הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סרטון התאמת תכנית

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש כאן את שני הבחורים האלה שהם אנשי שיווק לא רעים,
והייתי לוקח רק את העיקרון שהם מדברים עליו, ופותח את זה כאן לדיון.
העניין הוא לבנות תכנית אימונים יעילה שלא שורפת את שאר החיים.

כרגע אני עושה די הרבה נפח יחסית לעצמי
3X5 פעמיים בשבוע, 1 לסקוואט 1 לדדליפט, והאימונים לא מאוד קשים,
אבל לוקח לי כמה ימים לחזור להיות אנרגטי כל פעם. ממש תשוש וגם רעב מידי.

איזה תבניות אימון לקחו אתכם למסע מוצלח וסימפטי בתור מתאמנים בינוניים?

לא יודע איך הם מדברים על טקסס כעל תכנית ששוברת בני אדם, אבל התכניות שלהם די עמוסות בנפח ממה שראיתי.
בכל מקרה אני חושב שאולי כדאי לי להתאמן בצורה יותר אינטואיטיבית, לפי הרגשה מבחינת משקלים וחזרות (כמות סטים קבועה),
ככה שאעלה משקלים וחזרות לפי התחושה באותו יום, ולא על פי התכנון ככה שמידי שבוע אני פורץ בפועל את השבוע הקודם.

אין לי רעיון יותר אינטלגנטי. ולא חושב שזאת רעיון מאוד מוצלח בהכרח

תהנו:

תשישות זה לא רק עניין של נפח זה גם הרבה עניין של עצימות וקרבה לכשל. אתה יכול כמו שאתה אומר לעבוד לפי תוכנית שמגדירה רמת קושי ולא משקל על המוט ולזרום משם. למי שיש ניסיון זה אחלה ממש. אני חושב שלעשות סינגל דאבל או טריפל ב RPE 8 ולגזור מזה את המשקל לשאר הנפח זה אחלה וככה בימים טובים תעבוד כבד ואולי תשבור שיא ובימים פחות טובים בעיקר תסמן וי. אתה יכול גם במקום לשאוף להתקדם כל שבוע, להתקדם פעם בשבועיים או שלושה וככה יהיה לך יותר זמן שאתה בונה נפח, מתאושש ומנסה לשבור שיא חדש.

זה הכל בתאוריה, אתה צריך להחליט מה בא לך ואך זה אמור להראות ולהעלות את זה על הכתב ואז יהיה יותר נוח לעלות.

נפח גבוה מידי יפרק לך את השרירים, ויכול להשאיר אותך פיזית מפורק, אבל מנטלית בסדר.

עצימות מפרקת לך את המוח, אתה יכול להרגיש פיזית בסדר, כאילו לא התאמנת, אבל נמאס לך לחיות ולהגיע למכון.

אימונים לכוח לדעתי חייבים לקחת בחשבון את האלמנט המנטלי.

בשני המצבים, ככל שהמשקל גבוה מידי, ולא קדמו לאימון תוכנית טובה והדרגתית מידי שבוע, זה מחמיר את הבעיה.

יש הרגשה מפורקת שהיא נורמלית, אחרי הכל, מדובר באימונים קשים, אבל לפעמים זה מוגזם.

כמובן ששינה, תזונה והתאוששות הם חלק גדול כאן.

באופן אישי זה תלוי בזמנים בחיים שלי, לפעמים אני לא בנוי לאימונים ארוכים שארגיש מפורק כמה ימים, וגרוע מכך, אצטרך להתאמן שוב עם התחושה הזאת ותוך כדי הכאבים.

בשביל זה אני אוהב את סמולוב לבנץ'. בשבילי זה זמן לדילואד מנטלי מכל הסקוואט והדדליפט, בלי להרגיש שהפסקתי להתאמן, כי אני דוחף את הבנץ'. ועם חזה מפורק אני יכול להסתדר.

אין מפתח קסם, אבל ככל שאתה מרגיל את הגוף לתדירות אימונים גבוה, ולנפח הרצוי, ומתחיל קל מספיק מבחינת עצימות, ומתקדם לא לאט מידי, זה אמור להיות בסדר.

אחד הבעיות שאני רואה אצל מתאמנים שמתקדם בחצי ק"ג מאימון לאימון, או בחזרה בודדת, זה שהם נשארים במקום הזה של הקושי שבועות וחודשים. בדרך כלל הם בכלל לא ירדו אחרי התקיעה שלהם למשקל נמוך מספיק.

בדדליפט אני קופץ 10 ק"ג בשבוע, כדי להתחיל בלוק ב65% בערך, ולסיים את הבלוק תוך בערך חודש וחצי עם 80% פחות או יותר כי כל שבוע קפצתי ב3% מהמשקל.

האחוזים האלו מתאימים לנפח של הדדליפט שלי, שזה 5×5 ל3 פעמים בשבוע ותמיד רק אחרי הסקוואט.

קפיצות ב0.5% או יותר מידי לדעתי קשורים לתופעה שאתה מספר.

אחד הבעיות שאני רואה אצל מתאמנים שמתקדם בחצי ק"ג מאימון לאימון, או בחזרה בודדת, זה שהם נשארים במקום הזה של הקושי שבועות וחודשים. בדרך כלל הם בכלל לא ירדו אחרי התקיעה שלהם למשקל נמוך מספיק.
עם כמה שאני תייר באימונים
ניסיתי את שתי השיטות,ואני חושב שהשיטה של ההתקדמות המהירה או הוספת 10 קג למוט,
לא מתאימה לכל אחד..
לכן טוב שיש את האופציה של הוספת חזרה
נכון זה מייגע וארוך,אבל לפחות אפשר לעמוד בזה.

נראה לי שלפני שמדברים על איך לסדר אימונים ובאיזה קצב להתקדם צריך קודם להתאים את זה למטרות שלך.

אם יש לך לדוגמה מטרה של x משקל בהרמה מסוימת, x טוטאל מסויים או x משקל גוף מסויים זה כבר יכתיב איך תראה תכנית האימון שלך, במיוחד אם יש דדליין.

תכלס מתאמנים בינוניים ומעלה לדעתי יטיבו מתכנית שיש בה אוטורגולציה רוב השנה וברוב האימונים תוך כדי שהם בונים לעצמם 'Base' וכשיש להם תחרות/מטרה ספציפית יהיה כדאי ויעיל יותר לבנות תכנית קבועה עם התקדמות מובנית.

• פותח/ת השרשור
לקחתי את הטמפלייט של ברבל מדיסין, הראשון שמצאתי ברשת

אין לי שום גרידיות כיום להתקדם במשקלי עבודה ואם גם הייתי מכיר גישה יעילה ושפויה לאימוני כוח לפני כן,
בוודאי לא הייתי מתנגד לעשות אותה.

פשוט עד היום הנחתי שתמי דצריך להתיש את הגוף באימונים בעצימות גבוהה.
ובלימודים כשאני בקושי אוכל חלבון, וכבר די רחוק מלהיות נער, האימונים התחילו לשאוב לי את כל האנרגיה במשך כל השבוע

אז RPE מבחינתי זה סבבה וגם כל דבר זה סבבה. כי מה שבטוח זה שאני לא מוכן להקריב את איכות החיים והפרודוקטיביות שלי, בשביל הרמת משקולות

אין לי שום גרידיות כיום להתקדם במשקלי עבודה ואם גם הייתי מכיר גישה יעילה ושפויה לאימוני כוח לפני כן,

ובלימודים כשאני בקושי אוכל חלבון, וכבר די רחוק מלהיות נער, האימונים התחילו לשאוב לי את כל האנרגיה במשך כל השבוע

אז RPE מבחינתי זה סבבה וגם כל דבר זה סבבה. כי מה שבטוח זה שאני לא מוכן להקריב את איכות החיים והפרודוקטיביות שלי, בשביל הרמת משקולות
אז נשמע הגיוני מאוד.

אני באמת מאמין בלעבוד ולבנות את עצמך בנפח רוב השנה ורק כשבא לך לבדוק כמה התחזקת/להתחרות לעשות פיק בעצימות.

אז נשמע הגיוני מאוד.

אני באמת מאמין בלעבוד ולבנות את עצמך בנפח רוב השנה ורק כשבא לך לבדוק כמה התחזקת/להתחרות לעשות פיק בעצימות.
זה אומר לעבוד ביילדינג? יותר מאשר תוכנית כח?

זה אומר לעבוד ביילדינג? יותר מאשר תוכנית כח?
לא, כי כדי להרים כבד צריך להרים כבד.
הכוונה לעבוד בנפח גבוהה של סטים עם חזרות יחסית נמוכות.
אפשר לתסף עבודת בילדינג כדי לעבוד על נקודות חלשות/שרירים שאתה רוצה לשפר וויזואלית.

הטמפלייט החינמי היחיד שמוצע ברשת זה הטמפלייט מתחילים הבסיסי אלא אם כן יש פרוצים, השאר עולים כסף. בכל מקרה, זה אחלה בעיקר כדי להתנסות וללמוד קצת על RPE ולצבור ניסיון.

שימור כוח דורש הרבה פחות מאשר עליה, ואפשר עם שניים או שלושה אימונים בשבוע של שעה שעה וקצת לשמור על רמות טובות וגם להצליח להתחזק בסיטואציות מסוימות. בכל מקרה, אין סיבה שאימונים יגמרו אותך ויהפכו לעבודה שניה כל עוד אתה רק רוצה לשמור על כוח ולהתחזק קצת ולהראות ולהרגיש טוב.

הטמפלייט החינמי היחיד שמוצע ברשת זה הטמפלייט מתחילים הבסיסי אלא אם כן יש פרוצים, השאר עולים כסף. בכל מקרה, זה אחלה בעיקר כדי להתנסות וללמוד קצת על RPE ולצבור ניסיון.

שימור כוח דורש הרבה פחות מאשר עליה, ואפשר עם שניים או שלושה אימונים בשבוע של שעה שעה וקצת לשמור על רמות טובות וגם להצליח להתחזק בסיטואציות מסוימות. בכל מקרה, אין סיבה שאימונים יגמרו אותך ויהפכו לעבודה שניה כל עוד אתה רק רוצה לשמור על כוח ולהתחזק קצת ולהראות ולהרגיש טוב.
כדי לשמור על כח ולהתחזק,נצטרך עדין להתקדם במשקלי העבודה?
שעובדים כל הזמן עם אותו משקל,בעצם דורכים במקום?

כדי לשמור על כח ולהתחזק,נצטרך עדין להתקדם במשקלי העבודה?
שעובדים כל הזמן עם אותו משקל,בעצם דורכים במקום?

אם המטרה שלך היא לשמר את הכוח, אם תרים את אותו משקל אתה תשמר אותו. אתה דורך במקום אבל זאת המטרה בעצם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית