הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר תאבון

Tomerbi

משתמש מתחיל
47
1
נק' מוניטין:
1
47
1
מתאמן חצי שנה ומאוד מתקשה עם התזונה.
קשה לי לשמור על תפריט לאורך זמן ואני סובל מחוסר תאבון לפעמים שנובע ממתח לחץ וכו', אלה דברים שמשפיעים לי ישירות על התאבון ומקשים עליי להתקדם.
אני יודע שיש אפשרות לשתות את הקלוריות במצבים כאלה אבל לא מצאתי את הנוסחה עדיין.
אולי יש לכם רעיונות לגיינרים ביתיים ? הבעיה ששיבולת שועל בשייק דוחה אותי בשייק ובכללי, כנ"ל חמאת בוטנים בשייק(סקיפי) ואבקות חלבון בגדול גם מגעילות אותי אבל קיבלתי עכשיו אחת שהיא סבירה(סינטה 6 שוקולד), לא יודע כמה זמן אצליח לסבול אותה אבל אולי אפשר לשלב אותה באיזשהו גיינר

נערך לאחרונה:
אנחנו מדברים פה על עלייה במשקל סה״כ, לא על חיטוב תחרותי. אתה עד כדי כך לא מאמין בו?

אני לא מכיר אותו, בגלל זה אמרתי לו שהוא צריך הכוונה התחלתית עם איש מקצוע ומשם להמשיך הלאה לבד.

לא מבין מה הבהלה בפורום הזה מהמילה ״איש מקצוע״.

לך לevb ותראה איכות של קבוצה ברמות הכי גבוהות, תשובות מבוססות מאנשים מהטופ בתחום בארץ, וגם הם לשאלות כלליות / אנשים עם הרגלים בעיתיים מפנים לאיש מקצוע בלי לעורר אנטגוניזם, רק פה לשלם כמה שקלים כדי ללמוד משהו זה פשע.

אף אחד לא מכריח, ולא כל פעם שאני מפנה מישהו לאיש מקצוע אני צריך לקבל קונטרה של ״לא צריך לשלם למישהו כדי לספור חלבון ושומן״.

מי שלא מתאים לו יכול להתעלם מההודעה ולהמשיך הלאה. אני לא מחפש אישורים להצדיק את העבודה של תזונאים / מאמני כושר.

כל אחד גולש חצי שנה בLBS ונהיה לי ״פרופסור לנוטריאנטים״, נו באמת 🤦‍♂️

נערך לאחרונה:
בגלל זה אני אמרתי שאני ממליץ לטפל בסטרס או מה שגורם לו לחוסר תיאבון, ואז לשלב תזונאי.

למה לטפל בבעיה שגורמת לחוסר תיאבון קודם כל?
כי מהדברים שהוא אומר ברור שהבעיה היא לא ניהול לקוי של התזונה, אלא חוסר תיאבון שנובע מבעיה נפשית או רפואית. שום תזונאי לא יכול לעשות איזשהו קסם שיפתח לו פתאום את התיאבון. זה גם לא משהו שהייתי רוצה להסתמך עליו בטווח הארוך. לטפל בבעיה, לא בסימפטום.

למה לשלב תזונאי אחרי שטיפל בחוסר תיאבון?
כי ברגע שיפתח לו התיאבון, הוא פשוט עלול לאכול בלי בקרה, כי אין לו כלים ולא ניסיון. הוא יכול לאכול בלי חשבון ופשוט להשמין - לפצות על התקופה שהוא לא אכל מספיק. אז האידיאל זה לשלב.

• פותח/ת השרשור
אם נשים רגע את הדיון על תזונאי בצד,
אני עדיין אשמח לקבל המלצה לשייק שאפשר להכין שלא כולל בתוכו שיבולת שועל או חמאת בוטנים. חמאת בוטנים אני מעדיף כבר לאכול עם כף ולא בשייק

אם נשים רגע את הדיון על תזונאי בצד,
אני עדיין אשמח לקבל המלצה לשייק שאפשר להכין שלא כולל בתוכו שיבולת שועל או חמאת בוטנים. חמאת בוטנים אני מעדיף כבר לאכול עם כף ולא בשייק
אז למה שלא תאכל עם כף? אם זה מה שעושה לך את זה אז אין סיבה לבחור דווקא בשייק. אתה יכול לאכול הרבה שומן, אגוזים שקדים שמן זית שמן קנולה... אתה יכול להוסיף סוכר בכל מיני צורות לדברים כמו קפה, סוכר לבן, חום, דבש וכו

• פותח/ת השרשור
אז למה שלא תאכל עם כף? אם זה מה שעושה לך את זה אז אין סיבה לבחור דווקא בשייק. אתה יכול לאכול הרבה שומן, אגוזים שקדים שמן זית שמן קנולה... אתה יכול להוסיף סוכר בכל מיני צורות לדברים כמו קפה, סוכר לבן, חום, דבש וכו
במשך כמה חודשים זה היה חלק מהתפריט שלי חמאת בוטנים עם כף. אני רוצה להכניס שייק בשביל שיהיה לי גם אפשרות לגוון

במשך כמה חודשים זה היה חלק מהתפריט שלי חמאת בוטנים עם כף. אני רוצה להכניס שייק בשביל שיהיה לי גם אפשרות לגוון
אני לא יודע להגיד לך מה הולך טוב עם חמאת בוטנים כי אני לא סובל בוטנים. אבל @ג'ינג'י צהוב עשה על זה חתיכת כאב ראש לעצמו, יש לו מלא מתכונים כאלה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להגיד לך מה הולך טוב עם חמאת בוטנים כי אני לא סובל בוטנים. אבל @ג'ינג'י צהוב עשה על זה חתיכת כאב ראש לעצמו, יש לו מלא מתכונים כאלה.
לא רוצה מתכונים עם חמאת בוטנים... אני רוצה מתכונים לשייקים בלי חמאת בוטנים ובלי שיבולת שועל

לא רוצה מתכונים עם חמאת בוטנים... אני רוצה מתכונים לשייקים בלי חמאת בוטנים ובלי שיבולת שועל
אה אם ככה אז בגדול כל פרי שאתה אוהב לאכול אתה תאהב גם לשתות, ונדיר שיהיו שילובים של פירות שלא תאהב. מהפירות תעדיף דברים כמו תמרים שיש בהם יותר סוכר. אתה יכול להוסיף לשייק דבש, סילאן, טחינה ושוקולד. אתה יכול אם אתה אוהב להוסיף טיפה יוגורט עם הרבה שומן או שמנת. אתה יכול לעשות אותו על בסיס חלב שמן או חלב רגיל, על בסיס מיץ פירות (לרוב מעדיפים תפוחים או תפוזים אבל תרגיש חופשי לאלתר). אתה יכול להכניס לבפנים גלידות. אתה יכול להוסיף שקדים, אגוזים, פקאן, גרנולה. אתה יכול להכניס גבינות. אפשר קינמון, אבקת קקאו, אבקת שוקולית, אפילו קפה אם אתה תאהב את השילוב. אפשר להוסיף גם נענע או ירקות. לא חסר בכלל, אם תגיד על דברים שאתה רוצה ספציפית בשייק אני יכול לתת לך רעיונות של מתכונים מחנויות שייקים. בגדול בשייקים כאלה יש מלא קלוריות, כי יש בזה מלא פירות ושומנים.

לא הבנתי, כמה קלוריות בדיוק אתה צריך לאכול שכ''כ קשה לך?

לגבי אבקת חלבון, אני אישית קונה ללא טעם ומוסיף חצי כוס חלב ו2 חתיכות בננה (שומר אותן במקפיא).

"חזה עוף ואורז", כמה אנשים אמרו לי איך אתה אוכל את זה כל היום ולא נמאס לך..??
מי יאכל את האוכל היבש הזה מה עשיתי רע?
אני דווקא אוהב חזה עוף, אוהב אורז ויותר מזה, אוהב כוסמת, אבל הבנתי את הכוונה

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי, כמה קלוריות בדיוק אתה צריך לאכול שכ''כ קשה לך?

לגבי אבקת חלבון, אני אישית קונה ללא טעם ומוסיף חצי כוס חלב ו2 חתיכות בננה (שומר אותן במקפיא).
באיזה אבקה ללא טעם אתה משתמש? ניסיתי אנפלייבורד של מיי פרוטאין, על הפנים

מתאמן חצי שנה ומאוד מתקשה עם התזונה.
קשה לי לשמור על תפריט לאורך זמן ואני סובל מחוסר תאבון לפעמים שנובע ממתח לחץ וכו', אלה דברים שמשפיעים לי ישירות על התאבון ומקשים עליי להתקדם.
אני יודע שיש אפשרות לשתות את הקלוריות במצבים כאלה אבל לא מצאתי את הנוסחה עדיין.
אולי יש לכם רעיונות לגיינרים ביתיים ? הבעיה ששיבולת שועל בשייק דוחה אותי בשייק ובכללי, כנ"ל חמאת בוטנים בשייק(סקיפי) ואבקות חלבון בגדול גם מגעילות אותי אבל קיבלתי עכשיו אחת שהיא סבירה(סינטה 6 שוקולד), לא יודע כמה זמן אצליח לסבול אותה אבל אולי אפשר לשלב אותה באיזשהו גיינר
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח , כל אחד והנסיון האישי שלו עם אוכל , אחד יהיה לו יותר קל לעלות במשקל על ידי לאפות , האחר על ידי גלידות וחטיפים, כל אחד מה שהוא אוהב .

יש אינספור מקרים של אנשים (אני אישית שקלתי 46 קילו ובשיא 70 ) , תוציא מהראש שרק אתה לא יכול להשמין , ורק לך יש בעיה להשמין , ורק עבורך זה לא אפשרי , הרבה עברו את מה שאתה עובר והצליחו להשמין , למה ואיך ? התמידו ולמדו את הנושא והשקיעו בו .

תשים לב לקום מוקדם בבוקר , להתחיל את הארוחות מוקדם , לשים דגש על השעות אכילה , לאכול מאכלים שלא רק שאתה יכול לאכול הרבה אלא שגם לא סותמים לך את התיאבון להמשך היום (בארוחה האחרונה אתה כן יכול) , תשלב דברים שהם קלים לך , אולי מעדנים / חטיפים / שוקולדים .
הקיבה זה סה"כ בלון , ברגע שאתה תדחוף בהתחלה יותר אוכל למרות שזה קשה ולא קל , הבלון יגדל ואז הוא כבר ידרוש את האוכל לבד .. תיתן פוש של שבועיים שלוש , אם צריך פיצות / המבורגרים / מלוואח / כל מה שאתה אוהב תתפרע ! תגדיל את הקיבה .

בהחלט אין דבר יותר טוב מאנשי מקצוע , וצריך להבין לפעמים האיש מקצוע הראשון וגם השני הם לא בהכרח אנשי מקצוע שמתאימים לך זה לא אומר , שאין איש מקצוע בעולם שיעזור לך , זה אומר שמי שהלכת אליו פחות התאים אלייך ,
אז דגשים
* איש מקצוע במידה ואתה לא מצליח להשתלט לבד על נושא התפריט
* לקום מוקדם ולהתחיל את הארוחה מוקדם
* שאר הארוחות לא להיגרר , לעשות שעות שבהם אתה קובע שאתה אוכל , כי אם אתה מתכננן לאכול צהריים ודוחה את זה אז בסוף הארוחת צהריים וארוחת ערב הופכים לארוחה 1
* למצוא מאכלים שמתאימים לך אישית שיש בהם הרבה קלוריות אוכל אותם בקלות ולא סותמים לך את הקיבה לשאר היום .

שיהיה בהצלחה.

נערך לאחרונה:
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח , כל אחד והנסיון האישי שלו עם אוכל , אחד יהיה לו יותר קל לעלות במשקל על ידי לאפות , האחר על ידי גלידות וחטיפים, כל אחד מה שהוא אוהב .

יש אינספור מקרים של אנשים (אני אישית שקלתי 46 קילו ובשיא 70 ) , תוציא מהראש שרק אתה לא יכול להשמין , ורק לך יש בעיה להשמין , ורק עבורך זה לא אפשרי , הרבה עברו את מה שאתה עובר והצליחו להשמין , למה ואיך ? התמידו ולמדו את הנושא והשקיעו בו .

תשים לב לקום מוקדם בבוקר , להתחיל את הארוחות מוקדם , לשים דגש על השעות אכילה , לאכול מאכלים שלא רק שאתה יכול לאכול הרבה אלא שגם לא סותמים לך את התיאבון להמשך היום (בארוחה האחרונה אתה כן יכול) , תשלב דברים שהם קלים לך , אולי מעדנים / חטיפים / שוקולדים .
הקיבה זה סה"כ בלון , ברגע שאתה תדחוף בהתחלה יותר אוכל למרות שזה קשה ולא קל , הבלון יגדל ואז הוא כבר ידרוש את האוכל לבד .. תיתן פוש של שבועיים שלוש , אם צריך פיצות / המבורגרים / מלוואח / כל מה שאתה אוהב תתפרע ! תגדיל את הקיבה .

בהחלט אין דבר יותר טוב מאנשי מקצוע , וצריך להבין לפעמים האיש מקצוע הראשון וגם השני הם לא בהכרח אנשי מקצוע שמתאימים לך זה לא אומר , שאין איש מקצוע בעולם שיעזור לך , זה אומר שמי שהלכת אליו פחות התאים אלייך ,
אז דגשים
* איש מקצוע במידה ואתה לא מצליח להשתלט לבד על נושא התפריט
* לקום מוקדם ולהתחיל את הארוחה מוקדם
* שאר הארוחות לא להיגרר , לעשות שעות שבהם אתה קובע שאתה אוכל , כי אם אתה מתכננן לאכול צהריים ודוחה את זה אז בסוף הארוחת צהריים וארוחת ערב הופכים לארוחה 1
* למצוא מאכלים שמתאימים לך אישית שיש בהם הרבה קלוריות אוכל אותם בקלות ולא סותמים לך את הקיבה לשאר היום .

שיהיה בהצלחה.
מחזק בעיקר את הלאכול מוקדם ובשעות קבועות. מי שלא רגיל לאכול מוקדם מעביר עד איזה 11 בצהריים בלי לאכול כלום, מי שהתרגל לא יכול להתעורר בלי משהו לנשנש. ולקבוע זמני ארוחות קבועות שאין מצב בעולם שאתה מפספס אותן אבל בלי לדאוג לאכול קצת בין לבין. בגדול פשוט כל פעם שאתה לא מפוצץ תדחוף אפילו דברים קטנים, תהיה כל היום עם משהו בפה.

לגבי אבקת חלבון, אני אישית קונה ללא טעם ומוסיף חצי כוס חלב ו2 חתיכות בננה

של איזו חברה? אני גם בדיוק מחפש אחת ללא טעם כדי להוסיף אקסטרה חלבון לכל מיני מתכונים אבל חושש שיהיה טעם לוואי מגעיל. זה משתלב לך טוב מבחינת טעם או מורגש מדי?

אחזק את מי שהמליץ על תזונאי, בדיקה רפואית לגבי החוסר תאבון ועבודה מקצועית בתחום הרגשי, כל אלו חד משמעית

לגבי פיקס מהיר לשאלתך, אני חושב שלמצוא גיינר טעים שאתה אוהב יכול לתת לך התחלה וזה לפעמים יותר קל מלהרכיב אחד בעצמך - שתמיד יותר משתלם אבל לבנות אחד שבאמת טעים יכול לקחת זמן מאמץ וסבלנות שיכול להיות שאין לך מספיק מאלו כרגע

דבר אחרון, טיפ (שלא מחליף עבודה מקצועית, רק ה2 cents שלי) שאני חושב שעוזר לסדר מערכות יחסים עם אוכל זה להיות יותר מעורב בהכנתו, לי זה עבד, מבחירת המוצרים בסופר או בשוק (אם אפשר לטעום אז בכלל מעולה) ועד להכנה ולהגשה, כמובן שוב יכול לאט לאט כי זה כן דורש מאמץ וסבלנות

הרבה הצלחה

של איזו חברה? אני גם בדיוק מחפש אחת ללא טעם כדי להוסיף אקסטרה חלבון לכל מיני מתכונים אבל חושש שיהיה טעם לוואי מגעיל. זה משתלב לך טוב מבחינת טעם או מורגש מדי?
רק של מי פרוטין. אין טעם או ריח.
30 שניות בבלנדר עם חלב ובננה ופשוט תענוג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית