הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג - כשר

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
דברים1 הוסיף לוג חדש:

לוג של חלשים - זיכרון

בשביל שאזכור את האימונים החלטתי לפתוח לוג לעדכן בערך כל חמישי באימון אחרון של השבוע שבו אני מעלה משתדל לעשות קפיצת משקל קטנה וככה להתאמן שאר השבוע .

אני 1.67 , שוקל 65 , רוצה לרדת באחוז שומן בעיקר .
מתאמן 3 פעמים בשבוע FBW משתדל שהאימונים יהיו קצרים .

חזה
בנץ כנגד מוט - 21.5 קילו כל צד - 4 סטים של 8
בנץ בשיפוע במכונה - 39 קילו - 2 סטים של 10
גב
בנט אובר רואו - 15 קילו כל צד - 4 סטים של 8 (עכשיו התחלתי לעשות מקווה שהטכניקה טובה ושלא אפגע בגב תחתון)
חתירה במכונה - 45 קילו - 2 סטים של...

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

קודם כל אני לא רואה סיבה לא לבצע פולי, יש עשרות ווריאציות שיכול להיות שיותר יתאימו.

אל תזניח את הרגליים, עדיף שתכניס אותם לרוטינה כמה שיותר מהר.

השאר נראה בסדר גמור.

בקשר לכאב באוברהד פרס הגבתי לך בפוסט.

וכמובן, המון בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אח יקר .

אתה חושב שפולי עדיף על בנט אובר ? או שכדאי לעשות במקום חתירה (ואז שני התרגילים יהיו על הרחב גבי )

רציתי להוסיף 3 סטים של סקוואט אבל כמו שרשמתם זה יעשה לי פער עם האמסטרינג אז צריך להוסיף עוד 2 סטים .
אם אעשה את זה כמו שצריך עם משקל זה הוספה של בין 15 דק ל20 דק לאימון לא מתאפשר לי .

תודה רבה אח יקר .

אתה חושב שפולי עדיף על בנט אובר ? או שכדאי לעשות במקום חתירה (ואז שני התרגילים יהיו על הרחב גבי )

כל התרגילי משיכה לגב יעבדו על הרחב גבי, ההבדל ביניהם זה בשריר המסייע
בגלל זה מומלץ לגוון ולא להיתקע על תרגיל אחד.

• פותח/ת השרשור
אני מגוון לא מעט , אחרי תקופה עכשיו אני מתחיל בנט אובר , לפני זה עשיתי פולי עליון רחב

אני מגוון לא מעט , אחרי תקופה עכשיו אני מתחיל בנט אובר , לפני זה עשיתי פולי עליון רחב

אישית אני תמיד לוקח את הבנט אובר תחת תרגיל ״חתירה״ ואז פשוט ממליץ להוסיף תרגיל ״משיכה״ כגון פולי / מתח ודומיהם.
תודה רבה אח יקר .

רציתי להוסיף 3 סטים של סקוואט אבל כמו שרשמתם זה יעשה לי פער עם האמסטרינג אז צריך להוסיף עוד 2 סטים .
אם אעשה את זה כמו שצריך עם משקל זה הוספה של בין 15 דק ל20 דק לאימון לא מתאפשר לי .

אז תעשה יום אחד רגליים ועוד יומיים בשבוע פל״ע.

• פותח/ת השרשור
אוקי אולי אחליף את החתירה במכונה לפולי עליון רחב .

אז זה מה שחשבתי לעשות פתחתי אשכול FBW / AB .
אני יכול לעשות אימון A פעמיים בשבוע - חזה גב כתפיים -- לחזה להוסיף 2 סטים של פרפר בשיפוע , לגב להוסיף 2 סטים פולי עליון , כתף להוסיף סט של הנפה לצדדים
ואימון B רגליים וידיים -- רגליים לעשות 4 סקוואט , 3 כפיפת ירך , 5 סטים יד קדמית , 5 סטים יד אחורית . ו

אוקי אולי אחליף את החתירה במכונה לפולי עליון רחב .

אז זה מה שחשבתי לעשות פתחתי אשכול FBW / AB .
אני יכול לעשות אימון A פעמיים בשבוע - חזה גב כתפיים -- לחזה להוסיף 2 סטים של פרפר בשיפוע , לגב להוסיף 2 סטים פולי עליון , כתף להוסיף סט של הנפה לצדדים
ואימון B רגליים וידיים -- רגליים לעשות 4 סקוואט , 3 כפיפת ירך , 5 סטים יד קדמית , 5 סטים יד אחורית . ו

הרעיונות שלך יפים אבל הכתיבה מבלבלת בטירוף.

תרשום את זה מסודר אנסה לעזור לך לעשות התאמות קטנות.

• פותח/ת השרשור
הרעיונות שלך יפים אבל הכתיבה מבלבלת בטירוף.

תרשום את זה מסודר אנסה לעזור לך לעשות התאמות קטנות.
יש אופציה של FBW כמו שרשמתי למעלה , ויש אופציה לAB שיתבצע ככה - AXAXBXX , בFBW יש לי - 22 סטים כל האימון לעומת AB , אימון A 26 סטים ואימון B יש 13 סטים . יש לי קצת באלגן עם זה וחוסר איזון ...

אימון A
חזה
בנץ כנגד מוט - 4 סטים של 8
בנץ בשיפוע במכונה - 3 סטים של 10
פרפר בשיפוע חיובי כנגד דאמבל - 2 סטים
גב
בנט אובר רואו - 4 סטים של 8
חתירה במכונה - 3 סטים של 10
פולי עליון רחב - 2 סטים של 10
ידיים
פשיטת מרפק - 4 סטים של 10 חזרות
כפיפת מרפק - 4 סטים של 10 חזרות

אימון B
רגליים
סקוואט - 4 סטים של 8 חזרות
כפיפת ירך - 3 סטים של 10 חזרות
כתפיים
מילטרי פרס - 4 סטים של 10
הרחקה לצדדים - 2 סטים של 10

ואז יוצא מצב כזה שבשבוע שלם יש
בFBW
חזה - 18 סטים
גב - 18 סטים
כתפיים - 12 סטים
יד קדמית ויד אחורית כל אחת - 9 סטים .
אבל אין אימון רגליים בכלל
או באימון AB ואז הסטים הם כאלה
חזה - 18 סטים
גב - 18 סטים
יד קדמית ויד אחורית כל אחת - 8 סטים
כתפיים - 6 סטים (במקום 12!)
ורגליים - 7 סטים .

מה אתה חושב איך אני יכול לשפר את זה או שעדיף לי להישאר בFBW וזהו ? אני יכול אולי לנסות לעשות סופר סטים בFBW שזה לא יאריך את האימון ופשוט לנסות להוסיף 3 סטים של סקוואט ו1 של כפיפת ירך , אני פשוט נסחט באימון והוא ארוך מידי והופך להיות לי לא אפקטיבי .

יש אופציה של FBW כמו שרשמתי למעלה , ויש אופציה לAB שיתבצע ככה - AXAXBXX , בFBW יש לי - 22 סטים כל האימון לעומת AB , אימון A 26 סטים ואימון B יש 13 סטים . יש לי קצת באלגן עם זה וחוסר איזון ...

אימון A
חזה
בנץ כנגד מוט - 4 סטים של 8
בנץ בשיפוע במכונה - 3 סטים של 10
פרפר בשיפוע חיובי כנגד דאמבל - 2 סטים
גב
בנט אובר רואו - 4 סטים של 8
חתירה במכונה - 3 סטים של 10
פולי עליון רחב - 2 סטים של 10
ידיים
פשיטת מרפק - 4 סטים של 10 חזרות
כפיפת מרפק - 4 סטים של 10 חזרות

אימון B
רגליים
סקוואט - 4 סטים של 8 חזרות
כפיפת ירך - 3 סטים של 10 חזרות
כתפיים
מילטרי פרס - 4 סטים של 10
הרחקה לצדדים - 2 סטים של 10

ואז יוצא מצב כזה שבשבוע שלם יש
בFBW
חזה - 18 סטים
גב - 18 סטים
כתפיים - 12 סטים
יד קדמית ויד אחורית כל אחת - 9 סטים .
אבל אין אימון רגליים בכלל
או באימון AB ואז הסטים הם כאלה
חזה - 18 סטים
גב - 18 סטים
יד קדמית ויד אחורית כל אחת - 8 סטים
כתפיים - 6 סטים (במקום 12!)
ורגליים - 7 סטים .

מה אתה חושב איך אני יכול לשפר את זה או שעדיף לי להישאר בFBW וזהו ? אני יכול אולי לנסות לעשות סופר סטים בFBW שזה לא יאריך את האימון ופשוט לנסות להוסיף 3 סטים של סקוואט ו1 של כפיפת ירך , אני פשוט נסחט באימון והוא ארוך מידי והופך להיות לי לא אפקטיבי .

תחשוב על חלוקה אולי של
A כמו שרשמת
B כמו שרשמת
ושוב אימון A בנפחים שונים, אולי אפילו יהיה שווה לנסות עם זה שאימון אחד יהיה עצים ואחד נפח בפלג גוף עליון.

• פותח/ת השרשור
תחשוב על חלוקה אולי של
A כמו שרשמת
B כמו שרשמת
ושוב אימון A בנפחים שונים, אולי אפילו יהיה שווה לנסות עם זה שאימון אחד יהיה עצים ואחד נפח בפלג גוף עליון.
מזה אומר עצים ומזה אומר נפח ?
אז אתה ממליץ ללכת על AXAXBXX , שזה אומר שכתפיים יקבלו 6 סטים בשבוע סה"כ (האמת שאני מרגיש אותם לא מעט אחרי אימון גב וחזה אבל עדיין זה לא אימון כתפיים) .

מזה אומר עצים ומזה אומר נפח ?
אז אתה ממליץ ללכת על AXAXBXX , שזה אומר שכתפיים יקבלו 6 סטים בשבוע סה"כ (האמת שאני מרגיש אותם לא מעט אחרי אימון גב וחזה אבל עדיין זה לא אימון כתפיים) .

עצים זאת אומרת פחות חזרות יותר משקלים (באימון הזה משליכים את ההתקדמות הלינארית)
ובאימון נפח עובדים לחזרות יותר גבוהות עם אותם תרגילים.

הכתפיים צריכות לקבל 12 סטים שבועיים במינימום.

• פותח/ת השרשור
עצים זאת אומרת פחות חזרות יותר משקלים (באימון הזה משליכים את ההתקדמות הלינארית)
ובאימון נפח עובדים לחזרות יותר גבוהות עם אותם תרגילים.

הכתפיים צריכות לקבל 12 סטים שבועיים במינימום.
ההתקדמות שלי היא כביכול ראשון שלישי אותם משקלים וחמישי אני מוסיף 2.5 קילו נניח ואז ככה זה רץ באימון חמישי ראשון שלישי וחמישי הבא מעלה שוב .

אז איפה לדחוף עוד 6 סטים לכתפיים ? אני לא אעשה באימון 1 , 12 סטים לכתפיים , גם הרגליים אגב זה סה"כ 7 סטים שבועיים .

כבודו נראה לי חושב שאני רושם AB אני מתכוון ל4 אימונים בשבוע רשמתי אם אני עושה AB זה בסגנוון של AXAXBXX כאילו פעמיים בשבוע A ופעם אחת B , ושבוע לאחר מכן גם פעמיים בשבוע A ופעם בשבוע B .

ההתקדמות שלי היא כביכול ראשון שלישי אותם משקלים וחמישי אני מוסיף 2.5 קילו נניח ואז ככה זה רץ באימון חמישי ראשון שלישי וחמישי הבא מעלה שוב .

אז איפה לדחוף עוד 6 סטים לכתפיים ? אני לא אעשה באימון 1 , 12 סטים לכתפיים , גם הרגליים אגב זה סה"כ 7 סטים שבועיים .

כבודו נראה לי חושב שאני רושם AB אני מתכוון ל4 אימונים בשבוע רשמתי אם אני עושה AB זה בסגנוון של AXAXBXX כאילו פעמיים בשבוע A ופעם אחת B , ושבוע לאחר מכן גם פעמיים בשבוע A ופעם בשבוע B .

אז מה שאני אומר זה שתעשה
אימון פלג גוף עליון עצים
אימון פלג גוף תחתון
אימןן פלג גוף נפח

(לפי מה שהבנתי ממך אתה מזניח את הרגליים מבחירה)

• פותח/ת השרשור
אני מזניח רגליים כי זה גורם לי לעומס באימון ברמה של עוד שניה מתעלף אם אני מכניס אותו לאימון FBW , אז חשבתי לפצל לAB שאימון B נעשה פעם בשבוע , ואימון A פעמיים בשבוע . מה שכן אימון B כולל את הכתפיים והרגליים - ככה שגם אני עושה AB ולא FBW , זה אומר שאני יאמן רגליים מה שלא קורה בFBW , ככה שבשבוע יהיה 7 סטים לרגליים (זה הפלוס התוספת לעומת FBW) הגירעון יהיה שהכתפיים ירדו מ12 סטים שבועיים ל6 .

אני מזניח רגליים כי זה גורם לי לעומס באימון ברמה של עוד שניה מתעלף אם אני מכניס אותו לאימון FBW , אז חשבתי לפצל לAB שאימון B נעשה פעם בשבוע , ואימון A פעמיים בשבוע . מה שכן אימון B כולל את הכתפיים והרגליים - ככה שגם אני עושה AB ולא FBW , זה אומר שאני יאמן רגליים מה שלא קורה בFBW , ככה שבשבוע יהיה 7 סטים לרגליים (זה הפלוס התוספת לעומת FBW) הגירעון יהיה שהכתפיים ירדו מ12 סטים שבועיים ל6 .

אז תכניס כתפיים גם באימון פלג גוף עליון השני

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה , הוסיף את זה לאימון העצים רק שאעשה את זה בתור נפח .
אז אעשה A אימון פלג גוף עוליון בלי כתפיים נפח , B רגליים וכתפיים , A פלג גוף עליון עצים + כתפיים נפח .
יצאנו לדרך שמע אתה מקצוען עשית לי חשק לאימון ואני אחרי אחד היום : )

• פותח/ת השרשור
טוב ניסית לעשות את האימונים החדשים , היה קשה יתר על המידה , וגם ארוך מידי . אני חוזר להתאמן ללא רגליים . חשבתי על 2 אופציות או FBW רגיל .

לדוגמא
ראשון - גב כתפיים ידיים
שלישי - חזה גב כתפיים
חמישי - חזה ידיים
או לעשות FBW כל הגוף כל אימון ללא רגליים . מבחינת סטים יוצא אותו דבר , השאלה אם יש הבדל בין 18 סטים ב3 ימים לבין 18 סטים ל2 ימים , שאז יש 9 סטים רצוף על השריר ויש יותר עומס כביכול .

• פותח/ת השרשור
דברים1 עדכן/ה את הלוג ״לוג של חלשים״:

עדכון לוג: 14/04/21

אוקי אחרי הרבה התלבטויות אם להתחיל לאמן רגלים ולא ואיזה אימון לעשות משהו בסגנון AB 3 פעמים בשבוע ללא רגליים .
האימון היום היה חזה גב כתפיים .

חזה - 22.5 קילו כל צד 4 * 8 , ניסיתי לקחת את השיטות של אלחנן אבל הסתבכתי עם הנושא של הכתפיים של לדחוף אחורה למטה לשבור ביצה בבית שחי וכדו' סה"כ היה סבבה אמשיך להוסיף משקל .
בנץ בשיפוע חיובי כנגד מכונה 39 קילו 3 * 10
פרפר מלמעלה למטה בכייבל קרוס 20 קילו כל צד 2 * 10
גב - ניסיתי בנט אובר , או שהמשקל קל לי מידי או שהמשקל כבד מידי ואני לא שומר נכון על הגב והטכניקה אז לא הלך טוב .
פולי עליון כלכך מתיש אותי זה מטורף . 45 * 8 - 3 סטים , סט 1 52 כפול 8
חתירה מהאמצע לבטן - 52 2*10 , 59 1*10
בכייבל קרוס משיכה עבור כתף אחורית מצד לצד 14 קילו 2 * 10
מולטי פרס 9.75 קילו כל צד 3 * 8 , הרגשתי טוב הטיפים שאור נתן לי ממש עזרו לא מכביד על הגב ומרגיש שיכול להוסיף עוד משקל .
האימון היה סבבה לא ארוך בערך 45 דק .

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית