הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט למטרות היפרטרופיה

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
אני יודע שדדליפט הוא לא הבחירה הכי טובה למטרות פיתוח גוף, אבל מה לגבי ״פאוורבילדר״ (מושג שנוי במחלוקת) ?
דדליפט יכול להשתלב טוב פעם בשבוע בpull push leg?
PplxPplx...
דדליפט רק בפול הראשון (פעם בשבוע)
פול- דדליפט
פוש- בנץ
לגס- סקוואט
מנוחה
פול ללא דדליפט....

הדדליפט לא יפריע להתאוששות של הסקוואט(יום מנוחה אחד אחרי הסקוואט ואז אימון פול עם דדליפט) ?

יש באמת כזה יתרון לדדליפט מבחינת התפתחות הגב, הטרפזים, הגב התחתון...?

נתחיל בזה שאין לדדליפט יתרון במה שציינת וכל דבר כזה תוכל להרוויח מבידוד השריר (טרפזים, פשיטות גו וכו')

מצד שני,
אין שום בעיה לעשות דדליפט, זה לא שפתאום תקטן או תגדל פחות, פשוט עניין של תכנון עומסים ומינוף עומסים לשרירי היעד. (מבחינת היפרטרופיה)

• פותח/ת השרשור
נתחיל בזה שאין לדדליפט יתרון במה שציינת וכל דבר כזה תוכל להרוויח מבידוד השריר (טרפזים, פשיטות גו וכו')

מצד שני,
אין שום בעיה לעשות דדליפט, זה לא שפתאום תקטן או תגדל פחות, פשוט עניין של תכנון עומסים ומינוף עומסים לשרירי היעד. (מבחינת היפרטרופיה)

האמת שכן אפשר לגדול פחות
אם למשל הדדליפט יפריע לי להתאושש ולבוא מוכן לקראת יום רגליים אז הסקוואט יפגע קצת

אבל סתם אני אומר בתיאוריה , קשה לי להאמין שהאמסטרינג לא יתאושש אחרי 48 שעות, שלא לדבר על הארבע ראשי שלפי דעתי הדדליפט לא מערב כל כך

האמת שכן אפשר לגדול פחות
אם למשל הדדליפט יפריע לי להתאושש ולבוא מוכן לקראת יום רגליים אז הסקוואט יפגע קצת

אם אתה לא מצליח להתאושש זו לא אשמת הדדליפט אלא אשמתך שאתה לא מתכנן עומסים כמו שצריך.

גם מחתירה אפשר לא להתאושש בזמן, זה לא אומר שהחתירה מפריעה לתוכנית אלא שלא התאמת עומסים כמו שצריך.

אני יודע שדדליפט הוא לא הבחירה הכי טובה למטרות פיתוח גוף, אבל מה לגבי ״פאוורבילדר״ (מושג שנוי במחלוקת) ?
דדליפט יכול להשתלב טוב פעם בשבוע בpull push leg?
PplxPplx...
דדליפט רק בפול הראשון (פעם בשבוע)
פול- דדליפט
פוש- בנץ
לגס- סקוואט
מנוחה
פול ללא דדליפט....

הדדליפט לא יפריע להתאוששות של הסקוואט(יום מנוחה אחד אחרי הסקוואט ואז אימון פול עם דדליפט) ?

אם בודי בילדינג הוא המטרה שלך, אינך יכול להרשות לעצמך לוותר אל הדדליפט, הדד ליפט מוגדר כתרגיל בסיסי בבודי בילדינג, תרגלי בסיס הם שם כולל למספר תרגלי מפתח שתוכנית האימונים נבנית סביבם, כאשר הם מוגדרים כמנה העיקרית והתרגלים שמסיבבם הם ה"תבלין" של הארוחה, הדדליפט נחשב למפתח להשגת גב מוצלח, וגב מוצלח הוא מה שמנצח תחריות בשתי העשורים האחרונים. דוגמא מציונת לזה מספק הגב של שמונה פעמים מר אולמפיה, רוני קולמן שבהגדרתו הדדליפט הוא תרגיל האהוב עליו ביותר,וכמפתח להתקדמות בשאר התרגלים. רוני קולמן היה דדליפטר מצוין גם במונחים של פאורליפטר, כאשר הוא מבצע 370 קילו לשתי חזרות! רוני קולמן כמר אולמפיה עבר דרך ארוכה מאז היותו ילד צנום בגיל 17 ,רוני נחשב לאחד המפתחי גוף בעלי הגב החזק ביותר, מה שהקנה לו את השליטה הארוכה בכתר של מר אולמפיה. מפתחי גוף מייחסים לדדליפט שתי חשיביות עיקריות, 1"-ההפרדה" בגב, כאשר אנחנו מסתכלים אל גב של מפתח גוף, אנחנו לא מחפשים רק מסה כללית, אלא גם את היכולת לראות הפרדה בין שרירים שונים בגב, גב גדול אבל שבו לא ניתן לראות את זוקפי הגב ומקרבי השכמות, הוא גב לא מוצלח במושגים של מפתח גוף. גב מוצלח הוא גב שמשלב גם מסה, וגם יכולת לראות את התבלטות השרירים השונים במרכז הגב [כפי שניתן לראות בתמונה למטה] מפתח גוף שלא מבצע דדליפט, נראה "חלל" במרכז הגב היכן שזוקפי הגב אמורים היו להתבלט, מה שנותן פגם אסטטי רציני שרוחב לא יכול לפצות עליו הגב המדהים של מר אולמפיה דקסטר גקסון מראה את חשיבות זוקפי הגב למראה "הפרדה" של אמצע הגב, ומדגים למה אסטטיקה יפה דורשת את הדדליפט כחלק בלתי נפרד מהאימון. מפתחי גוף יעדיפו כמעט תמיד את הסגנון הקונבינצונאלי אל הסומו בשל הפעלה רבה יותר של הזוקפי גב, וכפי שציינו קודם, ישנם שתי תתי סוגים של הקונבנציונאלי, אם גב נעול [בסגנון הרמת משקולות] או רפוי [כמו בתחריות פאור ליפטינג] צורת העבודה של מפתחי גוף די דומה לסגנון הקלאסי של מרימי משקולות- גב נעול ומוקשת לחלוטין,גם במחיר של פחות משקל. הסיבה העקרית לאימוץ סיגנון ה"גב הנעול" בפיתוח גוף היא מפתח גוף מחפש לפגוע בזוקפי גב לכל אורכם, ולכן הסגנון הקלאסי אם גב מוקשת ונעול הוא המתבקש, ולא הסגנון הנעול חלקית\משוחרר שבו משתמשים בתחריות פאורלפטיניג הפוגע בזוקפי הגב באופן חלקי. [הסברים בתמונה למטה] שימו לב להבדל במראה זוקפי הגב של מפתחי גוף, למראה זוקפי הגב של פאורליפטרים [השוואה בין שתי תמונות הגב] שימו לב שזוקפי הגב התחתונים של הפאורליפטר לא מפותחים קיצונית בהשוואה לזוקפי הגב של מרים המשקולות. תמונות אלה מחיבות דיון והשוואה בין דד ליפט אם גב נעול כמו שמבצעים מרמי משקולות ומפתחי גוף [תמונות תחתנות] לבין סגנון הגב הרפוי כפי שבמצעים פאורליפטרים [תמונה עליונה] כפי ששמתם לב, קיים הבדל וויזואלי ניכר בין מראה זוקפי הגב המתקבל כתוצאה מאימון בסיגנונות השונים, ההבדל הזה הוא שגורם למפתחי גוף לאמץ את סגנון הגב הישר. הבדל הויזואלי נובע מזה ששתי הטכניקות מגניות על הגב התחתון באופן שונה, בגב הנעול הקשת הלומברית מונעת עומסים שלילים אל הגב, ואילו בגב הרפוי, הגב התחתון והאגן קרובים מאוד למצב אנכי, מה שמוריד את העומס ממנו ומעביר אותו לחלק הטורקלי והטורקולומברי שנמצא במצב אופקי [כך שלמעשה ניתן להגדיר את התרגיל הזה כתרגיל לזוקפי גב הטורקלים]. תוצאת הלוואי של חולקות עומסים השונה בין הסגנונות היא התפתחות שונה של זוקפי הגב-בתמונה העליונה הימנית ניתן לראות גב של דדליפטר מיקצועי המשתמש בסגנון של הגב הרפוי,שימו לב שהחלק התחתון של זוקפי הגב שלו לא מפותח באופן קיצוני, זאת כיוון שהגב התחתון שלו נמצא במצב אנכי בתחתית התנועה וזוקפי הגב באיזור הזה נדרשים להתאמץ הרבה פחות, בתמונה הימנית התחתונה ניתן לראות את זוקפי הגב המפותחים לכל אורכם אצל מרים משקולות אולמפי-זאת כיוון שהגב התחתון שלו במצב אופקי יחסית בתחילת התנועה וגם אל החלק התחתון של זוקפי הגב קיים רכיב מסובב שמחייב אותם למאמץ, עכשיו ניתן להבין מדוע מפתחי גוף נוהגים להשתמש בסגנון דומה למשקולנים אולמפיים בעבודת הגב שלהם. סיבה נוספת להיותו של הדדליפט תרגיל מפתח בפיתוח גוף, היא שלתרגלי המשיכה והחתירה בוני "הרוחב" של הגב, נדרשת מידה מסיומת של אקסטנשיין של ע"ש, אל מנת שיהיה ניתן להגיע למלוא טווח החתירה\משיכה. התוצאה של הסינרגיה בין מקרבי השכמות, פושטי הכתף וזוקפי הגב היא שללא כח גב תחתון, גם המשקלים בתרגלי החתירה\משיכה לא ישפרו או ישתפרו במידה פחותה. בתירגום להבטים פרקטים- כדי לעלות במסת שריר בגב צריך להתקדם במשקלים בחתירות\משיכות-והמפתח לזה הוא גב תחתון חזק או במלים פשוטות :גב גדול ורחב=תרגלי חתירה ומשיכה כבדים=דד ליפט כבד. קיים שימוש משותף וכפוי בזוקפי גב, בלטיסמוס, ובמקרבי שמות בסטים כבדים של תנועות החתירה והמשיכה מה שגורם לתופעה שכח בדדליפט משפר כח בתרגלי משיכה וחתירה כבדים- דדליפטר טוב לעולם יהיה טוב גם במשיכות וחתירות. לכן אם אתה מנסה לפתח גב מוצלח, ההבנה שכח בדדליפט הוא המפתח להתקדמות בשאר התרגלים בגב היא קריטית.
לקוח מ "דדליפט גרסת המאמנים"

אם בודי בילדינג הוא המטרה שלך, אינך יכול להרשות לעצמך לוותר אל הדדליפט, הדד ליפט מוגדר כתרגיל בסיסי בבודי בילדינג, תרגלי בסיס הם שם כולל למספר תרגלי מפתח שתוכנית האימונים נבנית סביבם, כאשר הם מוגדרים כמנה העיקרית והתרגלים שמסיבבם הם ה"תבלין" של הארוחה, הדדליפט נחשב למפתח להשגת גב מוצלח

פה הפסקתי לקרוא.

עם כל הכבוד, מה זה הבולשיט הזה?

מי הבודיבילדר האגדי שרשם את הספר הזה? (או לפחות את הפסקה השטותית שצוטטתי)

נערך לאחרונה:
פה הפסקתי לקרוא.

עם כל הכבוד, מה זה הבולשיט הזה?

מי הבודיבילדר האגדי שרשם את הספר הזה? (או לפחות את הפסקה השטותית שצוטטתי)
ועוד כהוכחה לזה שזה נכון מביאים את רוני קולמן
כאילו שבלי דדליפט הוא לא היה מר אולימפיה

זה אותו אחד...
למה זה דף תת רמה?

כבר דיברנו על זה לפני כמה ימים לא?

המון פוסטים הם ״לדעתי״ או ״אומרים ש..״
לא מתחבר בלשון המעטה.

ונתנאל הזה הוא בעל הדף?
בעל הדף פייסבוק כתב את הספר הנ״ל?

ונתנאל הזה הוא בעל הדף?
בעל הדף פייסבוק כתב את הספר הנ״ל?
כן
כבר דיברנו על זה לפני כמה ימים לא?
אמרת שתראה לי פוסטים שהוא מחרטט בהם
המון פוסטים הם ״לדעתי״ או ״אומרים ש..״
לא מתחבר בלשון המעטה.
אתה מעדיף שהוא יתנסח בצורה יותר בוטחת?

אמרת שתראה לי פוסטים שהוא מחרטט בהם

נראה לי שאתה בעצמך נתת פוסט כזה.

אתה מעדיף שהוא יתנסח בצורה יותר בוטחת?

במידה ויש לו עוקבים שלומדים ממנו דעתו לא מעניינת, גדולים ממנו חקרו ולמדו את הנושא מא׳ ועד ת׳. דבר עובדות עם ביסוסים.

כל דבר שנחשב לעובדה, מה שהוא רושם רחוק מעובדות.

אני לא רוצה להגזים אבל אני יכול לומר שעברתי על כמעט כל הפוסטים שלו בענייני פיתוח גוף וכוח ולא זכור לי שהוא חרטט באחד מהם....

מה זאת אומרת? מקודם נתתי לך פסקה שלא אמינה בשום צורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית