הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
על זה גם אני לא יודע מה להגיד, התחסנתי 3 פעמים, אבל זה כבר מוציא לי את החשק להתחסן שוב, מילא היית אומר לי להתחסן שוב פעם בשנה כמו חיסון שפעת, עם חיסון שמותאם לזנים חדשים, אבל זה פשוט לעשות את אותו חיסון בפעם הרביעית והפעם זה בטווח זמן עוד יותר קצר, מה הקטע?
כשזה היה 2-3 חיסונים עוד אמרתי בסדר, זה לא החיסון הראשון שדורש 3 מנות שעשיתי (חיסון פפילומה למשל גם נעשה ב3 מנות בערך באותם הפרשים של חודש וחצי שנה מהראשון)
אבל מה עכשיו חיסון רביעי? מה הטעם, גם פייזר אומרים, החיסון עם הבוסטר (או אולי אפילו בלי, לא זוכר כבר) מספק איזה 70% הגנה נגד האומיקרון, שזה יותר ממספיק בשביל להגדיר אותו כחיסון לזן הזה (הרף הוא 50%)

אבל כמו שאמרתי קודם, אני מאוד מרוצה מליברמן בתור שר אוצר, בא פעם ראשונה בערך לועדת הקורונה או איך שזה לא נקרא ואומר להם, מה סגר, מה הגבלות, מתו 12 אנשים מהזן הזה בינתיים בכל העולם (לא בדקתי עד כמה הוא מדייק פה), בשביל מה לסגור דברים ושוב להתחיל לשלם פיצויים.
לפחות יש שר אוצר שלא ממהר לזרוק את הכסף שלנו (אולי כי הוא רוצה את זה לעצמו, בכל זאת אני תופס ממנו מושחת ומחכה לשמוע על איזו פרשיה, אבל הוא גם משתמש בו למטרות טובות ודוחף רפורמות חשובות, אז וואלה בינתיים סולח לו)
בוא נראה איך אנשים יצביעו ״ברגליים״ למתחמי החיסון..
יש תחושה של התעוררות!
את ליברמן ישתיקו על האמירה שלו,שלא תחשוב.

״משאיות החיסון יגיעו למתחם הית הספר,על מנת לחסן את הילדים״
״עליכם לאשר בכתב את אישור ההתחסנות,שיעשה על ידי אחות בית הספר״

אני שוקל לשלוח את הילד עם שכפץ קרמי

אבל כמו שאמרתי קודם, אני מאוד מרוצה מליברמן בתור שר אוצר, בא פעם ראשונה בערך לועדת הקורונה או איך שזה לא נקרא ואומר להם, מה סגר, מה הגבלות, מתו 12 אנשים מהזן הזה בינתיים בכל העולם (לא בדקתי עד כמה הוא מדייק פה), בשביל מה לסגור דברים ושוב להתחיל לשלם פיצויים.
לפחות יש שר אוצר שלא ממהר לזרוק את הכסף שלנו (אולי כי הוא רוצה את זה לעצמו, בכל זאת אני תופס ממנו מושחת ומחכה לשמוע על איזו פרשיה, אבל הוא גם משתמש בו למטרות טובות ודוחף רפורמות חשובות, אז וואלה בינתיים סולח לו)
ליברמן באמירה לא נכונה (מתו יותר פי עשרה ממה שהציג- כפי שענו לו בדיון, אבל לא זה הדיון כאן!) לצורך קשישת קולות.

בכל אופן הטיעון צריך להיות מדעי ולא לפי תחושה ואין שום הוכחה מדעית נכון לעכשיו לתועלת בחיסון רביעי על פני סיכון.

אבל כמו שאמרתי קודם, אני מאוד מרוצה מליברמן בתור שר אוצר, בא פעם ראשונה בערך לועדת הקורונה או איך שזה לא נקרא ואומר להם, מה סגר, מה הגבלות, מתו 12 אנשים מהזן הזה בינתיים בכל העולם
ד"ר אלרועי פרייס: שר האוצר זרק נתונים לא נכונים באוויר. רק בדרום אפריקה מתו 900 איש מאומיקרון

משרד הבריאות והמומחים נגד כל הקלות דעת של חלק מהשרים בממשלה (בעיקר ליברמן ושאשא) בנוגע לזן הנוכחי
גילוי נאות - גם אני חושב שצריך להיות זהירים עם ההגבלות ולא להכנס לפאניקה
אבל
כשאתה בעמדת מפתח ואחראי לחיים של אנשים, קצת אחריות וכובד ראש בזן שאנחנו עוד לא מכירים עד הסוף ועושה המון צרות באירופה (מוזמן לבדוק נתונים של תחלואה וגם מתים) הייתה מצופה

גם שר הבריאות חושב ככה:

https://twitter.com/MoriahAsraf/status/1473372982630395913?s=20

כל מה שליברמן עושה זה נטו הימור כדי לקחת קולות של אנשים (תמימים) כמוך במידה והגל הנוכחי יעבור בלי תחלואה קשה. הקרבה פוטנציאלית של חיי אדם בשביל פוליטיקה.
ועוד לא דיברנו על זה שעד עכשיו הוא בכלל לא הגיע לקבינט הקורונה ושלח מישהו מטעמנו שפשוט אמר "אנחנו נגד הכל חוץ מלהשאיר את המשק פתוח"

יש שר אוצר שלא ממהר לזרוק את הכסף שלנו (אולי כי הוא רוצה את זה לעצמו, בכל זאת אני תופס ממנו מושחת ומחכה לשמוע על איזו פרשיה, אבל הוא גם משתמש בו למטרות טובות ודוחף רפורמות חשובות, אז וואלה בינתיים סולח לו)
מאז הקמת הממשלה נמלים עובדות כמוני וכמוך רק קיבלו פגיעה בכיס בהמון תחומים.
אשמח לשמוע על כמה רפורמות שיחסכו לישראלי הממוצע כמה שקלים בחודש.

ד"ר אלרועי פרייס: שר האוצר זרק נתונים לא נכונים באוויר. רק בדרום אפריקה מתו 900 איש מאומיקרון

משרד הבריאות והמומחים נגד כל הקלות דעת של חלק מהשרים בממשלה (בעיקר ליברמן ושאשא) בנוגע לזן הנוכחי
גילוי נאות - גם אני חושב שצריך להיות זהירים עם ההגבלות ולא להכנס לפאניקה
אבל
כשאתה בעמדת מפתח ואחראי לחיים של אנשים, קצת אחריות וכובד ראש בזן שאנחנו עוד לא מכירים עד הסוף ועושה המון צרות באירופה (מוזמן לבדוק נתונים של תחלואה וגם מתים) הייתה מצופה

גם שר הבריאות חושב ככה:

https://twitter.com/MoriahAsraf/status/1473372982630395913?s=20

כל מה שליברמן עושה זה נטו הימור כדי לקחת קולות של אנשים (תמימים) כמוך במידה והגל הנוכחי יעבור בלי תחלואה קשה. הקרבה פוטנציאלית של חיי אדם בשביל פוליטיקה.
ועוד לא דיברנו על זה שעד עכשיו הוא בכלל לא הגיע לקבינט הקורונה ושלח מישהו מטעמנו שפשוט אמר "אנחנו נגד הכל חוץ מלהשאיר את המשק פתוח"
ברור שהוא בא להשיג קרדיט פוליטי, וציינתי בתגובה שלי שלא בדקתי כמה הוא מדייק בנתונים שלו (גם לא מפתיע אותי שהוא מאוד רחוק מלדייק)
הנקודה שלי היא שהוא לא רץ לעודד סגירה של המשק ולחלק פיצויים ולעודד אבטלה כמו בממשלה הקודמת
מאז הקמת הממשלה נמלים עובדות כמוני וכמוך רק קיבלו פגיעה בכיס בהמון תחומים.
אשמח לשמוע על כמה רפורמות שיחסכו לישראלי הממוצע כמה שקלים בחודש.
מי אמר שהרפורמות נועדו לחסוך לך כמה שקלים בחודש?
כן, יש רפורמות שאמורות לחסוך לנו כסף כמו הרפורמות ביבוא ורגולציה שאמורות לאפשר לייבא מוצרים בקלות ובזול יותר, להגדיל את התחרות ולהוריד מחירים של מוצרי צריכה ומזון
הרפורמה במערך הכשרות (לא יוזמה ישירה של ליברמן) גם עתידה לחסוך לך כסף
והרפורמות של מס גודש אמורות לצמצם לכולנו את הפקקים, לצמצם זיהום אוויר, לעודד שימוש בתחבורה ציבורית ולהוות מקור השקעה בתחבורה ציבורית (הכספים יושקעו בתחבורה ציבורית ובמטרו)

ובעזרת השם גם חוק המטרו יגיע ואולי מתישהו אשכרה יהיה לנו מטרו במדינה

שהוא לא רץ לעודד סגירה של המשק ולחלק פיצויים ולעודד אבטלה כמו בממשלה הקודמת
הדיון של הסגירה של המשק הוא דיון שלא נצא ממנו כי זו השאלה הנצחית של מה יעשה יותר נזק הנגיף עצמו או ההגבלות מהנגיף

אבל סגר \ הגבלות זה לא החלטה של איש אחד ובטח שלא ראש ממשלה או שר אוצר שקם בבוקר ואומר מחר הגבלה של 100 מטר מהבית
הפרוייקטור והמומחים נתנו את ההמלצות לכל ההגבלות שהיו והממשלה אימצה אותם.

אני מזכיר לך שהסגר הראשון הגיע כשהעולם היה בחוסר וודאות מוחלטת לגבי הנגיף
אני מזכיר לך שעם כל ההגבלות מתו 6000 איש באותה תקופה, היינו בימים של עשרות אלפי מאומתים ביום וזה עם הגבלות וסגרים.
סגר זה סה''כ הפלסטר הכי טוב שיש, רוב אם לא כל מדינות המערב היו בסגרים בווראציות שונות.
לחלק פיצויים ולעודד אבטלה כמו בממשלה הקודמת
עם זה אני מסכים. ההנהלות עם כספי האבטלה והחל''ת היה ביזיון.
יש רפורמות שאמורות לחסוך לנו כסף כמו הרפורמות ביבוא ורגולציה שאמורות לאפשר לייבא מוצרים בקלות ובזול יותר, להגדיל את התחרות ולהוריד מחירים של מוצרי צריכה ומזון
אז תעדכן אותי כשזה קורה, בנתיים עליית מחירים גם במוצרי המזון והצריכה.
והרפורמות של מס גודש אמורות לצמצם לכולנו את הפקקים, לצמצם זיהום אוויר, לעודד שימוש בתחבורה ציבורית ולהוות מקור השקעה בתחבורה ציבורית (הכספים יושקעו בתחבורה ציבורית ובמטרו)
מס גודש עושים על מדינה עם תחב''צ ברמה טובה או לפחות סבירה
הלוגיקה של להטיל מס גודש לפני תחב''צ נורמאלי היא חולנית. גם אם יחליטו באמת להשקיע את כל מה שאפשר בתחבורה הציבורית יקח לזה עשרות שנים.
בלי תחב''צ נורמאלי אנשים ימשיכו לנסוע בפקקים, לזהם את האוויר ועל כל זה לשלם עוד כסף
ובעזרת השם גם חוק המטרו יגיע ואולי מתישהו אשכרה יהיה לנו מטרו במדינה

מטרו על 3 וחצי רחובות בגוש דן בונים כבר כמה שנים? עם כמה נזק לכל הסביבה שם? ומי משלם על זה?

הדיון של הסגירה של המשק הוא דיון שלא נצא ממנו כי זו השאלה הנצחית של מה יעשה יותר נזק הנגיף עצמו או ההגבלות מהנגיף

אבל סגר \ הגבלות זה לא החלטה של איש אחד ובטח שלא ראש ממשלה או שר אוצר שקם בבוקר ואומר מחר הגבלה של 100 מטר מהבית
הפרוייקטור והמומחים נתנו את ההמלצות לכל ההגבלות שהיו והממשלה אימצה אותם.

אני מזכיר לך שהסגר הראשון הגיע כשהעולם היה בחוסר וודאות מוחלטת לגבי הנגיף
אני מזכיר לך שעם כל ההגבלות מתו 6000 איש באותה תקופה, היינו בימים של עשרות אלפי מאומתים ביום וזה עם הגבלות וסגרים.
סגר זה סה''כ הפלסטר הכי טוב שיש, רוב אם לא כל מדינות המערב היו בסגרים בווראציות שונות.
אני מודע לחשיבות של סגר, אבל שים לב שבגל האחרון הגענו לעשרות אלפי חולים ביום בלי סגר ויצאנו מזה, ועכשיו אנחנו בקושי על 1000 חולים ביום וכבר מדברים על סגר.
אני בסדר עם סגר אם אי אפשר להכיל את התחלואה ובאמת יש עומס קיצוני על בתי חולים ועליה משמעותית בחולים הקשים, אבל להתחיל לאיים בסגר כשאנחנו עוד רחוקים משם והיינו במצב קיצוני יותר בלי סגר זה ביזיון בעיניי.
אז תעדכן אותי כשזה קורה, בנתיים עליית מחירים גם במוצרי המזון והצריכה.
למיטב ידיעתי כרגע הרפורמות רק אושרו אבל עוד לא נכנסו לתוקף
הלוגיקה של להטיל מס גודש לפני תחב''צ נורמאלי היא חולנית. גם אם יחליטו באמת להשקיע את כל מה שאפשר בתחבורה הציבורית יקח לזה עשרות שנים.
בלי תחב''צ נורמאלי אנשים ימשיכו לנסוע בפקקים, לזהם את האוויר ועל כל זה לשלם עוד כסף
זה עוד דיון שאני חושש שלא נצא ממנו, אישית אני נוסע כמעט ורק בתחבצ, יצא לי ליסוע בתחבצ בתל אביב, חולון, בת ים, בני ברק, יפו, גבעתיים ומעט גם בפתח תקווה, אזור השרון וראשון
בתקופת הצבא כמובן יצא לי ליסוע ברוב הארץ במטרו (מנסיעות לשיזפון והערבה ועד לנסיעות לחורי תחת בגולן)
בימים אלו אני על קו רכבת דרום-מרכז
סה״כ אני לא מרגיש שהתחבורה הציבורית בישראל מזעזעת, הבעיה העיקרית שאני מרגיש איתה זה שהיא עמוסה בבקרים, עם זה אין לי ויכוח
אני גם מסכים איתך שיש בעיתיות עם מס גודש ומצב התחבורה הנוכחי, אבל אל תשכח שהמס עוד לא נכנס לתוקף, עד כניסתו לתוקף לפחות קו אחד של הרכבת הקלה אמור לעבוד, ובתקווה ישפרו עוד דברים
ואולי המס וההשפעות של תקופת הקורונה יגרמו ליותר אנשים לעבוד מהבית
בגדול time will tell אם זו רפורמה טובה או רעה, וגם עם הזמן, אני בטוח שיהיו אנשים שיחשבו שזה טוב ואנשים שיחשבו שזה רע, אני מבין למה אתה חושב שזה רע, בעיני התועלת עולה על החסרונות, אבל אני לא יודע עד כמה אנחנו באמת יכולים לנתח את זה באופן אובייקטיבי
מטרו על 3 וחצי רחובות בגוש דן בונים כבר כמה שנים? עם כמה נזק לכל הסביבה שם? ומי משלם על זה?
למטרו לא אמורה להיות השפעה כזו מסיבית על עסקים, לא בטוח אם לזה התכוונת כשדיברת על הסביבה או שאשכרה התכוונת לסביבה, אני לא בטוח מה תהיה ההשפעה של זה על הסביבה
בגדול המטרו אמור להיות לחלוטין תת קרקעי ובאמצעים של היום אין סיבה שהעבודות עליו ישפיעו על הסביבה שבה בונים, ההשפעה היחידה תהיה הבניה של התחנות
בנוגע לתשלום, אתה יודע כמה אנחנו משלמים בעקיפין על הפקקים? אתה יודע כמה הם יחמירו בלי מטרו? ומי אמר שהמדינה תשלם על המטרו? זכור לי שהיו דיבורים בעבר לתת לזכיין לטפל במטרו ככה שהוא יקבל את כל ההכנסות לאיזה 50 שנים אבל גם יהיה אחראי על הבניה, לא יודע אם זה מה שיהיה בפועל, אבל כך או כך, מטרו הוא בבירור השקעה משתלמת וכל כך מתבקשת במצב התחבורתי כיום בישראל.

אני מודע לחשיבות של סגר, אבל שים לב שבגל האחרון הגענו לעשרות אלפי חולים ביום בלי סגר ויצאנו מזה, ועכשיו אנחנו בקושי על 1000 חולים ביום וכבר מדברים על סגר.
אני בסדר עם סגר אם אי אפשר להכיל את התחלואה ובאמת יש עומס קיצוני על בתי חולים ועליה משמעותית בחולים הקשים, אבל להתחיל לאיים בסגר כשאנחנו עוד רחוקים משם והיינו במצב קיצוני יותר בלי סגר זה ביזיון בעיניי.

למיטב ידיעתי כרגע הרפורמות רק אושרו אבל עוד לא נכנסו לתוקף

זה עוד דיון שאני חושש שלא נצא ממנו, אישית אני נוסע כמעט ורק בתחבצ, יצא לי ליסוע בתחבצ בתל אביב, חולון, בת ים, בני ברק, יפו, גבעתיים ומעט גם בפתח תקווה, אזור השרון וראשון
בתקופת הצבא כמובן יצא לי ליסוע ברוב הארץ במטרו (מנסיעות לשיזפון והערבה ועד לנסיעות לחורי תחת בגולן)
בימים אלו אני על קו רכבת דרום-מרכז
סה״כ אני לא מרגיש שהתחבורה הציבורית בישראל מזעזעת, הבעיה העיקרית שאני מרגיש איתה זה שהיא עמוסה בבקרים, עם זה אין לי ויכוח
אני גם מסכים איתך שיש בעיתיות עם מס גודש ומצב התחבורה הנוכחי, אבל אל תשכח שהמס עוד לא נכנס לתוקף, עד כניסתו לתוקף לפחות קו אחד של הרכבת הקלה אמור לעבוד, ובתקווה ישפרו עוד דברים
ואולי המס וההשפעות של תקופת הקורונה יגרמו ליותר אנשים לעבוד מהבית
בגדול time will tell אם זו רפורמה טובה או רעה, וגם עם הזמן, אני בטוח שיהיו אנשים שיחשבו שזה טוב ואנשים שיחשבו שזה רע, אני מבין למה אתה חושב שזה רע, בעיני התועלת עולה על החסרונות, אבל אני לא יודע עד כמה אנחנו באמת יכולים לנתח את זה באופן אובייקטיבי

למטרו לא אמורה להיות השפעה כזו מסיבית על עסקים, לא בטוח אם לזה התכוונת כשדיברת על הסביבה או שאשכרה התכוונת לסביבה, אני לא בטוח מה תהיה ההשפעה של זה על הסביבה
בגדול המטרו אמור להיות לחלוטין תת קרקעי ובאמצעים של היום אין סיבה שהעבודות עליו ישפיעו על הסביבה שבה בונים, ההשפעה היחידה תהיה הבניה של התחנות
בנוגע לתשלום, אתה יודע כמה אנחנו משלמים בעקיפין על הפקקים? אתה יודע כמה הם יחמירו בלי מטרו? ומי אמר שהמדינה תשלם על המטרו? זכור לי שהיו דיבורים בעבר לתת לזכיין לטפל במטרו ככה שהוא יקבל את כל ההכנסות לאיזה 50 שנים אבל גם יהיה אחראי על הבניה, לא יודע אם זה מה שיהיה בפועל, אבל כך או כך, מטרו הוא בבירור השקעה משתלמת וכל כך מתבקשת במצב התחבורתי כיום בישראל.

אתייחס רק לתחבורה, היא אולי סבבה במרכז, שאר הארץ זה זוועה.

מה שהוא אמר
מהעיר שלי למרכז להגיע באוטובוס עדיף ללכת ברגל
אתה מדבר על מטרו אבל אפילו רכבת אין פה
אני מבין למה אתה חושב שזה רע
זה לא רע זה מצויין
באירופה זה מאוד נפוץ ואף אחד לא נכנס לעיר מרכזית עם רכב
אבל:

אגב חייב להוסיף שחיסון רביעי זה לדעתי מטומטם כרגע וחסר הגיון, התחלואה מאוד נמוכה, רוב הנדבקים לא מרגישים שום דבר.
יצא לי לדבר עם מספר לקוחות שלי שלא חוו שום תופעת לוואי, אין לי מושג איך קפצו לחיסון רביעי כשהחיסון השלישי מגן באחוז יחסית גבוהה נגד הווריאנט החדש.

הפחד שלהם מניע אותם להחלטות בזויות, מישהו יודע מה הfda רשם על זה, אם בכלל?

אבל כרגע מדובר על מס גודש לגוש דן, אם אתה מסכים שהתחבצ במרכז סביר, אז מה הבעיה עם מס גודש במרכז? לא יותר הגיוני להגיע עם רכב או אופניים לתחנת רכבת שקרובה אל הבית שלך ומשם ליסוע למרכז ולהמשיך בתחבצ?
מה שהוא אמר
מהעיר שלי למרכז להגיע באוטובוס עדיף ללכת ברגל
אתה מדבר על מטרו אבל אפילו רכבת אין פה
שוב חוזר על אותה שאלה, מה יותר הגיוני, ליסוע לגוש דן ברכב או ליסוע לאיזושהי תחנת רכבת במרחק סביר ממך ולהמשיך ברכבת ואז במרכז בתחבצ?
אגב חייב להוסיף שחיסון רביעי זה לדעתי מטומטם כרגע וחסר הגיון, התחלואה מאוד נמוכה, רוב הנדבקים לא מרגישים שום דבר.
יצא לי לדבר עם מספר לקוחות שלי שלא חוו שום תופעת לוואי, אין לי מושג איך קפצו לחיסון רביעי כשהחיסון השלישי מגן באחוז יחסית גבוהה נגד הווריאנט החדש.

הפחד שלהם מניע אותם להחלטות בזויות, מישהו יודע מה הfda רשם על זה, אם בכלל?
אני לא בטוח מה יש ל fda להגיד על זה, הרי לקחו את הנתונים בישראל בשביל לאשר את החיסון השלישי, בישראל התחלנו עם חיסון שלישי בלי אישור fda, לי מרגיש שבארץ ממהרים לדחוף חיסונים וזה כבר מתחיל להיות מסריח ולהעלות תהיות על מה היה בחוזה עם פייזר (ושוב, אני התחסנתי בכל שלושת החיסונים ולא חיכיתי להתחסן, הלכתי ברגע שיכולתי, לא אמהר להתחסן בחיסון הרביעי)

שוב חוזר על אותה שאלה, מה יותר הגיוני, ליסוע לגוש דן ברכב או ליסוע לאיזושהי תחנת רכבת במרחק סביר ממך ולהמשיך ברכבת ואז במרכז בתחבצ?
התחנת רכבת הכי קרובה אליי 30 דק ברכב בלי פקקים

אבל כרגע מדובר על מס גודש לגוש דן, אם אתה מסכים שהתחבצ במרכז סביר, אז מה הבעיה עם מס גודש במרכז?
כדי שניהיה על אותו גל: הבעיה נוצרה בגלל שמקומות העבודה של אנשים בפריפריה נמצאים במרכז ובגלל זה הפקקים (לא מדברים על פקקים בתוך תל אביב או פתח תקווה אלא כל המעטפת)
אז אותו אחד שגר בפריפריה ונוסע למרכז לעבוד יסבול אותו דבר ופשוט ישלם יותר.

אבל כרגע מדובר על מס גודש לגוש דן, אם אתה מסכים שהתחבצ במרכז סביר, אז מה הבעיה עם מס גודש במרכז? לא יותר הגיוני להגיע עם רכב או אופניים לתחנת רכבת שקרובה אל הבית שלך ומשם ליסוע למרכז ולהמשיך בתחבצ?

אני לא בטוח מה יש ל fda להגיד על זה, הרי לקחו את הנתונים בישראל בשביל לאשר את החיסון השלישי, בישראל התחלנו עם חיסון שלישי בלי אישור fda, לי מרגיש שבארץ ממהרים לדחוף חיסונים וזה כבר מתחיל להיות מסריח ולהעלות תהיות על מה היה בחוזה עם פייזר (ושוב, אני התחסנתי בכל שלושת החיסונים ולא חיכיתי להתחסן, הלכתי ברגע שיכולתי, לא אמהר להתחסן בחיסון הרביעי)

אדם שחיי במרכז יש את היכולת להגיע למקום העבודה שלו שנמצא במרכז היא קלה יותר מאדם שחיי בדרום/צפון שמגיע באוטו שלרוב הוא חייב להגיע ברכב כי זה בלתי אפשרי בלי,
יכול להיות שהמס צריך להיות על תושבי המרכז, אבל מצד אחד זה גם לא פייר, אבל לך תתעסק בדבר כזה, זה דורש חתיכת סינון ועבודה.. כרגע קשה לי לחשוב מה הדבר ההגיוני שצריך להיות, זה הכי טוב שחשבתי על עליו.

נסה להגיע בתחב״צ ממרכז ת״א לבורסה ברמת גן או להפך. סביר זו הגדרה עדינה. אין שום הצדקה להטיל מס גודש בשום צורה ובטח לא בתוך המרכז עצמו כאשר עוברים ״בין הטבעות״.

התחנת רכבת הכי קרובה אליי 30 דק ברכב בלי פקקים
האם יוצא לך יותר נוח לעשות את כל הדרך ברכב מאשר ליסוע לאותה תחנת רכבת ולהמשיך משם בתחבצ?
כדי שניהיה על אותו גל: הבעיה נוצרה בגלל שמקומות העבודה של אנשים בפריפריה נמצאים במרכז ובגלל זה הפקקים (לא מדברים על פקקים בתוך תל אביב או פתח תקווה אלא כל המעטפת)
אז אותו אחד שגר בפריפריה ונוסע למרכז לעבוד יסבול אותו דבר ופשוט ישלם יותר.
ברור, אבל זו כבר בעיה אחרת של תכנון עירוני מזעזע מחוץ לתל אביב
אדם שחיי במרכז יש את היכולת להגיע למקום העבודה שלו שנמצא במרכז היא קלה יותר מאדם שחיי בדרום/צפון שמגיע באוטו שלרוב הוא חייב להגיע ברכב כי זה בלתי אפשרי בלי,
יכול להיות שהמס צריך להיות על תושבי המרכז, אבל מצד אחד זה גם לא פייר, אבל לך תתעסק בדבר כזה, זה דורש חתיכת סינון ועבודה.. כרגע קשה לי לחשוב מה הדבר ההגיוני שצריך להיות, זה הכי טוב שחשבתי על עליו.
למה זה בלתי אפשרי? מה הבעיה להגיע לתחנת רכבת, לקחת רכבת לכל אחת מהתחנות בתל אביב ולהמשיך משם בתחבורה ציבורית? אני עושה את זה בערך פעמיים בשבוע
נסה להגיע בתחב״צ ממרכז ת״א לבורסה ברמת גן או להפך. סביר זו הגדרה עדינה. אין שום הצדקה להטיל מס גודש בשום צורה ובטח לא בתוך המרכז עצמו כאשר עוברים ״בין הטבעות״.
עשיתי את הנסיעות האלו במשך שנים בתחבצ, לא ברור לי איך ליסוע את זה ברכב פרטי בפקקים זה יותר טוב

האם יוצא לך יותר נוח לעשות את כל הדרך ברכב מאשר ליסוע לאותה תחנת רכבת ולהמשיך משם בתחבצ?

ברור, אבל זו כבר בעיה אחרת של תכנון עירוני מזעזע מחוץ לתל אביב

למה זה בלתי אפשרי? מה הבעיה להגיע לתחנת רכבת, לקחת רכבת לכל אחת מהתחנות בתל אביב ולהמשיך משם בתחבורה ציבורית? אני עושה את זה בערך פעמיים בשבוע

עשיתי את הנסיעות האלו במשך שנים בתחבצ, לא ברור לי איך ליסוע את זה ברכב פרטי בפקקים זה יותר טוב

איפה אתה גר? כמה זמן אתה נוסע בתחבצ הלוך וחזור?

כן, כי הרי זה תענוג לנסוע בתחב״צ בלחות של הקיץ ובגשמים בחורף בצפיפות כמעט מוחלטת. הבעיה היא שזה נבלה וזה טרפה מהסיבות הברורות לכולנו. כשמערך התחבורה הציבורית בארץ כושל לגמרי, כל תוספת מס קומוניסטית כזו או אחרת מעידה כמה המדינה אוהבת ״לטפל״ בסימפטום ולא בבעיה ולהתנער מאחריות. אקסטרה מס זו בסה״כ עוד אלימות נוספת של הממשלה.

הציבורית בארץ כושל לגמרי

אתה ממש מגזים, התחב״צ אחלה לגמרי.
הרי זה תענוג לנסוע בתחב״צ בלחות של הקיץ
בקיץ האוטובוס מאוורר עם מיליון מזגנים. אני מסכים כשיש מיליון איש אז באמת ממש חם.

ובגשים בחורף בצפיפות כמעט מוחלטת

ובחורף תן לי לספר לך סוד: לא נכנס גשם, יש גג.
ומה זה צפיפות מוחלטת? זה לא הרכבות לבירקנהו, אל תהיה מפונק. אני נוסע הרבה באוטובוסים והם יותר מרווחים מהמטרו בארה״ב.

התחב״צ לא מדהים, אבל הוא לא נורא כמו שאוהבים לעשות אותו. בעיני מי שחושב שהוא נורא הוא פשוט מפונק

התחב״צ לא מדהים, אבל הוא לא נורא כמו שאוהבים לעשות אותו. בעיני מי שחושב שהוא נורא הוא פשוט מפונק
השאלה למה משווים (לא נסעתי בתחבורה ציבורית בחיים חוץ ממוניות פעמים בודדות) אבל מימה שאני שומע , הסיוט הוא לא רק הצפיפות , הסוג אוכלוסייה שבאוטובוס , הזמנים שצריך לחכות , הנהג עצמו וההתנהגות שלו (לא כולם כמובן) ,הפקקים, ותוסיף לזה את הצפיפות , קיבלת סיר לחץ שברור מאליו שיתפוצץ .

מבטיח לך שאם אלה שנוסעים באוטובוס לא היה לחץ לאחר למקום שאליו הם נוסעים כבר הכל היה אחרת , אנחנו מדינה לחוצה , כולם מאחרים לעבודה / צבא / לא יודע לאין , אף פעם אין חניה ,תמיד יש פקקים , מספיק שאוטו עוצר להוריד/לעלות מישהו כבר 30 איש יוצא להם עשן מהאוזניים.
אני לא מכליל זה לא בכל מקום ולא כולם , אבל ברעיון , התרבות נסיעה בישראל ,ההתנהגות על הכביש ,הריבוי מכוניות והכבישים שלא בנויים לעומס , זה בהחלט התחום שלדעתי אנחנו הכי צריכים להשתפר בו . כל המדינה הייתה אחרת אם לא היה פקקים , זה אפילו היה מבטל את המושג פריפריה במדינה קטנה כמו שלנו.

ליברמן באמירה לא נכונה (מתו יותר פי עשרה ממה שהציג- כפי שענו לו בדיון, אבל לא זה הדיון כאן!) לצורך קשישת קולות.

בכל אופן הטיעון צריך להיות מדעי ולא לפי תחושה ואין שום הוכחה מדעית נכון לעכשיו לתועלת בחיסון רביעי על פני סיכון.
על סמך מהפכת החיסונים בעבר, הרווח הכספי, המאמץ הקטן של האזרח, רצינו להאמין שהחיסון יוציא אותנו מזה.
מי לא שמע הבטחות שרק חיסון אחד ונצא מכל הסיוט הזה.
למעשה מדובר בנושא מורכב שחשוב שיהיה שקיפות מלאה שממש אין כאן, לא מחברות החיסונים, לא ממשרדי הבריאות, ולא של הממשלה.

זה לא נגיף שתעלם בזכות חיסון ככל הנראה. ולא נראה שיש לאף אחד אג'נדה לבדוק אלטרנטיבות ראויות להתמודדות עם הנגיף.
בסודי סודות נשמע על החשיבות של פעילות גופנית ואורח חיים בריא, על הקשר בין וויטמין D ואבץ לחומרת הנגיף. אך בפועל אין עידוד משמעותי לעניין כל כך לא ריווחי.

דובר על החשיבות של בידודים לשבים מחו"ל ולאנשים שנושאים או סיכוי שנושאים את הנגיף, כשלמעשה הכל בדיחה.

האסטרטגיה פשוטה, תגרום לאזרח להרגיש שאתה יודע בדיוק מה לעשות ושזה לא דורש שום מאמץ ממנו, תוך כדי שאתה מבהיר לו שהוא הסיבה שאתה נאלץ לחנוק אותו בכל דרך אפשרית.
ושפחד זה טוב, ולכן עליו לסמוך רק עליך הפוליטיקאי המבין.
אתה ממש מגזים, התחב״צ אחלה לגמרי.

בקיץ האוטובוס מאוורר עם מיליון מזגנים. אני מסכים כשיש מיליון איש אז באמת ממש חם.

ובחורף תן לי לספר לך סוד: לא נכנס גשם, יש גג.
ומה זה צפיפות מוחלטת? זה לא הרכבות לבירקנהו, אל תהיה מפונק. אני נוסע הרבה באוטובוסים והם יותר מרווחים מהמטרו בארה״ב.

אני מאוהב באוטובוסים.
כן לפעמים מאחרים, אבל לא צריך לחפש חניה, לא דואג לאוטו, מתעסק בכל הסידורים שלי בנסיעה ואפילו עושה מדיטציה לפעמים. פוגש חברים ישנים וחדשים, תמיד מעניין באוטובוס.
בדרך כלל חוויה כיפית ונעימה.

יש הרבה מה לשפר, אם רק מי שאחראי על האוטובוסים היה משתמש באוטובוס פעם בחייו הכל היה נראה אחרת.

אפשר לשפר את המסלולים, להקל על הנהגים עם עוד אוטובוסים בכמעט כל מקום בארץ, וזה בהחלט שווה את ההשקעה.

אבל חלום כאן בארץ, לא מכיר הרבה מקומות בעולם שאני מרגיש חופשי עם נהג פרטי כמו בארץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית