הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבילים עם משקל

כרגע עושה סטים של 10 חזרות עם 10ק"ג לפני הקורונה הייתי עושה עם סביבות 40ק"ג השיא היה 3X5 עם 65 ק"ג

• פותח/ת השרשור
אני לפני כמה שנים, 60Kg ל- 6 חזרות.
דיון - תרגילי עזר ללחיצת חזה - מה אתם עושים?

כרגע אני עם 40Kg ל- 15 חזרות.
כרגע עושה סטים של 10 חזרות עם 10ק"ג לפני הקורונה הייתי עושה עם סביבות 40ק"ג השיא היה 3X5 עם 65 ק"ג

אני הגעתי ל25, 5 סטים, 5 חזרות, היה קל, החלטתי ליישר רגליים, אוטומטית ירד ל-20 קילו(והיהפ פחות קל?).
כשניסיתי בהתחלה לעבוד עם רגליים ישרות, היה מאוד קשה. עכשיו אני עם 20 קילו, אבל רק בגלל שהגעתי ל25 עם רגליים מקופלות לדעתי.

אני שואל, האם כדאי להמשיך להתקדם עם רגליים מקופלות כי זה עבד, ובסוף כן חיזק לי את הטכניקה השנייה,
או אולי בטווח היותר רחוק זה דווקא דבר בעייתי.

*כשהרגליים מקופלות, הפלטות יותר זזות, ולדעתי הבטן פחות מכווצות. אולי פחות רוכן קדימה גם.

*זה התרגיל חזה היחיד שלי כרגע,
עובד שלוש פעמים בשבוע על כל הגוף(מקבילים וחתירה - מתקדם/ סקוואט ודדליפט - טכניקה).

סרטונים להמחשה
25 קילו:
https://photos.app.goo.gl/7N7DdYuNNBeFnRFg6

20 קילו:
Streamable Video

לי אישית רגליים ישרות לא היה נוח ולכן יותר קשה (וגם לא תמיד המתקן מקבילים היה מספיק גבוה לישר רגליים)
תכלס תעשה מה שנוח לך ושומר עליך יציב לאורך התנועה.
במשקלים כבדים זה קריטי.

• פותח/ת השרשור
לי אישית רגליים ישרות לא היה נוח ולכן יותר קשה (וגם לא תמיד המתקן מקבילים היה מספיק גבוה לישר רגליים)
תכלס תעשה מה שנוח לך ושומר עליך יציב לאורך התנועה.
במשקלים כבדים זה קריטי.
שים לב לפלטות ואליי, אנחנו יותר יציבים עם רגליים ישרות לא?
ובמשקלים גבוהים אולי זה ישתנה גם ככה, והם פחות התנדנדו.
בהיבט של עבודת חזה, בוריצאציה אחת נראה שאני עובד עליו יותר?

לא יכול לפתוח את הסרטון הראשון.
בכל מקרה כשתצטרך לשים בין הרגליים שתיים שלוש פלטות של 20 יהיה לך מאוד קשה לעשות את זה עם רגליים ישרות.
אבל שוב תעשה מה שעובד לך.

מבחינת עבודת חזה אני מרגיש יותר את החזה עם מקבילים בזווית הזו \ / מאשר כאלה: | |
אם יש לך אפשרות תבצע את הזווית הראשונהה.

• פותח/ת השרשור
לא יכול לפתוח את הסרטון הראשון.
בכל מקרה כשתצטרך לשים בין הרגליים שתיים שלוש פלטות של 20 יהיה לך מאוד קשה לעשות את זה עם רגליים ישרות.

מבחינת עבודת חזה אני מרגיש יותר את החזה עם מקבילים בזווית הזו \ / מאשר כאלה: | |
הנה סרטון שלי עם 22.5
Streamable Video
אין, אבל רעיון נחמד.
כתרגיל, כמקשה אחת, יש אפקטיבי יותר או פחות כשזה נוגע לזווית המקבילים(פשע נגד האנושות לקרוא לקווים לא מקבילים מקבילים!)
אני חושב שיש הבדל בין מה שעובד לי, בין מה שנוח לי ובין מה שיעיל לעתיד.

עכשיו כשראיתי את שני הסרטונים.
עם רגליים ישרות אתה נראה יותר יציב אבל עם רגליים מקופלות הטכניקה שלך יותר טובה - אתה פחות מתכופף קדימה.
בנוסף, לבצע את התרגיל הזה עם רגליים ישרות דורש בזבוז אנרגיה בפלג גוף התחתון וזה יפגע ביכולת שלך להתקדם ולכן הוא גם יותר קשה בווריאציה הזו.
לכן אני רק מחזק את מה שאמרתי, לדעתי עדיף לעבוד עם רגליים מקופלות.

לגבי הזווית אני מרגיש את התלת ראשי הרבה יותר כאשר אני משתמש במקבילים "מקבילים" מאשר כאלו שלא
אין לי תובנות יותר גדולות בנושא מעבר לכך.

נ.ב:

אם אין לך גישה לבנץ' שכיבות סמיכה עם תוספת משקל הוא פתרון טוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עם רגליים ישרות אתה נראה יותר יציב אבל עם רגליים מקופלות הטכניקה שלך יותר טובה - אתה פחות מתכופף קדימה.
אני קודם כל רציתי להתכופף קדימה(בצורה טבעית, אם הבנת)
מה הסיבה שלא?
מעין מכווץ את הבטן, ולכן.
ומה לגבי שהפלטות לא זזות?
בנוסף, לבצע את התרגיל הזה עם רגליים ישרות דורש בזבוז אנרגיה בפלג גוף התחתון וזה יפגע ביכולת שלך להתקדם ולכן הוא גם יותר קשה בווריאציה הזו.
איך בדיוק ליישר את הרגליים מבזבז אנרגיה בפלג גוף תחתון? ועוד לעומת קיפול.
אם אין לך גישה לבנץ' שכיבות סמיכה עם תוספת משקל הוא פתרון טוב.
יש לי גישה, פשוט חשבתי להשקיע במקבילים תקופה. ואז רק בנץ. ואז(כנראה אם אפצל את האימון לab) אולי אשלב.

מאוד חושק בבנץ עליון דווקא, אולי אשלב את שניהם מתישהו, who knows.

חזרנו לנקודת ההתחלה,
נתתי לך את המשנה שלי בתור מי שעושה מקבילים עם משקל תקופה ארוכה, רגליים ישרות הגבילו אותי בהתקדמות.
אם לך זה עובד טוב אחרת לך על זה, בסופו של דבראני לא חושב שההבדלים כאלה משמעותיים,
מה שחשוב שהטכניקה טובה וטווח התנועה תקין והכי חשוב שאתה מצליח להתקדם בפורמט שבחרת.

למרות שזה אחד התרגילים האהובים עליי בסוף זה עדיין תרגיל עזר.

בסוף זה עדיין תרגיל עזר.
למה? זה תרגיל רב מפרקי, נראה לי אחלה בתור תרגיל עיקרי בתכנית, תלוי מה המטרה, אם המטרה היא בנץ'/פאוורליפטינג אז כן, אחרת מי מגדיר מה זה תרגיל עזר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית