הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לג דרייב

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד על העניין של הלג דרייב? אנחנו בעצם דוחים עם הרגלים לכוון הראש ולא כלפי מעלה זה כל הסיפור וזה קורב כמובן בזמן הלחיצה? ובבקשה לא להפנות אותי למאמר באנגלית כי גם שאני מתרגם אותו זה לא בדיוק יוצא אותו דבר

כן, תדמיין שאתה מנסה לדחוף את עצמך מהספסל כלפי אחורה. מה שעוזר זה גם בו זמנית לדחוף את הגב העליון אל תוך הספסל בלחיצה

• פותח/ת השרשור
כן, תדמיין שאתה מנסה לדחוף את עצמך מהספסל כלפי אחורה. מה שעוזר זה גם בו זמנית לדחוף את הגב העליון אל תוך הספסל בלחיצה
כלומר אם הבנתי נכון הגב לא עולה מקסימום הישבן ואתה מתכוון לדחוף עם הרגלים לכיוון הראש אך לא כלפי מעלה ?

כלומר אם הבנתי נכון הגב לא עולה מקסימום הישבן ואתה מתכוון לדחוף עם הרגלים לכיוון הראש אך לא כלפי מעלה ?
גם הישבן לא אמור להתנתק מהספסל, פשוט הcue של ללחוץ את השכמות לתוך הספסל עוזר ליציבות בתור משהו מנטלי. וכן לדחוף לכיוון הראש, כאילו שאתה מנסה להעיף את עצמך אחורה

• פותח/ת השרשור
אני אוהב את הQ של לדחוף את העקבים לכיוון הרצפה. יעיל במיוחד אם אתה לוחץ עם עקב באוויר. זה מאפשר לייצר טנשן ברגליים לאורך כל ההרמה.
אני אוהד ליצור קימור יותר גדול אז אני על קצי האצבעות

מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד על העניין של הלג דרייב? אנחנו בעצם דוחים עם הרגלים לכוון הראש ולא כלפי מעלה זה כל הסיפור וזה קורב כמובן בזמן הלחיצה? ובבקשה לא להפנות אותי למאמר באנגלית כי גם שאני מתרגם אותו זה לא בדיוק יוצא אותו דבר
חלק מהמטרה זה גם יציבות הכתפיים כתוצאה מהדרייב, לכן זה חייב להתחבר בסופו של דבר למיקום כתפיים ראוי.
בנוסף, זה עוזר לחשוב לדחוף את הספה למטה ולא את המוט למעלה, כמו שכיבה שמיכה.

זה גם מאפשר שימוש ראוי בלטימיוס.

אלו רק המטרות, האיך, זה כיווץ ודחיפה נכונה אחורה.

בתחרות אתה תיפסל, אם המטרה היא היפרטרופיה אז הכל בסדר. בכל מקרה עדיף לבדוק למה זה קורה (משקל גבוה מידי, סטפ אפ לקוי ועוד…)
גם למטרות היפרטרופיה זה לא ממש אידאלי ועדיף שהישבן לא יעלה.

זה לא אידיאלי, אבל אני לא רואה את זה כבעיה.
בכל מקרה שים לב שהמלצתי לו ככה או ככה להבין את מקור הבעיה ולפתור אותה, לא משנה מה המטרות שלו

אם התחת עולה זה בעייתי?

זה לא עובר תחרות
בתחרות אתה תיפסל, אם המטרה היא היפרטרופיה אז הכל בסדר. בכל מקרה עדיף לבדוק למה זה קורה (משקל גבוה מידי, סטפ אפ לקוי ועוד…)
חוץ מעניין התחרות, אם הישבן עולה אז אתה שוכב פחות יציב על הספסל לדעתי מה שיכול לפגוע בתרגיל לכן הייתי ממליץ להימנע מזה גם בלי קשר לתחרות

אתה יכול לפרט על זה? מה תכלס הבעיה שהתחת יעלה?

אם המטרה היא היפרטרופיה בשרירי החזה, אתה רוצה להיות כמה שפחות "יעיל", ולגרום להרמה להיות יותר קשה. מאותה סיבה אחיזה מאוד רחבה וקשת מאסיבית לא יעיל בשום צורה לפיתוח מסת שריר בחזה. יש הבדל בין להזיז מקסימום משקל מנקודה A לנקודה B לבין ליצור סטרס על השריר אותו אתה רוצה לפתח.

זה לא אידיאלי, אבל אני לא רואה את זה כבעיה.
בכל מקרה שים לב שהמלצתי לו ככה או ככה להבין את מקור הבעיה ולפתור אותה, לא משנה מה המטרות שלו
מצד אחד, אתה אומר שאתה לא רואה את זה כבעיה,
ומצד שאני, אתה אומר שככה או ככה, להבין את מקור הבעיה.

אתה מוכן להסביר לי למה התכוונת?

הבעיה האמיתית בישבן שעולה זה שאתה מעביר את העומס לזוקפים שצריכים להחזיק את כל הגוף שלך באוויר, כשבנוסף להכל אתה מאד לא יציב וזה פשוט מתכון לפציעה.

מצד אחד, אתה אומר שאתה לא רואה את זה כבעיה,
ומצד שאני, אתה אומר שככה או ככה, להבין את מקור הבעיה.

אתה מוכן להסביר לי למה התכוונת?

לא חסר בחדר כושר אנשים עם חזה מפלצתי ובנץ׳ מביך מבחינת טכניקה, משמע אם התחת עולה זה לא בהכרח מה שימנע ממך לפתח חזה גדול. קח לדומה אדם עם גנטיקה מטורפת חזה. הוא יכול לסתכל על המוט והופ יש לו חזה.

מצד שני כמו שכתבו זה יכול לפגוע ביעילות של התרגיל ובסופו של דבר להוביל אותך להרים פחות משקל, שזה כן יכול לפגוע בהתקדמות וכתוצאה מזה גם בהיפרטרופיה

חוץ מעניין התחרות, אם הישבן עולה אז אתה שוכב פחות יציב על הספסל לדעתי מה שיכול לפגוע בתרגיל לכן הייתי ממליץ להימנע מזה גם בלי קשר לתחרות

ולכן הוספתי בסוף התגובה שלי, שללא קשר למטרות שלו הייתו מציע לו לבדוק את הנושא הזה ולתקן אותו. אני חד משמעית מסכים איתך - אם כבר עושים אז להשתדל לעשות על הצד הטוב ביותר.

ישבן עולה מקצר טווח תנועה, זה רע להיפרטרופיה.
לדעתי ישבן גבוה, הגוף יציב יותר, כי בסופו של דבר הכתפיים עכשיו מקובעות ולא יזוזו.
לתרגל לג דרייב אני לפעמים מבקש שהישבן ירחף מעל הספה ולא תיגע.
בעיני זאת ווריאציה שתעזור לפתח טכניקה כמו ספוטו בנץ'.
הבעיה האמיתית בישבן שעולה זה שאתה מעביר את העומס לזוקפים שצריכים להחזיק את כל הגוף שלך באוויר, כשבנוסף להכל אתה מאד לא יציב וזה פשוט מתכון לפציעה.
עם קימור מוגזם, או כשהמוט עולה עקום, אני יכול להבין.
אני לא רואה אבל פחות יציבות, אלא להיפך.
לא חסר בחדר כושר אנשים עם חזה מפלצתי ובנץ׳ מביך מבחינת טכניקה, משמע אם התחת עולה זה לא בהכרח מה שימנע ממך לפתח חזה גדול. קח לדומה אדם עם גנטיקה מטורפת חזה. הוא יכול לסתכל על המוט והופ יש לו חזה.

מצד שני כמו שכתבו זה יכול לפגוע ביעילות של התרגיל ובסופו של דבר להוביל אותך להרים פחות משקל, שזה כן יכול לפגוע בהתקדמות וכתוצאה מזה גם בהיפרטרופיה

ולכן הוספתי בסוף התגובה שלי, שללא קשר למטרות שלו הייתו מציע לו לבדוק את הנושא הזה ולתקן אותו. אני חד משמעית מסכים איתך - אם כבר עושים אז להשתדל לעשות על הצד הטוב ביותר.
אין יעילות בישבן שעולה, לא למי שמחפש להתחרות, ולא למי שמפתח גוף. זה לא כל כך רע לדעתי, אבל מיותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית