הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה עולה לכם אוכל?

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
כמה עולה לכם אוכל בחודש? מה ההבדל לדעתכם בין אדם ממוצע שמתאמן לבנאדם שלא מתאמן וכמה ההפרשי כסף ואוכל לדעתכם?

בתור מתאמן אתה יכול לאכול מלא בחוץ,
בתור לא מתאמן אתה יכול לאכול רק בבית.
ולהפך כמובן.

זה כבר משנה את המשוואה.

אצלי תלוי בתקופה (מסה / חיטוב), משתנה באופן דרסטי.

• פותח/ת השרשור
בתור מתאמן אתה יכול לאכול מלא בחוץ,
בתור לא מתאמן אתה יכול לאכול רק בבית.
ולהפך כמובן.

זה כבר משנה את המשוואה.

אצלי תלוי בתקופה (מסה / חיטוב), משתנה באופן דרסטי.
זה לא ההפך בגלל יוקר המחייה - שבתור מתאמן אתה יכול לאכול רק בבית ובתור לא מתאמן אתה יכול לאכול בחוץ....

זה לא ההפך בגלל יוקר המחייה - שבתור מתאמן אתה יכול לאכול רק בבית ובתור לא מתאמן אתה יכול לאכול בחוץ....

מאיפה הבאת את הקביעה הזו?

בתור מתאמן אתה יכול לאכול גם חזה עוף ואורז בחוץ,
בתור לא מתאמן אתה יכול לאכול פיצה בתנור עם שייק אוראו ביתי בצד.

שום דבר לא חד משמעי וזה משהו שמשתנה בין אדם לאדם.

מה זה משנה מתאמן או לא? כולם צורכים אוכל.
לפי העדפות ושיקולים אישיים אחרים - חלק אוכלים יותר בחוץ וחלק מכינים יותר בבית.

באופן אישי לא יוצא לי לבשל, אם לאשתי יש זמן היא מבשלת ומחלקת לקופסאות וזה מספיק לי ל3-4 ימים.
בכל שאר הימים מסתדר - קונה ירקות, פסטרמה/גבינה צהובה/קוטג'/טונה, כמה לחמניות ומכין כריכים.
אבל אין כמו האוכל של הבית, כמעט ולא קונה בחוץ.

אני חושב שמישהו מתאמן יותר מודע למה הוא אוכל ומודעות הרבה פעמים עוזרת בחיסכון, אחרי שיצא לך לחשב כמה עולה אבקות חלבון חזה עוף ובשר ונטחי בשר יותר משתלמים, לא בטוח שתרצה לקנות מנת שווארמה בחוץ
מבחינת לאכול בחוץ או לא, אחרי שלמדתי לבשל אני נמנע מלאכול בחוץ, רק בפעמים שבא לי להכין משהו ואני רוצה לדעת איך זה אמור להיות כמוצר מוגמר אבל זה אני ואני נהנה מלהכין אוכל ולקרוא ספרי בישול

קשה למדוד את זה, זה תלוי בנאדם.
מי שלא מפונק ואוכל אוכל בייתי יכול לחסוך ערמות,
אבל גם צריך לדעת ולהתפנק ולקנות איזה טומהוק לסופש

כמה עולה לכם אוכל בחודש? מה ההבדל לדעתכם בין אדם ממוצע שמתאמן לבנאדם שלא מתאמן וכמה ההפרשי כסף ואוכל לדעתכם?

אני מוציא בערך 1500 ש"ח בחודש על תפריט של בערך 3000 קלוריות ליום (200 חלבון, 300 פחמימה).

על תפריט עם ערכים כמו שלי אפשרי להוציא פחות וכמובן שאפשר להוציא הרבה יותר.

ההבדל בין מתאמן ללא מתאמן הוא לא רלוונטי לדעתי, זה עניין של הרגלי/יכולות/כישורי/אפשרויות צריכה.

על תפריט מוקפד ומתוכנן אפשר להוציא הרבה כסף, וגם על תפריט שהוא לא כזה זה אפשרי. ולהיפך.

בחודש אני אוכל:
22.5 קילו בשר טחון=945 שקל
4 קילו אורז = 20 שקל
4 קילו תפוחי אדמה = 15 שקל
6 קילו פלפל אדום = 60 שקל
3 קילו גזר גמדי = 60 שקל
2 קילו תרד = 50 שקל
9 קילו עגבניות מרוסקות = 70 שקל
60 ביצים = 55 שקל
2 קילו גבינות = 175 שקל

סה"כ 1450 לא כולל תבלינים, עם תבלינים לא יותר מ1500. לזה מתווסף לאכול בחוץ מדי פעם (אבל מחליף ארוחה בבית) בממוצע כנראה עוד 300 שקל בחודש.
אז בערך 1800 שקל בחודש הולך לי על אוכל.

לבן אדם שלא מתאמן ממש לא בהכרח יוצא פחות כי אנשים שלא מתאמנים כנראה קונים הרבה יותר זבל שעולה הרבה כסף כמו חטיפים למשל. יש גם מאכלים כמו יוגורטים, קורנפלקסים וכו' שהרבה יותר יקרים ביחס לכמות הארוחות שהם נותנים מאשר מוצרים בריאים, אז גם אם אדם ממוצע כנראה אוכל יותר לכיוון ה3 קילו בשר בחודש הוא מוציא הרבה יותר על דברים אחרים.

• פותח/ת השרשור
בחודש אני אוכל:
22.5 קילו בשר טחון=945 שקל
4 קילו אורז = 20 שקל
4 קילו תפוחי אדמה = 15 שקל
6 קילו פלפל אדום = 60 שקל
3 קילו גזר גמדי = 60 שקל
2 קילו תרד = 50 שקל
9 קילו עגבניות מרוסקות = 70 שקל
60 ביצים = 55 שקל
2 קילו גבינות = 175 שקל

סה"כ 1450 לא כולל תבלינים, עם תבלינים לא יותר מ1500. לזה מתווסף לאכול בחוץ מדי פעם (אבל מחליף ארוחה בבית) בממוצע כנראה עוד 300 שקל בחודש.
אז בערך 1800 שקל בחודש הולך לי על אוכל.

לבן אדם שלא מתאמן ממש לא בהכרח יוצא פחות כי אנשים שלא מתאמנים כנראה קונים הרבה יותר זבל שעולה הרבה כסף כמו חטיפים למשל. יש גם מאכלים כמו יוגורטים, קורנפלקסים וכו' שהרבה יותר יקרים ביחס לכמות הארוחות שהם נותנים מאשר מוצרים בריאים, אז גם אם אדם ממוצע כנראה אוכל יותר לכיוון ה3 קילו בשר בחודש הוא מוציא הרבה יותר על דברים אחרים.
התמונה בפרופיל זה אתה?

כל מי שמתאמן משקיע במיץ גזר, וזה ממש יכול להצטבר לסכומים גדולים.

2 חבילות גזר זה 3 ק"ג בערך, נותן לך ליטר מיץ, במחיר של היום, זה יוצא בערך 10 ש"ח ל3 ק"ג גזר.
כפול 6 ימים בשבוע, שזה 24 ימים בחודש, זה 240 ש"ח.

תאמין לי, זה לבד גורם לי לשקול לפרוש מהתחום, זה אוכל לי את הכיס.

בלי ספק, אם לא הייתי מתאמן הייתי גם יכול להכניס כסף מאותם שעות שהייתי עובד בהייטק במקום להתאמן.

מדובר בסכום משוער של 15,000 בחודש שאני מוותר בשביל התחביב הדפוק הזה.

15,000+240=15,240 ש"ח. זה כמה שזה עולה לי.

2 חבילות גזר זה 3 ק"ג בערך, נותן לך ליטר מיץ, במחיר של היום, זה יוצא בערך 10 ש"ח ל3 ק"ג גזר.

בלי ספק, אם לא הייתי מתאמן הייתי גם יכול להכניס כסף מאותם שעות שהייתי עובד בהייטק במקום להתאמן.

אין לי מושג איך לאכול את ההודעה הזאת.

לא חוכמה… איפה אתה קונה את הגזר שלך?
upload_2021-11-4_19-28-41.jpeg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית