הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר תאבון

Tomerbi

משתמש מתחיל
47
1
נק' מוניטין:
1
47
1
מתאמן חצי שנה ומאוד מתקשה עם התזונה.
קשה לי לשמור על תפריט לאורך זמן ואני סובל מחוסר תאבון לפעמים שנובע ממתח לחץ וכו', אלה דברים שמשפיעים לי ישירות על התאבון ומקשים עליי להתקדם.
אני יודע שיש אפשרות לשתות את הקלוריות במצבים כאלה אבל לא מצאתי את הנוסחה עדיין.
אולי יש לכם רעיונות לגיינרים ביתיים ? הבעיה ששיבולת שועל בשייק דוחה אותי בשייק ובכללי, כנ"ל חמאת בוטנים בשייק(סקיפי) ואבקות חלבון בגדול גם מגעילות אותי אבל קיבלתי עכשיו אחת שהיא סבירה(סינטה 6 שוקולד), לא יודע כמה זמן אצליח לסבול אותה אבל אולי אפשר לשלב אותה באיזשהו גיינר

נערך לאחרונה:
הפיתרון בשבילך יהיה ליווי של תזונאי,
פלסטר לא יעזור לך לתקן נכות.

ברגע שתקבל הכוונה ותבין מה עובד בשבילך עם איש מקצוע תוכל להיפרד ממנו לשלום
ולהמשיך בכוחות עצמך עם ידע וניסיון שתרכוש.

• פותח/ת השרשור
הפיתרון בשבילך יהיה ליווי של תזונאי,
פלסטר לא יעזור לך לתקן נכות.

ברגע שתקבל הכוונה ותבין מה עובד בשבילך עם איש מקצוע תוכל להיפרד ממנו לשלום
ולהמשיך בכוחות עצמך עם ידע וניסיון שתרכוש.
ניסיתי כמה פגישות אצל תזונאית בעבר, לא ממש קידמה אותי. אני כבר בספק שיש פתרונות למצבים של חוסר תאבון חוץ מלשתות את הקלוריות

נערך לאחרונה:
ניסיתי כמה פגישות אצל תזונאית בעבר, לא ממש קידמה אותי. אני כבר בספק שיש פתרונות למצבים של חוסר תאבון חוץ מלשתות את הקלוריות

זה המשפט שאני שומע מכל מי שלא מצליח לעלות במשקל.

אז בוא אכניס אותך לפרספקטיבה,

שנת 2015- שקלתי 60 ק"ג ולא הצלחתי לעלות במשקל, שתיתי גיינרים, הייתי בטוח שכבר כלום לא יעזור לי.
שנת 2021- זכיתי במר ישראל ב2 איגודים שונים בפיתוח גוף טבעי, משקל במה 72.2 ק"ג על 3-4 א.ש.

בדרך עברתי משהו כמו 3 תזונאים עד שמצאתי אחד שהתאים לי ולקח אותי מ70 ק"ג (שהגעתי בכוחות עצמי)
ל87 ק"ג בשיא המסה.

תוכל לבקש המלצות לא חסרים תזונאים טובים, כל עוד יש לך את הרצון והכוונה להצליח שום דבר לא יעצור אותך.

• פותח/ת השרשור

שנת 2015- שקלתי 60 ק"ג ולא הצלחתי לעלות במשקל, שתיתי גיינרים, הייתי בטוח שכבר כלום לא יעזור לי.
שנת 2021- זכיתי במר ישראל ב2 איגודים שונים בפיתוח גוף טבעי, משקל במה 72.2 ק"ג על 3-4 א.ש.

בדרך עברתי משהו כמו 3 תזונאים עד שמצאתי אחד שהתאים לי ולקח אותי מ70 ק"ג (שהגעתי בכוחות עצמי)
ל87 ק"ג בשיא המסה.

תוכל לבקש המלצות לא חסרים תזונאים טובים, כל עוד יש לך את הרצון והכוונה להצליח שום דבר לא יעצור אותך.
נחמד וההישגים שלך יפים. אבל גם אתה סבלת מחוסר תאבון כל פעם שנכנסת ללחץ/חרדה/מתח? אם לא אנחנו לא באותה סירה לצערי. לא יודע מה תזונאי יכול לעשות חוץ מלרשום לי לאכול חזה עוף עם אורז בצהריים וטוסט בערב.

נערך לאחרונה:
נחמד וההישגים שלך יפים. אבל גם אתה סבלת מחוסר תאבון כל פעם שנכנסת ללחץ/חרדה/מתח? אם לא אנחנו לא באותה סירה לצערי. לא יודע מה תזונאי יכול לעשות חוץ מלרשום לי לאכול חזה עוף עם אורז בצהריים וטוסט בערב.

וואו כנראה שבאמת לא הכרת תזונאי נורמאלי.
זה ממש לא איך שנראה ליווי מתזונאי וחבל לי שזו החוויה שקיבלת.

החוסר תאבון שלי היה ברמת הלאכול ארוחה אחת ביום, וזה לא רלוונטי.
תאמין לי שאתה לא היחיד שקשה לו ודברים מסביב משפיעים עליו, שווה בהחלט לתת ניסיון לאיש מקצוע.

גם פסיכולוג יכול לעזור לך אם הבעיה נובעת מפן פסיכולוגי ולא התנהגותי.

תזונאי טוב יתאים לך תפריט והרגלים שיעזרו לך להגיע לתוצאות, אבל אני רואה שאתה ממש נגד אז לשכנע אותך יהיה מיותר.
אולי @Yuval Maimon יצליח לתקן את הרושם השלילי שנוצר לך על אנשי מקצוע בתחום התזונה.

נ.ב,
לא אכלתי חזה עוף ואורז במסה מ2016.

OA - מנפץ המיתוסים הרשמי של LBS 😄

זה פשוט מרגיז שזה מה שיושב לאנשים בראש ובגלל זה הם נמנעים מתזונאים,
"חזה עוף ואורז", כמה אנשים אמרו לי איך אתה אוכל את זה כל היום ולא נמאס לך..??
מי יאכל את האוכל היבש הזה מה עשיתי רע?

ומה זה קשור בכלל? עשיתי חיטוב תחרותי עם קינדר בואנו באנקר בתפריט.

אם אין לך תיאבון וזה ממש ניכר אז אני ממליץ שתעשה בדיקת דם, בדיקות מקיפות בשביל להבין מה הבעיה.
או שתוריד סטרס. תנסה אשווגנדה של אלטמן, יש להם את התמצית שהשתמשו בה במחקרים... אולי זה יעזור לך.

תחסל את הבעיה מהשורש, ואז תשלב תזונאי

מתאמן חצי שנה ומאוד מתקשה עם התזונה.

כמה אתה שוקל ומה הגובה שלך? האם יש לך יעד כלשהו מבחינת משקל? איך היית בודק את ההתקדמות שלך מבחינת משקל עד עכשיו?

קשה לי לשמור על תפריט לאורך זמן
איך היה נראה תפריט שהתקשית לשמור עליו? יכול להגיד למה התקשית לשמור עליו - האם זה רק בשל חוסר תיאבון ומתח?

אני סובל מחוסר תאבון לפעמים שנובע ממתח לחץ וכו'
עניין המתח והלחץ נמצא בטיפול?

מי יאכל את האוכל היבש הזה מה עשיתי רע?
אתה רציני?! חזה עוף ואורז נמצא אצלי במקומות הראשונים של המאכלים שאני אוהב, את המקום הראשון חולקים שיבולת שועל עם חלב ויוגורט עיזים עם גרנולה. לא מבין אנשים שלא אוכלים חזה עוף ואורז:🤦‍♂️:

ובנושא קצת יותר מועיל, אני שואל ברצינות, איך תזונאי יכול לעזור לי יותר מלהגיד לי למדוד משקל ולהשוות ממוצעים שבועיים ולהכניס כמות קלוריות, חלבון ושומן שמתאימים למטרות שלי? בלי לזלזל באף אחד נשמע לי שתזונאי זה תפקיד קצת מיותר.

• פותח/ת השרשור
כמה אתה שוקל ומה הגובה שלך? האם יש לך יעד כלשהו מבחינת משקל? איך היית בודק את ההתקדמות שלך מבחינת משקל עד עכשיו?
1.70 49.8 ק"ג
הייתי שוקל את עצמי כל יום ותוך כמה חודשים עליתי מ47 ל-51 אבל אז נעצרתי ואפילו ירדתי

איך היה נראה תפריט שהתקשית לשמור עליו? יכול להגיד למה התקשית לשמור עליו - האם זה רק בשל חוסר תיאבון ומתח?

הרבה משקה חלבון יטבתה פרו קפה במהלך היום
אני רגיש בקטנה ללקטוז אז חצי בקבוק בבוקר כוס תפוזים סחוט פרימור וכף חמאת בוטנים

בצהריים תבשיל כל שהוא בדרך כלל עם חלבון כל שהוא

בערב אותו דבר בערך כמו בבוקר
בערב 2 נגיד צלחת חומוס עם פיתה
זה נגיד יום שאכלתי בו טוב בלי בעיות תאבון

עניין המתח והלחץ נמצא בטיפול?
כן

אתה רציני?! חזה עוף ואורז נמצא אצלי במקומות הראשונים של המאכלים שאני אוהב, את המקום הראשון חולקים שיבולת שועל עם חלב ויוגורט עיזים עם גרנולה. לא מבין אנשים שלא אוכלים חזה עוף ואורז:🤦‍♂️:

ובנושא קצת יותר מועיל, אני שואל ברצינות, איך תזונאי יכול לעזור לי יותר מלהגיד לי למדוד משקל ולהשוות ממוצעים שבועיים ולהכניס כמות קלוריות, חלבון ושומן שמתאימים למטרות שלי? בלי לזלזל באף אחד נשמע לי שתזונאי זה תפקיד קצת מיותר.

תזונאי טוב ידע לעשות התאמות לאורח חיים שלך ולמטרות שלך, ידע לתת לך את הדרך הכי קצרה למטרה במינימום קושי בתהליך.
ידאג שלא יהיו חוסרים של ויטמינים / מינרלים, שהבדיקות דם שלך סדירות ושאין לתזונה השפעה על חיי היום יום שלך לרעה.

מלבד זה יש את הפן הפסיכולוגי,
אם מתאמן שלי שולח לי שקילה שבועית ולא עומד במטרות הוא מקבל בראש.
שאתה יודע שאתה צריך לשלוח שקילות קבועות לאיש מקצוע שאתה משלם לו אתה תרשה לעצמך הרבה פחות.

ובנוסף כשאתה משלם על שירות אתה הרבה יותר מחוייב לו, וזה מוכח.

ל87 ק"ג בשיא המסה.

מי התזונאי שלך

תזונאי טוב ידע לעשות התאמות לאורח חיים שלך ולמטרות שלך, ידע לתת לך את הדרך הכי קצרה למטרה במינימום קושי בתהליך.
כל בנאדם עם טיפה שכל וmyfitnesspal יכול לעשות את זה...
ידאג שלא יהיו חוסרים של ויטמינים / מינרלים
אם זה חשוב לך כמו קלוריות, חלבון ושומן אני לא רואה איך זה שונה. אתה סופר פשוט כמה אתה מכניס ביום.
שהבדיקות דם שלך סדירות
זה יכול להיות טיפה עמוס לעשות את זה, אבל אם יש לך זמן אתה יכול לעשות את זה בעצמך. אני ראיתי בבדיקות דם שלי באתר של כללית שכתוב מה התוצאות והסבר על התוצאות האלה בצורה מאוד ברורה. יש דברים קצת יותר מסובכים, אבל זה נדיר, רוב הבדיקות, בטח אלה שקשורות לתזונה קלות להבנה.
ושאין לתזונה השפעה על חיי היום יום שלך לרעה
אני מאמין שמה שהוא עושה זה נותן לך לאכול הרבה או לא לאכול בכלל מאכל מסוים לתקופה של שבועיים עד חודש ושואל אותך מה ההשפעות, ככה שאת העבודה תכלס אתה עושה.
מלבד זה יש את הפן הפסיכולוגי,
אם מתאמן שלי שולח לי שקילה שבועית ולא עומד במטרות הוא מקבל בראש.
שאתה יודע שאתה צריך לשלוח שקילות קבועות לאיש מקצוע שאתה משלם לו אתה תרשה לעצמך הרבה פחות.

ובנוסף כשאתה משלם על שירות אתה הרבה יותר מחוייב לו, וזה מוכח.
פחות רלוונטי... לא אכנס לזה, אסכם בקצרה שאני לא מאמין בללכת לתזונאי בשביל הפן הפסיכולוגי.

בקיצור, באמת לא בקטע רע או אישי (אני לא מכיר אישית אף תזונאי) נראה לי שזה מקצוע שעבר זמנו, עם האינטרנט היום לא באמת צריך אותו. היחידים שאני יכול לראות תועלת בשבילם זה מי שפשוט אין לו כוח/זמן להתעסק בזה, אבל לדעתי כולם יכולים בפן הכישורי לאכול נכון בלי תזונאי.

כל בנאדם עם טיפה שכל וmyfitnesspal יכול לעשות את זה...

אז אני מניח שאני אדם בלי שכל?
או כל אחד אחר שלוקח ליווי תזונתי? 😳

אם זה חשוב לך כמו קלוריות, חלבון ושומן אני לא רואה איך זה שונה. אתה סופר פשוט כמה אתה מכניס ביום

בדיבורים זה קל, מעשית פחות.

בקיצור אין טעם שנמשיך בוויכוח המיותר, כל מתאמן עלית שמכבד את עצמו מלווה בתזונאי.

חושב שזה מיותר? זכותך המלאה.
אף אחד לא דחף אותך ללכת לאחד.

בסופו של דבר כל שירות שאתה משלם עליו הוא בשביל הנגשה, גם להחליף בוכנות במנוע אפשר לבד, למה אתה הולך למוסך?

או כל אחד אחר שלוקח ליווי תזונתי?
לא אמרתי שאם אתה הולך לתזונאי אין לך שכל, אמרתי שכל אחד עם שכל יכול להסתדר בלי תזונאי.
בדיבורים זה קל, מעשית פחות.
בגלל שזה גוזל זמן והתעסקות, לא בגלל שזה באמת שונה.
כל מתאמן עלית שמכבד את עצמו מלווה בתזונאי.
אני מאמין שזה בגלל שהוא רודף אחרי מלא ערכים ולא רק אחרי קלוריות וחלבון, ואז זה לא שהוא לא יכול להסתדר לבד, פשוט יש לו מלא התעסקות ואין לו כוח/זמן להתעסק בזה.
בסופו של דבר כל שירות שאתה משלם עליו הוא בשביל הנגשה, גם להחליף בוכנות במנוע אפשר לבד, למה אתה הולך למוסך?
ברור. הכל זה שיקולים של כוח וזמן מול כסף. אני לא אייצר דלק בעצמי כי זה ידרוש ממני יותר מידי, אני כן אמלא דלק בעצמי כי אני לא אשלם למישהו שימלא לי כי זה התעסקות לא גדולה. שוב, אם למישהו אין כוח וזמן למלא בעצמו ויש לו כסף לבזבז על מישהו שימלא לו שיהנה, אני לא מבזבז כסף על דברים כאלה בקטנה.
חושב שזה מיותר? זכותך המלאה.
אף אחד לא דחף אותך ללכת לאחד.
לא התחלתי לדבר על זה בתור וויכוח, באמת רציתי להבין מה הסיבה ללכת לתזונאי. עכשיו אני מבין שתכלס לרוב האנשים אין באמת סיבה. אבל זה לא וויכוח, זה למידה.

יש את העניין של הידע וההבנה שאותו אמור להקנות התזונאי, אבל העבודה היא של הקליינט.
תכלס, צריך גירעון קלורי או עודף קלורי.

אפשר לתת לבחור פה טיפים איך להכניס יותר קלוריות. למה צריך תזונאי?

אשכרה רק חסר לו טיפים

ל87 ק"ג בשיא המסה.

אנקדוטה בתור טענה?

יש את העניין של הידע וההבנה שאותו אמור להקנות התזונאי, אבל העבודה היא של הקליינט.
תכלס, צריך גירעון קלורי או עודף קלורי.

אפשר לתת לבחור פה טיפים איך להכניס יותר קלוריות. למה צריך תזונאי?

אשכרה רק חסר לו טיפים

אנקדוטה בתור טענה?

נראה לי שכבר דנו בעניין לא מזמן ואמרתי לך שאף אחד לא יחזיק ככה מעמד בתהליך רצוף.

אתה מוזמן לשתף אותו בטיפים וניפגש פה עוד כמה חודשים לראות אם המערכת יחסים שלו עם התזונה השתנתה.
אשמח להתבדות בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית