הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית זמנית

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
"אתה יכול לעשות לג פרס, אבל למה? למה לעשות תנועה כל כך חלקית..."

כי אם אתה מחפש היפרטרופיה בלבד אין שום סיבה לא לעבוד עם תרגילים ממוקדים ופחות עצימים.

סקוואט עצים דורש ממך הרבה יותר מאמץ מלג פרס או כל תרגיל רגליים אחר.

אגיד שוב, לרדת לאילת אפשר גם על חמור.

כי אם אתה מחפש היפרטרופיה בלבד אין שום סיבה לא לעבוד עם תרגילים ממוקדים ופחות עצימים.

סקוואט עצים דורש ממך הרבה יותר מאמץ מלג פרס או כל תרגיל רגליים אחר.

אגיד שוב, לרדת לאילת אפשר גם על חמור.
זה בדיוק מה שהוא אומר, סקוואט זה קשה ולכן אנשים לא רוצים לעשות אותו אבל בעוד שהוא קשה הוא מביא עמו תועלת רבה

זה בדיוק מה שהוא אומר, סקוואט זה קשה ולכן אנשים לא רוצים לעשות אותו אבל בעוד שהוא קשה הוא מביא עמו תועלת רבה

אם קראת את הרפרנסים שנתתי למעלה בטח הבנת שמבחינת היפרטרופיה אין שום יתרון ולעיתים אף חיסרון.

אם קראת את הרפרנסים שנתתי למעלה בטח הבנת שמבחינת היפרטרופיה אין שום יתרון ולעיתים אף חיסרון.
זה כבר משהו שאמרתי בהתחלה:
The squat is bad for isolating one muscle group. This is because the squat relies on compensation strategies. This means that when you start to fatigue, other muscles will take over to help you. This is good as it will prevent you from failing the lift. But bad if you’re seeking muscle isolation
לגבי שאר הדברים, אני פחות נוטה לסמוך על מחקרים ויותר נוטה לסמוך על מאמנים מהסיבה הזאת
היד שאוחזת בברזל: אם רבע טון סקוואט מהווה מטרה בשבילך, הקדש את מרבית הזמן לקריאת ספרות פאוורליפטינג, לא מחקרים.
ולכן בגלל שלי לא יצא עדיין לעשות אימונים סטייל "פיתוח גוף" אני צריך לבחור על פי מה ללכת, ויש כמה אנשים שאני מחזיק מהם ככאלה שניתן לרחת מהם תובנות, גם טום וגם דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה.

דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה.

בקשר לזה,
בלי להתסיס או משהו אבל זו קבוצה שעולים שם לפעמים פוסטים ביזיון.
לגמרי הייתי לוקח בעירבון מוגבל.

לגבי שאר הדברים, אני פחות נוטה לסמוך על מחקרים ויותר נוטה לסמוך על מאמנים מהסיבה הזאת

הבעיה שהמאמנים מסתמכים על מחקרים.

1) כשהמשקל כבד אתה פשוט דוחף אתה לא מתרכז בטכניקה, למשל בסקוואט, אם אדם לא נולד עם מנופים שגורמים לו להשתמש בקוואד אלא בשרשרת האחורית והוא עושה עם משקל כבד הוא יצא עם פרופורציות לא טובות במונחים של פיתוח גוף

בלי להתסיס או משהו אבל זו קבוצה שעולים שם לפעמים פוסטים ביזיון.
אני חושב שעברתי לא רוב מוחלט של הפוסטים שקשורים לפאוורליפטינג ופיתוח גוף ולא ניתקלתי במשהו כזה, יש לך אולי דוגמה?
הבעיה שהמאמנים מסתמכים על מחקרים.
אני חושב שמאמן טוב מסתמך מעיקר על ניסיון שלו ושל מאמנים קודמים או על מחקרים שנעשו בידי מאמנים טובים

אני חושב שעברתי לא רוב מוחלט של הפוסטים שקשורים לפאוורליפטינג ופיתוח גוף ולא ניתקלתי במשהו כזה, יש לך אולי דוגמה?

וואלה כבר הרבה זמן לא הייתי שם אבל אחפש לך בערב.

אני חושב שמאמן טוב מסתמך מעיקר על ניסיון שלו ושל מאמנים קודמים או על מחקרים שנעשו בידי מאמנים טובים

ניסיון שווה לתחת, זה דבר אינדיבידואלי ולא משהו מדיד, משהו שככל שהזמן עובר והעולם מתקדם נהיה פחות ופחות רלוונטי.
היום מאמנים ראויים מסתמכים בעיקר על מחקרים ולא על ניסיון.

רוב התכניות פחות קיצוניות מהתבנית הזאת
כן
יכול להעיד שפעם ראשונה שחוויתי רגרסיה, הייתה אחרי שהגעתי לסקוואט 252 בטקסס

וגם זה כי התקדמתי מהר מידי, כנראה.
התקדמתי שבועית בחמש ק"ג לשלשה.

ואז 245 היה קליל, אז שבוע אח"כ התקדמתי ב7 ק"ג והצלחתי רק דאבל

לאחר מכן סוג של נשרפתי. אבל בתכניות כמו ss לא ראיתי את זה בכלל.

לכן אגב אני חושב שרק למתאמן בינוני עד מתקדם כדאי להתחיל לשחק עם נפחים גדולים, כי גם ככה הוא לא מתקדם באופן שבועי.

אחרת אתה מתעסק עם תבניות שבטווח הארוך כנראה דווקט מאטות אותך בהתקדמות
אתה לא מקשיב בכלל וחבל

קשה במובן של משאבי התאוששות הוא מסביר לך.
לא קשור לרצון של אף אחד
ניסיון שווה לתחת, זה דבר אינדיבידואלי ולא משהו מדיד, משהו שככל שהזמן עובר והעולם מתקדם נהיה פחות ופחות רלוונטי.
לא נשמע הגיוני

קשה לבצע מחקר מדעי על נושאים כ"כ מורכבים.

מצד שני אפשר ללכת על לוגיקה של הנחה בשלילה

נניח שכולם יורים באפלה וטועים, בתחומי הכוח ושות, אז זה אומר שאתה יכול למצוא אלגוריתם שיקפיץ משמעותית את ההישגים בתחומים האלה.
האם זה סביר בעיניך שבני אדם יכולים להיות עוד יותר שריריים ממרי אולי פיה, עוד יותר חזקים מסטרונגמנים, יותר טובים בהרמת משקולות?
זה די מופרך למעשה.

אני חושב שלהוסיף מחקר זה לא מזיק אלא אם אתה מתייחס לזה בסקפטיות הראויה

למדל משהו מבחינה מדעית, יכול להיות לפעמים טרחנות מיותרת.

בדיוק כמו שאתה לא מנסה לכתוב אלגוריתם איך לקשור נעליים

קשה לבצע מחקר מדעי על נושאים כ"כ מורכבים.

מה כל כך מורכב בלעשות מחקר ולראות שינויים במסת שריר בסקוואט מול תרגילים ספציפיים?

נניח שכולם יורים באפלה וטועים, בתחומי הכוח ושות, אז זה אומר שאתה יכול למצוא אלגוריתם שיקפיץ משמעותית את ההישגים בתחומים האלה.
האם זה סביר בעיניך שבני אדם יכולים להיות עוד יותר שריריים ממרי אולי פיה, עוד יותר חזקים מסטרונגמנים, יותר טובים בהרמת משקולות?
זה די מופרך למעשה.

לטעמי ככל שהזמן יעבור שיאים ימשיכו להישבר, וזה כבר קורה. (לא רק בליפטינג)

אני חושב שלהוסיף מחקר זה לא מזיק אלא אם אתה מתייחס לזה בסקפטיות הראויה

ביותר סקפטיות מאשר לתת יחס לניסיון? לא מסכים על זה...

בדיוק כמו שאתה לא מנסה לכתוב אלגוריתם איך לקשור נעליים

לא צריך לכתוב אלגוריתם אפשר פשוט לייעל ולך תדע, גם קיפול בגדים לארון מצאו דרך לייעל.

וואלה כבר הרבה זמן לא הייתי שם אבל אחפש לך בערב.
אשריך
פה אני חולק עליך, אני חושב שאליהו הסביר טוב מאוד למה לא כדאי לסמוך על מחקרים....
מה כל כך מורכב בלעשות מחקר ולראות שינויים במסת שריר בסקוואט מול תרגילים ספציפיים?
1) מה המרחק מהכשל
2) האם היה קשב פנימי
3) הגדרות של המחקר

אשריך

פה אני חולק עליך, אני חושב שאליהו הסביר טוב מאוד למה לא כדאי לסמוך על מחקרים....

1) מה המרחק מהכשל
2) האם היה קשב פנימי
3) הגדרות של המחקר

יש מספיק מחקרים שיתנו מסקנה ״ממוצעת״ כמו שהצגתי, הבעיות שאתה מציג פה לא מתבטלות על ידי ״ניסיון״

מה כל כך מורכב בלעשות מחקר ולראות שינויים במסת שריר בסקוואט מול תרגילים ספציפיים
כי אתה צריך בקרה על המון משתנים שאתה לא באמת יכול לשלוט בהם, כמו למשל התזונה, הגנטיקה, שינה, וכיוצא בזה.
אתה אמור להתחשב או בשני שלבים לאותו אדם (ואז הוא כבר לא נמצא באותה נקודת פוטנציאל), או בין אנשים שונים יש שוני באנטרופומטריה שלהם, ויותר קשה להסיק מסקנות.

אתה גם לא תצליח לחבר תכנית אימונים שמחליפה את ה סקוואט.
בלג פרס אין לך את אותו טווח התנועה וגם שרירי הליבה מנוטרלים.
בבידודים אתה תצטרך לעשות הרבה תרגילים, שסביר להניח שיחפפו ברמת העומס שלהם על עוד שרירים מעבר לשרירי המטרה.

אני סתם מנסה לפרק את המתודיקה לפי פרמטרים, אבל זה הרבה יותר מסובך ממה שכתבתי ואני רק מנסה לדבר מתמטית על המחקר שאתה מדבר עליו. זה פשוט מחקר שנראה לך פשוט אבל הוא סופר מוגזם.
ובגלל שזה כ"כ מורכב, אז המחקרים האלה שהם מחקרי קשר ולא מחקרי מכניזם, לא שווים הרבה יותר מהנייר שעליהם הם כתובים.

מבין שאתה חושב שאם יש" מחקר" אז זה מדעי, אבל זאת פשטנות מאוד גדולה, מבחינת קריטריונים של עולם המדע.
בוא נגיד שמחקרים בעלי משמעות בפיזיקה לא מתבצעים בחובבניות הזאת.

לטעמי ככל שהזמן יעבור שיאים ימשיכו להישבר, וזה כבר קורה. (לא רק בליפטינג)
כמו שאתה יודע אין לזה בדל של קשר למחקר.
זה מה שקורה מאז ומתמיד.
אבל יש לזה גבול כמובן.
בסדר הגודל של השלד שאתה מכיר, אף אחד לא הולך לעשות סנאצ עם 400 ק"ג

ושוב, באף תחום לא אימצו פתאום את המחקרים כדי להצליח להתקדם.

בגדול בינתיים זה אוננות אקדמית, שגם מפרנסת לא מעט אנשים עם חשיבות עצמית מוגזמת (שמאמנים את הציבור הרחב) כגימיק ותו לא

למה להוריד נפח ולא עצימות?

לא צריך להיסחף, כולה מאמן אפילו די טוב.

איפה אתה מתאמן?

בירושלים יש חדרי כושר נפרדים ממש מפוארים.

תפילין זה בעיה, אבל לומדים להסתדר, יש לי חולצות מסוימות לתפילה.

שואל מסקרנות - תפילין זה בעיה כי כשההיקף יד גדול הוא לא עולה? לא הבנתי ככ
כן אני יודע, לא מוותר משיקולים אחרים
תודה על התשובות וההתייחסות

אני מרגיש אותם מאוד גם בירידה עד למקביל
הם לא עובדים כשיורדים עמוק
כשיורדים עמוק ובבור התחת והגלוטוס מקסימוס מגיעים לשיא הכיווץ
ההיפ פלקסורס הם אנטוגניסטים לשרירי ישבן, ולכן כשהישבן יגיע לשיר הכיווץ ההיפ פלקסורס פשוט ימתחו אבל הם לא עובדים שם

התפילין זה לא בעיה, למי שרוצה ללבוש חולצה או חליפה מעל התפילין, זה בעיה.

בחורף, כשאתה לובש חולצה ארוכה, ומנסה להרים את השרוול מעל הבייספס, זה לא קל.

ואם אתה במגזר חרדי שאנשים לובשים איכשהו חליפה מעל התפילין, אתה בכלל כבש שחור.

רוב התפילין שהנחתי בחיים, היו כאלה שאין לי מספיק רצועה בשביל לכרוך אותן כמו שצריך.. אבל כמובן תמיד אפשר לבקש רצועה ארוכה יותר

הבעיה זה לא הרצועות , גם החליפה יש פיתרון שאתה מוציא את יד שמאל מהחליפה נניח , אבל מכופתרת ארוכה שאתה מושך אותה כלפי מעלה היא פשוט מתפוצצת על השריר ואי אפשר לשים את התפילין במקום שצריך . בכל מיקרה לא צריך להילחץ מיזה למי שרוצה להתאמן חזק ולהניח , חולצה עם שרוול קצר תפתור לכם את הבעיה .

הבעיה זה לא הרצועות , גם החליפה יש פיתרון שאתה מוציא את יד שמאל מהחליפה נניח , אבל מכופתרת ארוכה שאתה מושך אותה כלפי מעלה היא פשוט מתפוצצת על השריר ואי אפשר לשים את התפילין במקום שצריך . בכל מיקרה לא צריך להילחץ מיזה למי שרוצה להתאמן חזק ולהניח , חולצה עם שרוול קצר תפתור לכם את הבעיה .
גם חולצה קצרה עושה לי חסימת עורקים.
אני מעדיף חולצה מידה גדולה לתפילה, וזהו.
וקרעתי כמה כפתורים בחליפה כבר, יש לי חליפה גדולה לתפילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית