עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
"אתה יכול לעשות לג פרס, אבל למה? למה לעשות תנועה כל כך חלקית..."
זה בדיוק מה שהוא אומר, סקוואט זה קשה ולכן אנשים לא רוצים לעשות אותו אבל בעוד שהוא קשה הוא מביא עמו תועלת רבהכי אם אתה מחפש היפרטרופיה בלבד אין שום סיבה לא לעבוד עם תרגילים ממוקדים ופחות עצימים.
סקוואט עצים דורש ממך הרבה יותר מאמץ מלג פרס או כל תרגיל רגליים אחר.
אגיד שוב, לרדת לאילת אפשר גם על חמור.
זה בדיוק מה שהוא אומר, סקוואט זה קשה ולכן אנשים לא רוצים לעשות אותו אבל בעוד שהוא קשה הוא מביא עמו תועלת רבה
זה כבר משהו שאמרתי בהתחלה:אם קראת את הרפרנסים שנתתי למעלה בטח הבנת שמבחינת היפרטרופיה אין שום יתרון ולעיתים אף חיסרון.
דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה.
לגבי שאר הדברים, אני פחות נוטה לסמוך על מחקרים ויותר נוטה לסמוך על מאמנים מהסיבה הזאת
1) כשהמשקל כבד אתה פשוט דוחף אתה לא מתרכז בטכניקה, למשל בסקוואט, אם אדם לא נולד עם מנופים שגורמים לו להשתמש בקוואד אלא בשרשרת האחורית והוא עושה עם משקל כבד הוא יצא עם פרופורציות לא טובות במונחים של פיתוח גוף
אני חושב שעברתי לא רוב מוחלט של הפוסטים שקשורים לפאוורליפטינג ופיתוח גוף ולא ניתקלתי במשהו כזה, יש לך אולי דוגמה?בלי להתסיס או משהו אבל זו קבוצה שעולים שם לפעמים פוסטים ביזיון.
אני חושב שמאמן טוב מסתמך מעיקר על ניסיון שלו ושל מאמנים קודמים או על מחקרים שנעשו בידי מאמנים טוביםהבעיה שהמאמנים מסתמכים על מחקרים.
אני חושב שעברתי לא רוב מוחלט של הפוסטים שקשורים לפאוורליפטינג ופיתוח גוף ולא ניתקלתי במשהו כזה, יש לך אולי דוגמה?
אני חושב שמאמן טוב מסתמך מעיקר על ניסיון שלו ושל מאמנים קודמים או על מחקרים שנעשו בידי מאמנים טובים
כןרוב התכניות פחות קיצוניות מהתבנית הזאת
אתה לא מקשיב בכלל וחבלזה בדיוק מה שהוא אומר, סקוואט זה קשה ולכן אנשים לא רוצים לעשות אותו אבל בעוד שהוא קשה הוא מביא עמו תועלת רבה
לא נשמע הגיוניניסיון שווה לתחת, זה דבר אינדיבידואלי ולא משהו מדיד, משהו שככל שהזמן עובר והעולם מתקדם נהיה פחות ופחות רלוונטי.
היום מאמנים ראויים מסתמכים בעיקר על מחקרים ולא על ניסיון.
קשה לבצע מחקר מדעי על נושאים כ"כ מורכבים.
נניח שכולם יורים באפלה וטועים, בתחומי הכוח ושות, אז זה אומר שאתה יכול למצוא אלגוריתם שיקפיץ משמעותית את ההישגים בתחומים האלה.
האם זה סביר בעיניך שבני אדם יכולים להיות עוד יותר שריריים ממרי אולי פיה, עוד יותר חזקים מסטרונגמנים, יותר טובים בהרמת משקולות?
זה די מופרך למעשה.
אני חושב שלהוסיף מחקר זה לא מזיק אלא אם אתה מתייחס לזה בסקפטיות הראויה
בדיוק כמו שאתה לא מנסה לכתוב אלגוריתם איך לקשור נעליים
אשריךוואלה כבר הרבה זמן לא הייתי שם אבל אחפש לך בערב.
פה אני חולק עליך, אני חושב שאליהו הסביר טוב מאוד למה לא כדאי לסמוך על מחקרים....ניסיון שווה לתחת, זה דבר אינדיבידואלי ולא משהו מדיד, משהו שככל שהזמן עובר והעולם מתקדם נהיה פחות ופחות רלוונטי.
היום מאמנים ראויים מסתמכים בעיקר על מחקרים ולא על ניסיון.
1) מה המרחק מהכשלמה כל כך מורכב בלעשות מחקר ולראות שינויים במסת שריר בסקוואט מול תרגילים ספציפיים?
אשריך
פה אני חולק עליך, אני חושב שאליהו הסביר טוב מאוד למה לא כדאי לסמוך על מחקרים....
1) מה המרחק מהכשל
2) האם היה קשב פנימי
3) הגדרות של המחקר
הבעיות האלה מסבירות למה מחקר שווה לנייר עליו הוא כתוב...יש מספיק מחקרים שיתנו מסקנה ״ממוצעת״ כמו שהצגתי, הבעיות שאתה מציג פה לא מתבטלות על ידי ״ניסיון״
כי אתה צריך בקרה על המון משתנים שאתה לא באמת יכול לשלוט בהם, כמו למשל התזונה, הגנטיקה, שינה, וכיוצא בזה.מה כל כך מורכב בלעשות מחקר ולראות שינויים במסת שריר בסקוואט מול תרגילים ספציפיים
כמו שאתה יודע אין לזה בדל של קשר למחקר.לטעמי ככל שהזמן יעבור שיאים ימשיכו להישבר, וזה כבר קורה. (לא רק בליפטינג)
למה להוריד נפח ולא עצימות?
לא צריך להיסחף, כולה מאמן אפילו די טוב.
איפה אתה מתאמן?
בירושלים יש חדרי כושר נפרדים ממש מפוארים.
תפילין זה בעיה, אבל לומדים להסתדר, יש לי חולצות מסוימות לתפילה.
הם לא עובדים כשיורדים עמוקכן אני יודע, לא מוותר משיקולים אחרים
תודה על התשובות וההתייחסות
אני מרגיש אותם מאוד גם בירידה עד למקביל
התפילין זה לא בעיה, למי שרוצה ללבוש חולצה או חליפה מעל התפילין, זה בעיה.שואל מסקרנות - תפילין זה בעיה כי כשההיקף יד גדול הוא לא עולה? לא הבנתי ככ
רוב התפילין שהנחתי בחיים, היו כאלה שאין לי מספיק רצועה בשביל לכרוך אותן כמו שצריך.. אבל כמובן תמיד אפשר לבקש רצועה ארוכה יותרשואל מסקרנות - תפילין זה בעיה כי כשההיקף יד גדול הוא לא עולה? לא הבנתי ככ
גם חולצה קצרה עושה לי חסימת עורקים.הבעיה זה לא הרצועות , גם החליפה יש פיתרון שאתה מוציא את יד שמאל מהחליפה נניח , אבל מכופתרת ארוכה שאתה מושך אותה כלפי מעלה היא פשוט מתפוצצת על השריר ואי אפשר לשים את התפילין במקום שצריך . בכל מיקרה לא צריך להילחץ מיזה למי שרוצה להתאמן חזק ולהניח , חולצה עם שרוול קצר תפתור לכם את הבעיה .
חליפת אברך / חליפת איומים .. ? 😛גם חולצה קצרה עושה לי חסימת עורקים.
אני מעדיף חולצה מידה גדולה לתפילה, וזהו.
וקרעתי כמה כפתורים בחליפה כבר, יש לי חליפה גדולה לתפילה.