הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפיפות בטן הן תרגיל בעייתי לגב התחתון?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
אחרי הרבה חיפושים באינטרנט לא מצאתי לזה תשובה חד משמעית. מצד אחד טוענים שעמוד השדרה כלל לא נועד להיות מכופף ושזו תנועה לא טבעית ולא בריאה, ומצד שני הבנתי שזה תרגיל יעיל מאוד להיפרטרופיה בישר הבטני (ה"קוביות").

אני מודע לכך שהנראות החיצונית של הקוביות תלויה בעיקר באחוזי השומן, אבל מן הסתם שגם מסת שריר באזור משחקת כאן תפקיד.

אשמח שמישהו ישפוך קצת אור בנושא.

אחרי הרבה חיפושים באינטרנט לא מצאתי לזה תשובה חד משמעית. מצד אחד טוענים שעמוד השדרה כלל לא נועד להיות מכופף ושזו תנועה לא טבעית ולא בריאה, ומצד שני הבנתי שזה תרגיל יעיל מאוד להיפרטרופיה בישר הבטני (ה"קוביות").

אני מודע לכך שהנראות החיצונית של הקוביות תלויה בעיקר באחוזי השומן, אבל מן הסתם שגם מסת שריר באזור משחקת כאן תפקיד.

אשמח שמישהו ישפוך קצת אור בנושא.
מי טוען

אלו שטוענים ככה שיביאו גיבוי לטענות שלהם. עד אז למה לקחת את הטענות שלהם ללב בכלל

אם אני אגיד לך שאנשי לטאה קיימים אתה תאמין לי ללא גיבוי לטענות האלו, הוכחות?

מי טוען

אלו שטוענים ככה שיביאו גיבוי לטענות שלהם. עד אז למה לקחת את הטענות שלהם ללב בכלל

גב מכופף לא יכול לגרום לבעיות?אני לא מקפיד לשמור על גב ישר ברוב התרגילים חוץ מסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור
מי טוען

טענה שחזרה על עצמה הרבה מאוד גם בפורום הזה. לא ראיתי שזה מוכח, לכן אני לא ממהר להאמין לזה ושואל כאן אם יש בזה אמת או שזה חרטא.

גב מכופף לא יכול לגרום לבעיות?אני לא מקפיד לשמור על גב ישר ברוב התרגילים חוץ מסקוואט ודדליפט

לא.

גב עגול יעלה את כמות העומס על הגב בכלל, ועומס יתר ככלל, בין עם בגב, ירך, צוואר מהווה מנגנון לפציעה.

טענה שחזרה על עצמה הרבה מאוד גם בפורום הזה. לא ראיתי שזה מוכח, לכן אני לא ממהר להאמין לזה ושואל כאן אם יש בזה אמת או שזה חרטא.

אני טוען חרטא, מתוך היעדר הראיות להפך

זה פשוט מיתוס שכל כך מושרש מתוך bioscience שהוא הפך להיות הברור מאליו משום מה. כמו שאמרו שלתת לברך ללכת קדימה בסקואט זה מסוכן, כי יש עומס על הברך. וכו' וכו' וכו'.

באימוני התנגדות אתה מפעיל עומס על הגוף שלך, כתוצאה מהעומס הזה, שני דברים יכולים לקרות - אדפטציה חיובית או אדפטציה שלילית. הכל תלוי מינון.

• פותח/ת השרשור
לא.

גב עגול יעלה את כמות העומס על הגב בכלל, ועומס יתר ככלל, בין עם בגב, ירך, צוואר מהווה מנגנון לפציעה.

אני טוען חרטא, מתוך היעדר הראיות להפך

זה פשוט מיתוס שכל כך מושרש מתוך bioscience שהוא הפך להיות הברור מאליו משום מה. כמו שאמרו שלתת לברך ללכת קדימה בסקואט זה מסוכן, כי יש עומס על הברך. וכו' וכו' וכו'.

באימוני התנגדות אתה מפעיל עומס על הגוף שלך, כתוצאה מהעומס הזה, שני דברים יכולים לקרות - אדפטציה חיובית או אדפטציה שלילית. הכל תלוי מינון.
תודה על התשובה קודם כול.

העניין הוא שכמו שיש טכניקה לא נכונה שמגדילה את הסיכוי לפציעות בתרגילים מסוימים, כי השריר מגיע למנח שלא בריא לו (כמו למשל בנץ' עם מרפקים ב-90 מעלות לגוף) ככה אני חושש שזה *אולי* גם המצב עם כפיפות בטן (לא יודע אם זה נכון, לכן שאלתי).

תודה על התשובה קודם כול.

העניין הוא שכמו שיש טכניקה לא נכונה שמגדילה את הסיכוי לפציעות בתרגילים מסוימים, כי השריר מגיע למנח שלא בריא לו (כמו למשל בנץ' עם מרפקים ב-90 מעלות לגוף) ככה אני חושש שזה *אולי* גם המצב עם כפיפות בטן (לא יודע אם זה נכון, לכן שאלתי).

קודם כל, אין טכניקה לא נכונה מבחינת פציעות, בהקשר של אימוני התנגדות בחדר כושר*

אם אתה עובד על פי בקרת עומסים נכונה, אתה לא תפצע.

אבל אם לא תעבוד על פי בקרת עומסים נכונה, הפציעה תבוא לידי ביטוי ככל הנראה באזורים שבהם יש יותר עומס, או שלא חזקים כמו שאר השרירים בתנועה

מצד אחד טוענים שעמוד השדרה כלל לא נועד להיות מכופף ושזו תנועה לא טבעית ולא בריאה

שטויות.

ומצד שני הבנתי שזה תרגיל יעיל מאוד להיפרטרופיה בישר הבטני

שטויות.
קודם כל, אין טכניקה לא נכונה מבחינת פציעות, בהקשר של אימוני התנגדות בחדר כושר*

טכניקה לקויה תביא להגדלת העומס (לפעמים באופן לא רצוי / מתוכנן) ומפה הדרך לסיכון לפציעה לא רחוקה.

• פותח/ת השרשור
שטויות.

שטויות.

טכניקה לקויה תביא להגדלת העומס (לפעמים באופן לא רצוי / מתוכנן) ומפה הדרך לסיכון לפציעה לא רחוקה.
על איזה תרגיל אתה ממליץ להעלאת מסת שריר בבטן אם ככה? מעבר לסקוואט, דדליפט וכו'.

אז למה כפיפות בטן זה לא תרגיל יעיל?

אני אמרתי לא יעיל?

פשוט ביטלתי את הטענה הספציפית הזו.

ומצד שני הבנתי שזה תרגיל יעיל מאוד להיפרטרופיה בישר הבטני

כל כפיפה "יעילה".
להיפרטרופיה לישר ביטני? כנראה שזה לא הדבר הכי יעיל שתרוויח מעבודה ישירה על שרירי הבטן.

• פותח/ת השרשור
אני אמרתי לא יעיל?

פשוט ביטלתי את הטענה הספציפית הזו.

כל כפיפה "יעילה".
להיפרטרופיה לישר ביטני? כנראה שזה לא הדבר הכי יעיל שתרוויח מעבודה ישירה על שרירי הבטן.
סבבה. ושאלה אחרת, איך היית מציע ליישם התקדמות בתרגיל כזה? הוספת חזרות כבר נעשית מעיקה בשלב מסוים, ומבחינה טכנית אני לא מצליח לחשוב על דרך להוסיף משקל.

סבבה. ושאלה אחרת, איך היית מציע ליישם התקדמות בתרגיל כזה? הוספת חזרות כבר נעשית מעיקה בשלב מסוים, ומבחינה טכנית אני לא מצליח לחשוב על דרך להוסיף משקל.

משקל / גומיה / כל התנגדות אחרת שאתה יכול לחשוב עליה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית