הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון: רפורמת סימוני המזון

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
ממשיכים עם הדיונים, הפעם - תוויות מזון (מה שנקרא בצחוק "מדבקות טעם" 😋🍴)

רפורמת סימון המזון שנכנסה לתוקף לפני קצת יותר משנה הביאה לסימון של מוצרים רבים בתוויות אדומות המזהירות מפני תכולה של שומן רווי, נתרן או סוכר מוסף. בנוסף, התווספו תוויות ירוקות על מזונות שתואמים את הנחיות משרד הבריאות לתזונה נכונה.

האם הרגלי צריכת המזון שלכם השתנו בעקבות הרפורמה?
יש תוויות אחרות שהייתם רוצים לראות?
ראיתם מזונות עם סימון אדום שלדעתכם לא היו צריכים לקבל אותו?

מרקט (1).png

מסכים מאוד. מדדי דחיסות קלורית היו יכולים לסייע המון. עם זאת אני מאוד בספק שהם ישקלו סימון כזה.
למה שלא יסמנו דבר כזה? כל הירקות הן עם דחיסות קלורית אפסית וזה יכול לעזור מאוד לעודד צריכה של ירקות, גם פירות

למה שלא יסמנו דבר כזה? כל הירקות הן עם דחיסות קלורית אפסית וזה יכול לעזור מאוד לעודד צריכה של ירקות, גם פירות
יש דרכים טובים יותר לעודד צריכת פירות וירקות, כמו הוזלת המחירים, ותמיכה בחקלאים ישראלים.

לבנתיים הם יקרים יותר ממה שהם אמורים להיות בגלל המדינה הנפלאה שלנו, ויותר קשה לישראלי למכור כאן מאשר אנשים מחו"ל.

בסופו של דבר, זה הרבה אג'נדות, אני לא רואה את זה קורה. אבל אני בהחלט מסכים שההגיון צועק שיסמנו את המוצרים בעלי דחיסות קלורית נמוכה וערך תזונתי גבוה.

הוא לא אמר שזה לא מוצדק לסמן
פשוט משרד הבריאות לא יעשה את מה שנכון רק במילים אחרות ובקצרה

• פותח/ת השרשור
קיבעון מחשבתי. נסה לשאול אותם ואני בטוח שלא תקבל תשובה ברורה. אם תחפש מספיק טוב באתר שלהם תוכל לראות את העמדה שלהם לגבי סימון לממתיקים מלאכותיים והסימון הירוק, אותו קיבעון מתבטא שם.

היחס של עולם התזונה הישראלי למודל הקלורי הוא בכלל מוזר. זה מתחיל ממוסדות הלימוד ומגיע עד למשרדים הממשלתיים. זה לא שהם מכחישים אותו, אבל הם גם לא מתעכבים עליו או מסבירים את המשמעויות שלו.

אני די הייתי מודע לכמויות הסוכר והשומן במאכלים. אבל המדבקות כן חידדו לי את כמויות הנתרן לדוגמא בקטשופ

לדעתי סימון השומן פחות מתאים כמו בגבינה צהובה או קוטג׳

זה כן העלה את המודעות של חלק מהאנשים שאם הם צריכים לבחור בין מוצר עם מדבקה לכזה בלי הם יבחרו את המוצר בלי המדבקות, אבל אני לא מאמין שיש כזה שינוי רציני.
מה שכן הייתי שמח לראות מדבקות נוספות שמראות את הערכים הנוטריונים גם לצד החיובי, למשל "חלבון בכמות גבוהה" וכו'.
ועדין לא מבין למה סימנו מלח כ"נתרן בכמות גבוהה" (אמור להיות מובן מאליו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית