הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה - התחלת חיטוב בגרעון קלורי גדול מידי

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
היי כולם
אז אני כבר בערך חודש וחצי בדיאטה (רזיתי מ-88.5 עד ל-82).
אני התחלתי את הדיאטה כנראה בגרעון גדול מידי (חושב שגרעון של בערך 700 קל' כי אני אוכל משהו כמו 1700).
אני מעריך שבקרוב אני אתקע במשקל ונראה לי יהיה לי מוגזם לרדת לפחות קלוריות מזה.
מה עושים במקרים כאלה?
הגובה שלי הוא 1.75 ואני מתכנן לרדת עד ל10 אחוז שומן כדי להתחיל מסה לאחר מכן.
כרגע אני מעריך שאני על כעשרים, אולי טיפה פחות, אז יש לי עוד זמן לחיטוב...

תודה רבה
אלון

היי אלון,

אני מעריך שבקרוב אני אתקע במשקל ונראה לי יהיה לי מוגזם לרדת לפחות קלוריות מזה.

למה?
כמה ירדת במשקל בשבוע-שבועיים האחרונים?
כמה בשבועות לפני כן?

מה עושים במקרים כאלה?
אפשר להפחית את הקלוריות מעט (100 פחות ולראות מה קורה) ואפשר לעלות את כמות הפעילות הגופנית* באופן מכוון (יותר אירובי) או בלתי מכוון (ללכת יותר למקומות במקום לנסוע, לעלות במדרגות יותר במקום במעלית וכד'). זה תלוי באיך שאתה מרגיש מבחינת רעב וכמה פעילות גופנית אתה כבר מבצע עכשיו. בלי להכיר אותך לעומק קשה לענות על השאלה הזו, לכן הייתי ממליץ לך לגשת לייעוץ מקצועי.

ואפשר לבדוק אם יש סטיות או חריגות מהסך הקלורי שאתה מקציב לעצמך. יש הרבה אנשים שאוכלים יותר בסופש"ים וזה תוקע אותם בסופו של דבר, ובאופן כללי לא כולם סופרים קלוריות באופן מספיק מדויק.

*לא בהכרח שזה ישתלם או יהיה חכם, ההשפעה של תוספת אירובי על ההוצאה האנרגטית כנראה עובדת לפי עקרון התמורה הפוחתת...

• פותח/ת השרשור
היי אלון,

למה?
כמה ירדת במשקל בשבוע-שבועיים האחרונים?
כמה בשבועות לפני כן?

אפשר להפחית את הקלוריות מעט (100 פחות ולראות מה קורה) ואפשר לעלות את כמות הפעילות הגופנית* באופן מכוון (יותר אירובי) או בלתי מכוון (ללכת יותר למקומות במקום לנסוע, לעלות במדרגות יותר במקום במעלית וכד'). זה תלוי באיך שאתה מרגיש מבחינת רעב וכמה פעילות גופנית אתה כבר מבצע עכשיו. בלי להכיר אותך לעומק קשה לענות על השאלה הזו, לכן הייתי ממליץ לך לגשת לייעוץ מקצועי.

ואפשר לבדוק אם יש סטיות או חריגות מהסך הקלורי שאתה מקציב לעצמך. יש הרבה אנשים שאוכלים יותר בסופש"ים וזה תוקע אותם בסופו של דבר, ובאופן כללי לא כולם סופרים קלוריות באופן מספיק מדויק.

*לא בהכרח שזה ישתלם או יהיה חכם, ההשפעה של תוספת אירובי על ההוצאה האנרגטית כנראה עובדת לפי עקרון התמורה הפוחתת...

קודם כל תודה רבה!
ירדתי בערך קילו בשבוע בשישה השבועות האחרונים, אנסה את כל מה שכתבת.
תודה

קודם כל תודה רבה!
בשמחה 😃

ירדתי בערך קילו בשבוע בשישה השבועות האחרונים
אם אתה מרגיש טוב (בלי עצבים, רעב מוגזם, עייפות, קשיי שינה, פגיעה בחשק מיני וכדומה) מדוע אתה חושב שאתה הולך להיתקע?
קילו בשבוע זה קצב די בסדר. מעט מעל הרצוי עבור המשקל שלך אבל לא בהפרש גדול.

השאלה האם קילו בשבוע זה קצב ממוצע שחישבת בדיעבד או שבאמת כל שבוע ירדת קילו, כולל בשבוע האחרון.

אנסה את כל מה שכתבת
תתחיל מלנסות לנטר את הספירה שלך ולאתר אפשרויות לסטייה בסופ"ש, אחרי זה תשקול אם כדאי להוסיף פעילות גופנית או להוריד קלוריות.
ואידיאלית הייתי מציע לך לפנות לייעוץ אפילו לפני כן (אבל מבין אם זו לא אופציה כרגע).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית