הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מזונות מוכחים כמזיקים

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני ראיתי פה בפורום (וגם אנשים שאני מעריך מחוץ לפורום) הרבה דעות שכמעט כל מה שחשבנו ש"לא בריא" כנראה אין איתו שום בעיה, כמו חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, ממתיקים וכו... אז אני די אבוד ואשמח לכמה תשובות לשאלות.

1. איזה מזונות הוכחו כמזיקים? אני רוצה להכין לי מין רשימה. כרגע יש לי ברשימה רק שומן טראנס שהבנתי שהוא לא בריא, אשמח שתרחיבו לי את הרשימה, ואשמח גם שתגידו מה בדיוק לא בריא (למה האוכל גורם שבגללו הוא לא בריא) באוכל שאתם אומרים (ובשומן טראנס).

2. איזה מזונות מוכרים כלא בריאים הופרכו והם כנראה לא מזיקים.

ובכללי מי שיכול לשפוך לי קצת אור על נושא התזונה הלא בריאה אשמח.
תודה רבה.

תגדיר מזיק, תגדיר בריא, תגדיר מוכח ותגדיר מזון, ואז תבין למה זה נושא מורכב.

ציאניד

בערך הכל בסדר במידה, לא יכול לחשוב על משהו שאני הייתי אומר לבן אדם להתרחק ממנו

• פותח/ת השרשור
תגדיר מזיק
עושה רע לגוף, מזיק לגוף, מה צריך חוץ ממזיק? אם אנחנו יודעים על אוכל מסוים שהוא סותם עורקים אז הוא מזיק, אם הוא הורג תאים הוא מזיק, כל דבר שעושה רע לגוף.
תגדיר בריא
מבחינתי כל מה שלא מזיק
תגדיר מוכח
קיוויתי שאתם תגידו מאיפה ההוכחה (מן הסתם מחקרים אבל אם יש מקורות מידע אחרים אשמח לדעת)
ותגדיר מזון
כל דבר שנכנס לפה, מנוזלים, דרך אוכל, ועד תוספים. הכל.
תבין למה זה נושא מורכב
אם זה לא היה נושא מורכב לא הייתי מתקשה להבין אותו:)

אני יודע שאתה מהמחמירים, אשמח שתתווכח ותוכיח את הדעה שלך כשאחרים יגידו דברים שלא נכונים לדעתך.

ראיתי מחקר שזה דווקא בריא, טעמתי ודווקא די טעים
בערך הכל בסדר במידה, לא יכול לחשוב על משהו שאני הייתי אומר לבן אדם להתרחק ממנו
ברור שקצת זה בסדר, השאלה מה פוגע בגוף אם לא ממננים אותו.

עושה רע לגוף, מזיק לגוף, מה צריך חוץ ממזיק? אם אנחנו יודעים על אוכל מסוים שהוא סותם עורקים אז הוא מזיק, אם הוא הורג תאים הוא מזיק, כל דבר שעושה רע לגוף.

מבחינתי כל מה שלא מזיק

קיוויתי שאתם תגידו מאיפה ההוכחה (מן הסתם מחקרים אבל אם יש מקורות מידע אחרים אשמח לדעת)

כל דבר שנכנס לפה, מנוזלים, דרך אוכל, ועד תוספים. הכל.

אם זה לא היה נושא מורכב לא הייתי מתקשה להבין אותו:)

אני יודע שאתה מהמחמירים, אשמח שתתווכח ותוכיח את הדעה שלך כשאחרים יגידו דברים שלא נכונים לדעתך.

ראיתי מחקר שזה דווקא בריא, טעמתי ודווקא די טעים

ברור שקצת זה בסדר, השאלה מה פוגע בגוף אם לא ממננים אותו.
אם זן ההגדרה גם מים זה מזיק.

ויטמנים, סיבים תזונתיים וכל זה

תקרא לי תמים אבל מבחינתי אם זה נמכר בשוק פייסל הגדול מבחינתי זה לא יהרוג אותי

• פותח/ת השרשור
אם זן ההגדרה גם מים זה מזיק.
מים לא מזיקים בלי מינון כי אדם שפוי לא יכניס מספיק מים לגוף ברמה שיזיקו סתם ככה. בורקס נגיד (לא שהחלטתי שהוא מזיק בהכרח) אפשר לדחוף בכמויות שלא מתאימות לגוף.
סיבים תזונתיים
האמת שהרופא אמר לי להפחית בסיבים. אבל שוב, אדם רגיל לא יאכל מספיק סיבים תזונתיים ברמה שיזיקו לו (גם אני לא מכניס כזה הרבה סיבים, אבל אני מדבר על אדם ממוצע, לי יש בעיה רפואית).
תקרא לי תמים אבל מבחינתי אם זה נמכר בשוק פייסל הגדול מבחינתי זה לא יהרוג אותי
יש יהרוג ויש יזיק. אני גם שונא את כל המגזימים שאומרים שצריך לגנוז מאכלים מהשוק כי הם מזיקים בטירוף, עד עכשיו שרדנו את המאכל הזה נשרוד גם בהמשך, השאלה שלי זה מה אם מישהו רוצה לקחת את התזונה שלו צעד קדימה. אז הוא צריך להתחיל לסנן, השאלה זה את מה.

אני מציין שזה שמאכל מסוים מזיק לא אומר בהכרח שאתנזר ממנו, רק אני רוצה להיות מודע יותר לתזונה שלי כי יש לי בעיות בבטן ודי נמאס לי מהן (במקביל עובר בירור אצל רופאים).
אני כרגע "אוכל בריא" כבר הרבה זמן, ככה כולם סביבי תופסים ממני, אבל האמת שאני פשוט לא אוכל חטיפים ושתייה מתוקה ומנסה כמה שפחות להתעלל בבטן שלי.

מה נסגר עם ממתיקים מלאכותיים?
מזיק או לא מזיק?! כל חודש מחקר אחר..
גורמים להשמנה, הורסים את הפלורה במעיים,
מעלים את הסיכון לקנדידה והליבקטור..

יש דברים שמזיקים לאנשים מסוימים ולא לאחרים. גם שומן טרנס מזיק לאנשים בעיקר בעודף משקל ועם שומנים גבוהים בדם, לילד מורעב באפריקה, זה כנראה הצלת חיים.
יש מזונות שמזיקים לאנשים עם אלרגיות.
אפשר להתפלסף שאין מזון מזיק בעולם לכולם. מצד שני, יש מזונות שמזיקים לרוב האנשים, כמו שומן טרנס, פחמימות פשוטות, צבעי מאכל וכימיקלים שונים.
ויש רמת נזק שלא מספיק שאנשים יצאו בהצהרות להתרחק מאותו מזון, לדוגמה צבעי מאכל מסוימים בכמויות גדולות עושים נזקים רציניים, אבל בכמות קטנה הנזק הקטן כביכול מצדיק אישור הfda.
מבחינתי כל מה שלא מזיק
בריא = חיובי.
מזיק = שלילי.
להגיד שההגדרה של בריא זה מה שלא מזיק, זה כמו להגדיר שחור מה שלא לבן. זה לא מגדיר מהו בריאות.
תצטרך לחפור קצת במחקרים ולהחליט בעצמך על סמך הנתונים אם זה מוכח בעיניך. בעיניי מינון גבוה של חומר מסוים שהוכח מזיק, גם מוכיח שמינון נמוך לאורך זמן יכול לגרום אולי לנזק קטן ומצטבר. אולי גם ניסיון אישי יהיה הוכחה לך, לפני עידן המדע המבוסס שיש היום, מקרה שהיה חוזר על עצמו אצל מספר אנשים היה הוכחה. אם כמה חברים קיבלו כאבי בטן אחרי שאכלו נקניקיות, אולי תסיק שזה לא בריא.
אני לא כאן להתווכח, אזרוק את החצי שקל שלי, ולא יותר.
תקרא לי תמים אבל מבחינתי אם זה נמכר בשוק פייסל הגדול מבחינתי זה לא יהרוג
מה עם אותם דברים שפעם נמכרו בשוק עד שהורידו אותם מהמדפים בגלל שהוכחו כמזיקים? איך אתה יודע שמה שעוד לא ירד באמת לא מזיק?
(גם אני לא מכניס כזה הרבה סיבים, אבל אני מדבר על אדם ממוצע, לי יש בעיה רפואית).
זה מה שציינתי בהתחלה, שלכל אחד כנראה שדברים אחרים יזיקו.
יש יהרוג ויש יזיק. אני גם שונא את כל המגזימים שאומרים שצריך לגנוז מאכלים מהשוק כי הם מזיקים בטירוף, עד עכשיו שרדנו את המאכל הזה נשרוד גם בהמשך, השאלה שלי זה מה אם מישהו רוצה לקחת את התזונה שלו צעד קדימה. אז הוא צריך להתחיל לסנן, השאלה זה את מה.
האם באמת שרדנו?
עם סרטן ומחלות לב מכפילים את עצמם כל שנה, שמות חדשים למחלות כרוניות שונות, האם באמת אפשר להגיד ששרדנו?
אני ואתה תופעת לואי של מערכת המזון, הבריאות וההשכלה.
מה נסגר עם ממתיקים מלאכותיים?
מזיק או לא מזיק?! כל חודש מחקר אחר..
גורמים להשמנה, הורסים את הפלורה במעיים,
מעלים את הסיכון לקנדידה והליבקטור..
למיטב ידיעתי, הם לא גורמים להשמנה, אבל כן פוגעים בפלורה של המעיים וממילא מעלים סיכון למחלות שונות, וקנדידה ואליקובקטור אולי חלק מהם.

• פותח/ת השרשור
יש איפה לראות את זה לא באינסטגרם?
יש דברים שמזיקים לאנשים מסוימים ולא לאחרים. גם שומן טרנס מזיק לאנשים בעיקר בעודף משקל ועם שומנים גבוהים בדם, לילד מורעב באפריקה, זה כנראה הצלת חיים.
יש מזונות שמזיקים לאנשים עם אלרגיות.
אפשר להתפלסף שאין מזון מזיק בעולם לכולם. מצד שני, יש מזונות שמזיקים לרוב האנשים, כמו שומן טרנס, פחמימות פשוטות, צבעי מאכל וכימיקלים שונים.
ויש רמת נזק שלא מספיק שאנשים יצאו בהצהרות להתרחק מאותו מזון, לדוגמה צבעי מאכל מסוימים בכמויות גדולות עושים נזקים רציניים, אבל בכמות קטנה הנזק הקטן כביכול מצדיק אישור הfda
אז כמו שאמרתי אני מדבר פה על האדם הממוצע, לא מישהו עם בעיות רפואיות מיוחדות. אני מדבר על כלל האוכלוסייה ולא על הפרט. וכמו שאמרת בהמשך לפעמים הגוף יכול גם לא להתאושש כמויות קטנות.
תצטרך לחפור קצת במחקרים
עוד קצת קשה לי עם האנגלית, אני עובד על זה, אבל כרגע זה עדיין מגביל אותי מלקרוא יותר מידי בלי להשתגע.
אולי גם ניסיון אישי יהיה הוכחה לך, לפני עידן המדע המבוסס שיש היום, מקרה שהיה חוזר על עצמו אצל מספר אנשים היה הוכחה. אם כמה חברים קיבלו כאבי בטן אחרי שאכלו נקניקיות, אולי תסיק שזה לא בריא.
אני עושה ניסויים על עצמי כל הזמן, מפסיק או מתחיל עם מאכל מסוים לתקופה מסוימת ומחפש שינויים, אבל זה מאוד מוגבל לתגובות ישירות וחיצוניות, תגובות פנימיות ו/או איטיות אי אפשר כל כך לראות.
אני לא כאן להתווכח, אזרוק את החצי שקל שלי, ולא יותר.
חבל, דווקא בתור חרדי לומד גמרא ציפיתי ממך ליותר. מה רבא ואביי היו אומרים על זה?
סתם, בלי לחץ, אבל אם יצא טוב מהויכווח אז למה לא?
מה עם אותם דברים שפעם נמכרו בשוק עד שהורידו אותם מהמדפים בגלל שהוכחו כמזיקים? איך אתה יודע שמה שעוד לא ירד באמת לא מזיק?
האם באמת שרדנו?
עם סרטן ומחלות לב מכפילים את עצמם כל שנה, שמות חדשים למחלות כרוניות שונות, האם באמת אפשר להגיד ששרדנו?
אני ואתה תופעת לואי של מערכת המזון, הבריאות וההשכלה.
נקודות יפות מאוד
הם לא גורמים להשמנה
מה זה אוכל שגורם להשמנה? מוריד את הניצול אנרגיה בגוף או משהו כזה?

אז כמו שאמרתי אני מדבר פה על האדם הממוצע, לא מישהו עם בעיות רפואיות מיוחדות. אני מדבר על כלל האוכלוסייה ולא על הפרט. וכמו שאמרת בהמשך לפעמים הגוף יכול גם לא להתאושש כמויות קטנות.
אני מתחיל לחשוב שהאדם הממוצע היום חולה כבר, ואם עוד לא, זה עניין של זמן.
עוד קצת קשה לי עם האנגלית, אני עובד על זה, אבל כרגע זה עדיין מגביל אותי מלקרוא יותר מידי בלי להשתגע.
בסופו של דבר מחקר טוב לא אומר לך מה לחשוב, רק מציג את המידע ונותן לך להחליט.
אני עושה ניסויים על עצמי כל הזמן, מפסיק או מתחיל עם מאכל מסוים לתקופה מסוימת ומחפש שינויים, אבל זה מאוד מוגבל לתגובות ישירות וחיצוניות, תגובות פנימיות ו/או איטיות אי אפשר כל כך לראות.
לפעמים עוזר ללמוד אנטומיה רלוונטית, וקצת על המזון כדי לדעת מה בכלל כדאי לנסות ומה לא.
חבל, דווקא בתור חרדי לומד גמרא ציפיתי ממך ליותר. מה רבא ואביי היו אומרים על זה?
סתם, בלי לחץ, אבל אם יצא טוב מהויכווח אז למה לא?
וויכוחים בפורום בדרך כלל לא מובילים לשום מקום טוב. פנים מול פנים עם כבוד הדדי, חופשי.
מה זה אוכל שגורם להשמנה? מוריד את הניצול אנרגיה בגוף או משהו כזה?
טענו על msg שהוא גורם השמנה מטענות שונות. ואם אני לא טועה היה גם מחקרים על זה, אבל ההשערה היא שהיא פשוט מגבירה תיאבון, ומשם נראה לי שקבעו שגם ממתיקים משמינים.

מה עם אותם דברים שפעם נמכרו בשוק עד שהורידו אותם מהמדפים בגלל שהוכחו כמזיקים? איך אתה יודע שמה שעוד לא ירד באמת לא מזי
לחשוב ככה אפשר על כל דבר

מי יודע? אולי אוויר הורג אותנו לאט:s59:

לחשוב ככה אפשר על כל דבר

מי יודע? אולי אוויר הורג אותנו לאט:s59:
זאת בדיוק חשיבה ביקורתית.
יש עליה דרמתית במחלות כרוניות, אי אפשר לומר "לי זה לא יקרה".
למזלי סבלתי ממחלה חמורה מאוד בגיל יחסית צעיר ככה שאני הבנתי מה יש לי להפסיד, וכמה הבריאות זה דבר חשוב.
אם יש דברים במזון שיכולים לפתח סרטן או מחלות אחרות, תאמין לי ששווה להתנזר מהם כדי לא לחטוף את המחלות האיומות האלו.

אנשים באמת לא חושבים על זה, הרבה אנשים מעשנים ובעודף משקל, הם לא מבינים שכשהמחלה תפגע בהם, לא יהיה מחיר בעולם שהם לא ישלמו כדי לצאת מזה.
חבל לחכות לשלב הזה, בתור מישהו שהרגיש את המקום הזה, אני חושב שלכל אחד כדאי לשאול את עצמו איך אני מפחית את הסיכויים שלי להיות חלק מהסטטיסטיקה.

23% בארה"ב מתים ממחלת לב Heart Disease Facts | cdc.gov
39% מהאנשים יאובחנו בסרטן במהלך חייהם Cancer Statistics
10% חולים בסוכרת National Diabetes Statistics Report, 2020
20% במחלות עיכול Digestive Diseases Statistics for the United States | NIDDK
כמעט 20% סובלים ממחלות נפשיות NIMH » Mental Illness

כבר הגענו לסטטיסטיקה ש112% מארה"ב חולים במחלות איומות, וזה מבלי לציין מחלות אחרות כמו כליות, עצמות ועוד. אתה מבין מה זה אומר מעל 100% חולים? זה אומר שחלק מהאזרחים יצטרכו ליטול 2 מחלות או יותר כי אין מספיק לכולם.

האחוזים האלו גבוהים בהרבה משהיו לפני עידן המזונות המתועשים, אז עם כל הקרדיט על תוחלת חיים ארוכה יותר בזכות מערכת הבריאות, מגיע גם ביקורת על איכות החיים של אלו שחיים.

אני לא קופץ למסקנה מי ומה אשם בנתונים האלו כרגע, רק מנסה להסביר את חשיבות הביקורתיות על מה שנכנס לנו לגוף למרות ההנחיות שכביכול דואגים לבריאות שלנו.

אין כזה דבר באמת מאכלים מזיקים ולא מזיקים, זה הכל שאלה של מינון.
ויטמין A הוא חשוב לגוף, אבל תאכל יותר מדי ממנו ותמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית