הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבודד או מורכב

• פותח/ת השרשור Asaf14
  • פורסם בתאריך

Asaf14

משתמש מתחיל
32
2
נק' מוניטין:
2
32
2
היי רציתי לדעת עם מה כדאי להתחיל אימון(ולמה)
תרגילים מורכבים(compound)
תרגילים מבודדים(isolated)
אמרו לי שכדאי להתחיל עם תרגילים מורכבים מכיוון שתרגילים מבודדים מעייפים יותר בזמן האימון
זה נכון?

מה? למה אתה חושב שצריך להתחיל במבודדים? או שלא הבנתי נכון?
התכוונתי שההפך הוא הנכון על זה שמבודדים מעייפים יותר, כי זה מה שהוא רשם. צריך להתחיל מהמורכבים בלי קשר לא אמרתי שלא

הרוב מתחילים עם מורכבים אני יכול להגיד שגם אני ככה הייתי נוהג , אבל לפעמים אתה רוצה לתת דגש לשריר מסויים ורוצה להתחיל איתו , אני לפעמים מתחיל אימון שהחימום זה שריר קטן .

תעשה מה שנוח לך , כמובן שעם הדגש הוא להרים כמה שיותר בתרגיל המורכב אז חבל לבזבז כוח לפני ולא להגיע עם כל הכוח אליו .

יש כמה אסקולות לזה, ואני אומר שזה יותר תלוי במוכנות שלך ללמוד ולהשקיע, והיכולת שלך ליישם.
אנשים שעכשיו נכנסים למכון וללא רקע בספורט אני מעדיף לתת להם תקופה קצרה של מכונות ותרגילים מבודדים רק כדי שהשרירים ילמדו לעבוד בצורה הבסיסית ביותר, ואז ברגע שהם מפסיקים לרעוד אחרי כל סט להתחיל לתת להם תרגילים מורכבים, שדורשים טיפה למידה וקואורדינציה, אבל ייתנו משמעותית יותר תמורה לעבודה, ולכן שווים את זה.
כמובן שיש מקום לשלב תרגילים מורכבים עם מבודדים, אבל ככה שאתה מתחיל יותר ככה יש פחות צורך במבודדים

בעיקרון מורכבים ואז מבודדים מהסיבה הפשוטה שאתה לא רוצה להתיש שרירים קטנים ולפגוע בביצוע של תרגילים מורכבים
שצריכים אותם. לצרכי חימום וגמישות אפשר ואולי כדאי להתחיל קודם מהמבודדים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית