הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
חייב לציין שמכיר המון אנשים שהתחסנו בשני מנות ומלבד קצת כאב ביד לאחר הזריקה וקצת תשישות...לא נתקלתי באנשים שפיתחו תסמינים חריגים.

אני לא חושב שהחיסון גרם לזה, אני מאמין שזה היה אולי טריגר.
זה לא אומר שלא צריך להיות זהיר, זה בסך הכל אומר שצריך לדעת למה נכנסים, להבין שיש סיכוי שיהיו תופעות לוואי אפילו מסכנות חיים בחלק קטן מהמתחסנים, ולא יודעים האם ומה עלולים להיות התופעות לואי בעוד כמה שנים.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אני מבין את המתחסנים, ואני מבין את אלו שלא.
שבוע אחרי החיסון התעלפתי, וזה קרה שוב פעם ועוד פעם, יש נורות אדומות מבחינתי.

אני לא חושב שהחיסון גרם לזה, אני מאמין שזה היה אולי טריגר.

סטטיסטית, יש סיכוי טוב שהתעלפויות שלו זה כי הוא מאכיל את עצמו בסרטים, ולא מהחיסון.
כי אני התחסנתי ואני מכיר עוד עשרות כאלו, ואף אחד מהם לא חווה התעלפויות.

למרות מעשית, איך שלא מסתכלים על זה, יש כאן הקשר של סיבה ותוצאה:

הוא קיבל חיסון ---> הוא מאכיל את עצמו סרטים ---> זה גורם לו להתעלףֿ

מכאן ש: חיסון גורם לאנשים להתעלף.

מתפוצץ לי הראש עכשיו. ואולי זה בכלל החיסון. ראית איך אפשר לשרוט בנאדם?

נערך לאחרונה:
סטטיסטית, יש סיכוי טוב שהתעלפויות שלו זה כי הוא מאכיל את עצמו בסרטים, ולא מהחיסון.

איך אם באותו זמן שהתחסנתי חשבתי שהחיסון יעיל בצורה מושלמת?
חשבת על זה שגיבשתי דעה בדרך?
עכשיו אני מבין עם מי אני מקיים דיון.

מצד שני אני מכיר עשרות (אולי מאות) שנדבקו בקורונה וזה חלף להם כמו צינון.
אני מכיר יותר אנשים שסבלו מהחיסון יותר מהקורונה.

אתה קצת מתנשא, זה מתחיל להציק הגישה שלך, לא רק בנושא הזה, בעוד כמה.

איך אם באותו זמן שהתחסנתי חשבתי שהחיסון יעיל בצורה מושלמת?
חשבת על זה שגיבשתי דעה בדרך?
עכשיו אני מבין עם מי אני מקיים דיון.

שום דבר לא יעיל או בטוח בצורה מושלמת, אבל אנחנו נוטלים סיכונים מחושבים בהקשר של סיכון-תועלת.

אפשר לגבש דעות בדרך, עדיף שהדעה תהיה על בסיס מידע רציונלי. אחרת אתה סתם מוצא את עצמך בלופ בעייתי, וזה, כבר ידוע - גורם להתעלפויות.

אבל על סמך ההיכרות שלך אף אחד לא מוכן לקחת סיכון, כי על כל מאות שנדבקו בקורונה וזה חלף להם כמו צינון, יש כמה שמתו. ֿ
אבל לא הפוך בהקשר של קבלת החיסון ומוות פתאומי או התעלפויות.

תיאורטית, גם אני סבלתי יותר מהחיסון מאשר מהקורונה. כי מעולם לא נדבקתי בקורונה, אבל בכל זאת התחסנתי.
גררתי את עצמי למרכז התחסנות, תקעו לי מחט בכתף, וכאב לי הראש קצת יום למחרת.
אז בסופו של דבר, סבלתי יותר מהחיסון מאשר הקורונה עצמה. מדהים לא?ֿ

אם נמשיך לחפש היגיון במקום לחשוב באופן רציונלי, אנחנו נסכן את עצמנו לשווא

בנימה זו, מחקר חדש (מאוד) בנושא קורונה, ככל הנראה הנגיף פוגע בניורונים של דופמין במוח:
SARS-CoV-2 Infection Causes Dopaminergic Neuron Senescence - PubMed

אתה קצת מתנשא, זה מתחיל להציק הגישה שלך, לא רק בנושא הזה, בעוד כמה.

אז אני אמשיך להתנשא (אפשר לחשוב) ואחרים ימשיכו להאכיל את עצמם בדימיונות...

נערך לאחרונה:
אף אחד לא מעיז להגיד את זה בקול אבל כולם מעלים את האפשרות הזאת במחשבה שלהם
שבעצם דוחפים לאנשים רעל לגוף במסווה של חיסון
אני בטוח לא התכוונתי להגיד שטות כזאת 🤦‍♂️
לא הבנתי, אז אתה אומר שהחיסונים זה מקור להידבקות?
לא, אני אומר שהתחילו לאפשר חיסונים לילדים בגילאי 12-15, אני מניח שהרבה לא רוצים לחסן את הילדים שלהם בגילאים אלה. איזו דרך יותר טובה לשכנע אותם לחסן מאשר להראות שיש תחלואה גבוהה בבתי ספר בגילאים האלה? רובם לא מחוסנים עדיין מן הסתם
ואני מכיר עשרות (אולי מאות, וכולל אותי) שהתחסנו בלי שום תופעות לוואי, ומכיר כאלה שחלו והחלימו מקורונה ונשארו להם תופעות לוואי כאלה ואחרות גם שנה אחרי ולא ידוע אם יישארו או לא (יש כמה כאלה ששמעתי מהם ממקור ראשונה ועוד עשרות מקרים ששמעתי ממקור שני)

אבא שלי התחסן בגלל החשש שהוא בקבוצת סיכון, ומיד אחרי החיסון השני הוא אושפז עם לחץ דם גבוה, בקיצור עבר ניתוח בלב וברוך ה' הוא בסדר. לכן אני לא מופתע מסיפורי כאלו, דבר דומה קרה לאחות של גיסי, בת 35 בערך.

עוד דבר מוזר שקורה עכשיו, שני אחניות שלי שנולדו לאימהות מחוסנות, אושפזו עם בעיות נשימה לא קורונה. ובבית חולים דיווחו על הרבה תינוקות עם בעיות נשימה עכשיו.

שבוע אחרי החיסון התעלפתי, וזה קרה שוב פעם ועוד פעם, יש נורות אדומות מבחינתי.

יום אחרי החיסון הראשון קיבלתי העלאה בשכר וקידום.
חבר שלי זכה בלוטו אחרי החיסון השני.

חבר אחר שלא התחסן, נפל מאופנים.

אני רואה רק מנורות LED ירוקות מהבהבות.
לכו להתחסן.

נ.ב
מחר אני מחסן את הילדים, בטוח אני אזכה בלוטו (למרות שאני לא ממלא).

• פותח/ת השרשור
נ.ב
מחר אני מחסן את הילדים, בטוח אני אזכה בלוטו
אמיתי? חחחח יאח אתה פוטנציאלית חושף את ילדיך בחומר שעוד לא נבדק כהלכה בעליל על גילאים 'כאלו סיכון שאתה בחור לקחת אח יקר אבל אולי המלא כסף שווה את הסיכון יותר סיכון יותר תשואה אבל סיכון לא אומר בהכרח שיתממש צריך מזל

אני יודע שזה יהיה לך קשה לקרוא את זה, אבל האמינות של המידע אליו אתה נחשף בחשבון הפייסבוק שלך, נמוך מאוד ומסולף כיד הדימיון. אני גם יודע שאתה לא תשנה את דעתך המקובעת לאחר שנחשפת לכל כך הרבה פוסטים בפייסבוק בגלל שרשור בפורום באינטרנט.

אחרון, אף אחד מעולם לא שינה את דעתו על דת, ספורט, פוליטיקה וחיסונים, בגלל שרשור בפורום. אנחנו סתם מבזבזים פה ביטים לפני שנת הלילה ההיפרטרופית שלנו.

אני יודע שזה יהיה לך קשה לקרוא את זה, אבל האמינות של המידע אליו אתה נחשף בחשבון הפייסבוק שלך, נמוך מאוד ומסולף כיד הדימיון. אני גם יודע שאתה לא תשנה את דעתך המקובעת לאחר שנחשפת לכל כך הרבה פוסטים בפייסבוק בגלל שרשור בפורום באינטרנט.

אתה צודק מאה אחוז, אבל אני חושב שלפעמים אפשר לנסות להחדיר קצת בינה. מצד שני, מי שלא מוכן לשמוע צד אחר, שימשיך להאמין לתיאוריות קונספירציה ולהעמיס על עצמו רגשית לחינם. לי אישית מצער לשמוע שמישהו בריא שקיבל חיסון חווה התעלפויות חוזרות, אבל לא הייתי ממהר להסיק שזה מהחיסון בלבד (אולי כן, אבל הסטטיסטיקה אומרת בבירור שלא) כמו שאני חושב שזה לא בריא להאכיל את עצמך סרטים ולחשוב שזה נעשה במכוון ע״י האליטה או אנערף מי שזה לא יהיה (יש כל מיני רעיונות הזויים, ושמעתי לא מעט מהם)

אנחנו סתם מבזבזים פה ביטים לפני שנת הלילה ההיפרטרופית שלנו.

משפט לגזור ולשמור

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שימשיך להאמין
זה הצד השני גם אם אתה מקטלג אותו, ואם אתה לא מוכן לשמוע אותו אז איך אתה יכול להגיד 'אתה יכול לשמוע צד אחד או ששמע רק צד אחד אתה שומע הרי מדוע לך 2 אוזניים ולא אחת אם כן גרמת המטפורה

חשוב על זה מעט ותכיל עוד אנשים אחרים זולתך לא כל העולם בראש שלך כל אחד לוקח את הסיטואציה למקום אחר כך אחד והמוח שלו, יש? קפיש.

זה הצד השני גם אם אתה מקטלג אותו, ואם אתה לא מוכן לשמוע אותו אז איך אתה יכול להגיד 'אתה יכול לשמוע צד אחד או ששמע רק צד אחד אתה שומע הרי מדוע לך 2 אוזניים ולא אחת אם כן גרמת המטפורה

חשוב על זה מעט ותכיל עוד אנשים אחרים זולתך לא כל העולם בראש שלך כל אחד לוקח את הסיטואציה למקום אחר כך אחד והמוח שלו, יש? קפיש.

הקשבתי לרעיונות האלה עוד הרבה לפני שכתבת עליהם פה, אף אחד מהם לא הצליח לשכנע אותי

אתה יודע מה הבעיה, כל ילדון פה שעשה טיול אחרי צבא ולקח איזה פטריה חושב שהוא גילה את העולם הבא, המדע יודע להסביר הרבה דברים לפרטי פרטים, בנוגע לקורונה, בנוגע לחיסון - אבל עד עכשיו אף אחד לא נתן טיעון משכנע לגבי התיאוריות קונספירציה האלו. אם אתה אוהב להטריף לעצמך את השכל, תהנה, כמו שאמרת - זה השכל שלך. רק אל תטריף לאנשים אחרים את השכל.

הקשבתי לרעיונות האלה עוד הרבה לפני שכתבת עליהם פה, אף אחד מהם לא הצליח לשכנע אותי

אתה יודע מה הבעיה, כל ילדון פה שעשה טיול אחרי צבא ולקח איזה פטריה וראה כמה טריכומות חושב שהוא גילה את העולם הבא, המדע יודע להסביר הרבה דברים לפרטי פרטים, בנוגע לקורונה, בנוגע לחיסון - אבל עד עכשיו אף אחד לא נתן טיעון משכנע לגבי התיאוריות קונספירציה האלו. אם אתה אוהב להטריף לעצמך את השכל, תהנה, כמו שאמרת - זה השכל שלך. רק אל תטריף לאנשים אחרים את השכל.
אני לא מביע דיעה מי צודק ומי לא , לא קראתי גם את כל ההתכתבות ביניכם .

אבל בגדול אתה מאוד נשען על המדע שיש אנשים שלא מאמינים למדע , ולא הם לא בהכרח ילדונים , ולא בהכרח עשו טיול אחרי צבא וגם לא בהכרח לקחו פטריה .

המדע יכול להגיד א'
ואני עדיין יכול לחשוב ב' , כי יש לי את הדיעה שלי והמקורות שלי .

ולא אני לא מדבר כרגע על הקורונה סתם מעלה לך נקודה לידע כללי שתדע לא לפסול אחרים כי יש אנשים שונים מימך , שגם מה שעובדתית עבורך נכון , עבורם זאת לא עובדה ובכלל לא נכון.

המדע יכול להגיד א'
ואני עדיין יכול לחשוב ב' , כי יש לי את הדיעה שלי והמקורות שלי .

ולא אני לא מדבר כרגע על הקורונה סתם מעלה לך נקודה לידע כללי שתדע לא לפסול אחרים כי יש אנשים שונים מימך , שגם מה שעובדתית עבורך נכון , עבורם זאת לא עובדה ובכלל לא נכון.

מבין את הנקודה שלך, אני מאוד פתוח בדברים האלה ודווקא לא מזלזל בדתות או דברים כאלה (סתם נתתי דוגמה קלה לזה, רק היה חשוב לי להבהיר שתבין את הנקודה שלי)

עבורם זאת לא עובדה ובכלל לא נכון.
ככל שהם לא מפיצים דיס-אינפורמציה בצורה שמזלזלת את ההיגיון הבריא, שיעשו מה שהם רוצים
אם אומרים לשים מסכה כי הנגיף עובר באוויר, שים מסכה
ואם יש לך דעה מנוגדת, תעשה עבודה מספיק טובה (לפחות כמו הצד השני) בשביל לשכנע אותי אחרת. אחרת אל תסכן אותי סתם.
ככל שזה נוגע אליך בלבד, תעשה מה שאתה רוצה

בקשה די סבירה והגיונית, לא?

מבין את הנקודה שלך, אני מאוד פתוח בדברים האלה ודווקא לא מזלזל בדתות או דברים כאלה (סתם נתתי דוגמה קלה לזה, רק היה חשוב לי להבהיר שתבין את הנקודה שלי)

ככל שהם לא מפיצים דיס-אינפורמציה בצורה שמזלזלת את ההיגיון הבריא, שיעשו מה שהם רוצים
אם אומרים לשים מסכה כי הנגיף עובר באוויר, שים מסכה
ואם יש לך דעה מנוגדת, תעשה עבודה מספיק טובה (לפחות כמו הצד השני) בשביל לשכנע אותי אחרת. אחרת אל תסכן אותי סתם.
ככל שזה נוגע אליך בלבד, תעשה מה שאתה רוצה

בקשה די סבירה והגיונית, לא?
נכון בגלל זה אסור ללכת בחוסר צניעות / לסגור ישיבות / לחרחר מריבות ולדבר לשון הרע בתקשורת / מקומות מעורבים ועוד ועוד כי זה מזיק לכולם .
טוב בוא נסכם שעדיף לא להכניס דת לדיון ....

דיברתי באופן כללי על שיחה בין 2 אנשים שאחד יוצא מנקודת הנחה שמה שהמדע אומר זה 100 אחוז נכון והשני שמולו בכלל לא מתייחס למה שהמדע אומר ויש לו דיעה אחרת.

טוב בוא נסכם שעדיף לא להכניס דת לדיון ....
נכון. דת שים בצד זה לא הדיון. דרך אגב אני אישית חושב שביהדות יש הרבה חוכמה. לא נכנס בדיוק איזה זרם מה טוב ומה לא, קטונתי. גם לא כופה על אחרים.

דיברתי באופן כללי על שיחה בין 2 אנשים שאחד יוצא מנקודת הנחה שמה שהמדע אומר זה 100 אחוז נכון והשני שמולו בכלל לא מתייחס למה שהמדע אומר ויש לו דיעה אחרת.

אז זאת טעות, כי אותו האיש שעניתי לו פה כנראה משתמש במדע ביומיום, הוא לא שלל אותו על הסף, הוא משתמש בו בשביל לחשב קלוריות, מינונים משקלים או כל מה שלא תרצה (יתקן אותי reemar אם אני טועה בעניין הזה) ומה שנקרא עד כה ראה כי טוב, מה שהוא עושה עובד. זאת תוצאה של מחקר של שנים שאנשים עמלו עליו ארוכות והעבירו לדורי דורות. ולא איזה פוץ שהוציא סרטון והחליט שלטאות השתלטו על העולם.

הדיון הוא בעיקר על קונספירציות כאלו ואחרות, שלדעתי הן הבל הבלים ולא יותר מאשר נסיונות של אנשים חולים לנצל את המצב לטובתם. בדיוק כמו שיש כתות כאלו ואחרות, אין כאן שום שוני, רק ניצול של חולשות ואנשים תמימים. לפעמים הבן אדם הוא לא תמים בדרך כלל אבל פשוט שטפו לו את המוח מספיק זמן. זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

זיו אמר פה משהו נכון, קטונתי מלנסות ולשנות את תפיסת עולמם של אנשים מסוימים בכל הנוגע לחיסונים וקורונה, בייחוד אחרי שהם בילו שעות ארוכות מול הפיד בפייסבוק או מה שזה לא יהיה. חבל על השינה ההיפרטרופית שלי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קונספירציות
זה לא הדיון
אתה החלטת שהדיון הוא בקונספירציות

זה שמישהו חושב אחרת ממה שאתה בטוח בי לא הופך אותו למשוגע אלא לבעל דעה אחרת שהוא מאמין בה שהיא יותר נכונה ממה שאתה טוען ומוסיף לזה את המילה מדע

זה לא אומר שזה הצד הנכון במדע, זה בסך הכל מה שמוצג לך, יש ראיות בשטח שגורמות להרמת גבה

מחקר מאוד מעניין, אם התחסנתי ואני נדבק נגיד אבל אין לי תסמינים(בזכות החיסון) האם עדיין יש פגיעה ? אם מישהו לא מחוסן והוא נדבק והוא א-סימפטומטי הבנתי שעדיין יכולה להיות פגיעה ואין לזה חוקים
באופן כללי פגיעה בדופמין הוא לא משהו של מה בכך ואין איבר חשוב יותר מהמוח ...

מחקר מאוד מעניין, אם התחסנתי ואני נדבק נגיד אבל אין לי תסמינים(בזכות החיסון) האם עדיין יש פגיעה ? אם מישהו לא מחוסן והוא נדבק והוא א-סימפטומטי הבנתי שעדיין יכולה להיות פגיעה ואין לזה חוקים
באופן כללי פגיעה בדופמין הוא לא משהו של מה בכך ואין איבר חשוב יותר מהמוח ...
כשהייתי בניו ג'רזי לפני כמה שבועות בחתונה של גיסי, דיברתי עם כל מיני אנשים שם. לא היו שם כמעט אנשים מחוסנים, וכמעט כולם עברו קורונה. הם אמרו לי שכולם עברו את זה כמו צינון בלי בידוד וכלום.

אני לא אומר שהקורונה זה לא דבר אמיתי, רק שכאן בארץ ניפחו אותו לדבר הרבה יותר גדול ומפחיד ממה שהוא, ובחו"ל לדעתי ממעטים ממה שהוא בצורה מוגזמת.

אני חושב שזה קצת באמצע, לרוב האנשים קורונה זה לא סוף העולם בלי סימפטומים אחרי, וכנ"ל החיסונים.

אין צורך לחיות בפחד המשתק הזה, זה לא בריא, ולא נכון, לא מהקורונה, ולא מהחיסון.
הדיון הוא בעיקר על קונספירציות כאלו ואחרות,
מה רע בקוספירציות?
אתה יודע מה הפירוש המילולי של קונספירציה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית