הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה אני ארד בשריר בגלל חודש מילואים?

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
אוקי אז אני בחודש מילואים כרגע ומן הסתם שאני ארד במשקל ולא קצת אלא 2-3 קילו לפחות להערכתי, עדיין משתדל להתאמן אומנם בלי משקולות אלא רק משקל גוף כי זה מה שיש , למרות שמשתדל להיות בכל הארוחות ולאכול כמה שיותר חלבון ופחמימה והבאתי גם אבקת חלבון אני עדיין יהיה באיזה גירעון של 500 לפחות ביום
עכשיו הבנתי שלא יורדים בשריר כל כך בקלות? אבל בכללי אני לא אוכל טוב בכלל והאימונים גם לא משהו
אז האם ארד הרבה בשריר? ואם לא אז כל המשקל שאני אוריד ממה הוא יורד?

אין לך מה לדאוג, במיוחד לאור שזה רק חודש, וזה שאתה מנסה להתאמן ולצרוך מספיק חלבון.

ואם לא אז כל המשקל שאני אוריד ממה הוא יורד?
בין היתר נוזלים, גליקוגן ושומן.

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לדאוג, במיוחד לאור שזה רק חודש, וזה שאתה מנסה להתאמן ולצרוך מספיק חלבון.

בין היתר נוזלים, גליקוגן ושומן.
נגיד אני ארד מ72 ל69 בחודש הזה שזה הגיוני שלקח לי ים זמן לעלות את זה
ונגיד מחודש הבא אחזור לאכול כמו לפני בפלוס קלורי של כ300 , אין מצב שאחזור ל72 , איך זה עובד? אתה רוצה להגיד שעדיין יהיה לי התקדמות בשריר למרות החזרה לאחור עכשיו?
אני לא רוצה להגיע למצב שכדי לכפר אני אוכל בפלוס של 1000 כי אני אגיע לאותו משקל כמו עכשיו על יותר שומן

יכול להיות שיהיה שינוי במשקל. תלוי אם באמת תהיה בגירעון או שזה סתם חשש (מניח שאתה תופס קו ולא רץ על דיונות בצאלים אם זה חודש שלם של מילואים. משמע יותר זמן לאכול, לנוח ולהתאמן).

השאלה זה איך זה ייראה שבוע אחרי סיום המילואים, והאם לאחר שתחזור לשגרה תראה שנניח חצי מהאובדן סתם היה נוזלים שתעלה בחזרה תוך כמה ימים.

כמו כן, זכור שרוב מה שתאבד לא יהיה שריר (אם בכלל), אז מדוע משנה כ"כ המספר על המשקל? הרי האסתטיקה לא תיפגע באופן קבוע.

(אם זה עוזר אני מתמודד עם אותה בעיה מדי שנה, תמיד אחרי שבוע-שבועיים אני חוזר לעצמי)

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שיהיה שינוי במשקל. תלוי אם באמת תהיה בגירעון או שזה סתם חשש (מניח שאתה תופס קו ולא רץ על דיונות בצאלים אם זה חודש שלם של מילואים. משמע יותר זמן לאכול, לנוח ולהתאמן).

השאלה זה איך זה ייראה שבוע אחרי סיום המילואים, והאם לאחר שתחזור לשגרה תראה שנניח חצי מהאובדן סתם היה נוזלים שתעלה בחזרה תוך כמה ימים.

כמו כן, זכור שרוב מה שתאבד לא יהיה שריר (אם בכלל), אז מדוע משנה כ"כ המספר על המשקל? הרי האסתטיקה לא תיפגע באופן קבוע.

(אם זה עוזר אני מתמודד עם אותה בעיה מדי שנה, תמיד אחרי שבוע-שבועיים אני חוזר לעצמי)
המשקל לא משנה אלא השריר זה נכון , אבל הגיוני שמתוך 3 קילו כמעט כלום לא יהיה שריר , היום נגיד אני אהיה בגירעון של איזה 1000 , אני לא מגיע ל2000 קל ביום אפילו , לא הגיוני שבקושי ארד בשריר
אני אוכל לגרד ת2000 אם אקח 3 סקופים של חלבון ביום
וכן אני תופס קו
הגיוני שלא אאבד בכלל שריר בחודש שאני בגירעון רצחני כזה? ואולי מגרד ת1.6 חלבון?

המשקל לא משנה אלא השריר זה נכון , אבל הגיוני שמתוך 3 קילו כמעט כלום לא יהיה שריר , היום נגיד אני אהיה בגירעון של איזה 1000 , אני לא מגיע ל2000 קל ביום אפילו , לא הגיוני שבקושי ארד בשריר
אני אוכל לגרד ת2000 אם אקח 3 סקופים של חלבון ביום
וכן אני תופס קו
הגיוני שלא אאבד בכלל שריר בחודש שאני בגירעון רצחני כזה? ואולי מגרד ת1.6 חלבון?

עם האימונים שתעשה וכמות החלבון שעליה תקפיד, הגיוני בהחלט.
תזכור שהמטרה היא לשמור על המסה הקיימת ולא לבנות עוד מסה, כלומר המשימה הרבה יותר קלה.
מעבר לכך יש גורמים נוספים מעבר לאימונים / חלבון / שינה שמשפיעים על מסת השריר, גנטיקה למשל.

כמה נקודות:

- בחודש הזה תשתדל לעשות 2-3 אימונים בשבוע, גם אם רק משקל גוף.
- תאכל יותר. לא בעיה לדחוף קלוריות משוקולד מהשק"ם לצורך הדוגמה.
- אין לך מה להתעסק בפחד לאבד שריר, זה סטרס מיותר. תהיה מרוכז בדברים שכן יש לך השפעה עליהם (תזונה, שינה, אימונים).
- אין לך שום דרך לדעת אם היה שינוי במסת השריר, אלא אם תבצע תהודה מגנטית לפני ואחרי התקופה, וגם אז התשובה תהיה חסרת משמעות.

• פותח/ת השרשור
עם האימונים שתעשה וכמות החלבון שעליה תקפיד, הגיוני בהחלט.
תזכור שהמטרה היא לשמור על המסה הקיימת ולא לבנות עוד מסה, כלומר המשימה הרבה יותר קלה.
מעבר לכך יש גורמים נוספים מעבר לאימונים / חלבון / שינה שמשפיעים על מסת השריר, גנטיקה למשל.

כמה נקודות:

- בחודש הזה תשתדל לעשות 2-3 אימונים בשבוע, גם אם רק משקל גוף.
- אין לך מה להתעסק בפחד לאבד שריר, זה סטרס מיותר. תהיה מרוכז בדברים שכן יש לך השפעה עליהם (תזונה, שינה, אימונים).
- אין לך שום דרך לדעת אם היה שינוי במסת השריר, אלא אם תבצע תהודה מגנטית לפני ואחרי התקופה, וגם אז התשובה תהיה חסרת משמעות.
מה סתם לדחוף שוקולדים להשלמת קלוריות זה בסדר? שינה לפחות יש לי יותר ממה שאני צריך

מה סתם לדחוף שוקולדים להשלמת קלוריות זה בסדר? שינה לפחות יש לי יותר ממה שאני צריך
בטח זה בסדר גמור, תשלב מהכל אל תתבייש.
תדע להיות באיזון, ואם אתה רואה שאין לך מספיק אוכל תוסיף לך קצת אוכל עם יותר קלוריות כדי להשלים חוסרים.
קח איתך אבקת חלבון למקרים שלא תצליח לספק לעצמך את כל כמות החלבון.

כל עוד זה לא עיקר התזונה שלך וזה לא בא על חשבון חומרים מזינים אחרים, זה בסדר.
נתתי את חטיף השוקולד כדוגמה למאכל יחסית עתיר קלוריות שקל להשיג ולצרוך אותו, זה יכול להיות גם מזונות אחרים,
כאשר המטרה היא לא להיות בגרעון קלורי (כמובן בהיעדר אפשרויות מזינות אחרות).

• פותח/ת השרשור
כל עוד זה לא עיקר התזונה שלך וזה לא בא על חשבון חומרים מזינים אחרים, זה בסדר.
נתתי את חטיף השוקולד כדוגמה למאכל יחסית עתיר קלוריות שקל להשיג ולצרוך אותו, זה יכול להיות גם מזונות אחרים,
כאשר המטרה היא לא להיות בגרעון קלורי (כמובן בהיעדר אפשרויות מזינות אחרות).
אוקי סגור , אבל זה לא יגרום לי לעלות בשומן? לא ידעתי שיהיה כדאי לאכול שטויות כדי לא לאבד שריר, העניין אני לא רק לא רוצה לאבד שריר אני גם לא רוצה לעלות בשומו , כי אם אשאר באותו שריר בדיוק אבל אעלה בשומן לא עשיתי בזה כלום

קודם כל אני מסכים עם בן,
מלבד מה שאתה עושה (שזה לא רע בכלל) אין לך עוד דרכים להשפיע על מה שיקרה, לכן ההתעסקות בכך מיותרת. אין לך גם ממש דרך לדעת כמה איבדת כי גם אם תימדד ב-DEXA אתה תקבל תוצאה לא מדויקת שתייצג את המסה הרזה ולא רק את השריר.

ובכלל אוכל מהחדר אוכל לרוב רווי בשמן...

לפי המידע שיש כרגע על שינויי הרכב גוף בחיילים, ב-30 יום, באינטנסיביות של תפיסת קו - אין לך ממה לחשוש.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מסכים עם בן,
מלבד מה שאתה עושה (שזה לא רע בכלל) אין לך עוד דרכים להשפיע על מה שיקרה, לכן ההתעסקות בכך מיותרת. אין לך גם ממש דרך לדעת כמה איבדת כי גם אם תימדד ב-DEXA אתה תקבל תוצאה לא מדויקת שתייצג את המסה הרזה ולא רק את השריר.

ובכלל אוכל מהחדר אוכל לרוב רווי בשמן...

לפי המידע שיש כרגע על שינויי הרכב גוף בחיילים, ב-30 יום, באינטנסיביות של תפיסת קו - אין לך ממה לחשוש.
סגור תודה

חודש קו הייתי מנהל ככה-
אימונים עם האמצעים שיש בין המשימות
לפעמים יש משקלים, לפעמים מתח מקבילים, לפעמים לגמרי כלןם וצריך לאלתר. פשוט מאלתר איזו תוכנית שתהיה נוחה בין המשימות עם מה שיש

תזונה אוכל כמה שיותר יעיל ממה שיש, הרבה יותר קל אם יש ארוחות חמות במוצב בטח אבל אם מסתמכים על מנקים או משהו קיצוני אז כמה שאפשר, בעיקר מביא איתי אגוזים, חלבון, גיינר וכל דבר שיהיה נוח להשלים

בגדול בהתנהלות עם אימונים סבבה ותזונה סבבה כמה שאפשר אתה לא תאבד כלום
משוחרר כולה שנה מילואים עוד לא עשיתי אבל דווקא קו היה התקופה הכי טובה שלי בצבא באימונים אפילו בתקופות היותר טוחנות, איכשהו זה כמעט תמיד השתלב טוב

אם זה חודש אימון אז באסה, אוכל ומכניס כמה שאפשר מכניס אימונים כשאפשר בסופשים כנראה ופשוט מחכה שהחודש ייגמר
גם שם לא תאבד הרבה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חודש קו הייתי מנהל ככה-
אימונים עם האמצעים שיש בין המשימות
לפעמים יש משקלים, לפעמים מתח מקבילים, לפעמים לגמרי כלןם וצריך לאלתר. פשוט מאלתר איזו תוכנית שתהיה נוחה בין המשימות עם מה שיש

תזונה אוכל כמה שיותר יעיל ממה שיש, הרבה יותר קל אם יש ארוחות חמות במוצב בטח אבל אם מסתמכים על מנקים או משהו קיצוני אז כמה שאפשר, בעיקר מביא איתי אגוזים, חלבון, גיינר וכל דבר שיהיה נוח להשלים

בגדול בהתנהלות עם אימונים סבבה ותזונה סבבה כמה שאפשר אתה לא תאבד כלום
משוחרר כולה שנה מילואים עוד לא עשיתי אבל דווקא קו היה התקופה הכי טובה שלי בצבא באימונים אפילו בתקופות היותר טוחנות, איכשהו זה כמעט תמיד השתלב טוב

אם זה חודש אימון אז באסה, אוכל ומכניס כמה שאפשר מכניס אימונים כשאפשר בסופשים כנראה ופשוט מחכה שהחודש ייגמר
גם שם לא תאבד הרבה
אוכל חם יש , בארוחות מכניס כמה שיותר ומשחים חלבון גם , אני אולי מדגדג את ה2000 אם אני דופק פחיות קולה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית