הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סט עבודה+בק אופס מול סטים רגילים

• פותח/ת השרשור OfekB
  • פורסם בתאריך

OfekB

משתמש מתחיל
69
60
נק' מוניטין:
177
69
60
ראיתי שבתוכניות כח יש 2 סוגים עיקריים ,
לדוגמא כמו SS שעושים STRAIGHT SETS עם אותו משקל

לעומת לדוגמא MADCOW שיש סט עבודה ואחריו סטים של בק אוף

הרי איך יכול להיות שסט אחד של עבודה מצד אחד מספיק ומצד שני אם אחד מספיק אז למה לעשות 3 ? זה לא יכול להוביל לתשישות יתר?
מסכים שצריך למצוא משהו באמצע אבל בכל זאת רציתי לשאול מה הסיבה לכל אחד , מהם היתרונות והחסרונות?

Ss זה תוכנית למתחילים, הם לא עובדים במשקלים שהם כבדים מאוד אז עד שלב מסויים אפשר לבצע את הסטים באותו משקל.

בתוכניות יותר מתקדמות בדרך כלל יש סט אחד כבד (לפעמים יותר מאחד) שבו המשקל גבוה והמטרה המרכזית היא תרגול של עבודה נגד משקל כבד ושאר הסטים יהיו בדרך כלל למטרה של צבירת נפח.

מתאמן מתחיל מתקדם בעיקר מעצימות ואין לו צורך בהרבה נפח. ככל שמתקדמים החשיבות לנפח עולה הרבה יותר, ואי אפשר לבצע הרבה נפח בסטים מקסימליים.

בנוגע למדקאו, או "הלינארית של ביל סטאר" בשמה השני, היא לא תוכנית ממש מומלצת לדעתי. סטאר בעצמו אמר שהיא התאימה באותו זמן לשחקני קולג פוטבול שהיו קצרים בזמן, עמוסים באימונים, וצריכים להתאמן 20 אנשים יחד. למתאמן הממוצע שעבר את שלב המתחיל ככל הנראה שיהיה חסר שם נפח עבודה.

נערך לאחרונה:
אני למשל עושה תבנית של טקסס, אני עושה סט כבד של דדליפט ואז משלים נפח עם עוד 2 סטים אבל עם 80 אחוז מהמשקל שעשיתי

• פותח/ת השרשור
אני למשל עושה תבנית של טקסס, אני עושה סט כבד של דדליפט ואז משלים נפח עם עוד 2 סטים אבל עם 80 אחוז מהמשקל שעשיתי
מה היתרון בדבר כזה?
למה לא לעשות נגיד 3 סטים של RPE9 מאשר אחד של 10 ונגיד ו2 של 8

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית