כאבים בברך מסקוואט או דדליפט

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
התחיל לי כאבים בברך מהסקוואט או מהדדליפט.
ומרגיש חמימות בברך לפעמים,לא עכשיו כאב לבכות אבל יש כאב.
מתאמן מתחיל כשבועיים.
השאלה מחר יש לי אימון,להתאמן רגליים או לחכות עד שיעבור הכאב?
ומה יכול לגרום לכאבים האלה?טכניקה לקויה או אולי עומס?

נערך לאחרונה:
מה הרקע שלך באימונים ? מי לימד אותך סקוואט ודד ליפט ? מתאמן עם מאמן צמוד ?

בכל מיקרה לפי מה שאתה אומר תפסיק ומיד ואולי תשקול לעשות תרגילים אחרים במקום בעיקר עם המטרה שלך היא בילדינג ולא כוח

מה הרקע שלך באימונים ? מי לימד אותך סקוואט ודד ליפט ? מתאמן עם מאמן צמוד ?

בכל מיקרה לפי מה שאתה אומר תפסיק ומיד ואולי תשקול לעשות תרגילים אחרים במקום בעיקר עם המטרה שלך היא בילדינג ולא כוח
נו דיי

לא צריך להחליץ

לא צריך מאמן צמוד, לא צריך שמישהו ילמד אותך לעשות סקואט או דדליפט. טכניקה לא מגנה מפני פציעה. ומבט קסום ממאמן חתיך גם כן לא.

תנסה לבצע את התרגילים עם המשקל המינימלי ללא כאב, ומשם להתקדם בחזרה אם ניתן

תנסה להוסיף מאימון לאימון סטים או חזרות, ואם מרגיש מסוגל להוסיף משקלים.

נו דיי

לא צריך להחליץ

לא צריך מאמן צמוד, לא צריך שמישהו ילמד אותך לעשות סקואט או דדליפט. טכניקה לא מגנה מפני פציעה. ומבט קסום ממאמן חתיך גם כן לא.

תנסה לבצע את התרגילים עם המשקל המינימלי ללא כאב, ומשם להתקדם בחזרה אם ניתן

תנסה להוסיף מאימון לאימון סטים או חזרות, ואם מרגיש מסוגל להוסיף משקלים.
ידידי היקר כמה פציעות ספורט עברת בעבר ?

פיי ישר עובר לנסיון אישי כדי לנסות לגבות את הטענות שלך

כי רמת הראיות הגבוה ביותר זה "מנסיון עכי"
מה קשור ראיות ?
קל להגיד לאדם תמשיך אל תתרגש אבל מי שחווה פציעות וראה פציעות ותהליכי שיקום מבין שדבר ראשון שצריך לעשות שיש אופציה לפציעה זה לעצור , אין דבר יותר חשוב מלא להיפצע בעיקר לאנשים שזה לא המקצוע שלהם אין שום סיבה לעשות דבר שהגוף מאותת להפסיק

מה קשור ראיות ?
קל להגיד לאדם תמשיך אל תתרגש אבל מי שחווה פציעות וראה פציעות ותהליכי שיקום מבין שדבר ראשון שצריך לעשות שיש אופציה לפציעה זה לעצור , אין דבר יותר חשוב מלא להיפצע בעיקר לאנשים שזה לא המקצוע שלהם אין שום סיבה לעשות דבר שהגוף מאותת להפסיק

זה פשוט לא נכון

הדבר החשוב זה להמשיך במסגרת הכאב. עצירה פתאומית באימונים אחרי פציעה למשל במקרה של קרע נגיד (ממש לא קשור אליך פותח אשכול, נותן כדוגמה) מאריכה משמעותית את משך תהליך השיקום וחזרה לפעילות מלאה.

ואני לא חייב לך דין וחשבון לגבי אילו פציעות היו ולא היו לי. והיו ולא מעת. אני פשוט בוחר לא לתת להם להגביל אותי - ועובד אחלה.

ואם כבר על הנושא, פציעות קשורות לא בהכרך בנזק רקמתי כל שהוא, ישנם משתנים חברתיים ופסיכולוגים שנכנסים לתמונה

כמו - פחד של מתאמן מתנועה ו סביבה שמלחיצה מתאמן מתנועה

זה פשוט לא נכון

הדבר החשוב זה להמשיך במסגרת הכאב. עצירה פתאומית באימונים אחרי פציעה למשל במקרה של קרע נגיד (ממש לא קשור אליך פותח אשכול, נותן כדוגמה) מאריכה משמעותית את משך תהליך השיקום וחזרה לפעילות מלאה.

ואני לא חייב לך דין וחשבון לגבי אילו פציעות היו ולא היו לי. והיו ולא מעת. אני פשוט בוחר לא לתת להם להגביל אותי - ועובד אחלה.
אה אתה בוחר לא לתת לפציעות להגביל אותך ועובד אחלה -- משפט מעניין , ספר אותו לאנשים שנפצעו.
ולא ביקשתי מימך לא דין ולא חשבון לא נכנס לך למקום האישי תעשה מה שבא לך ומה שאתה רואה לנכון , נתתי את עצתי לפותח האשכול . בהצלחה חבר

אה אתה בוחר לא לתת לפציעות להגביל אותך ועובד אחלה -- משפט מעניין , ספר אותו לאנשים שנפצעו
הבנאדם עשה דדליפט כבד עם אצבעות שבורות מה אתה מדבר?
ומבט קסום ממאמן חתיך גם כן לא
תתפלא אבל מוכח מדעית שכן, בעיקר אם המאמן בלונדיני עם עיניים כחולות.

מתאמן מתחיל כשבועיים שחווה קצת כאבים בברכיים כתוצאה מסקוואט
למה אנשים מופתעים מזה?

הברכיים מתחזקות גם כן מהסקוואט, והגיוני שבהתחלה תהיה הרגשה שזה מעמיס על הברכיים

הבנאדם עשה דדליפט כבד עם אצבעות שבורות מה אתה מדבר?
.
לא יודע אם רשמת ברצינות או לא במידה שכן בהחלט מרשים אבל וזה אבל גדול לא מדובר בפציעה ישירה למהלך התרגיל .
אדם שמתלוננן על ברכיים והוא רושם שמתאמן סה"כ שבועיים ומרגיש שזה מהסקוואט / הדד ליפט , זה פציעה ישירה מהתרגיל וזה מפרק שעובד במהלך התרגיל בעיקר אם לא עושים את זה בטכניקה נכונה (יותר בסקוואט)

להגיד למישהו תמשיך להתאמן בלי להכיר את המקרה פרטנית זה חסר אחריות, כאב בברכיים יכול לנבוע משלל סיבות.

יש היגיון בלנסות להוריד עומסים ולראות איך הגוף מגיב אבל בהחלט יכול להיות שמדובר בפציעה.

בכל מקרה הייתי אומר שכדאי באמת לתת טיפה זמן, להוריד עומסים או אפילו מנוחה מלאה ולראות אם משתפר.

במידה ולא, לגשת לטיפול אצל איש מקצוע ולא להתייעץ בפורום עם אנשים זרים.

לדעתי קודם כל הדבר הראשון שאני מציע לך לעשות זה לצלם את הטכניקה של הסקוואט עם מוט ריק ולהעלות לפה כדי לקבל ביקורת, ולבינתיים לא לעשות תרגילים שגורמים לך לכאבים.

להגיד למישהו תמשיך להתאמן בלי להכיר את המקרה פרטנית זה חסר אחריות, כאב בברכיים יכול לנבוע משלל סיבות.

יש היגיון בלנסות להוריד עומסים ולראות איך הגוף מגיב אבל בהחלט יכול להיות שמדובר בפציעה.

בכל מקרה הייתי אומר שכדאי באמת לתת טיפה זמן, להוריד עומסים או אפילו מנוחה מלאה ולראות אם משתפר.

במידה ולא, לגשת לטיפול אצל איש מקצוע ולא להתייעץ בפורום עם אנשים זרים.

אתה צודק במליון אחוז- אלף ואחת גורמים לכך שיהיה כאב - יכול להיות משהו ויכול להיות לא.
(בלי קשר אפשר להגיד את זה על כל דבר ודבר - אי נוחות בכתף יכול להיות קרע, כאב בכף רגל עלול להיות שבר. וכו' וכו' וכו', אין סיבה לקפוץ לתרחיש קיצון ללא נורות אדומות)

וכמו שאמרתי, להתאמן עם המשקל המינימלי ללא כאב, בשאיפה להתקדם בחזרה לנקודת ההתחלה.

אם כל הכבוד לכך שכן צריך להעביר לגורמי מקצוע רלוונטים פניות לגבי פציעות כאלו ואחרות - ישנם דברים שכן אפשר לנסות לבד וללא עירוב רופא או פיזיו.

לא אמרתי לו לשבור PR עכשיו.

אמרתי לנסות לעשות את מה שניתן, במסגרת הכאב - כלומר לעשות את מה שניתן ללא כאב.

וכן. אם אין שיפור כמובן ללכת לאיש מקצוע רלוונטי. אבל איך שתדע שיש שיפור אם אתה תחתוך את הגירוי לחלוטין מהשגרת אימונים שלך?

וכן. אם אין שיפור כמובן ללכת לאיש מקצוע רלוונטי. אבל איך שתדע שיש שיפור אם אתה תחתוך את הגירוי לחלוטין מהשגרת אימונים שלך?

אתה לא יכול לצאת מנקודת הנחה שכל זר ששואל שאלה באינטרנט יודע מה לעשות / איך לעשות כדי לא לפגוע בעצמו יותר.

זאת אומרת שאם לצורך העניין הבחור נפצע מטכניקה לקויה בסקוואט, להמשיך לעשות סקוואט ב״מסגרת הכאב״ לא יועיל ויש סבירות (גם אם לא גבוהה) שיזיק.

בסופו של דבר אלו דברים שקשה לדעת מאחורי מסך.

אתה לא יכול לצאת מנקודת הנחה שכל זר ששואל שאלה באינטרנט יודע מה לעשות / איך לעשות כדי לא לפגוע בעצמו יותר.

זאת אומרת שאם לצורך העניין הבחור נפצע מטכניקה לקויה בסקוואט, להמשיך לעשות סקוואט ב״מסגרת הכאב״ לא יועיל ויש סבירות (גם אם לא גבוהה) שיזיק.

בסופו של דבר אלו דברים שקשה לדעת מאחורי מסך.

כן.

אבל, טכניקה לקויה לא גורמת לפציעה

הגוף מסתגל לעומס - כל עומס. ברכיים פנימה, קדימה אחורה? גב ישר גב עגול. רוטציה פנימית חיצונית. כל עוד נותנים לגוף מספיק זמן להתאושש הכל טטב

כלומר בקרת עומסים נכונה סביר להניח שתצמצם את הסבירות לפציעה מסוג שימוש יתר או עומס יתר.

מעבר לכך - כאב לא שווה פציעה. כאב זה כאב.

אבל אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי. אם תרצה בפרטי בכיף.

כן.

אבל, טכניקה לקויה לא גורמת לפציעה

הגוף מסתגל לעומס - כל עומס. ברכיים פנימה, קדימה אחורה? גב ישר גב עגול. רוטציה פנימית חיצונית. כל עוד נותנים לגוף מספיק זמן להתאושש הכל טטב

כלומר בקרת עומסים נכונה סביר להניח שתצמצם את הסבירות לפציעה מסוג שימוש יתר או עומס יתר.

מעבר לכך - כאב לא שווה פציעה. כאב זה כאב.

אבל אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי. אם תרצה בפרטי בכיף.
כנראה שהטכניקה שלו ממש גרועה, שמעתי על כמה מתאמנים מתחילים שעושים דדליפט עם גב ישר (ה' ירחם).
תתפלא, אבל עדיין יש מתאמנים שלא יודעים להרים כמו שהטבע יעד להם, בדיוק כמו חתול.

כנראה שהטכניקה שלו ממש גרועה, שמעתי על כמה מתאמנים מתחילים שעושים דדליפט עם גב ישר (ה' ירחם).
תתפלא, אבל עדיין יש מתאמנים שלא יודעים להרים כמו שהטבע יעד להם, בדיוק כמו חתול.
תאכלס בהקשר הזה גב עגול יוריד עומסים מהברך רק אומר:jester:

תאכלס בהקשר הזה גב עגול יוריד עומסים מהברך רק אומר:jester:
דווקא לא, באופן מפתיע, גב עגול מקרב את המותן למוט, שמפעיל יותר קוואדס מאשר האמסטרינגס.
לכן נשאר עומס ואולי יותר עומס על הברך.

דווקא לא, באופן מפתיע, גב עגול מקרב את המותן למוט, שמפעיל יותר קוואדס מאשר האמסטרינגס.
לכן נשאר עומס ואולי יותר עומס על הברך.
אבל הההאמסטרינג הוא שריר רב מפרקי. כדי שיוכל לפעול בירך הוא צריך להיות מיוצב במפרק הברך. כלומר ישנו יותר צורך לארבע ראשי להתנגד לפעולת הכפיפה של הhamstring , בנוסף לעומס שלו עצמו על הברך.

או משהו כזה.

אני לא דוקטור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית