הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
א'' - אני לא בחור שנגרר לשפה לא יפה , משתדל גם לא להיגרר לכעס בטח לא משיחה פה .
אבל מה הקשר לגרמניה הנאצית לזה שיש לי מחשבה ודיעה משלי ואני לא סומך בהכל על המדע ?

ב - ואיזה חוסר היגיון יש בזה שאדם יכול לשמוע דיעה של מישהו ולהחליט שהוא מסכים עם מה שהוא אמר ?
איפה אתה רואה שפה לא יפה?
זה מאוד פשוט זה הגיון פשוט באמת שאין דרך אחרת להסביר לך את זה

ב - ואיזה חוסר היגיון יש בזה שאדם יכול לשמוע דיעה של מישהו ולהחליט שהוא מסכים עם מה שהוא אמר ?
חוסר היגיון זה להקשיב למקור אנטישמי בקשר ליהודים
אז לפי מה שאתה אומר אם המדע היה אומר שהיהודים לא טובים לעולם אז....?
המדע לא יכול להגיד את זה כי המדע בנוי על שיטות וביקורת עצמית לדוגמה אין מוסד מדעי שמכיר בScientific racism,ומוצא חלופות יותר היגיון שמתאימות להיסטוריה ,ופסיכלוגיה. בנוסף אם מישהו משתמש במקורות שצבועים במעט גזענות הוא נפסל בעולם המעדי יש בקרה לחרא הזה.

נערך לאחרונה:

נראה לי שאתה מתבלבל, לא זכור לי שהוא אמר משהו על זה שהוא תומך בקונספירציות / שהם במקרה גם קשורות לקבוצות אנטישמיות

אחי הכל בסדר איתך ?
אם מחר האנטישמים יגידו שארץ ישראל היא יפה . זה אומר ש... ?
אם מחר יגידו שהיהודים יודעים להצליח בביזנס . זה אומר ש... ?

אם האנטישמי אומר משהו אני יכול לחשוב בעצמי ולהחליט אם זה נכון או לא , אם האנטישמי מתכוון לעשות משהו שמזיק לי זה משהו אחר . אבל פה מדברים על נתונים יבשים .

לא מצליח להבין אותך כלכך.

בכל מיקרה כמו שרשמתי למעלה , אני מחליט מה המקור שאני סומך עליו , ומן הסתם המקור לא יהיה אנטישמי, אבל אם אני אקרא או אשמע משהו שאנטישמי אמר זה לא אומר שאני צריך ישר לסתור את דבריו ולהגיד שהוא טועה בהכל מכל כל .
לדוגמא
ירושלים היא עיר קדושה . יש אנטישמים שאומרים את זה -- נכון הם צודקים .
מה הבעיה בזה ? (ודאי שלא הם המקור שלי בדבר הזה)

יצאת מנקודה הנחה מאוד ספציפית וניסית לדחוף למקום מעוד ספציפי, אני אומר שוב אני בחור מה המקור שלי ועל מי אני סומך, ואחריזה אני בודק מה נאמר ומה הדיעה שלי בנושא .

אני לא פוסל ישר כל דיעה בגלל מי שאמר אותה , בין אם זה תקשורת / מדע / גוי / יהודי , אני בודק את הדיעה שנאמרת וחושב מה דעתי בנושא ואם הנתונים שהובאו במאמר הזה אם אני סומך עליהם שהם נכונים או לא . וכו' וכו' .

המדע לא יכול להגיד את זה כי המדע בנוי על שיטות וביקורת עצמית לדוגמה אין מוסד מדעי שמכיר בcritical race theory ומוצא חלופות יותר היגיון שמתאימות להיסטוריה ,ופסיכלוגיה. בנוסף אם מישהו משתמש במקורות שצבועים במעט גזענות הוא נפסל בעולם המעדי יש בקרה לחרא הזה.
המדע טוען שהאדם בא מהקוף אם אני מבין נכון , אין יותר אנטישמי מזה בעייני .
לזרוע שקר בשביל לעבוד על העם היהודי ולא להכיר בכך שהיהודים זה העם הנבחר .

ראית אתה קיבלת מידע והחלטת שהוא תקין לחלוטין אני קיבלתי מידע וראיתי בו אנטישמי שקרי ולא נכון .
אתה מאמין למדע , אני לא .
אתה רואה במדע כדבר טהור , אני ספציפי בזה רואה בו אנטישמי .

כל אחד בודק את הנתונים חושב אם הוא יכול לסמוך עליהם וחשוב מה דעתו בנושא.

חי הכל בסדר איתך ?
אם מחר האנטישמים יגידו שארץ ישראל היא יפה . זה אומר ש... ?
אם מחר יגידו שהיהודים יודעים להצליח בביזנס . זה אומר ש... ?
זה אומר שאתה צריך לא להקשיב בכלל לאדם שהוא אנטישמי ולחפש מקורות יותר טובים שמצדדים בדעה הזאת כמה קשה להבין את זה אלוהים ישמור
בכל מיקרה כמו שרשמתי למעלה , אני מחליט מה המקור שאני סומך עליו , ומן הסתם המקור לא יהיה אנטישמי, אבל אם אני אקרא או אשמע משהו שאנטישמי אמר זה לא אומר שאני צריך ישר לסתור את דבריו ולהגיד שהוא טועה בהכל מכל כל .
לדוגמא
ירושלים היא עיר קדושה . יש אנטישמים שאומרים את זה -- נכון הם צודקים .
מה הבעיה בזה ? (ודאי שלא הם המקור שלי בדבר הזה)

יצאת מנקודה הנחה מאוד ספציפית וניסית לדחוף למקום מעוד ספציפי, אני אומר שוב אני בחור מה המקור שלי ועל מי אני סומך, ואחריזה אני בודק מה נאמר ומה הדיעה שלי בנושא .

אני לא פוסל ישר כל דיעה בגלל מי שאמר אותה , בין אם זה תקשורת / מדע / גוי / יהודי , אני בודק את הדיעה שנאמרת וחושב מה דעתי בנושא ואם הנתונים שהובאו במאמר הזה אם אני סומך עליהם שהם נכונים או לא . וכו' וכו' .
הקפיצות בהיגיון שלך מדהימות אותי אמרתי לך שיש מקורות אנטישמים לתאוריה שלך שנועדה להאשים את היהודים ואתה הגעתה לזה מה הקשר למה שאני אומר בחייאת.

ראית אתה קיבלת מידע והחלטת שהוא תקין לחלוטין אני קיבלתי מידע וראיתי בו אנטישמי שקרי ולא נכון .
אתה מאמין למדע , אני לא .
אתה רואה במדע כדבר טהור , אני ספציפי בזה רואה בו אנטישמי .

כל אחד בודק את הנתונים חושב אם הוא יכול לסמוך עליהם וחשוב מה דעתו בנושא.
אז רגע בן גוריון הוא אנטישמי? הרצל היה הכי אנטישמי הא?
תפסיק עם קפיצות היגיון שלך ותחושב שנייה על מה שאמרתי מהתחלה ואני בטוח שתגיע להבנה הפשוטה.

זה אומר שאתה צריך לא להקשיב בכלל לאדם שהוא אנטישמי ולחפש מקורות יותר טובים שמצדדים בדעה הזאת כמה קשה להבין את זה אלוהים ישמור

הקפיצות בהיגיון שלך מדהימות אותי אמרתי לך שיש מקורות אנטישמים לתאוריה שלך שנועדה להאשים את היהודים ואתה הגעתה לזה מה הקשר למה שאני אומר בחייאת.

אז רגע בן גוריון הוא אנטישמי? הרצל היה הכי אנטישמי הא?
תפסיק עם קפיצות היגיון שלך ותחושב שנייה על מה שאמרתי מהתחלה ואני בטוח שתגיע להבנה הפשוטה.
הרצל בהחלט , רצה לנצר את כל העם היהודי , אתחתן עם גויה כמדומני .

הדיון פה היה האם יכול להיות שיחה בין 2 אנשים שאחד מאמין למדע והשני לא ושניהם יכולים לכבד זה את זה , בהחלט כן וזה לא סותר .
לגבי המילה אנטישמי שאתה רוצה לומר שאני לא יכול להאמין למישהו ששונא יהודים על יהדות , זה לא סותר את מה שאמרתי , כי אמרתי שאני אבחר את המקור שלי ורק אם אני סומך עליו , גם אם יהיה אנטישמי שיגיד משהו שאני לא רואה בו דבר שפוגע ביהודים אני יכול להסכים עם משפט כזה או אחר שהוא יגיד .

אני לא מבין מה אתה רוצה אח יקר , כמובן שאם יהיה אנטישמי שיגיד דברים שהם נגד היהדות והיהודים אז לא אקשיב לו בדבר הזה כי דעתי ישר תיהיה שזה לא נכון , אבל מזה קשור אח יקר ?

מחר אנטישמי יגיד שכדורגל משחקים 90 דקות , הוא טועה ? שעדיף לתקוף מהצדדים ולא מהאמצע , שעדיף לאמן שריר פעמיים בשבוע ולא פעם אחת , ועוד ועוד ועוד . אני יכול להסכים איתו על כמה וכמה דברים .

אתה שוב כמה שאמרתי רוצה לדחוף לדבר ספציפי שאנטישמי יגיד משהו נגד יהודים אם אתה יכול ללכת אחריו ? ברור שלא כי אני לא אסמוך עליו כמקור נאמן ודעתי שונה מימנו .

הרצל בהחלט , רצה לנצר את כל העם היהודי , אתחתן עם גויה כמדומני .
🤦‍♂️
אז צא מהארץ האנטישמים בנו אותה כדיי שתהפוך לנוצרי אחי

אני לא מבין מה אתה רוצה אח יקר , כמובן שאם יהיה אנטישמי שיגיד דברים שהם נגד היהדות והיהודים אז לא אקשיב לו בדבר הזה כי דעתי ישר תיהיה שזה לא נכון , אבל מזה קשור אח יקר ?

מחר אנטישמי יגיד שכדורגל משחקים 90 דקות , הוא טועה ? שעדיף לתקוף מהצדדים ולא מהאמצע , שעדיף לאמן שריר פעמיים בשבוע ולא פעם אחת , ועוד ועוד ועוד . אני יכול להסכים איתו על כמה וכמה דברים .

אתה שוב כמה שאמרתי רוצה לדחוף לדבר ספציפי שאנטישמי יגיד משהו נגד יהודים אם אתה יכול ללכת אחריו ? ברור שלא כי אני לא אסמוך עליו כמקור נאמן ודעתי שונה מימנו .
אני רוצה שתפעיל היגיון פשוט ,ולא תעשה קפיצות לוגיות אתה יכול לעשות את זה?
ואני באמת לא מנסה להעליב אותך ,זה פשוט באמת עם כול הכבוד של הדבר כמו ללמד מישהו למה 1+1 =2 ולא 3

🤦‍♂️
אז צא מהארץ האנטישמים בנו אותה כדיי שתהפוך לנוצרי אחי

אני רוצה שתפעיל היגיון פשוט ,ולא תעשה קפיצות לוגיות אתה יכול לעשות את זה?
ואני באמת לא מנסה להעליב אותך ,זה פשוט באמת עם כול הכבוד של הדבר כמו ללמד מישהו למה 1+1 =2 ולא 3
האנטישמים לא בנו אותה , ארץ ישראל ניתנה לו בגלל התורה הקדושה והטענה שזאת ארץ האבות . אבל הינה דוגמא קלאסית שאדם שאני לא תומך בו יכול היות שיעשה מעשה שאני יכול לתמוך בו (במעשה,יכול להיות שזה יועיל לי) .
היא עדיין לא שלנו ואנחנו בסוג של גלות כי אנחנו צריכים לקבל אותה מהקב"ה . מחלוקת אם זאת התחלת הגאולה שאנחנו גרים פה או לא.

וכנראה פספסנו אחד את השני בדיון .

תשאל שוב שאלה בצורה פשוטה אנסה לענות.

האנטישמים לא בנו אותה , ארץ ישראל ניתנה לו בגלל התורה הקדושה והטענה שזאת ארץ האבות . אבל הינה דוגמא קלאסית שאדם שאני לא תומך בו יכול היות שיעשה מעשה שאני יכול לתמוך בו (במעשה,יכול להיות שזה יועיל לי) .
היא עדיין לא שלנו ואנחנו בסוג של גלות כי אנחנו צריכים לקבל אותה מהקב"ה . מחלוקת אם זאת התחלת הגאולה שאנחנו גרים פה או לא
אני אפילו לא הולך להגיב לך לזה מיתוך כבוד לגישה שלך לדת.
והנה כך הנה השאלה בצורה הכי פשוטה שיש:
אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישמים?

אז רגע בן גוריון הוא אנטישמי?
ובן גוריון נפגש עם החזון איש , פגישה ידועה (ספינה טעונה מול ספינה ריקה) .
העוזר של בן גוריון שאל אותו שיצא , מה ראית ? אמר לו פני מלאך ,הלך סיפר זאת לאשתו , אמרה לו אם אתה שהערצת את בן גוריון כל החיים , ראית שהוא מעריץ ורואה שיש מישהו גדול מימנו עדיף להיות כמוהו , ומאותו יום הדליקה נרות שבת והתפללה על זה , הבן שלהם חזר בתשובה .

כך מספרים.
והנה כך הנה השאלה בצורה הכי פשוטה שיש:
אז אני עונה לך שוב , האם אנטישמי אומר משהו שאני גם חושב כך , אז אני אגיד את אותו דבר בגלל המקורות שלי ולא בגלל שאותו אנטישמי אמר כי הוא לא המקור שלי .

לדוגמא נניח דעתי היא שהיהודים שולטים בעולם, מה שקורה בעולם זה בשביל ישראל , ואם יש אנטישמי שאומר את זה אוקי , הוא לא המקור שלי אבל יוצא ששנינו מאמינים ואומרים אותו דבר.

כך שאם תשאל אותי מי שולט בעולם ואחריזה תשאל את האנטישמי תקבל את אותה תשובה.

ובן גוריון נפגש עם החזון איש , פגישה ידועה (ספינה טעונה מול ספינה ריקה) .
העוזר של בן גוריון שאל אותו שיצא , מה ראית ? אמר לו פני מלאך ,הלך סיפר זאת לאשתו , אמרה לו אם אתה שהערצת את בן גוריון כל החיים , ראית שהוא מעריץ ורואה שיש מישהו גדול מימנו עדיף להיות כמוהו , ומאותו יום הדליקה נרות שבת והתפללה על זה , הבן שלהם חזר בתשובה .

כך מספרים.

אז אני עונה לך שוב , האם אנטישמי אומר משהו שאני גם חושב כך , אז אני אגיד את אותו דבר בגלל המקורות שלי ולא בגלל שאותו אנטישמי אמר כי הוא לא המקור שלי .

לדוגמא נניח דעתי היא שהיהודים שולטים בעולם, מה שקורה בעולם זה בשביל ישראל , ואם יש אנטישמי שאומר את זה אוקי , הוא לא המקור שלי אבל יוצא ששנינו מאמינים ואומרים אותו דבר.

כך שאם תשאל אותי מי שולט בעולם ואחריזה תשאל את האנטישמי תקבל את אותה תשובה.

Wubba Lubba Dub-Dub

here we go again

אם בן גוריון היה חי עכשיו..
כבר מזמן כולם היו מקבלים פה את החיסונים + מנה יפה של DDT...

אם בן גוריון היה חי עכשיו..
כבר מזמן כולם היו מקבלים פה את החיסונים + מנה יפה של DDT...
אני לא מביע דיעה אם תומך בו או לא . הוא לא דמות חרדית או תורנית כך שאני לא ממעריציו אבל כאדם . הוא דוגמא קלאסית לאדם לפי הבנתי , שבדק כל מיקרה לגופו ושאל את כלל האנשים גם שהם לא מהזרם שלו עד שגיבש לעצמו דיעה מה נכון ומה לא.

המדע יכול להגיד א'
ואני עדיין יכול לחשוב ב' , כי יש לי את הדיעה שלי והמקורות שלי .
התפיסה/דעה/אמונה שלך בנוגע לנושאים שיש עליהם הסכמה מדעית רחבה לא מעניינת אף אחד. אתה יכול להחזיק בדעה הזו אבל היא לא נכונה עובדתית

התפיסה/דעה/אמונה שלך בנוגע לנושאים שיש עליהם הסכמה מדעית רחבה לא מעניינת אף אחד. אתה יכול להחזיק בדעה הזו אבל היא לא נכונה עובדתית
זה בדיוק הדיון ידידי , אז כמו שאמרת הדיעה שלי לא נכונה עובדתית , לדעתך .
לדעתי העובדות שלך לא נכונות והדיעה שלי היא הנכונה .

עזוב הוא רוצה להקשיב לנאצים לגבי יהודים, אין פה בכלל דיון.

אחרי דיון כזה ארוך שהסברתי לך שוב ושוב , שאני אחליט על מי לסמוך ולקבל את ההחלטה בעצמי לפי הדיעה שלי , אתה שוב מנסה להכניס מילים שהם הכי קשות לעם היהודי בשביל כאילו להגיד שהצד שמולך סובל מ"בורות" וכדו' . אתה מדבר לא לעניין , מוציא דברים מהקשרם , אומר דברים שלא נאמרים רק בגלל שזה משרת את האינטרס שלך ונותן לך הרגשה שאתה צודק והצד השני כזה "מטומטם" שאם היו מקשיבים לו היה מגיע האסון הגדול ביותר ובגלל זה אתה משתמש במילים ששייכים לאחד האסונות הגדולים ביותר שידע העולם והעם היהודי.

תקרא שוב את הדיון ותבין שאתה טועה לא רק בהתנסחות שלך אלא גם בהבנת הנקרא .

כי כמו שאתה טוען לא יכול להיות שהמדע יגיד שהיהודים/הורים/ילדים/סבים וסבתות מזיקים , גם לא יכול להיות שאסמוך על אנטישמי בזה שיגיד משהו נגד היהדות .

אבל הכי קל לזרוק טיעון ולא להקשיב לאחר ולהמשיך בטיעון בלי להבין את הצד השני.

עלזה בדיוק הדיון ,שיכול להיות שאדם מאמין באמונה שלמה במשהו אחד לדוגמא המדע , והאדם שמולו לא מאמין בכלל למדע ומאמין במשהו אחר לגמריי ועדיין הם יכולים לדון ולדבר , לא בהכרח להסכים ,אבל עדיין לדבר בכבוד ולהבין את הדיעה של האחר.

תמשיך לחיות בדיעה שרק אתה צודק ויודע הכל וכל מי שחושב אחרת מימך הוא טיפש , בור , ואדם שאין טעם לדון איתו . בהצלחה.

תקרא שוב את הדיון ותבין שאתה טועה לא רק בהתנסחות שלך אלא גם בהבנת הנקרא .

לא אחי אתה טועה בהבנת הנקרא עובדה שביקשתה ממני שלוש אלף להסביר לך מה הכוונה שלי ועד עכשיו אתה עדיין מוכיח לי שאתה לא מבין על מה בכלל אני מדבר.
כמו שאמרתי תשתמש בהיגיון פשוט ותבין.

המדע טוען שלקופים ולנו יש אב קדמון משותף ולא באנו מהקוף.
למדע יש מקורות, ממצאים ועובדות. אתה יכול להחליט להיות דביל ובור ולא לקבל את העובדות. אין פה עניין של אמונה במדע או לא, זה לא דת, אלא פשוט לקבל את העובדות או לא.

ועצם הטענה שלך שזה אנטישמי אז מציע לך להתחיל לארוז וללכת להתבודד באיזה באי בודד בלי בני אדם.

והיהודים הם לא עם הנבחר. זה מזכיר לי את האידיאולוגיה של האיש עם השפם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית