עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אי פעם ראית אנשים שעושים בנץ' עם ישבן באוויר והישבן נשאר בדיוק באותו גובה לאורך כל התנועה? כי אני לא. אתה פשוט לא יציב בצורה כזאת.ישבן עולה מקצר טווח תנועה, זה רע להיפרטרופיה.
לדעתי ישבן גבוה, הגוף יציב יותר, כי בסופו של דבר הכתפיים עכשיו מקובעות ולא יזוזו.
לתרגל לג דרייב אני לפעמים מבקש שהישבן ירחף מעל הספה ולא תיגע.
בעיני זאת ווריאציה שתעזור לפתח טכניקה כמו ספוטו בנץ'.
עם קימור מוגזם, או כשהמוט עולה עקום, אני יכול להבין.
אני לא רואה אבל פחות יציבות, אלא להיפך.
אין יעילות בישבן שעולה, לא למי שמחפש להתחרות, ולא למי שמפתח גוף. זה לא כל כך רע לדעתי, אבל מיותר.
אין יעילות בישבן שעולה
ישבן עולה מקצר טווח תנועה, זה רע להיפרטרופיה.
קודם כל הישבן היא לא נקודת אחיזה, בצורה תקינה, היא צריכה רק לגעת בספה ולא לנוח.אי פעם ראית אנשים שעושים בנץ' עם ישבן באוויר והישבן נשאר בדיוק באותו גובה לאורך כל התנועה? כי אני לא. אתה פשוט לא יציב בצורה כזאת.
וחוץ מזה - 3 נקודות אחיזה יותר יציבות מ2.
מה הספק שלך? פחות טווח די מקובל אצל כל המאמנים הגדולים אני חושב כפחות יעיל להיפרטרופיה ולגדילת שריר.בספק כמה קיצור טווח התנועה משמעות
כי זה חוקי בתחרות, אז למה לא לנצל?, ובוא יש פאוורליפטרים שעושים ארץ׳ כל כך גדול שיש להם אפס טווח תנועה, אבל התחת נשאר במקום
אף אחד לא אמר שזה יקטין לך את החזה. אבל זה טכניקה דפוקה להתאמן בה, כי אין בה יעילות בשום דרך.האם זה אידיאלי? לא. האם יש דרך טובה יותר? כן.
תגיד, סתם מתוך ענייןקודם כל הישבן היא לא נקודת אחיזה, בצורה תקינה, היא צריכה רק לגעת בספה ולא לנוח.
אני לא רואה בעיה עם ישבן שעולה או יורד במהלך התנועה, מבחינת פציעות.
היציבות שלך זה הכתפיים, ודחיפה אחורה עם הרגליים מייצבת אותם, הישבן פשוט לא קשור ליציבות בשום דרך.
מה הספק שלך? פחות טווח די מקובל אצל כל המאמנים הגדולים אני חושב כפחות יעיל להיפרטרופיה ולגדילת שריר.
ולפאוורליפטינג זה פשוט פסול, זה הכל.
כי זה חוקי בתחרות, אז למה לא לנצל?
לפיתוח כוח ומסה זה פחות יעיל. לכן הם ישתמשו בהרבה ווריאציות שחלקם עם טווח תנועה גדול יותר לפיתוח כוח.
אף אחד לא אמר שזה יקטין לך את החזה. אבל זה טכניקה דפוקה להתאמן בה, כי אין בה יעילות בשום דרך.
ואני ממקפיצי הישבן החמורים ביותר.
אתה כנראה מפספס את הנקודה שלי. פציעות גב מגיעות הרבה פעמים מגב שמשנה את המנח שלו בזמן תנועה עם עומס. כשאתה מרים את הישבן בבנץ' למעלה ולמטה אתה משנה את המנח שלו והעומס הזה יכול לגרום לפציעה.קודם כל הישבן היא לא נקודת אחיזה, בצורה תקינה, היא צריכה רק לגעת בספה ולא לנוח.
אני לא רואה בעיה עם ישבן שעולה או יורד במהלך התנועה, מבחינת פציעות.
היציבות שלך זה הכתפיים, ודחיפה אחורה עם הרגליים מייצבת אותם, הישבן פשוט לא קשור ליציבות בשום דרך.
מה הספק שלך? פחות טווח די מקובל אצל כל המאמנים הגדולים אני חושב כפחות יעיל להיפרטרופיה ולגדילת שריר.
כי זה חוקי בתחרות, אז למה לא לנצל?
לפיתוח כוח ומסה זה פחות יעיל. לכן הם ישתמשו בהרבה ווריאציות שחלקם עם טווח תנועה גדול יותר לפיתוח כוח.
אף אחד לא אמר שזה יקטין לך את החזה. אבל זה טכניקה דפוקה להתאמן בה, כי אין בה יעילות בשום דרך.
ואני ממקפיצי הישבן החמורים ביותר.
אני לא קורא לזה בודיבילדינג, אבל ווריאציות, ושינוי חזרות וסטים בשביל לפתח שריר וכוח.תגיד, סתם מתוך עניין
יוצא לך לעבוד לפעמים קצת בודיבילדינג בשביל להוסיף כוח? ואם כן גם הטכניקה שלך משתנה לבודיבילדינג יותר, למשל מוריד קצת ארץ' וכאלה?
חשבתי על זה עוד, ואתה צודק.אתה כנראה מפספס את הנקודה שלי. פציעות גב מגיעות הרבה פעמים מגב שמשנה את המנח שלו בזמן תנועה עם עומס. כשאתה מרים את הישבן בבנץ' למעלה ולמטה אתה משנה את המנח שלו והעומס הזה יכול לגרום לפציעה.
לא יודע מה איתך, אבל בתקופה שבה היה מתרומם לי הישבן בבנץ' היה יכול להיתפס לי הגב מלעשות חזרה גריינד בבנץ'.
לפיתוח כוח ומסה זה פחות יעיל
משמעותי מאוד.הספק שלי הוא כמה קיצור בטווח התנועה יש ברגע שמרימים את הישבן. אתה מדבר על ROM באופן כללי ואני על מקרה ספציפי.
מעולם לא שמעתי על מאמן שאומר למישהו, עם הדדלילט קשה, בחזרות האחרונות אל תנעל, או בסקוואט, כשנהיה קשה, אל תשבור מקביל.בוא נגיד ככה, אם הוא עושה סט של 10 חזרות ולקראת הסוף הוא נלחם עם 1-2 חזרות אחרונות והרים מעט את הישן - לא קרה דבר.
יש גם מתאמנים שמעולם לא שברו מקביל בסקוואט, התזונה שלהם פח, ואין להם בכלל תוכנית אימונים, ונראים פצצה. לרוב האנשים זה יביא אותם לשום מקום.שוב, לא חסר מתאמנים שעושים בנץ עם גב ישר, כתפיים שמוטות, ללא לג דרייב, ישבן באוויר, הקפצות על החזה, 3/4 טווח תנועה ושלל טעויות או בעיות אחרות ועדין יש להם חזה.
שכחת לציין שבדרך כלל הסוג מתאמנים האלה עושים לפחות עוד 1-2 תרגילי בנץ ולפחות עוד וואריאציה אחת של פרפר.שוב, לא חסר מתאמנים שעושים בנץ עם גב ישר, כתפיים שמוטות, ללא לג דרייב, ישבן באוויר, הקפצות על החזה, 3/4 טווח תנועה ושלל טעויות או בעיות אחרות ועדין יש להם חזה.
יעיל? לא ב100%.
אפשרי לפתח ככה חזה? בהחלט כן.
מעולם לא שמעתי על מאמן שאומר למישהו, עם הדדלילט קשה, בחזרות האחרונות אל תנעל, או בסקוואט, כשנהיה קשה, אל תשבור מקביל.
להיפך, מאמנים טובים אמרו ברגע שאתה לא מצליח לבצע את התרגיל עם הטכניקה המתבקשת, סיימת את הסט.
שכחת לציין שבדרך כלל הסוג מתאמנים האלה עושים לפחות עוד 1-2 תרגילי בנץ ולפחות עוד וואריאציה אחת של פרפר.
אם יעשו רק בנץ בצורה הזאת החזה יהיה לוקה בחסר.
הישבן עולה, הוא בעצם מעיף את המוט למעלה בעזרת הדחיפה הזאת.
אם מה שכתבת היה נכון או אידיאלי מאמנים היו דוחפים מתאמנים לעבוד ככה.מה הקשר בין מה שכתבתי למאמן? לבחור יש מאמן? הוא שאל משהו קשור למאמן? אני אמרתי שיש מאמן בעולם שיגיד לו שזה סבבה? אמרתי דבר אחד ואני אדגיש את זה שוב- עדיף ורצוי לתקן את נושא הישבן, יחד עם זאת אפשר לפתח אחלה חזה גם אם הישבן ימשיך לעלות.