הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסקוואט נראה בסדר?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
מצרף 2 סרטונים.
  • 85kg ל-6 חזרות.
  • 90kg ל-6 חזרות.
אני לא יורד דיפ סקוואט בגלל בעיות ברכיים. מנסה לרדת עד 'שבירת מקביל' ועד לנקודה שאני יכול לרדת מבלי שהטוסיק והגב יקבלו "עיגול" כזה.

אני לא ממש חושב על מונחים כמו HIGH BAR או Low bar או Zibi bar. אני שם את המוט איפה שאני מרגיש שהוא יושב טוב ונוח פשוט.
  1. האם אתם רואים איזשהו הבדל בביצוע בין ה-85 ק"ג ל-90 ק"ג?
  2. האם סך הכל נראה תקין?
לינק לסרטון 85 ק"ג:
https://youtube.com/shorts/c9b6IVcw-aw?feature=share

לינק לסרטון 90 ק"ג:
https://youtube.com/shorts/JiQLwthtnjU?feature=share

1. תתחיל את התנועה מהברכיים והאגן ביחד, בו זמנית
2. אל תזיז את הראש במהלך הסט, סתכל לנקודה אחת
3. אל תיתן למרפקים לרדת מתחת למוט בירידה

אהבתי את הdo win

מצרף 2 סרטונים.
  • 85kg ל-6 חזרות.
  • 90kg ל-6 חזרות.
אני לא יורד דיפ סקוואט בגלל בעיות ברכיים. מנסה לרדת עד 'שבירת מקביל' ועד לנקודה שאני יכול לרדת מבלי שהטוסיק והגב יקבלו "עיגול" כזה.

אני לא ממש חושב על מונחים כמו HIGH BAR או Low bar או Zibi bar. אני שם את המוט איפה שאני מרגיש שהוא יושב טוב ונוח פשוט.
  1. האם אתם רואים איזשהו הבדל בביצוע בין ה-85 ק"ג ל-90 ק"ג?
  2. האם סך הכל נראה תקין?
לינק לסרטון 85 ק"ג:
https://youtube.com/shorts/c9b6IVcw-aw?feature=share

לינק לסרטון 90 ק"ג:
https://youtube.com/shorts/JiQLwthtnjU?feature=share
בשעה טובה על הייעוץ האישי
תצליח אח!

יש סיבה?
למה שיש דילאי קל באגן לעומת הברכיים זה בעייתי?

שים לב איך שהוא מתחיל את הירידה המשקל גוף שלו זז אחורה קדימה וכל כף הרגל רוקדת. זה אמור לפתור את זה. מה שכן, אפשר למצוא תותחים שמתחילים טיפה אגן אחורה ואז ברכיים, אבל הם עושים את זה בכוונה כי זה מה שנוח להם והם מאומנים ככה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
לא הבנתי מה זה ה-do win @StrongEnough

פרט למה שהערת, זה נראה בסדר?

מישהו אמר לי שהתנועה שלי קצת מתקלקלת ברגע שאני עובד עם משקלי עבודה שהם כנראה כבדים לי מדי.

הוא אמר לי שאחוז מאוד מאוד גדול מהאוכלוסייה שמתאמנת בחדר כושר עסוקה ב להרים משקלים שבדרך כלל ערכם גבוה ב-10% עד 20% ממה שהם אמורים להרים בפועל וזה בגלל שהם רודפים יותר אחרי משקל מאשר אחרי טכניקה, ומספרים לעצמם סיפור שהם אכן עושים את התנועה בצורה סבירה ולכן זה בסדר להמשיך ככה מה שיוצר 'גירעון טכני' שנגרר ונגרר...

ההמלצה שלו אליי הייתה להמשיך לעבוד עם 80 קילו סקוואט(כי לטענתו אני עושה עבודה טובה טכנית עם המשקל הזה) - עד לרגע שאהיה מסוגל לבצע ארבעה סטים נקיים של 8 או 9 חזרות טובות עם 80kg, ורק לאחר מכן אוסיף עוד 2.5kg מכל צד. ואחזור לבצע שישיות וכך הלאה.

רציתי לשמוע עוד תגובות ולכן פרסמתי את הפוסט

תודה לכולם.

מישהו אמר לי שהתנועה שלי קצת מתקלקלת ברגע שאני עובד עם משקלי עבודה שהם כנראה כבדים לי מדי.

הוא אמר לי שאחוז מאוד מאוד גדול מהאוכלוסייה שמתאמנת בחדר כושר עסוקה ב להרים משקלים שבדרך כלל ערכם גבוה ב-10% עד 20% ממה שהם אמורים להרים בפועל וזה בגלל שהם רודפים יותר אחרי משקל מאשר אחרי טכניקה, זה מספרים לעצמם סיפור שהם אכן עושים את התנועה בצורה סבירה ולכן זה בסדר להמשיך ככה מה שיוצר 'גירעון טכני' שנגרר ונגרר...

ההמלצה שלו אליי הייתה להמשיך לעבוד עם 80 קילו סקוואט עד לרגע שאהיה מסוגל לבצע ארבעה סטים נקיים של 8 או 9 חזרות ורק לאחר מכן אוסיף עוד 2.5kg מכל צד.

תגיד למי שאמר לך את זה שהוא פוסי.

והdowin זה הנעליים שלך.

• פותח/ת השרשור
אשמח להסבר יותר מפורט מאשר פוסי, לדוגמה, מדוע? כשאתה משמיד מישהו אחר מבלי לתת רציונל לזה - הטענה שלך מאבדת את התוקף שלה לכשעצמה..

אשמח להסבר יותר מפורט מאשר פוסי, לדוגמה, מדוע? כשאתה משמיד מישהו אחר מבלי לתת רציונל לזה - הטענה שלך מאבדת את התוקף שלה לכשעצמה..

אין לי כח לחפירות. לא יודע מה המטרה שלך, אם היא להתחזק, תצטרך להרים יותר משקל ולעבוד כבד. בעבודה כבדה טכניקה מתפרקת קצת. אם תחכה כל פעם שהטכניקה תיהיה פרפקט בסט של 8-9 חזרות בשביל לעלות 2.5 קג, אתה תשאר עם אותו משקל הרבה זמן.

אם אתה מתחיל מספיק קל ומשפר את הטכניקה מאימון לאימון אתה יכול גם לשפר טכניקה וגם להתחזק בו זמנית.

ואני לא מציע שתזרוק זין על טכניקה.

אם אתה רוצה את החפירה שלי על זה:
Facebook

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה דווקא המספרים האלו?
ה90 ל6 שלך היה אחלה ושום תנועה לא התקלקלה(פרט למה שהעירו, שגם זה ממש לא נורא)

כי בעצם זה סוג של ללכת על בטוח. כי אם עשית 8-9 חזרות עם משקל מסוים בטכניקה טובה אז בוודאות תוכל להוסיף עוד 3-5 ק"ג ולעשות טכניקה טובה ל-5-6 חזרות.

הרעיון הוא שלא תמיד חייב להוסיף משקל, אפשר לפעמים להוסיף עוד חזרה או שתיים בטכניקה טובה *לפני* שמוסיפים משקל.

המטרה שלי היא לא להתכונן לתחרות ואני לא במרדף אחרי משקלים או אחרי הישגים ספציפיים. ולכן קצב ההתקדמות 5 קילו בחצי שנה או 5 קילו בחודש חסרי משמעות מבחינתי. אני לא בחור בן 19 שרוצה עד גיל 30 להגיע לשיא היכולת שלו אלא יותר כמו בחור בן 35 שרוצה להישאר בריא ולהרים משקלים נורמלים ולהשתפר לאט לאט עד גילאים מבוגרים

המטרה שלי היא לא להתכונן לתחרות ואני לא במרדף אחרי משקלים או אחרי הישגים ספציפיים. ולכן קצב ההתקדמות 5 קילו בחצי שנה או 5 קילו בחודש חסרי משמעות מבחינתי. אני לא בחור בן 19 שרוצה עד גיל 30 להגיע לשיא היכולת שלו אלא יותר כמו בחור בן 35 שרוצה להישאר בריא ולהרים משקלים נורמלים ולהשתפר לאט לאט עד גילאים מבוגרים
עדיין לא רואה סיבה שתרים פחות 10+ ק''ג ממה שאתה באמת יכול
תמצא את עמק השווה בין המטרות שכתבת לבין התקדמות לבין הפוסט של סטרונג אינף בפייסבוק

תודה לכולם.

הוא אמר לי שאחוז מאוד מאוד גדול מהאוכלוסייה שמתאמנת בחדר כושר עסוקה ב להרים משקלים שבדרך כלל ערכם גבוה ב-10% עד 20% ממה שהם אמורים להרים בפועל וזה בגלל שהם רודפים יותר אחרי משקל מאשר אחרי טכניקה, ומספרים לעצמם סיפור שהם אכן עושים את התנועה בצורה סבירה ולכן זה בסדר להמשיך ככה מה שיוצר 'גירעון טכני' שנגרר ונגרר...

ההמלצה שלו אליי הייתה להמשיך לעבוד עם 80 קילו סקוואט(כי לטענתו אני עושה עבודה טובה טכנית עם המשקל הזה) - עד לרגע שאהיה מסוגל לבצע ארבעה סטים נקיים של 8 או 9 חזרות טובות עם 80kg, ורק לאחר מכן אוסיף עוד 2.5kg מכל צד. ואחזור לבצע שישיות וכך הלאה.

זה כזה לא נכון
90 אחוז אחוז מהאוכלוסייה מתחלק לשתיים-
45 אחוז זה כאלה שאין להם ביצים להרים
45 אחוז זה כאלה שעושים חצאים עם מלא משקל

ובמקרה הטוב ה10 אחוז הנותרים הם כאלה שגם מרימים וגם יורדים

• פותח/ת השרשור
מה אתה מתכוון לעשות בכשל? לזרוק את המוט אחורה?

מבחינתי אין שום אופציה כזאת ולכן אני עובד במשקלים ובתוך חזרות שאני יודע בוודאות שלא אגיע איתם לכשל.

מעבר לכל זה הרצפה היא רצפת גומי וגם הפלטות מצופות גומי. בכל מקרה אף פעם בחיי לא הגעתי לכשל בסקוואט ולמען האמת אני חושב שזה אחד הדברים המטומטמים ביותר שבן אדם יכול לעשות בהנחה שהוא מתאמן לבד.

@Dmk
נו אתה מבין למה התכוונתי, אם ניקח את כל האנשים שמרימים משקולות בצורה סבירה זה אני לא מדבר על אלה שעושים חצאים או על אלה שלא הלכו לחדר כושר בחיים מסיבות כאלה ואחרות. אז אני בהחלט יכול להבין את הטענה. אגב אותו איש חכם שאמר לי אותה במקרה אם אין את נבחרת ישראל בהרמת משקולות בשתי קדנציות שונות ובעל רזומה של למעלה מ-40 שנה בענף הרמת המשקולות האולימפי הן כמתחרה והן כמאמן.

אז לא הייתי ממהר להספיד כל כך מהר את דבריו.

מבחינתי אין שום אופציה כזאת ולכן אני עובד במשקלים ובתוך חזרות שאני יודע בוודאות שלא אגיע איתם לכשל.
יפה אמרת!
למרות שזה עקב אכילס,של מתאמנים בייתים,ללא קורות בטחון.

אבל יש משו שגובר על הכל,שזה פרוגרסיב אוברלוד...
ללא זה,לא נראה תוצאות!!

לכן חשוב להתארגן על נושא הבטחון

• פותח/ת השרשור
יפה אמרת!
למרות שזה עקב אכילס,של מתאמנים בייתים,ללא קורות בטחון.

אבל יש משו שגובר על הכל,שזה פרוגרסיב אוברלוד...
ללא זה,לא נראה תוצאות!!

לכן חשוב להתארגן על נושא הבטחון

יש לי מוטות בטחון.
לא חייב להגיע לכשל כדי להתקדם במשקלים ובביצועים. יש מספיק מחקרים שמראים את זה.

מעבר לכל זה הרצפה היא רצפת גומי וגם הפלטות מצופות גומי. בכל מקרה אף פעם בחיי לא הגעתי לכשל בסקוואט ולמען האמת אני חושב שזה אחד הדברים המטומטמים ביותר שבן אדם יכול לעשות בהנחה שהוא מתאמן לבד.

@Dmk
נו אתה מבין למה התכוונתי, אם ניקח את כל האנשים שמרימים משקולות בצורה סבירה זה אני לא מדבר על אלה שעושים חצאים או על אלה שלא הלכו לחדר כושר בחיים מסיבות כאלה ואחרות. אז אני בהחלט יכול להבין את הטענה. אגב אותו איש חכם שאמר לי אותה במקרה אם אין את נבחרת ישראל בהרמת משקולות בשתי קדנציות שונות ובעל רזומה של למעלה מ-40 שנה בענף הרמת המשקולות האולימפי הן כמתחרה והן כמאמן.

אז לא הייתי ממהר להספיד כל כך מהר את דבריו.

אני תוהה אם היעדר רשת ביטחון מהווה עבורך מחסום מנטלי מסוים. למרות שאתה עובד עם משקלים מספיק נמוכים, לדעתי יכול להיות שזה משפיע עליך בתת מודע.

קראתי שפרוגרסיב אוברלוד יעיל הוא כזה שמשאיר 3-4 חזרות בטנק לפני כשל. באופן אישי אני לא הייתי מרגיש בנוח לבצע סקוואט ללא ספוטר/מוטות ביטחון עד 3 RIR, מצד שני יש כאן פאוורליפטרים שיעידו שככה הם מתאמנים שנים ולעולם לא הגיעו לכשל, אז לא יודע.

לא חייב להגיע לכשל כדי להתקדם במשקלים ובביצועים.
נכון, אבל לך תדע מתי תיפול. היו לי איזה פעמיים שהייתי בטוח שאגמור את הסט אבל בפועל נפלתי על המוטות ביטחון. פעם אחת זה היה מהתנדנדות בגלל נעלי ריצה ולא בגלל חוסר כוח, בפעם האחרת זה היה מחוסר כוח. ובכל מקרה כדאי לך להתאמן מעל המוטות. מה יש לך להפסיד מזה? קצת חוסר נוחות? עדיף לך להיפצע או שיהיה לך קצת לא נוח (מה גם שזה לא כלכך מורגש)?
יש מספיק מחקרים שמראים את זה.
אוי אוי:lol:

יש לי מוטות בטחון.
לא חייב להגיע לכשל כדי להתקדם במשקלים ובביצועים. יש מספיק מחקרים שמראים את זה.
אשמח לקרוא.
נניח שהיום עשיתי 5 עם 90
ואחר כך 100 הצלחתי רק 3
מה יהיה הפתרון כאשר אגיע ל 110?
@OA מה דעתכם בנושא כשל והתקדמות
@elchonon

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית