הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון: רפורמת סימוני המזון

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
ממשיכים עם הדיונים, הפעם - תוויות מזון (מה שנקרא בצחוק "מדבקות טעם" 😋🍴)

רפורמת סימון המזון שנכנסה לתוקף לפני קצת יותר משנה הביאה לסימון של מוצרים רבים בתוויות אדומות המזהירות מפני תכולה של שומן רווי, נתרן או סוכר מוסף. בנוסף, התווספו תוויות ירוקות על מזונות שתואמים את הנחיות משרד הבריאות לתזונה נכונה.

האם הרגלי צריכת המזון שלכם השתנו בעקבות הרפורמה?
יש תוויות אחרות שהייתם רוצים לראות?
ראיתם מזונות עם סימון אדום שלדעתכם לא היו צריכים לקבל אותו?

מרקט (1).png

הדיון הזה קורה בפלטפורמה של אנשים די מודעים לבריאות ותזונה, סביר להניח שהרגלי האכילה שלהם לא השתנתה הרבה אם בכלל. לפחות אני לא.

שמעתי מאנשים בלי שום מודעות, שהרגלי האכילה שלהם די השתנתה לטובה בגלל הסימונים.

אני חושב שאין נזק בסימונים, ולפעמים גם תועלת.

ושוב, את התועלת בסימונים לא נגלה בפורום כאן, צריך להיכנס לפורום אימהות שמאכילות את הילדים והמשפחות שלהם במזון שהם מחליטות אם לקנות. לא פורום של ילדים שחיים על הכסף של אבא, או גברים שלא יודעים לבשל. או לפחות אצל אנשים מעט מבוגרים ופחות בריאים.

לי זה גרם להבחין שפיתחו רטבים (סויה, צ'ילי, טריאקי) מופחתי סוכר ונתרן, מה שגרם לי לקנות את הרעל הזה 🤩

יכול להגיד שזה גרם לי ולקרובי משפחה שלי לוותר לפעמים על דברים, אבל לרוב רק כשהיינו יחד ו"עשינו מצפון" אחד לשני.
כן היו פעמים, גם לבד, שזו הייתה לי תזכורת טובה שאני לא באמת מעוניין בזבל הזה (שוקולד שלום). אבל קשה לי להאמין שאם לא הייתי בעניין הבריאות/ניטור קלוריות בלי קשר זה היה מזיז לי משהו.

יש לי אחות שמדווחת שזה דווקא כן משפיע עליה לוותר לפעמים על דברים.

מה גם שזה מונע ממני להתבלבל בברנפלקסים בין עתירי הסוכר לנטולים ולגלות את זה למרבה הבאסה רק בבית. אז בסהכ מבורך.

אחוי , על ג'וני קטן גם קלקר טעים לנו
ילדים
הדיון הזה קורה בפלטפורמה של אנשים די מודעים לבריאות ותזונה, סביר להניח שהרגלי האכילה שלהם לא השתנתה הרבה אם בכלל. לפחות אני לא.

ושוב, את התועלת בסימונים לא נגלה בפורום כאן, צריך להיכנס לפורום אימהות שמאכילות את הילדים והמשפחות שלהם במזון שהם מחליטות אם לקנות. לא פורום של ילדים שחיים על הכסף של אבא, או גברים שלא יודעים לבשל. או לפחות אצל אנשים מעט מבוגרים ופחות בריאים.
מסכים
כשזה יצא הייתי מודע 0 לתזונה וככה גיליתי שבכל דבר יש 50 כפיות סוכר

לא כזה השתנו כי אני ממילא מקפיד מאוד על כל זה, אבל כמו שאלחנן אמר אני מאמין שלאוכלוסייה כללית זה מאוד יעזור

לדעתי צריך לצרף עוד כמה מדבקות ירוקות :

- Nutrient dense - יעני דחוס בנוטרינטים, מקור לויטמינים מינרלים

- High Fiber - הרבה סיבים, יכול לבוא על לחמים קלים או שיבולת שועל וכאלה

- High Protein Density - דחיסות גבוהה של חלבון, נניח מעל 10 גרם חלבון ל100 גרם, יבוא על קוטג'ים/פרו/חזה עוף וכל אלה

- Low calorie density - דחיסות קלורית נמוכה, יבוא על כלל הירקות בנוסף למדבקות היי פייבר ונוטרינט דנס(למשל ידביקו את המדבקות על השלטים)
זה יכול לבוא גם על אפונה, תירס קופסאות שימורים, קוטג' אפילו כל המאכלים עם הדחיסות קלורית נמוכה

קיצר זה נחמד מה שיש עכשיו, אבל לדעתי אפשר לשפר עוד ודחיסות קלורית זה משהו שישפיע הרבה יותר על האוכלוסייה מאשר המדבקות שיש כרגע, אולי המדבקה הכי חשובה
כמובן שדברים יבשים כמו שיבולת שועל אפונה וכו' יתייחסו לקלוריות לאחר בישול ולא לפני

• פותח/ת השרשור
חרטה בפיתה סתם הציקו ליבואני / יצרני המזון.
לא בטוח לחלוטין שזה חרטא, כן יש מקום לשיפור כעת כי זה שחור-לבן מדי. לא רואה סיבה טובה לשים מדבקה אדומה על קוטג' 9%. זה שם אותו באותה קטגוריה של גבינה שמנה / חמאה וחבל...
מצד שני, אם זה גרם לאנשים לא ליפול בפח הזה של "חטיפי בריאות"/גרנולה זה כבר טוב.
אידיאלית הדבר הכי טוב לעשות זה חינוך תזונתי מגיל קטן (וכלכלי ועוד 1000 דברים שצריכים להיות בבתי ספר...) שיגרום לאנשים לבחור חכם גם ללא עזרתם של סימונים.

מהנתונים שאספו (למרות שאם אני לא טועה עדיין לא הציגו אותם באופן רשמי) מש"הב טוען כי אכן יש לזה אפקט ואנשים קונים פחות. מקווה שיפרסמו את המידע.
בקשר לפורום - ברור לי שלא אקבל פה תגובות מייצגות, אבל עדיין מעניין לשמוע.

לדעתי צריך לצרף עוד כמה מדבקות ירוקות :

- Nutrient dense - יעני דחוס בנוטרינטים, מקור לויטמינים מינרלים

- High Fiber - הרבה סיבים, יכול לבוא על לחמים קלים או שיבולת שועל וכאלה

- High Protein Density - דחיסות גבוהה של חלבון, נניח מעל 10 גרם חלבון ל100 גרם, יבוא על קוטג'ים/פרו/חזה עוף וכל אלה

- Low calorie density - דחיסות קלורית נמוכה, יבוא על כלל הירקות בנוסף למדבקות היי פייבר ונוטרינט דנס (למשל ידביקו את המדבקות על השלטים)
זה יכול לבוא גם על אפונה, תירס קופסאות שימורים, קוטג' אפילו כל המאכלים עם הדחיסות קלורית נמוכה

מסכים מאוד. מדדי דחיסות קלורית היו יכולים לסייע המון. עם זאת אני מאוד בספק שהם ישקלו סימון כזה.

• פותח/ת השרשור
ככל שיש יותר מדבקות ככה זה יותר טעים לא?
האמת שזה גורם לי לפתח ציפיות יתר. אני טועם מוצר עם +2 מדבקות אדומות ואז יוצא שהוא בינוני מינוס (YOLO למיניהם, שוקולדים).

האמת שזה גורם לי לפתח ציפיות יתר. אני טועם מוצר עם +2 מדבקות אדומות ואז יוצא שהוא בינוני מינוס (YOLO למיניהם, שוקולדים).
לי זה בכלל לא גרם לשנות הרגלי צריכה בכלל
זה ברמת ה'מדבקה יפה' ומעמיס לי ביסלי לעגלה (בצל שליטא)

YOLO למיניהם
יובלי,אכזבת..לשלוח לך כנאפה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית