עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין כזה דבר אימון רגליים לשיפור סיבולת לב ריאה, יש אימון רגליים ויש סיבולת לב ריאה.
וריצה יכולה להיות מאוד אגרסיבית, תנסה לרוץ מרתון ונראה אם תגיד שזה "נחמד".
אם אתה רוצה כוח ברגליים תתאמן כוח ואם אתה רוצה סיבולת לב ריאה תתאמן אירובי. מה שכן אתה יכול לנסות לשלב אותם, רק קח בחשבון שבכל אימון תכלס רק אחד מהם יתקדם: למשל לעשות אופניים, אתה מתחיל ברמה קשה, ולאט לאט מעלה את המהירות והזמן שאתה על המכשיר, וככה יוצא שגם התחזקת וגם שיפרת ס.ל.ר, אבל שוב, בהתחלה הרגליים יתחזקו ואחר כך הס.ל.ר תתחזק, הם לא יתקדמו יותר מידי באותו אימון.
אם אתה רוצה תוך כדי האימונים הרגילים שלך אתה יכול לקצר את ההפסקות, לדעתי פחות אידיאלי, אבל תפדל.
כשהמשקל יהיה לך כבד השרירים יעבדו, כשהמשקל יהיה קל הס.ל.ר תעבוד.בנוסף הליכה עם משקל תבנה שרירים ברגליים ובנוסף תשפר סיבולת לב ריאה.
אסתכל.עיין בתמונות של שחיינים אולימפיים, הם רחוקים מלהיות קטנים.
כשהמשקל יהיה לך כבד השרירים יעבדו, כשהמשקל יהיה קל הס.ל.ר תעבוד.
בכל מקרה אי אפשר לעבוד על שניהם ביחד, לפחות לא בצורה משמעותית, כי זה מערכות שונות, כוח זה אנאירובי וס.ל.ר זה אירובי, אירובי=עבודה מבוססת חמצן. כשאתה מבסס את העבודה על יחידות מוטוריות השרירים יעבדו, כשאתה מבסס את העבודה על חמצן הס.ל.ר תעבוד, ויש עוד פעולה שלישית שאני לא זוכר אותה כרגע, אפשר לשלב אותם מן הסתם בשלב הממש מוקדם כמו שמתאמן מתחיל יוריד שומן ויעלה משקלי עבודה, אבל זה לא תופס להרבה זמן.
@elchonon @OA @kotzer @yanivgoft @Whale תקנו אותי אם טעיתי.
אסתכל.
שלא תטעה, אותם ספורטאים גם עושים סקוואטים במכון ולוקחים טסט. מה שאתה רואה אינו בהכרח תוצאה של הספורט שלהם בלבד.שחייה זה אימון שמשפר סיבולת לב ריאה וגם יוצר לא מעט גירוי לשרירי הרגליים. עיין בתמונות של שחיינים אולימפיים, הם רחוקים מלהיות קטנים. בנוסף הליכה עם משקל תבנה שרירים ברגליים ובנוסף תשפר סיבולת לב ריאה.
אתה לא טועה.כשהמשקל יהיה לך כבד השרירים יעבדו, כשהמשקל יהיה קל הס.ל.ר תעבוד.
בכל מקרה אי אפשר לעבוד על שניהם ביחד, לפחות לא בצורה משמעותית, כי זה מערכות שונות, כוח זה אנאירובי וס.ל.ר זה אירובי, אירובי=עבודה מבוססת חמצן. כשאתה מבסס את העבודה על יחידות מוטוריות השרירים יעבדו, כשאתה מבסס את העבודה על חמצן הס.ל.ר תעבוד, ויש עוד פעולה שלישית שאני לא זוכר אותה כרגע, אפשר לשלב אותם מן הסתם בשלב הממש מוקדם כמו שמתאמן מתחיל יוריד שומן ויעלה משקלי עבודה, אבל זה לא תופס להרבה זמן.
@elchonon @OA @kotzer @yanivgoft @Whale תקנו אותי אם טעיתי.
אסתכל.
שחיה היא 70% טכניקה, לא כוח ולא סיבולת. שחיין טוב חוצה בריכה במינימום תנועות, ובתנוחות גוף שתגרום מינימום חיכוך בינו למים. שחיין פחות טוב הוא לא בהכרח הרבה יותר איטי משחיין טוב, אבל הוא לא יכול לשאת אותו כמות אימונים, הוא משתמש בתנועה מיותרת כי הוא לא זורם עם המים ומתנגד לחיכוך שהוא לא היה מקצוען מספיק למנוע.עובדתית אתה טועה, פשוט תסתכל על מבחן התוצאה. שחיינים הם גם שריריים, וגם יש להם סיבולת לב ריאה מטורפת.
שלא תטעה, אותם ספורטאים גם עושים סקוואטים במכון ולוקחים טסט. מה שאתה רואה אינו בהכרח תוצאה של הספורט שלהם בלבד.
אתה לא טועה.
הלב והריאה עובדת בסקוואט לסינגל, ושרירי הרגליים פעילים גם בעמידה פשוטה. אבל באימונים אנחנו מעוניינים ביותר מסתם שיפעלו, אנחנו רוצים לדחוף אותם עם סטרס גבוה מספיק שיצטרכו להתחזק.
הסטרס על הלב והריאה בסקוואט כבד נמוך יותר ממה שתרגיש אחרי שעה וחצי ריצה. ומה שיגביל אותך מלרוץ עוד 10 דקות זה לא שרירי הרגליים, אלא הסיבולת, ממילא הסטרס על השרירים לא גבוה מספיק כדי ליצור התפתחות משמעותית ואופטימלית לשרירים.
שחיה היא 70% טכניקה, לא כוח ולא סיבולת. שחיין טוב חוצה בריכה במינימום תנועות, ובתנוחות גוף שתגרום מינימום חיכוך בינו למים. שחיין פחות טוב הוא לא בהכרח הרבה יותר איטי משחיין טוב, אבל הוא לא יכול לשאת אותו כמות אימונים, הוא משתמש בתנועה מיותרת כי הוא לא זורם עם המים ומתנגד לחיכוך שהוא לא היה מקצוען מספיק למנוע.
לכן שחיין טוב בונא שרירים במכון, הסיבולת מגיע ממילא ולא נדרש גם הרבה ממנו לתחרות של פחות מדקה. עיקר העבודה של שחיין זה טכניקה.
בתור פאוורליפטר שהייתי מציל ולימדתי שחיה, יש הרבה מה ללמוד משחיה (ויש להם לא פחות ללמוד מאיתנו), אבל בעיקר ש20 שעות אימונים בשבוע ש70% מהם מתמקדים ביעילות טכנית, זאת דרך מדהימה להתקדם. אין איזה סרטון או הדרכה שמסכם טכניקה, זה מתפתח כמו שריר וכל דבר אחר.
פאוורליפטינג הוא הספורט עם החשיבות הטכנית מהנמוכות ביותר שיש, ועם כל זה, הוא המפתח ליעילות אימונים שיניבו כוח.
@mr box אם אני רוצה צמיד זהב ועוגת שמרים אני צריך לקפוץ לשני חנויות, ואין בעיה עם זה.
תמשיך לאמן את השרירים עם תוכנית אימונים המיועדת לכך, ובד בבד תעשה תוכנית לפיתוח כושר אירובי. זה לא חייב להיות ריצה, זה יכול להיות איגרוף, קפיצה בחבל, שחיה וכל ספורט אחר. אבל ריצה נתפסת כספורט עם דרישה טכנית נמוכה יותר, ולכן הרבה מתחילים בוחרים בה. אבל למעשה הדרישה הטכנית שם גבוה אפילו מאוד. והאמת שאין ספורט בלי דרישה טכנית.
לא יודע איך מחשבים איזה ספורט בונה יותר שריר, כשבנית שריר אינה המטרה של הספורט.זה נכון ששחיינים מבלים לא מעט זמן בחדר כושר, אבל בלי קשר, שחייה בונה שריר. יותר מריצה למרחק לדוגמא.
לא יודע איך מחשבים איזה ספורט בונה יותר שריר, כשבנית שריר אינה המטרה של הספורט.
זה די שולי לחפש איזה ספורט אירובי יבנה גם מעט שריר על הדרך. עדיף להמשיך עם הסקוואטים, ולבחור בנוסף בספורט אירובי שכיף, שתתמיד, שתתחרה או איזשהו סיבה אחרת.
אצן מצליח להיות טוב יותר עם גוף רזה, אז הוא אוכל ומתאמן כדי שיהיה לו גוף פונקציונלי לזה. ובונה מסת שריר מעט ברגליים.לא צריך לחשב, פשוט להסתכל על מבנה הגוף של ספורטאים העוסקים בספורט הזה. אם ריצות ארוכות לא היו בונות גוף חטוב ויחסית דל במסת שריר, אצנים למרחק לא היו נראים ככה. אם שחייה לא הייתה מצריכה גוף שרירי, הגוף לא היה מפתח מסת שריר על מנת להתמודד יותר טוב עם האתגר שמוצב בפניו.
לגבי עד כמה זה אפקטיבי, לא קראתי מחקרים. אני כן יודע ששחייה זה ספורט שנחשב יחסית אפקטיבי בפיתוח גוף שרירי, גם כאשר לא מערבים הרמת משקולות. שחיה זה כנראה הענף האירובי שבונה הכי הרבה מסת שריר, במיוחד אם המתאמן משלב אימוני אינטרוולים.
אצן מצליח להיות טוב יותר עם גוף רזה, אז הוא אוכל ומתאמן כדי שיהיה לו גוף פונקציונלי לזה. ובונה מסת שריר מעט ברגליים.
שחיין צריך גוף ארוך (אין מה לעשות לזה), ומסת שריר בסיסית בכל הגוף, אז הוא בונא את זה במכון ובמטבח, לא בהכרח בבריכה.
פשוט תסתכל על מבחן התוצאה. שחיינים הם גם שריריים
זאת תמונה ממש מפרגנת למייקל, אבל קח בחשבון שהוא על אחוז שומן נמוך, ולא באמת הרבה שריר.לא חושב שזה עובד ככה. הגוף שלנו זה מכונה מופלאה שמסוגלת להגיב לגירויים באופן שמתאים את עצמה לאתגר.
לאצן גוף רזה, כי הוא רץ הרבה. מאחר והוא רץ הרבה הגוף "לומד" שמעט מסת שריר משפר ביצועים כנגד האתגר היומיומי, ולכן הגוף באופן טבעי שומר על מסת שריר מצומצמת. באותו אופן, אתה גדל כשאתה מרים משקולות כי הגוף לומד להגיב לגירוי באופן אידיאלי, ככה שהביצועים שלך ישתפרו.
להמחשה:
![]()
![]()
גם שחייה יכולה להיות למרחק ולא תבנה שריר בידיוק באותה צורהזה נכון ששחיינים מבלים לא מעט זמן בחדר כושר, אבל בלי קשר, שחייה בונה שריר. יותר מריצה למרחק לדוגמא.
Mo farah ליטרלי אצן של 5000+ בעיקר מרתון בשנים האחרונותלא חושב שזה עובד ככה. הגוף שלנו זה מכונה מופלאה שמסוגלת להגיב לגירויים באופן שמתאים את עצמה לאתגר.
לאצן גוף רזה, כי הוא רץ הרבה. מאחר והוא רץ הרבה הגוף "לומד" שמעט מסת שריר משפר ביצועים כנגד האתגר היומיומי, ולכן הגוף באופן טבעי שומר על מסת שריר מצומצמת. באותו אופן, אתה גדל כשאתה מרים משקולות כי הגוף לומד להגיב לגירוי באופן אידיאלי, ככה שהביצועים שלך ישתפרו.
להמחשה:
![]()
![]()
זה לא סותר, פשוט תאכל יותר. זה מסתור רק אם אתה רץ מרתון כל שבוע ומרים טוטאל של 1000 קילו. כל עוד אתה מתחיל או בינוני ולא מגזים עם האירובי זה בסדר.יש פה סתירה כי אם אני עושה אירובי זה יפגע לי במסה,ואצטרך לאכול כפול ממה שאני אוכל.
כבר הסברנו לך, אין כזה דבר "אירובי לרגליים"גם שאני עושה רק על רגלים.
פחות או יותר כל מה שיהיה על דופק גבוהה ויאתגר את הנשימה שלך יחשב כאירובי אבל בספק שמשהו כזה ישפר לך את הבריאותאגב, אם אני רוצה בדקה סקוטים,לאחר מכן עובד עם חבל, לאחר מכן עוד תרגיל רגלים של כוח
כל זה מוקצב בזמן ועובד על דופק מהיר
האם זה עובד על סיבולת לב ריאה
או רק סיבולת שריר?
גם שחייה יכולה להיות למרחק ולא תבנה שריר בידיוק באותה צורה
Mo farah ליטרלי אצן של 5000+ בעיקר מרתון בשנים האחרונות
השחיין אני לא מכיר אבל משער שהוא למרחקים קצרים השוואה טפשית ממש
בולט לדוגמא:
Google Afbeeldingen resultaat voor https://i.pinimg.com/originals/df/3e/b9/df3eb9349fa39ebde7b451f863c14961.jpg
תיהיה בטוח שהוא לא בנה את זה מרק ריצות מה שהופך כל טיעון על ספורט אנאירובי (ריצה או שחייה למרחקים קצרים) לא רלוונטי בלי שום כל קשר
כנל לגבי השחיין לא בנה את זה מרק שחייה
אני מבין שבחיים שלך לא שחית, בדגש על שחייה מקצוענית. השחיינים שאתה רואה הינם מתאמנים גם במכון וגם בבריכה.זה לא נכון. גם שחיינים למרחק בנויים יותר טוב מאצנים למרחק. תגגל את השם של הבחור הישראלי שסיים מקום 4 בטוקיו 2021
.
להמחשה:
![]()