מישהומישהי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מישהומישהי
נו .. ?מישהו
לא הבנתי מה אתה רוצה לומר....נו .. ?
רשמת שאם מישהי נולדה לא מנישואין אסור לך להתחתן איתה , הדבר הזה לא נכון .לא הבנתי מה אתה רוצה לומר....
ולכן תיקנתי ואמרתי "מישהו", וכאשר אתה תיתן לכל אחד את האפשרות לחתן אתה לא יודע אם זה היה על פי ההלכה, מי העדים וכו'...רשמת שאם מישהי נולדה לא מנישואין אסור לך להתחתן איתה , הדבר הזה לא נכון .
רק עם ממזר אסור עם מישהי הייתה נשואה ונכנסה להריון מימשהו אחר תוך כדאי נישואין אז הילד/ה אסור לבוא בקהל כי הוא ממזר , וגם זה עם הנישואין היו בתוקף .
אני גם לא המבין הכי גדול בנושא, אבל ההבדל העיקרי זה שכל הזרמים מאמינים בתורה, אבל הרפורמים לא רואים בהלכה כמחייבת ויותר כהדרכה כללית, והקונסרבטיבים רואים בהלכה כמחייבת אבל נתונה לפרשנותאבל לנושא של גיור רפורמי, יש השלכות עצומות על שומרי התורה והמצוות. קהילה שאומרת שמה שכתוב בתורה לא רלוונטי היום לא יכולה לקבוע שאדם גוי נעשה יהודי על פי כללי התורה אם היא כבר לא רלוונטית עבורו.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר פה, אם תוכל לחדד בבקשההרי מה זה גיור? בשבילנו זה חלק מהתורה, יש חוק בתורה שאסור למי שיהודי להינשא למי שאינו יהודי. מי שמחפש לקבל אזרחות ישראלית בלבד, מצידי שיקבל עם סף תנאים מדיני, אבל זה לא הגיוני לכפות את שומרי התורה והמצוות לקבל את הסמכות של קהילה שבמפורש לא מחזיקה בדעה שלה. אל תקרא לזה גיור, תקרא לזה קבלת אזרחות או משהו כזה.
פה יש 2 טענות בעייתיות:אני לא בקיא ברבנות ומה היא עושה. אבל לגבי הטיעון שהיא משאירה עגונות שנים, על זה נאמר Hate the game, don't hate the players.
אם כך התורה קבעה, עם כמה שזה מתסכל, זה ההלכה. אף אחד לא חייב להקשיב להלכה, היא יכולה להתחתן מתי ועם מי שהיא רוצה, אבל שלא תכעס על כללי התורה שקבעו שבנה יהיה ממזר. למה בכלל שיהיה איכפת לה שמישהו חושב שבנה ממזר? זה רק רלוונטי לאדם אחר שומר תורה ומצוות ששוקלת להתחתן איתו.
יש לך היום משהו כמו 3-4 ארגונים שמתעסקים בדברים האלה, אבל משום מה רק לאחד יש את הזכות החוקית לעשות זאת. 3-4 ארגונים זה לא בלאגן. אפשר גם לתת לכל הארגונים לעשות את אותו הדבר ולרכז את כל המידע תחת רשם ממשלתי אחד, ככה לא יהיה בלאגן במידע.אני אישית בדעה שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, ומי ששומר תורה ומצוות יקים רבנות פרטית שעוקבת אחרי היחוס של כל שומרי התורה והמצוות. אבל זה יגרום לכך, שיהיה מאוד קשה לכמות גדולה מאוד של אנשים שיוכלו אי פעם להשתלב בציבור מאוד גדול כאן בארץ. זה צריך להיות אינטרס של כולנו הנושא.
נישואים היום הם כבר לא עניין דתי. חוץ מהמשמעות האישית והחברתית של נישואים, יש גם אספקטיים כלכליים ובירוקרטיים לנישואים.הרי נשואין הוא עניין דתי בלבד, מי שרוצה לחיות עם מי שרוצה, למה להתחתן? זה טקס דתי לכל דבר ועניין. מה המשמעות שלה בלי דת? ומי שרוצה לחגוג מסיבה עם חברה שלו, שיחגוג, אף אחד לא מתנגד, שיביאו גם ילדים ביחד.
מי שרוצה את התעודה הדתית שאומרת שהוא נשוי לפי ההגדרה הדתית, צריך לנהוג על פי כלליה.
רשמתי למעלה איך, גופים נפרדים תחת רשם ממשלתיאם יש לך דרך לשמור על פיקוח גם בלי הרבנות אז בשמחה
כי ההלכה לא מחייבת בשבילםלגבי רפורמים אני לא בטו שאפשר לקרוא להם יהודים מהבחינה של קיום ההלכה...
אבל כן נמנע מהם הרבה. כמו שאמרתי יש אספקטים בירוקרטיים וכלכליים שהם לא יכולים ליהנות מהם כי הם לא נשואים.למה נדפקים?
אם הוא דתי, הוא בטח יודע שהדת לא מכירה בנישואין בין שני גברים, אין בנישואין כאלו שום תוקף הלכתי.
אם הם בכל זאת רוצים לחיות ביחד, שיהנו, אף אחד לא מונע מהם.
אם הם מזמינים אותי למסיבת החתונה שלהם, בלי תוקף נישואין הלכתי, יש מצב שגם אגיע בהתאם ללו"ז שלי.
מה הבעיה שאנשים יאהבו ויחיו יחד?
אני גם לא המבין הכי גדול בנושא, אבל ההבדל העיקרי זה שכל הזרמים מאמינים בתורה, אבל הרפורמים לא רואים בהלכה כמחייבת ויותר כהדרכה כללית, והקונסרבטיבים רואים בהלכה כמחייבת אבל נתונה לפרשנות
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר פה, אם תוכל לחדד בבקשה
פה יש 2 טענות בעייתיות:
1. לרבנות יש כלים לשחרר עגונות ומהר, הם משתמשים בהם כל הזמן, אבל אם הם ישתמשו בהם בתכיפות זה יגזול ממעמד הגבר בנישואים, ולכן הם לא עושים כלום. אני לא שונא לא את המשחק ולא את השחקנים, אני שונא את השופט שמתעדף קבוצה אחת על השניה.
2. בישראל זה מחייב, אין אופציה לאדם שנולד יהודי, גם אם הוא לא מאמין, להתחתן במדינת ישראל ללא הרבנות. אז אני כן מחויב להקשיב להלכה אם אני רוצה להתחתן בישראל. ואותו הדבר לגבי גירושים, אשה שהתחתנה, גם אם לא דרך הרבנות, מחויבת להתגרש דרכם, אז גם אם היא החליטה לא לקבל את הרבנות לחייה, היא יכולה להישער עגונה דרכם.
יש לך היום משהו כמו 3-4 ארגונים שמתעסקים בדברים האלה, אבל משום מה רק לאחד יש את הזכות החוקית לעשות זאת. 3-4 ארגונים זה לא בלאגן. אפשר גם לתת לכל הארגונים לעשות את אותו הדבר ולרכז את כל המידע תחת רשם ממשלתי אחד, ככה לא יהיה בלאגן במידע.
הכלים יש והם לא קשים להשגה, אנחנו כרגע משקיעים יותר מאמץ ומשאבים כדי לשמר את המצב הקיים מאשר לשפר אותו, הכל בגלל כוח פוליטי
נישואים היום הם כבר לא עניין דתי. חוץ מהמשמעות האישית והחברתית של נישואים, יש גם אספקטיים כלכליים ובירוקרטיים לנישואים.
רשמתי למעלה איך, גופים נפרדים תחת רשם ממשלתי
כי ההלכה לא מחייבת בשבילם
אבל כן נמנע מהם הרבה. כמו שאמרתי יש אספקטים בירוקרטיים וכלכליים שהם לא יכולים ליהנות מהם כי הם לא נשואים.
ובוא לא נשכח את כל עניין הילדים שזה מזעזע בעיני. זוגות להט"ב לא יכולים לאמץ בארץ בפועל, זה כמעט בלתי אפשרי בשבילם, ופונדקאות גם אסור להם בארץ
אתה חי בבית שמש אז זה מרגיש לך הרובאתה חי במדינה שזה רלוונטי לאולי רוב האזרחים שלה, הדתיים והמסורתיים.
תעשה מה שמתחשק לך, אבל את הילד שתביא לעולם מגיע לו לדעת מי היה אמא ואבא שלו, ואם מתחשק לו לאהוב ולהתחתן עם בחורה שהמונח ממזר משנה לה (ויש המון אנשים בארץ שזה מאוד משנה להם) יש לו את הזכות לדעת.
בעיניי, זה כמו אישה שמקיימת יחסים עם כמה גברים בטווח זמן קצר, ולכן הילד לא ידע מי זה האבא שלו. זה פשוט דבר מסריח לעשות לילד שלך. מילא אם אותם גברים היו מוכנים לעשות בדיקה גנטית שנים אחר כך כשיש ילד לבדוק, אבל מי ירצה להיבדק? החוק לא מחייב למיטב ידיעתי. תאר לעצמך את הנזק שהיא עשתה לילד שלה.
יש להורים אחריות לילדים שלהם, אם עשיתם טעויות לפחות תנו לילדים לדעת את האמת, ולא לדפוק אותם בעתיד.
מי זה אנחנו ומי זה להקיםמה? איפה כתוב שאם מישהי נולדה מזוג לא נשואי אסור להתחתן איתה ? דבר שני אם אסור להתחתן איתה אז תתחתן עם מישהי אחרת ..
הדבר המצחיק שקורה פה זה שיש אנשים שלא רוצים לחיות על פי התורה , אבל הם רוצים לשנות את התורה כדאי שהם יוכלו להגיד שאיך שהם חיים זה גם בסדר על פי התורה .
זה כמו להבדיל שאני אחליט שאני מנהל של מקום עבודה ואקבע את מי אני מקבל לעבוד שם , שבפועל אני בכלל לא מכיר את מקום העבודה ולא עובד שם ו.
ומה שכבר לא מצחיק והופך לעצוב זה הצביעות של אנשים כי אין לנו זכות קיום פה במדינה אם לא התורה , כל הסיבה שאנחנו נמצאים פה במדינת ישראל זה בגלל שזה כתוב בתורה ובזכות זה קיבלנו את הזכות להקים פה מדינה , מדינת היהודים(עכשיו יבואו אנשים ויחליטו איך הופכים ליהודי ? זה לא כמו להוציא תואר במחשבים) אם אין לנו את התורה אז אנחנו כביכול באמת כובשים והיו פה אנשים קודם לפנינו וזה השטחים שלהם , ובאותה תורה שהרבה אנשים אומרים שבגלל זה הארץ שלנו ויש לנו זכות להיות פה כתוב לשמור שבת ואיך עושים גיור וכדו' .
רוב הציבור בישראל הוא חילוני, שזה ציבור שלא רואה בנישואין כטקס דתי בלבדבהחלט עושה רושם שצריך לתת תעודה לאנשים שרוצים לנהל משק בית ביחד , הבעיה שכביכול נישואין נתפס בישראל כדבר דתי הם זוג נשואי זה על פי הדת , אם יקראו לזה לנהל חיים יחד או משק בית ביחד לדעתי יהיה לזה יותר קל לעבור , וצריך להעביר חוקים עבור הדברים האלה ולא לשנות את כל נושא הנישואין בשביל שזוג יוכל לקחת משכנתא למשל .
לא אתה מפרש אותה שהדת לא מאפשרת זאת כמו שיש חרדים שטוענים שלפי התורה אין תוקף הלכתי אמיתי למדינת ישראל.למה נדפקים?
אם הוא דתי, הוא בטח יודע שהדת לא מכירה בנישואין בין שני גברים, אין בנישואין כאלו שום תוקף הלכתי.
אם הם בכל זאת רוצים לחיות ביחד, שיהנו, אף אחד לא מונע מהם.
אם הם מזמינים אותי למסיבת החתונה שלהם, בלי תוקף נישואין הלכתי, יש מצב שגם אגיע בהתאם ללו"ז שלי.
מה הבעיה שאנשים יאהבו ויחיו יחד?
אני גם לא המבין הכי גדול בנושא, אבל ההבדל העיקרי זה שכל הזרמים מאמינים בתורה, אבל הרפורמים לא רואים בהלכה כמחייבת ויותר כהדרכה כללית, והקונסרבטיבים רואים בהלכה כמחייבת אבל נתונה לפרשנות
זו סתם דמגוגיה, גם גיור רפורמי הוא תהליך לא פשוט, רק שלא דורשים בו כללי הלכה מאדם שלא מתכוון לחיות לפיהם בכל מקרה.ברור שאתה לא המבין הכי גדול בנושא, אחרת היית יודע איך מתבצע גיור רפורמי ביחס לאורתודוקסי.
תנסה לחשוב מנקודת מבט מדינית מה יקרה במדינה שבה גם יש חוק שכל יהודי זכאי לאזרחות וגם גיור רפורמי שבו אפשר להתגייר ביומיים יהיה קביל.
גם הנצרות זה זרם של היהדות ש"מאמין בתורה" אם לא ידעת.
את מונופול הרבנות צריך לשבור, לא ככה.
מה דעתך על להעניק תעודה לרופא שלא מתכוון לקיים ולעשות את מה שלמד בלימודים ? יש ערך לתעודה ?זו סתם דמגוגיה, גם גיור רפורמי הוא תהליך לא פשוט, רק שלא דורשים בו כללי הלכה מאדם שלא מתכוון לחיות לפיהם בכל מקרה.
זו סתם דמגוגיה, גם גיור רפורמי הוא תהליך לא פשוט, רק שלא דורשים בו כללי הלכה מאדם שלא מתכוון לחיות לפיהם בכל מקרה.
וצר לי לומר לך, היום לפי חוק גם רפורמים זכאים לאזרחות והם זכאים לו כבר משנות ה-90
מי אמר שיהדות היא רק אורתודוקסית? זה רק זרם אחד ופרשנות אחת של היהדותמה דעתך על להעניק תעודה לרופא שלא מתכוון לקיים ולעשות את מה שלמד בלימודים ? יש ערך לתעודה ?
אני דיברתי על המדינה, לא הרבנות, וגם מי שעבר גיור רפורמי זכאי לחוק השבות, זה החוק. אולי יש מקרים שבהם עלה חשד שהגיור הוא שקרי ואז לא ניתנה הזכות הזאת, אבל זה לא החוק, שמכיר בגיורים רפורמיים למטרת חוק השבות.הוא לא מוכר ברבנות ומי שהתגייר גיור רפורמי לא יכול להינשא בישראל ובנוסף לכך אדם שמתגייר בגיור רפורמי ללא שורשים יהודים קודמים אינו זכאי לתנאים של עולה חדש במעמד העלייה לישראל.
רפורמים גם לא בדיוק זכאים לאזרחות, יש לא מעט מתגיירים רפורמים שבקשת האזרחות שלהם נדחתה ורק בעתירת בג"ץ שאני מניח שארכה שנים הם קיבלו לבסוף אזרחות, ברגע שתקום ממשלה שתכונן חוק שמסדיר את הליכי הגיור זה לא יתאפשר יותר.
במדינה שבה שיוך דתי מקנה לך אזרחות מלאה אי אפשר לתת גיור לכל דורש, הגיור הרפורמי הוא משחק ילדים לעומת האורתודוקסי וזה חשוב שזה יישאר ככה לא בגלל ההיבט הדתי אלא המדיני, אי אפשר להציף את האוכלוסייה כאן ב"מתגיירי עבודה". אם אתה בעצמך מודה שמתגיירים רפורמים עושים זאת ממניעים שהם לא שיוך דתי ושהם לא מתכוונים לחיות על פיהם בכל מקרה הרי שאין סיבה שבכלל ימירו את דתם מלכתחילה.
אני מסכים איתך, הרבנות מחזיקה ביותר מדי כוח והם צריכים להיעלם ולפנות את מקומם לגוף שפועל למען האזרחיםכדי לשבור את מונופול הרבנות צריך לאפשר נישואים אזרחיים לכל מי שלא רוצה או לא יכול להתחתן ברבנות וכמובן שהם צריכים להיות שווי זכויות כמו כל זוג נשוי בישראל, את הזכויות הדתיות שיש לזוגות שמתחתנים ברבנות כמו עם עניין הממזרות אי אפשר לשנות ומי שלא רוצה להתחתן ברבנות זה לא אמור לעניין אותו מלכתחילה. צריך לפזר את סמכויות הכשרות שניתנו לרבנות לכמה יישויות בלתי תלויות שיהיה עליהן פיקוח, צריך לתת לכל רשות מוניציפלית את הזכות להחליט אם תהיה תחבורה ציבורית או קניונים פתוחים בשבת בתחום הרשות שלהם, צריך בעיקר לפזר את הכוח שמרוכז אך ורק בידיים של הרבנות. לתת תעודת זהות ומעמד של יהודי לאדם שלא מתכוון לחיות על פי הכללים שלשמם הוא מתגייר אלא רק בשביל הזכויות האזרחיות שמגיעות עם המעמד הזה זאת לא הדרך.
אני יחזור על אותו חרא אתה לא מחליט על הדת , אתה סך הכול אדם קטן ופצפצון עם דעה עצמית אתה חושב שאתה פועל לפי לוגיקה רק בגלל שאתה מפרש ספר שבכלל לא רלוונטי לתקופה שיש פאקניג חשמל ומים זורמים לפי העקרונות שלך(שסורי להגיד הם לא אבסלוט), ובמקרה הכי טוב אתה סך מפרש אותו לפי מה שהרבנים מזרם שלך אמרו לך כי לפי העקרונות שלהם. ודרך אגב שינו את הדת שלך כבר אלף פעם ואני יכול להבטיח לך שיעשו את זה שוב.@iziktan יש לי את הזכות לומר למישהו שהוא לא מהמשפחה שלי, שהוא לא מהמשפחה שלי. אני מכיר את משפחתי, ומעניין לי את ה... הרגשות שלו בעניין.
אדם שיצעק שהוא ציפור לא יהפוך אותו לציפור, וכן אדם שיתחנן להקרא יהודי על פי כללי התורה בלי לעבור את התנאים שלה, אינו יהודי על פי כלליה. בדיוק כמו שהוא לא יהיה אח שלי אם הוא לא נולד מאבא או אמא שלי, כי זה התנאי להיות אחי.
אדם שרוצה הכרת נישואין על פי התורה, בזמן שהתורה במפורש אומר שהיא אינה מכירה בנשואי גברים נישואין, תצעק עד שתהיה כחול, לא תהיה נשוי לפי הקרטריונים שלה.
כמו שלא יקראו לי מנצח של תחרות פאוורליפטינג אם לא ארים את המשקל הכבד ביותר.
אם אתה מבקש הכרה מסוימת שמותנית בכללים מסוימים, תצטרך לעמוד בתנאים.
אין לי בעיה שיקראו נישואין בעיני עצמם וחבריהם. אני אפילו יקרא להם נשואין אבל לא לפי תנאי התורה. זה נישואין בדיוק כמו נישואין בין יהודי לגוי, הם נשואין לפי ההגדרה שלהם, ואולי גם של המדינה, אבל לא של התורה.
באמת שאני לא מבין מה מסובך כא
מי אמר שיהדות היא רק אורתודוקסית? זה רק זרם אחד ופרשנות אחת של היהדות