו פספסתי את התגובה שלך ולא רוצה לקפח אף אחד.
מי שלא מרגיש זיקה לאדמה הפיזית שהוא חי בה לא יכול להרגיש זיקה למדינה שלו, זה הולך יד ביד. זה תקף לכל בנאדם ולכל מדינה בעולם, לא רק פה.
אתה אומר בכנות שאני מאוד מעריך שאתה מרגיש שייך למדינה כי מרכז החיים שלך נמצא בה, החברים המשפחה השפה וכו'. כל אלה דברים שניתן להעתיק אותם למקום אחר, אם ניקח את מרכז החיים שלך ונשים אותו במדינה אחרת אתה לא תישאר כאן לשניה, וזה בעצם אומר שהשייכות שלך מעולם לא הייתה למקום אלא לסביבה שלך.
יהודים שלוקחים מבחירה את מרכז חייהם שנמצא במקום אחר ומעתיקים אותו למדינת ישראל עושים את זה מזיקה למקום הפיזי, ואני לא אומר שהם יותר טובים מאף אחד אבל זה אמור להמחיש לך כמה שלזיקה למקום הפיזי יש משמעות, כי מי שיש לו זיקה למקום הפיזי עזב את מרכז החיים שלו וחי פה גם כשהכול היה כאן חול וכולירע ובנה את הארץ הזאת מתוך זיקה היסטורית אליה, אלה שאין להם לא היו חיים בה אם לא היה בה נוח כמו היום.

הוא אפילו לא נחקר אף על פי שאמרו שהוא זה שביצע הכל אבל שוב באמת תפעל איך שנוח לך רק לפחות אל תיהיה צבוע ותגיד אני לא מבין איך אנשים מצביעים לראש ממשלה עם כתב אישום או שיט כזה
אתה לא מבין את ההבדל בין כתב אישום שהוגש נגדו ע"י כל הגורמים שהבנאדם בעצמו מינה (אנשים מתוך המחנה שאותו הוא מתיימר להנהיג), לבין אפילו לא להיחקר?

חזרה למקום שבאתם ממנו
זה יוצא באותה נקודה שהם ניסו להוציא אותה ממני

מי שיותר חזק יקבע עליו בעלות.
ברוך הבא ככה זה מ48. לא מי שיותר נחמד, לא מי שצועק יותר חזק שהספר שלו קובע, לא מי שמתפלל יותר חזק לאלוהים שלו, לא מי שמרגיש יותר זיקה לחול ולאבנים.

שלושה חברים טובים שלי ירדו מהארץ.. אנשים שעשו פה קרבי , התחתנו פה!
זוגות נשואים עם ילדים , עזבו כי הם לא מאמינים בעתיד המדינה , במנהיגים..
הם חושבים על העתיד של הילדים שלהם ועל העומס הכלכלי שיהיה על אותם ילדים שיצטרכו לממן אוכלוסיה דמוגרפית שרק גדולה!!

אני לא אשקר , יש תקופות שגם המחשבה לעזוב את הארץ חולפת גם במוחי ,
אבל אני נשאר בגלל המשפחה , בגלל החברים..

ברוך הבא ככה זה מ48. לא מי שיותר נחמד, לא מי שצועק יותר חזק שהספר שלו קובע, לא מי שמתפלל יותר חזק לאלוהים שלו, לא מי שמרגיש יותר זיקה לחול ולאבנים.

יש לך כשל לוגי מהחמורים שראיתי בחיים שלי. אני כבר לא מנסה להסביר לך, רק למי שחלילה יקרא את זה ויחשוב שמה שאתה אומר זה מה שאני אמרתי.
מדיעת ישראל חיה על החרב ותחיה כל החיים שלה, אף פעם לא אמרתי שמי שמתפלל יותר חזק לאלוהים שלו הוא זה שיחיה בארץ. בפעם האלף בערך, אני לא מתפלל לאף אחד ולא מאמין שיש מישהו ששומע תפילות.
אנחנו לא כובשים, מה שנותן לנו לגיטימציה לטבוע בעלות על הארץ הזאת זאת הזיקה ההיסטורית שיש לנו אליה ובלעדיה מדינת ישראל מעולם לא הייתה קמה ואתה לא היית יושב בכיף בחדר שלך במדינת ישראל אלא איפשהו ברוסיה (מניח שמשם השורשים שלך לפי הדלביוב).

הם חושבים על העתיד של הילדים שלהם ועל העומס הכלכלי שיהיה על אותם ילדים שיצטרכו לממן אוכלוסיה דמוגרפית שרק גדולה!!
מחשבות שהתחלתי לחשוב גם מאז שהפכתי להורה, לא רק לגבי לממן את האוכלוסיה שרק גדלה (זה כן חלק חשוב מאוד במחשבה שלי) אבל על עתיד הילדים שלי ולא בטוח בכלל שכאן זה המקום המתאים בשביל לגדל אותם

הנה עוד שנייה ביידן מחזיר את הגולן לסורים..
והאום פותח בחקירה נגד פשעי מלחמה בעזה ובגדה המערבית...
רק חסר שהאום גם יחליטו על ביטול החלטה 181 - על סיום המנדט הבריטי ותוכנית החלוקה.. 🤣

שלושה חברים טובים שלי ירדו מהארץ.. אנשים שעשו פה קרבי , התחתנו פה!
זוגות נשואים עם ילדים , עזבו כי הם לא מאמינים בעתיד המדינה , במנהיגים..

אני לא אשקר , יש תקופות שגם המחשבה לעזוב את הארץ חולפת גם במוחי ,
אבל אני נשאר בגלל המשפחה , בגלל החברים..

זכותם המלאה וזכותך לעשות כמוהם, זה לא הופך אותך או אותם לפחות טובים ממי שנמצא פה.
זה בדיוק מה שאמרתי ל-Banned, הזיקה שלהם מעולם לא הייתה לארץ אלא למרכז החיים שלהם כמו חברים עבודה ומשפחה ולמה שהם מכירים, הם העתיקו את חייהם למקום שבו הם יכולים לקיים רמת חיים גבוהה יותר וזה לגיטימי לגמרי.
מי שהקים את המדינה הזאת עשה את המסלול ההפוך, עזב את החיים הנוחים באירופה ובמזרח התיכון, הגיע להפריח את השממה שהייתה פה ונשאר כאן גם כשהיה קשה והדשא של השכן היה ירוק יותר, כי הזיקה שלהם הייתה לארץ הזאת ולא לעבודה חברים וממון שאלה סיבות חשובות לכשעצמן.
אני רק אומר שזיקה של בנאדם לארץ ולמדינה שלו לא תלויה בשום דבר מסביב, וכשלבנאדם אין זיקה לארץ הוא אמנם לא פחות טוב מאף אחד אבל הנוכחות שלו תלויה בדברים אחרים.

מחשבות שהתחלתי לחשוב גם מאז שהפכתי להורה, לא רק לגבי לממן את האוכלוסיה שרק גדלה (זה כן חלק חשוב מאוד במחשבה שלי) אבל על עתיד הילדים שלי ולא בטוח בכלל שכאן זה המקום המתאים בשביל לגדל אותם

אני לא בונה על ילדים , אז אין לי את הדאגה והאחריות הזאת על הראש.
אבל אני יודע בוודאות שבמידה והיו לי ילדים מזמן הייתי עוזב , רק מהסיבה הכלכלית של ראיית הנולד ועתיד...

איך הם יוכלו לרכוש דירה? כמות המיסים שהם ישלמו? (או יותר נכון , איזה אוכלוסיה וכמות שלה הם יצטרכו להאכיל ולממן?)
באיזה ריבונות תהיה המדינה? וזה רק חלק קטן..

בלי לשים לב אתם מחזקים בדיוק את מה שאני אומר, מי שאין לו זיקה לארץ הזאת צריך סיבה אחת לעזוב ואלף סיבות להישאר. למי שיש זיקה זה בדיוק ההיפך.
ובקשר לנושא שממנו התחיל כל הדיון ההזוי הזה, מי שיש לו זיקה לארץ הזאת מכיר בחשיבות הלימוד של התכנים ההיסטוריים של העם היהודי והמורשת שלו ולא קורא לבטל אותם.

בלי לשים לב אתם מחזקים בדיוק את מה שאני אומר, מי שאין לו זיקה לארץ הזאת צריך סיבה אחת לעזוב ואלף סיבות להישאר. למי שיש זיקה זה בדיוק ההיפך.
ובקשר לנושא שממנו התחיל כל הדיון ההזוי הזה, מי שיש לו זיקה לארץ הזאת מכיר בחשיבות התכנים ההיסטוריים של העם היהודי והמורשת שלו ולא קורא לבטל אותם.

חביבי ,
שהרצל חלם על המדינה ודוד בן גוריון הקים אותה..
הדבר האחרון שהם חלמו עליו זה שיהיה פה אוכלוסיה שממנת פרזיטים לומדי תורה.. שהפכו לנטל.
אז אל תדבר איתי על זיקה..

למי יש זיקה?
לנטורי קרתא שאוהבים את אותו ספר שאתה אוהב ושורפים את דגלי המדינה ושרוקדים בצפירות ביום השואה ולזכר חללי מלחמות ישראל!

אני מבין. אז אין לך בעיה שיבוא אלייך הביתה איזה פלסטיני, יכבוש את הבית שלך, יעלה אותך ואת המשפחה שלך על ספינה בחזרה למקום שבאתם ממנו כי ככה העולם עובד כן? הרי אין לך שום זכות על הבית הזה, זה סתם חול ואבנים שמישהו כבש בשבילך לפני 73 שנה ומי שיותר חזק יקבע עליו בעלות.

איכשהו פספסתי את התגובה שלך ולא רוצה לקפח אף אחד.
מי שלא מרגיש זיקה לאדמה הפיזית שהוא חי בה לא יכול להרגיש זיקה למדינה שלו, זה הולך יד ביד. זה תקף לכל בנאדם ולכל מדינה בעולם, לא רק פה.
אתה אומר בכנות שאני מאוד מעריך שאתה מרגיש שייך למדינה כי מרכז החיים שלך נמצא בה, החברים המשפחה השפה וכו'. כל אלה דברים שניתן להעתיק אותם למקום אחר, אם ניקח את מרכז החיים שלך ונשים אותו במדינה אחרת אתה לא תישאר כאן לשניה, וזה בעצם אומר שהשייכות שלך מעולם לא הייתה למקום אלא לסביבה שלך.
יהודים שלוקחים מבחירה את מרכז חייהם שנמצא במקום אחר ומעתיקים אותו למדינת ישראל עושים את זה מזיקה למקום הפיזי, ואני לא אומר שהם יותר טובים מאף אחד אבל זה אמור להמחיש לך כמה שלזיקה למקום הפיזי יש משמעות, כי מי שיש לו זיקה למקום הפיזי עזב את מרכז החיים שלו וחי פה גם כשהכול היה כאן חול וכולירע ובנה את הארץ הזאת מתוך זיקה היסטורית אליה, אלה שאין להם לא היו חיים בה אם לא היה בה נוח כמו היום.
ממש לא וזו הכללה. המון יהודים באים לארץ משלל סיבות, אנטישמיות, משפחה שעלתה לפניהם, אופציות טובות יותר בארץ, סל קליטה (כן כן).
בנוסף בנוגע לאדמה הפיזית, אדמות נכבשות ומתחלפות (כמעט כל מלחמה?), אתה מרגיש זיקה לג'נין? סיני?
חביבי ,
שהרצל חלם על המדינה ודוד בן גוריון הקים אותה..
הדבר האחרון שהם חלמו עליו זה שיהיה פה אוכלוסיה שממנת פרזיטים לומדי תורה.. שהפכו לנטל.
אז אל תדבר איתי על זיקה..

למי יש זיקה?
לנטורי קרתא שאוהבים את אותו ספר שאתה אוהב ושורפים את דגלי המדינה ושרוקדים בצפירות ביום השואה ולזכר חללי מלחמות ישראל!
לידע כללי, דוד בן גוריון התחיל את תופעת הפרזיטים בארץ
ולAvanti, הדבר היחיד שמשאיר אותך על האדמה הזו הוא כוח צבאי ותמיכת ארה''ב. אף אחד לא שם קצוץ עלינו ועל התביעה הדתית שלנו על הארץ, גם לברה''מ בזמנו וגם לארה''ב היו אינטרסים לאפשר לנו להקים מדינה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית