הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט מסה

• פותח/ת השרשור WII
  • פורסם בתאריך

WII

משתמש קבוע
1,986
1,301
נק' מוניטין:
2,375
1,986
1,301
משתף תפריט מסה .
ארצה לשמוע ביקורת , טיפים
כרגע לא עולה באחוזי שומן אבל גם העליה בשריר לא הכי מהירה לטעמי

משקל 98
גובה 184
א"ש 16-18
בסייקל

בננות/פירות - 350 גרם בערך
שיבולת שועל 150 גרם בערך
טחינה / אגוזים 70/100 גרם בערך
חלב - חצי ליטר
שמן זית - 20/30 גרם בערך
אורז/פסטה/קינואה - 600 גרם בערך
דג/בשר רזה/עוף - 450 גרם בערך
חלבון וואי 4/4.5 כפות

כל התפריט שקול על משקל !
רשמתי בערך כי יש הבדלים קטנים בין המזונות בערך התזונתי נניח אמנון לא שווה לכתף בקר אז אני משחק עם הגרמים טיפה אבל סהכ זה יוצא סביב ה 4000 קקל לפי כל המחשבונים

חלבון - 290 +
פחמימה - 400 +
שומן - 120+

אפשר לעלות ל4500 קקל ?
במידה וזה יהיה קשה לי לעלות עוד פחמימה /חלבון זה יהיהעל חשבון שומן
כדאי ???

משתף תפריט מסה .
ארצה לשמוע ביקורת , טיפים
כרגע לא עולה באחוזי שומן אבל גם העליה בשריר לא הכי מהירה לטעמי

משקל 98
גובה 184
א"ש 16-18
בסייקל

בננות/פירות - 350 גרם בערך
שיבולת שועל 150 גרם בערך
טחינה / אגוזים 70/100 גרם בערך
חלב - חצי ליטר
שמן זית - 20/30 גרם בערך
אורז/פסטה/קינואה - 600 גרם בערך
דג/בשר רזה/עוף - 450 גרם בערך
חלבון וואי 4/4.5 כפות

כל התפריט שקול על משקל !
רשמתי בערך כי יש הבדלים קטנים בין המזונות בערך התזונתי נניח אמנון לא שווה לכתף בקר אז אני משחק עם הגרמים טיפה אבל סהכ זה יוצא סביב ה 4000 קקל לפי כל המחשבונים

חלבון - 290 +
פחמימה - 400 +
שומן - 120+

אפשר לעלות ל4500 קקל ?
במידה וזה יהיה קשה לי לעלות עוד פחמימה /חלבון זה יהיהעל חשבון שומן
כדאי ???

החלבון גבוה אבל נזק כנראה שלא יעשה,
השומן גבולי וכרגע לא הייתי מוסיף.

למה קשה לך להוסיף פחמימה?

ולגבי עניין הפחמימות, אם קשה לך אתה תמיד יכול לאכול דברים דחוסים בקלוריות. לא מדבר גם רק על אורז ושאר הפחמימה שיש, אני מדבר על קורנפלקס כמו כריות או חטיפי שוקולד וכו'
אוקיי תודה על ההבהרה הזו.
כן פספסת שהוא רשם שהוא בסייקל:37mv:

החלבון גבוה אבל נזק כנראה שלא יעשה,
השומן גבולי וכרגע לא הייתי מוסיף.

למה קשה לך להוסיף פחמימה?
להוסיף פחמימה זה לא כזה קל כמו שאנשים חושבים, כי פחמימה היא בדרך כלל אוכל מוצק.
אם חסר לך קלוריות והן יכולות לבוא משומן - קח פרוסת לחם שים כף נדיבה של חמאת בוטנים ויש לך את זה.
אם אתה רוצה להוסיף פחמימה - קח פרוסת לחם ומעליה עוד פרוסת לחם ושיהיה בתיאבון.

להוסיף פחמימה זה לא כזה קל כמו שאנשים חושבים, כי פחמימה היא בדרך כלל אוכל מוצק.
אם חסר לך קלוריות והן יכולות לבוא משומן - קח פרוסת לחם שים כף נדיבה של חמאת בוטנים ויש לך את זה.
אם אתה רוצה להוסיף פחמימה - קח פרוסת לחם ומעליה עוד פרוסת לחם ושיהיה בתיאבון.
ואתה חושב שיש את אותו אפקט של שומן לעומת פחמימה במסה ? במידה כבר והגעת לפר משקל גוף גרם שומן . נניח אדם שוקל 100 קילו , יש לו 100 גרם שומן בתפריט וחסר לו 900 קלוריות יהיה נכון להוסיף עוד 100 גרם שומן במקום 225 פחמימה נניח ? יהיה את אותו אפקט ?

ואתה חושב שיש את אותו אפקט של שומן לעומת פחמימה במסה ? במידה כבר והגעת לפר משקל גוף גרם שומן . נניח אדם שוקל 100 קילו , יש לו 100 גרם שומן בתפריט וחסר לו 900 קלוריות יהיה נכון להוסיף עוד 100 גרם שומן במקום 225 פחמימה נניח ? יהיה את אותו אפקט ?
בגדול לדעתי כן. מה שחשוב בסוף יום זה כמות הקלוריות שאתה צריך לצרוך ביום. אם אין לך מקום להכניס כמות כזאת של פחמימה אתה בהחלט יכול להכניס כמות קלוריות כאלה בשומן או אפילו חצי חצי.
כשאני הייתי במסה ונשאר לי בסביבות האלף קלוריות לאכול אחרי משמרת והיה פיצה בבית, הייתי אוכל כמה משלושים שצריך בישביל להגיע לסך הקלוריות היומי שלי.
זה לא משנה אם תאכל יותר שומן מאשר פחמימה

בגדול לדעתי כן. מה שחשוב בסוף יום זה כמות הקלוריות שאתה צריך לצרוך ביום. אם אין לך מקום להכניס כמות כזאת של פחמימה אתה בהחלט יכול להכניס כמות קלוריות כאלה בשומן או אפילו חצי חצי.
כשאני הייתי במסה ונשאר לי בסביבות האלף קלוריות לאכול אחרי משמרת והיה פיצה בבית, הייתי אוכל כמה משלושים שצריך בישביל להגיע לסך הקלוריות היומי שלי.
אני שומע לא מעט אנשים שאומרים את זה , ומשתמע מכך , שגם בחיטוב וגם במסה , כל עוד הכמות חלבון מספיקה כל שאר הקלוריות לא משנה מאיפה יבואו העיקר שיבואו .

אני שומע לא מעט אנשים שאומרים את זה , ומשתמע מכך , שגם בחיטוב וגם במסה , כל עוד הכמות חלבון מספיקה כל שאר הקלוריות לא משנה מאיפה יבואו העיקר שיבואו .
בדיוק.

בול. ולא להתעסק במאקרוס חסרי תועלת.
כשחסר לי קלוריות סוף היום אני אחפש משהו כמה שיותר דחוס בקלוריות בדרכ זה ג'אנק כלשהו

נערך לאחרונה:

אישית לא מסכים עם כולם פה - אני מעדיף להוסיף פחמימה.
מאגרי גליקוגן מלאים והרגשה טובה יותר ביום יום באופן כללי.

אם זה עושה לך לא טוב או אתה כבר בכל מקרה על 500 גרם פחמימה ביום תרגיש חופשי פשוט להוסיף שומן.

אישית לא מסכים עם כולם פה - אני מעדיף להוסיף פחמימה.
מאגרי גליקוגן מלאים והרגשה טובה יותר ביום יום באופן כללי
אם ככה, מה הקושי בלקחת חבילת אוראו ולדחוף לפה? למה זה צריך להיות -
פרוסת לחם ומעליה עוד פרוסת לחם ושיהיה בתיאבון.

1. באוראו יש 20 גרם שומן אם לא יותר ל-100 גרם.
נו ו? אנחנו מדברים על פחממות

2. אני לא אוהב להכניס זבל לגוף על בסיס יומיומי.
אם הייתי צריך לבחור בין הסנדוויץ הנהדר שהצעת לבין 3 עוגיות אוראו הייתי בוחר באוראו בכל יום.

בכל מקרה דיון לא רלוונטי, שכל אחד יעשה מה טוב לו. בתפיסה שלי מאקרוס מהסוג הזה זה עוד סיבוך שלא שווה את התוצאות.

נו ו? אנחנו מדברים על פחממות

אם הייתי צריך לבחור בין הסנדוויץ הנהדר שהצעת לבין 3 עוגיות אוראו הייתי בוחר באוראו בכל יום.

בכל מקרה דיון לא רלוונטי, שכל אחד יעשה מה טוב לו. בתפיסה שלי מאקרוס מהסוג הזה זה עוד סיבוך שלא שווה את התוצאות.

אני לא באמת אוכל לחם יבש, זה היה כדי להעביר את המסר. אין איזשהו ממרח או משהו שאפשר לשים או לערבב בדברים שהוא לא סוכר, ורוב הפחמימות הן מוצקות או יחסית מוצקות.

זה משנה שיש באוריאו 20 גרם שומן ל100 כי מקור פחמימה שחמישית ממנו זה שומן לא כזה עוזר.

תיהנה מהאוריאו.

מה נו באמת?
כשאתה רוצה בשר או גבינה בשביל חלבון אתה תעדיף 20 אחוז שומן או שתעדיף אחוז שומן נמוך יותר?

למה כשאתה רוצה פחמימה זה שונה?
חבר, אני עובד לפי
1. קלוריות
2. חלבון
3. שומן
בסדר הזה, 20% שומן או 5% שומן או 60 גרם פחמימה או 200 גרם פחמימה לא מעניינים אותי

אמרת שאתה מעדיף להוסיף פחממה בשביל ההרגשה הטובה ומאגרי קליקוגן, שאלתי למה לאכול 2 פרסומות לחם יבשות במקום משהו טעים שישרת את אותה המטרה.
"להכניס זבל על בסיס יומיומי" שמדובר בכמה עוגיות אוראו? מה שלחתי אותך לאכול בוקר צהריים וערב במקדונלדס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית