הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפקטיביות החזרה האחרונה

Jonatan181

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
14
28
3
אהלן
כבר כמה פעמים יוצא לי שאנשים שומרים עליי בבנץ' במכון, ודוחפים אותי להמשיך עד שאני כבר לא מסוגל יותר, ואז הם עוזרים ואני כאילו מושך ביחד איתם. אפילו אני מידי פעם אומר לבחור ששומר עליי לתמוך בחזרה האחרונה, חזרה שאני לא בטוח שיש לי. הבנתי על עצמי שזה די גומר אותי, ומגביר מן הסתם את האינטנסיביות וזמן ההתאוששות. עכשיו מאימונים אחרונים, אני יכול לראות שאני נגיד עובד בנץ' 8x3 ואם אני נגיד נותן תשע בסט השני - אז בשלישי אני יכול לרדת לשבע ולהיגמר ואז להיפגע גם בתרגיל הבא. עכשיו פעמיים כבר מאמנים ששמרו עליי אמרו לי פשוט להמשיך עד הסוף - כלומר עד למצב שאני בקושי מצליח לדחוק את המוט. אז השאלה שלי היא כזאת, עד כמה באמת אפקטיבי לתת "החזרה האחרונה", גם אם אתה לא בטוח אם יש לך אותה (וגם במידה שכן יש לי אותה - זה די גומר אותי ומעייף)?

אם נגעו במוט אפילו קצת החזרה שלך לא נחשבת.
כל ה"עזרה" הזו שהספוטר עושה איתך עוד 2-3 חזרות זו תופעה מזעזעת.

ספוטר נועד לשמור עלייך למקרה שנכשלת והמוט "תקוע" עלייך או שאתה "תקוע" עם המוט.

תעבוד עם תוכנית מסודרת ואז לא תצטרך להתלבט כמה חזרות לעשות תוך כדי האימון אלא תדע מראש כמה אתה עומד לעשות
עוד משהו שתוכנית (טובה) תיתן לך זה התחשבות בהתאוששות, וככה לא תיפגע בגלל שנגמרת באמצע התרגיל.

הם מושפעים וחושבים שלסחוט את השריר עד שאתה מגיע למצב שאתה לא מרים את המוט לבד זה אפקטיבי, שבפועל זה לא. תחשוב מה יקרה שאתה נותן ככה 120% מהשריר כל אימון לתקופה מסוימת.

אתה לא חייב להגיע לכשל, ובמיוחד לא בתרגיל מורכב שלרוב יהיה כשל טכני קודם. בתרגילים מבודדים או עם פחות מקום לטעויות אתה יכול אבל זה תלוי תכנית, בהתאוששות ועוד. גם ככל שאתה מתקרב יותר לכשל, ההתאוששות מוארכת מה שיכול לפגוע ביכולת לבצע תדירות/משקל/נפח גבוה בהמשך. אז לפי זה ההמלצה להישאר לרוב 1-5 חזרות מכשל(אבל גם זה משתנה לפי התכנית והכל).

אתה לא חייב להגיע לכשל, ובמיוחד לא בתרגיל מורכב שלרוב יהיה כשל טכני קודם. בתרגילים מבודדים או עם פחות מקום לטעויות אתה יכול אבל זה תלוי תכנית, בהתאוששות ועוד. גם ככל שאתה מתקרב יותר לכשל, ההתאוששות מוארכת מה שיכול לפגוע ביכולת לבצע תדירות/משקל/נפח גבוה בהמשך. אז לפי זה ההמלצה להישאר לרוב 1-5 חזרות מכשל(אבל גם זה משתנה לפי התכנית והכל).

אני לא חושב שהרבה חזרות מכשל זה רעיון טוב. בסופו של דבר החזרות הכי אפקטיביות הם החזרות שקרובות לכשל. מקסימום 1-2 לפני כשל ברוב המקרים

תנסה לרדת ל-5 חזרות כאשר אתה עושה רק 5 חזרות לסט עבודה כל השאר שלפני זה חימום.

מאוד קשה להגיע לכשל בחזרה החמשית מאשר בחזרה השמינית בתוכנית כזאת.

• פותח/ת השרשור
אם נגעו במוט אפילו קצת החזרה שלך לא נחשבת.
כל ה"עזרה" הזו שהספוטר עושה איתך עוד 2-3 חזרות זו תופעה מזעזעת.

ספוטר נועד לשמור עלייך למקרה שנכשלת והמוט "תקוע" עלייך או שאתה "תקוע" עם המוט.
תשמע, דני קגנוביץ נוהג להתאמן עם ספוטר צמוד בתרגילים כאלה, שעוזר לו בדיוק כפי שאמרת - עושה איתו עוד איזה 2-3 חזרות. אתה אומר שזה חסר משמעות?

תשמע, דני קגנוביץ נוהג להתאמן עם ספוטר צמוד בתרגילים כאלה, שעוזר לו בדיוק כפי שאמרת - עושה איתו עוד איזה 2-3 חזרות. אתה אומר שזה חסר משמעות?

אני אומר שזה לא נחשב חזרה.
לטעמי זה לא שווה את הפגיעה בהתאוששות, יכול להיות שתהיה תועלת בסט אחרון / תרגילים מבודדים.
חוץ מזה שאל תשווה בין מתאמנים שלוקחים חומרים והפוטנציאל שלהם עצום לעומת מתאמן מן המניין.

• פותח/ת השרשור
אני אומר שזה לא נחשב חזרה.
לטעמי זה לא שווה את הפגיעה בהתאוששות, יכול להיות שתהיה תועלת בסט אחרון / תרגילים מבודדים.
חוץ מזה שאל תשווה בין מתאמנים שלוקחים חומרים והפוטנציאל שלהם עצום לעומת מתאמן מן המניין.
קיבלתי. אז שנסכם - החזרה האחרונה שלך, שבה אתה הכי מתאמץ ומגיע בסופה לכשל - יש לה איזו אפקטיביות מיוחדת(או לחלופין: "טובה יותר מחזרה רגילה", כי שמעתי כבר על שטויות שבחזרה המדוברת הגוף מפריש הכי הרבה חומצת חלב)?

קיבלתי. אז שנסכם - החזרה האחרונה שלך, שבה אתה הכי מתאמץ ומגיע בסופה לכשל - יש לה איזו אפקטיביות מיוחדת(או לחלופין: "טובה יותר מחזרה רגילה", כי שמעתי כבר על שטויות שבחזרה המדוברת הגוף מפריש הכי הרבה חומצת חלב)?
בעיקרון כשל זה חשוב להיפרטרופיה אבל תדע למנן אותו בצורה חכמה ולתכנן את העומסים ככה שתתקדם.

יש ל john meadows פרק שלם על חזרות מרובות..
נניח הוא נותן שם פול דאון 12 חזרות ואז ״סוחט״
את המתאמן עד 20 חזרות.

כמובן שהוא אומר למננן את זה,ולא כל אימון
אבל בהחלט יש לזה מקום.

החזרה האחרונה שלך, שבה אתה הכי מתאמץ ומגיע בסופה לכשל - יש לה איזו אפקטיביות מיוחדת(או לחלופין: "טובה יותר מחזרה רגילה", כי שמעתי כבר על שטויות שבחזרה המדוברת הגוף מפריש הכי הרבה חומצת חלב)?

שטויות, כל עוד תעבוד לכשל / קרוב לכשל ההיפרטרופיה תהיה זהה.

john meadows פרק
הבחור הלך מוקדם מדי, בהחלט אגדה בתחום.
למה הוא לא זכה להדגים לנו לעת זקנה איך לנגב את הישבן ביוטוב כמו הזה שהמציא את הSS, החיים לפעמים לא פיירים, רק בן 49, למה חיסנו אותו למה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית