הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן עקשנית

עדן אלבז

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום, אני מתאמן קרוב לחצי שנה כבר, התחלתי בחדר כושר כשלושה חודשים, ועקב סגר במדינה בה אני נמצא התחלתי להתאמן משקל גוף בבית, מעולם לא התאמנתי בחיי אך בחצי שנה האחרונה אני מחויב לזה מאוד, ולאחרונה רק מאבד מוטיבציה כיוון שכל העבודה הקשה, בסוף היום אני מסתכל במראה ולא רואה שום שינוי משמעותי, שקלתי כ-64 ק''ג כשהתחלתי להתאמן, כיום אני שוקל 60 (לא אין לי מושג איך ירדתי במשקל ככה) שגרת האימונים שלי היא 6 אימוני כוח בשבוע, כל יום שריר אחר, וכשלושה אימוני אירובי בשבוע, לאחרונה אימצתי תפריט של 1600-1800 קלוריות ביום הכולל בתוכו 80%חלבונים וירקות, ולפי עצה של חבר חתכתי פחמימות מהתפריט כמעט לגמרי, הפחמימה היחידה שאני צורך היא כ50 גרם שיבולת שועל ביום וכמובן שהתפריט הקלורי הזה כולל בתוכו כ120 גרם חלבון ביום(מיותר לציין אני לא צורך אלכוהול בכלל, וסוכר במידה מועטה מאוד של כמעט ולא) ומשתדל לאכול רק בין השעות 12 בצהריים ל8 בערב, אני כרגע מנסה להתחטב ובעיקר לחשוף את הקוביות בבטן, אני גבר בן 24 ולגבי הגובה אני לא בטוח, אבל גובה ממוצע, לא נמוך מידי ולא גבוהה, אני פונה לפורום הזה כי באמת אני שלב אחד לפני שאני מוותר, חצי שנה של עבודה קשה ללא תוצאות.. אני באמת כבר נואש, אז אני פונה פה לאחיי המתאמנים, לא יודע מה אני עושה לא בסדר, אני באמת אובססיבי על קוביות בבטן זה כרגע היעד היחידי שלי, התחלתי לשתות קפה שחור בבקרים מלווה באימון אירובי אגרסיבי של כ-10 דקות, (כן אני יודע שצריך מינימום חצי שעה לשריפת שומנים) אך האימון אירובי שאני עושה הוא מאוד אגרסיבי שכולל החלפת תרגילים בלי הפסקה כלל, אז דברו אליי אחיי המתאמנים, הבטן שלי בעיקר לא מוכנה להיפטר מהשומן שמצטבר למטה, נוצרה לה שם מין גבעה כזאת למרות שהבטן העליונה די שטוחה, אז דברו אליי אחיי המתאמנים, מה לעשות לפני שאני חותך את הבטן ומוציא משם את השומן בעצמי -_-

נערך לאחרונה:
ללמוד, ללמוד וללמוד. אה, ולעשות מסה.
נשמע שאתה סקיניפאט, ובמקרה כזה לדעתי כדאי לעשות מסה ואז רק אחרי שיש לך בסיס של שריר להתחיל לחשוב על חיטוב. מה שכן, אם חשוב לך להישאר מאוד חטוב תעשה מסה מתונה.
אין לי מושג איך ירדתי במשקל ככה
אתה אוכל כלום קלוריות ועושה מלא אירובי (או ככה זה נשמע), ואם אתה לא חולה סוכרת אין בעיה עם הפחמימות, אין לי מושג למה חבר שלך המליץ לך על זה, ותאכל עם תפריט הגיוני (או בלי תפריט אבל עם מעקב אחרי האוכל).
בכל מקרה אני חוזר על ההמלצה הראשונה והחשובה מאוד שנתתי לך, תלמד! רואים שחסר לך המון ידע, ואתה תראה שאם תשקיע את החודש הקרוב בהרבה קריאה (או שמיעה, מה שנוח לך) אתה כבר תתחיל לראות תוצאות (לא רק פיזיות, גם מבחינת ידע). תלמד ממקורות אמינים, לא סתם מחברים שלך או כוכבי אינסטגרם שזורקים עובדות לאוויר.
כן אני יודע שצריך מינימום חצי שעה לשריפת שומנים
לא נכון.

אל תאבד תקווה, אתה תראה שאם תתאמן נכון תטוס למטרה.

שלום, אני מתאמן קרוב לחצי שנה כבר, התחלתי בחדר כושר כשלושה חודשים, ועקב סגר במדינה בה אני נמצא התחלתי להתאמן משקל גוף בבית, מעולם לא התאמנתי בחיי אך בחצי שנה האחרונה אני מחויב לזה מאוד, ולאחרונה רק מאבד מוטיבציה כיוון שכל העבודה הקשה, בסוף היום אני מסתכל במראה ולא רואה שום שינוי משמעותי, שקלתי כ-64 ק''ג כשהתחלתי להתאמן, כיום אני שוקל 60 (לא אין לי מושג איך ירדתי במשקל ככה) שגרת האימונים שלי היא 6 אימוני כוח בשבוע, כל יום שריר אחר, וכשלושה אימוני אירובי בשבוע, לאחרונה אימצתי תפריט של 1600-1800 קלוריות ביום הכולל בתוכו 80%חלבונים וירקות, ולפי עצה של חבר חתכתי פחמימות מהתפריט כמעט לגמרי, הפחמימה היחידה שאני צורך היא כ50 גרם שיבולת שועל ביום וכמובן שהתפריט הקלורי הזה כולל בתוכו כ120 גרם חלבון ביום(מיותר לציין אני לא צורך אלכוהול בכלל, וסוכר במידה מועטה מאוד של כמעט ולא) ומשתדל לאכול רק בין השעות 12 בצהריים ל8 בערב, אני כרגע מנסה להתחטב ובעיקר לחשוף את הקוביות בבטן, אני גבר בן 24 ולגבי הגובה אני לא בטוח, אבל גובה ממוצע, לא נמוך מידי ולא גבוהה, אני פונה לפורום הזה כי באמת אני שלב אחד לפני שאני מוותר, חצי שנה של עבודה קשה ללא תוצאות.. אני באמת כבר נואש, אז אני פונה פה לאחיי המתאמנים, לא יודע מה אני עושה לא בסדר, אני באמת אובססיבי על קוביות בבטן זה כרגע היעד היחידי שלי, התחלתי לשתות קפה שחור בבקרים מלווה באימון אירובי אגרסיבי של כ-10 דקות, (כן אני יודע שצריך מינימום חצי שעה לשריפת שומנים) אך האימון אירובי שאני עושה הוא מאוד אגרסיבי שכולל החלפת תרגילים בלי הפסקה כלל, אז דברו אליי אחיי המתאמנים, הבטן שלי בעיקר לא מוכנה להיפטר מהשומן שמצטבר למטה, נוצרה לה שם מין גבעה כזאת למרות שהבטן העליונה די שטוחה, אז דברו אליי אחיי המתאמנים, מה לעשות לפני שאני חותך את הבטן ומוציא משם את השומן בעצמי -_-

חבר, קודם כל אל תקשיב לעצות מכל אחד.
הבעיות פה עמוקות ואני בספק שעצה מאדם זר באינטרנט תפתור לך אותן.

באמת אני חושב שכדאי לך לשקול על ייעוץ מאיש מקצוע כי אתה מקבל הרבה עצות שסתם מעכבות לך את התהליך ומביאות אותך למצב של ייאוש כי אתה לא רואה התקדמות.

אתה מתאמן חצי שנה, 6 פעמים בשבוע (מיותר), ולא רואה התקדמות… לא חשבת לשקול דרך אחרת?

לא צריך מאמן. בכמה דקות אני מאמין שאוכל לעזור לך בצורה פשוטה.

1) תעלה לפה תמונה שלך רפוי.

2) מחר תשלח לפה חד פעמי את כל מה שאכלת בידיוק על הגרם. אל תפספס כלום, לא חלב בקפה ,לא רוטב לסלט. אני רוצה לראות קלוריות וחלבון.

3) אם יש לך אפליקציה שסופרת אוטומטית צעדים אשמח לראות כמה אתה צועד (אם יש לך אייפון אז האייפון סופר לבד) אם אין לך, תוריד אחת, ומחר צלם לי כמה יצא לך (כלומר כמה קילומטרים הלכת ביום סטנדרטי)

4) אני מבין שרשמת שאתה מתאמן מספר רב של פעמים בשבוע, אני אצרף לך תכנית פה מהפורום שאמורה לעבוד. ברגע שאתה מתאמן תעלה לפה סרטוני טכניקה לביקורת על כל תרגיל שאתה לא בטוח לגבי הטכניקה, סקווט, בנץ׳ ודדליפט תעלה בכל מקרה, גם אם אתה בטוח שהטכניקה טובה.

תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם

בקישור פה יש המון תוכנית מצוינות, תבחר מה שנראלך כיף.

5) חפש בפורום פה ״חיטוב אינסופי״. אני אנסה לצרף לך דעה של אחד המנהלים פה לגבי המצב שאני חושב שאתה מצוי בו כרגע.

התחום הזה באמת פשוט.

מעניין אותי למה אתה מגדיר את התחום הזה כ״באמת פשוט״…

בחיים שלי יש הרבה תחומים שאני לומד עליהם. התחום הזה (ברמת הידע הבסיסית שתוביל לתוצאות שמספר רב של מתאמנים יהיו סופר מרוצים ממנו) נופל בהרבה מבחינת קושי ומורכבות מרוב הנושאים שאני לומד עליהם. חברה שאני באמת לא חושב שהם אינטליגנטיים בצורה יוצאת דופן הבינו היטב בשיחה של 40 דק איתי איך להתקדם ולהתנהל בעולם הזה. (כמובן עד רמה מסויימת, אבל רמה לא רעב בכלל)

בחיים שלי יש הרבה תחומים שאני לומד עליהם. התחום הזה (ברמת הידע הבסיסית שתוביל לתוצאות שמספר רב של מתאמנים יהיו סופר מרוצים ממנו) נופל בהרבה מבחינת קושי ומורכבות.

וואלה…
טוב לדעת שבזבזתי משהו כמו 4 שנים מהחיים שלי על ללמוד את התחום כמו שצריך.

תודה על ההבהרה, עוקב אחרי הנושא לראות איך אתם מתקדמים.

תנו בראש 👏

וואלה…
טוב לדעת שבזבזתי משהו כמו 4 שנים מהחיים שלי על ללמוד את התחום כמו שצריך.

תודה על ההבהרה, עוקב אחרי הנושא לראות איך אתם מתקדמים.

תנו בראש 👏

4 שנים לקח לך להגיע ל100 בנץ׳, 120 סקווט קצת קוביות בבטן וקצת מסה בחזה ובידיים?
מצטער, פשוט שואלי השאלות שבעקביות אתה מציע להם מאמן לא מכוונים לעמוד בתחתונים מול קהל ולהציג גוף מושלם.

4 שנים לקח לך להגיע ל100 בנץ׳, 120 סקווט קצת קוביות בבטן וקצת מסה בחזה ובידיים?

קודם כל כן זה לקח תקופה,
שנית איפה הוא רשם שזו המטרה שלו?
מאיפה אתה מכיר את הנקודת התחלה שלו?
את החולשות והחוזקות שלו?
ההגבלות שלו באורח חיים?
הפוטנציאל הטמון בו?
עבר אימונים?
תזונה?

עזוב זה לא רלוונטי אני באמת עוקב לראות, מעניין אותי (בשיא הרצינות)

בחיים שלי יש הרבה תחומים שאני לומד עליהם. התחום הזה (ברמת הידע הבסיסית שתוביל לתוצאות שמספר רב של מתאמנים יהיו סופר מרוצים ממנו) נופל בהרבה מבחינת קושי ומורכבות.

המצב הנתון:
- בחור צעיר שעושה חיטוב (במודע או לא)
- החיטוב עובד (הוא יורד במשקל)
- אבל עדיין יש שומן בבטן התחתונה (הוא לא מרוצה)

מסתבר שצריך מאמן בשביל:
- לעקוב אחרי תפריט / קלוריות
- לבצע תכנית אימונים מוכנה מהרשת
- לשמוע ממאמן שזאת הגנטיקה שלך ואין מה לעשות בעניין חוץ מלרדת לאחוז שומן עוד יותר נמוך
- לקבל ממאמן ״סיבה״ או אישור להתחיל להשתמש בקלן

איפה הקאטצ׳?
שלכל הדברים האלה לא באמת צריך מאמן.

אז מתי מאוד מומלץ מאמן?
כשאין לך זמן ללמוד את כל הדברים האלה לבד (וזה באמת לא כזה מסובך) או כשאתה מעוניין לעלות על במה וצריך להגיע מהר ובטוח למטרה (כולל ייבוש, שזה כבר עלול להיות מסוכן. אמרנו במה)
מאחר ולא נראה לי שהוא רוצה לעלות על במה, ואם יש לו מספיק זמן ללמוד לבד (לא מדע טילים והכל זמין כאן) אז הרי שהוא לא חייב מאמן.ֿֿ

במצב אחר, שבו הוא אומר ׳אין לי זמן או עצבים לקרוא לבד׳ הייתי אומר לו, קח מאמן.

פותח האשכול, הנה אחת העצות הראשונות שמאמן היה נותן לך (קח חינם)
עזוב את הקוביות, תתחיל מסה נקיה, תצבור מסת שריר, ואז תעשה חיטוב בכל הכוח
איך? מישהו פה כבר התחיל לעזור לך.

נערך לאחרונה:
שנית איפה הוא רשם שזו המטרה שלו?

הבן אדם פתח אשכול בכותרת ״בטן עקשנית״ כנראה שהיקף הקוואדס שלו לא מדיר שינה מעיניו. אני אשלח תמונה של מראה מסויים ונוכל לאשש/להפריך את ההנחה שלי.

פותח האשכול, השאלה מופנית אליך. האם גוף היית שמח מאוד לו היה לך גוף כזה?

CEC8FDC3-5151-4C7D-B5D8-C2EE38921FF8.jpeg

את החולשות והחוזקות שלו?
רלוונטי למה בידיוק?

מאיפה אתה מכיר את הנקודת התחלה שלו?
זאת הסיבה שביקשתי תמונה. ניסיתי למצוא בעיה למצוקה במקום לזרוק ״חפש מאמן״

ההגבלות שלו באורח חיים?

אם הוא מתאמן 6 פעמים בשבוע כנראה שיש לו זמן להתאמן. הוא סופר ממוקד בתזונה. רק חסר הכוונה קצת.רק אפשר לתשאל אותו לגבי שינה ודי סיימנו לעת עתה.
הפוטנציאל הטמון בו?

רלוונטי למה בידיוק? אתה ממש נכנס לקטנות. כדי לעזור למישהו בלי מאמן צריך לדעת מה הפוטנציאל הטמון בו? מה הפוטנציאל הטמון בך? מה הפוטנציאל הטמון בי?
עבר אימונים?
פירט.

פירט בפירוט וכמובן ששאלתי אותו לגבי זה.

הבן אדם פתח אשכול בכותרת ״בטן עקשנית״ כנראה שהיקף הקוואדס שלו לא מדיר שינה מעיניו. אני אשלח תמונה של מראה מסויים ונוכל לאשש/להפריך את ההנחה שלי.

פותח האשכול, השאלה מופנית אליך. האם גוף היית שמח מאוד לו היה לך גוף כזה?

צפה בקובץ המצורף 68882

רלוונטי למה בידיוק?

זאת הסיבה שביקשתי תמונה. ניסיתי למצוא בעיה למצוקה במקום לזרוק ״חפש מאמן״

אם הוא מתאמן 6 פעמים בשבוע כנראה שיש לו זמן להתאמן. הוא סופר ממוקד בתזונה. רק חסר הכוונה קצת.רק אפשר לתשאל אותו לגבי שינה ודי סיימנו לעת עתה.

רלוונטי למה בידיוק? אתה ממש נכנס לקטנות. כדי לעזור למישהו בלי מאמן צריך לדעת מה הפוטנציאל הטמון בו? מה הפוטנציאל הטמון בך? מה הפוטנציאל הטמון בי?

פירט.

פירט בפירוט וכמובן ששאלתי אותו לגבי זה.

אני לא נכנס לקטנות אתה פשוט חושב שיש תבנית כללית שעובדת לכולם, וזה בסדר. (זה מה שהרוב חושבים)

אני פשוט אביט מהצד זה באמת מסקרן אותי.

אני לא נכנס לקטנות אתה פשוט חושב שיש תבנית כללית שעובדת לכולם, וזה בסדר. (זה מה שהרוב חושבים)

קראת את הפוסט שאני קראתי?
נראה שהוא די מחויב לתהליך (הוא גם אמר), פשוט אין לו מושג מה הוא עושה
זה לא השלב שהוא צריך תבנית קאסטום מייד

באמת נשמע שאתה צריך ללמוד יותר מה לעשות נכון... יש הרבה הרבה מיתוסים בדברים שכתבת
למה כמעט לחתוך פחממות לגמרי?
למה לאכול רק בין 12 ל 8 בערב?
למה להתאמן 6 פעמים בשבוע?
למה אימון אירובי אגרסיבי קורע ל 10 דקות במקום סתם האירובי קל של 30 דקות.
ולמה להיות כל כך אובססיבי לקוביות בבטן... אני לא בחורה אבל יש אצלי במכון הרבה גברים שבקושי עושים בנץ פרס 60 קילו ורזים ממש אבל יש להם קוביות בבטן.. לא חושב שהמראה הזה יפה בכלל ( למרות שזה אישי לא מתווכח עם מי שחושב אחרת ).

חוץ מזה אל תבוא בגישה שמה שעשית עד עכשיו זה לחינם ואם לא תראה שיפור אתה פורש... תחשוב אם לא עשית מה שעשית אז היית מובאס פי 3 מהמצב עכשיו. אתה משקיע בעצמך זה לכל החיים.

• פותח/ת השרשור
קראתי את כל התגובות אחת אחת, קודם כל אני ממש מודה לכם על התשומת לב והאכפתיות, נראה שהגעתי למקום הנכון, יונתן התמונה שהעלתה:כן זה בערך מבנה הגוף שהייתי רוצה להגיע אליו, שוב, כתבתי את הפוסט הזה על מנת לוודא אם מה שאני עושה נכון או לא ולקבל קצת הכוונה, לא באמת התכוונתי לפרוש, אבל אני מניח שאפשר להבין את הייאוש אחרי מחויבות טוטאלית לתהליך שאני עושה אותו פעם ראשונה בחיים, ניסיתי להתאמן בעבר אך אף פעם לא התמדתי כמו היום, כן הייתי מגדיר את עצמי קצת כ-סקיניפאט, בחצי שנה הזאת שמתי לב כן לשינוי קטנטן בצורה של הגוף העליון, ניצוצות ממש קטנים של גדילה בשרירים, אז אני מבין שלחלוטין לשנות מסלול לצבירת מסה ורק אז לחזור לחיטוב, תקנו אם טעיתי, כי גם פה יש המון עצות וכל אחת אחרת מבלבלת :\

קראתי את כל התגובות אחת אחת, קודם כל אני ממש מודה לכם על התשומת לב והאכפתיות, נראה שהגעתי למקום הנכון, יונתן התמונה שהעלתה:כן זה בערך מבנה הגוף שהייתי רוצה להגיע אליו, שוב, כתבתי את הפוסט הזה על מנת לוודא אם מה שאני עושה נכון או לא ולקבל קצת הכוונה, לא באמת התכוונתי לפרוש, אבל אני מניח שאפשר להבין את הייאוש אחרי מחויבות טוטאלית לתהליך שאני עושה אותו פעם ראשונה בחיים, ניסיתי להתאמן בעבר אך אף פעם לא התמדתי כמו היום, כן הייתי מגדיר את עצמי קצת כ-סקיניפאט, בחצי שנה הזאת שמתי לב כן לשינוי קטנטן בצורה של הגוף העליון, ניצוצות ממש קטנים של גדילה בשרירים, אז אני מבין שלחלוטין לשנות מסלול לצבירת מסה ורק אז לחזור לחיטוב, תקנו אם טעיתי, כי גם פה יש המון עצות וכל אחת אחרת מבלבלת :\

יש פה הרבה ממה שאתה צריך לדעת-
★★☼☼ אינדקס מאמרים בפורטל קילוגרם ☼☼★★
תראה מה מדבר אליך ותתחיל לקרוא. אם יהיו שאלות אתה מוזמן לשאול

והעצה שלי, תשחרר מהעניין של הקוביות (שיהיה רק אחת מהמטרות), ויהיה לך אם תעבוד כמו שצריך
ממליץ לך להתחיל מסה (עם מספיק קלוריות כמו שצריך) לתקופה, תצבור מסת שריר ואז תעבור לחיטוב

אם התמונה זה מה שאתה רוצה, זה חדשות מעולות. זה בכלל לא דורש הרבה מסת שריר, רק א״ש שומן נמוך. אמנם, כרגע כדאי קודם כל שתשיג את מסת השריר הזאת ואפילו קצת יותר כדי שכשתחטב תוכל להשיג גוף דומה.

מראה כזה לא מאוד קשה להשגה, לגמרי אפשרי בכמה שנים בודדות. אפילו פחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית