הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט ובנט אובר רואו

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
רציתי לשאול מה דעתכם לסקוואט כתרגיל בודד לרגליים , אמור לפוגע בהמסטרינג שיש יותר עומס על הארבע ראשי והפערים או שזה אמור להספיק לאימון רגליים ?
וגם לגבי בנט אובר רואו , איך כדאי לאחוז את המוט מה ההבדלים בין כף יד אחוזה לבפנים לבין כלפי חוץ , ואם קשה להגיע למצב שהגוף ממש מיושר מול המזרן , והוא הופך להיות במין שיפוע כזה , זה פוגע בטווח תנועה בצורה משמעותית ?גם שמתי לב במשיכה הגוף שלי קצת עולה עם המוט ולא נשאר ישר (לדעתי בגלל כאב ברגליים ובלי קשר לדרת הקושי מבחינת משקל) גם מה ההבדל בין למשוך לכיוון הבטן לבין הפופיק ?

תודה .

בתכנית כמו קורטה למשל עושים רק סקוואט בשביל לחזק את הסקוואט.
או שאולי קראתי את זה לא נכון.
התכוונת שעושים רק סקוואט בשביל לחזק סקוואט,
או שהתכוונת שעושים רק סקוואט בשביל לחזק סקוואט ובנוסף גם דדליפט.

ואז זה כבר סותר את @Shachar S שאמר שעושים תרגיל אחד בשביל לחזק את השני.
או שלא ציין שאפשר לשים כמטרה כל אחד מהם(כמו שאני אוהב

ההגיון בכלל עם @StrongEnough
שטען שדבר בא על חשבון השני.
אך אולי בטווח הקצר? ואולי דווקא בארוך? ואולי מאוד תלוי במה ומתי.

בסופינציה המרפקים יהיו יותר לצד הגוף ויגיעו נמוך יותר ולכן יהיה יותר פוקוס על הלאטס.

אם אנחנו הכי אוהבים פיצה וזה האוכל הכי טעים בעולם למה שנאכל המבורגר?
אני מניח שאת מתכוון,שצריך לגוון...
אבל השאלה אם יש תרגיל שמשתווה אליו?
מבחינת ״תמורה בעד האגרה״

מבחינת ״תמורה בעד האגרה״
אני לא מתכוון שצריך לגוון, אני מתכוון שיש עוד דברים שאוהבים לעשות שהם לא רק סקוואט, ושהסקוואט הוא לא הדבר היחיד שבשבילו נתאמן.

ולמה הכוונה בתמורה בעד אגרה?
- אם אתה עושה סקוואט בשביל סקוואט חזק יותר, אין תרגיל שמשתווה אליו, מן הסתם.
- אם המטרה שלך היא קוואדס ענקיים, אולי עדיף לך בכלל להשתמש בהגבהה לעקבים עם ברכיים כמה שיותר קדימה, פחות משקל = פחות עומס, ותקבל יותר היפרטרופיה. אולי אפילו לעבור להאק סקוואט.
- הייתי אומר גם שברמה גבוהה, אם אתה עושה סקוואט בשביל דדליפט חזק יותר, אז הסקוואט לא משתווה לדדליפט. מציין ברמה גבוהה כי יש המון אבל המון אנשים שמאמנים את הדדליפט שלהם בצורה די מינימלית ומשקיעים את המאמץ המרובה בסקוואט.

שאלת קיטבג בדרך 😃
אם אנחנו בעצם עושים תרגיל כמו סקאווט שהוא מלך תרגילי הרגליים.
למה בעצם צריך ״להתפלפל״ על עוד סוגי תרגילי רגליים?

למה פשוט לא להתקדם איתו בנפח ואו בהעמסת משקל?
פרונט סקאווט?
תרגילים מבודדים אחרי הסקוואט זה שיטת אימונים בסגנון וואסטסייד ואחרים.
אבל יש לה מקום בכל תוכנית במידה ואנחנו רוצים לחזק נקודה ספציפית עם עומס גבוה שבתרגיל מורכב לא היינו מתאוששים.
יש לך מחקרים שמוכיחים שהוא עובד "טוב" מספיק כמו כפיפת ברכיים/תנועת היפ הינג'?
לא הייתי מסתמך על מחקרים, בדרך כלל סקוואט במחקר הוא סקוואט חלקי, אין ספק שחלוקת השרירים שם שונה.
אז משהו שאתה אולי?..
קורטה מטרתה לקדם אותך בסקוואט, בנץ' ודדליפט, על ידי עשית התרגילים האלו בלבד בתדירות של 3 אימונים בשבוע, בכל אימון כל 3 התרגילים, לנפח מטורף. וכל שבוע מוסיפים משקל עבודה למשך 4 שבועות.
אם אנחנו הכי אוהבים פיצה וזה האוכל הכי טעים בעולם למה שנאכל המבורגר?
מסכים עם המשל, רק שסקוואט זה כמו פיצה, לעומת כל השאר שהם כמו תרד.
מבחינת ״תמורה בעד האגרה״
לא

אני אוכל המבורגר כדי שלא תימאס עליי הפיצה.
מה תאמר על זה?
אין דבר רע בלגוון.
אם לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע מוציא לך את החשק לחיות, אפשר פעם אחת לעשות פרונט סקוואט, וזה יהיה בסדר.

בתכנית כמו קורטה למשל עושים רק סקוואט בשביל לחזק את הסקוואט.

בגדול גם לי נראה שלואו בר סקוואט מספיק להכל אבל אתה עושה גם דדליפט שעובד חזק על ההאמס אז אתה לא יכול להגיד שהם גדולים רק מסקוואט
צודק סליחה 😁
בגדול כן, עושים סקוואט בישביל להתחזק בסקוואט..

אם לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע מוציא לך את החשק לחיות
לחיות? קיצוני, משהו.
המרה טובה תהיה לומר שאני עושה לפעמים דדליפט במקום סקוואט בשביל שהסקוואט לא ימאס עליי.
אם זו הייתה האמת. באימונים, ובמטבח.
אפשר פעם אחת לעשות פרונט סקוואט
שוב, המרה טובה תהיה דדליפט, לא למות.😁

לחיות? קיצוני, משהו.
המרה טובה תהיה לומר שאני עושה לפעמים דדליפט במקום סקוואט בשביל שהסקוואט לא ימאס עליי.
אם זו הייתה האמת. באימונים, ובמטבח.

שוב, המרה טובה תהיה דדליפט, לא למות.😁
היא לא, כי דדליפט זה לא באמת תחליף לסקוואט. אם אתה עושה 3 פעמים בשבוע סקוואט כמו שאמרתי אז להחליף פעם אחת בדדליפט זה רעיון טוב, אבל אם אתה עושה סקוואט רק פעמיים בשבוע? להחליף פעם בדדליפט זה לא יהיה אותו דבר.

אין דבר רע בלגוון.
אם לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע מוציא לך את החשק לחיות, אפשר פעם אחת לעשות פרונט סקוואט, וזה יהיה בסדר.
הפוך, זה נותן לך משמעות לחיים.

היא לא, כי דדליפט זה לא באמת תחליף לסקוואט. אם אתה עושה 3 פעמים בשבוע סקוואט כמו שאמרתי אז להחליף פעם אחת בדדליפט זה רעיון טוב, אבל אם אתה עושה סקוואט רק פעמיים בשבוע? להחליף פעם בדדליפט זה לא יהיה אותו דבר.
גם פיצה היא לא באמת המבורגר.
הכוונה היה לעשות משהו שונה בשביל הגיוון,
אם אתה מרגיש את זה בפרונט סקוואט...
סלאמתק.

מניח שיהיו אנשים שירגישו הבדל עצום בין עם רוטב בהמבורגר לבלי.

אנחנו מדברים על מזון או אימונים? אני מבולבל.😉

ההאמסטרינגס לא עובדים יותר בתור מייצבים/סטטים בסקוואט? בכלל הכפיפה של הברך..
כמו הרקטוס פמוריס
כאשר הרגל מקובעת לרצפה בהם פועלים במקביל לglutes ליישור הרגל.

קצת מורכב אבל תחשוב על זה ככה

אם בסקואט בארבע ראשי יהיה מאוד חלש ביחס לhamstrings, הוא לא יוכל להתנגד לכוח שמפעיל הhamstring במפרק הירך (כי הוא דו מפרדקי) ויגרור לכפיפה של הברך.

ומצד שני כדי שהhamstring יעזור לפשיטת הירך הארבע ראשי צריך להפיק לפחות מספיק כוח כדי לשמור על מנח הברך או כדי לפשוט אותה.

כולם מייצבים, כולם תורמים לתנועה.

אם תרצה להבין יותר לעומק את מה שאני אומר תעשה תרגילי בידוד לארבע ראשי עד שלא תוכל ללכת יותר, ומשם תעשה good mornings. אתה תתקפל כנראה חחח

גם פיצה היא לא באמת המבורגר.
הכוונה היה לעשות משהו שונה בשביל הגיוון,
אם אתה מרגיש את זה בפרונט סקוואט...
סלאמתק.

מניח שיהיו אנשים שירגישו הבדל עצום בין עם רוטב בהמבורגר לבלי.

אנחנו מדברים על מזון או אימונים? אני מבולבל.😉
שמע המבורגר זה הכי טעים
עזוב פיצה

שמע המבורגר זה הכי טעים
עזוב פיצה
זה לא פיצה, זה סקוואט
upload_2021-4-7_23-25-44.png

• פותח/ת השרשור
אוקי אז אני מבין ממכם שכדאי להוסיף 2 סטים להמסטרינג נניח אפילו כפיפת ירך , מה לגבי הבנט אובר עדיף להביא לפופיק , מה עם זה שהגוף לא ישר מול הרצפה וקצת בשיפוע ? ובאיזה אחיזה עדיף , אין לי בעיה שיד קדמית תיהיה מעורבת יש בזה אפילו תועלת השאלה מה התועלת באחיזה השניה ?
כף יד בסופינציה
כף יד בפרונציה

שמתי לב שהרוב עושים בכף יד בפרונציה , דרך אגב גם לי זה יותר נוח . אבל מה ההבדלים חוץ מיותר עבודה על יד קדמית בסופינציה

או שאולי קראתי את זה לא נכון.
התכוונת שעושים רק סקוואט בשביל לחזק סקוואט,
או שהתכוונת שעושים רק סקוואט בשביל לחזק סקוואט ובנוסף גם דדליפט.
צודק יש גם דדליפט, התרגילים האלה משפיעים אחד על השני, אז עושים סקוואט ודדליפט בשביל לחזק את הסקוואט והדדליפט. הכוונה שאין תרגילי עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית