הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן נייטראלי

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אם אשמור על מאזן נייטראלי אבל אמשיך להתאמן אימוני כוח/היפרטרופיה, האם לטווח הארוך קיים מצב שבו ארד באחוז השומן ואעלה במסת שריר(בהנחה והמאזן הקלורי הממוצע לאותו פרק זמן הוא נייטראלי פחות או יותר)?

הבנתי שיש כאלה שפשוט עושים "חיטוב" מבלי להיות במאזן שלילי, אלא פשוט נניח הם עומדים על 21% שומן ושומרים על מאזן נייטראלי ככה שלאחר משהו כמו חצי שנה הם פתאום יורדים ל-14% שומן אבל אותו משקל גוף.

הגיוני או Bro-Science?

זה נקרא ריקומפוזיציה - שינוי הרכב הגוף. ממה שהבנתי זה אפשרי אבל זה תהליך מאוד איטי אלא אם כן זה מתאמן מתחיל עם ממש מעט מסת שריר/מאוד שמן/גם וגם.
למשל בדוגמה הזאת:
נניח הם עומדים על 21% שומן ושומרים על מאזן נייטראלי ככה שלאחר משהו כמו חצי שנה הם פתאום יורדים ל-14% שומן אבל אותו משקל גוף.
אני לא מאמין שזה יקח חצי שנה אלא הרבה יותר להגיע לנתונים שאמרת אלא אם זה אחד המקרים שציינתי

אם אשמור על מאזן נייטראלי אבל אמשיך להתאמן אימוני כוח/היפרטרופיה, האם לטווח הארוך קיים מצב שבו ארד באחוז השומן ואעלה במסת שריר(בהנחה והמאזן הקלורי הממוצע לאותו פרק זמן הוא נייטראלי פחות או יותר)?

הבנתי שיש כאלה שפשוט עושים "חיטוב" מבלי להיות במאזן שלילי, אלא פשוט נניח הם עומדים על 21% שומן ושומרים על מאזן נייטראלי ככה שלאחר משהו כמו חצי שנה הם פתאום יורדים ל-14% שומן אבל אותו משקל גוף.

הגיוני או Bro-Science?

הזכירו פה את הרי-קומפוזיציה אז רק אחדד.
רי-קומפוזיציה מדבר על מצב בו מתאמן נמצא בגירעון קל, מוריד שומן תוך כדי העלאת מסת שריר ונשאר על אותו מ.ג.

מה שאתה מדבר עליו (להישאר בניטרלי) לא בדיוק קשור לרי-קומפוזיציה, ומה שתיארת לא אפשרי לאורך זמן.

לא זה אומר פשוט שהוא הוריד שומן והעלה שריר.

שומן תופס כ-25% יותר נפח משריר באותו משקל, או בהצגה מעט שונה, ליטר שריר שוקל 1.06 ק"ג וליטר שומן שוקל 0.9

לצורך הדוגמא אם תיקח אדם רזה במאזן ניטרלי ותתחיל לאמן אותו בלי לגעת לו במאזן עדיין המשקל שלו יעלה ככל הנראה בגלל עליה במסת השריר.

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי היא האם אני יכול במאזן בנייטראלי הזה להתחטב לאורך זמן תוך הישארות על אותו מש'ל גוף פחות או יותר

הכוונה שלי היא האם אני יכול במאזן בנייטראלי הזה להתחטב לאורך זמן תוך הישארות על אותו מש'ל גוף פחות או יותר
כל עוד אתה לא מתאמן מתחיל או התאמנת בעבר וחזרת להתאמן ואתה בעצם מנצל את הזיכרון שריר, זה מאוד מאוד לא סביר.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לדייק רגע את השאלה שלי

אני לא שואל האם אני אעלה מסת שריר במאזן נייטראלי.
זה ברור לי לגמרי שאם אני לא מתאמן מתחיל, ואינני מתחיל, אז לא אעלה במסת שריר.

השאלה היא אם אני רוצה פשוט להוריד אחוז שומן, ואני מתאמן קבוע, ושומר על מאזן נייטראלי קבוע - האם אחוז השומן יירד?

לצורך העניין אני מנסה לצרוך 2,300-2,400 קל' ליום, כאשר במהלך החודשיים האחרונים הייתי על פלוס של 500-700 קלוריות כל יום.

זה אומר שאם כעת אעבור למאזן נייטראלי אופייני לאדם השוקל 74kg(כרגע אני 75.7kg) ואמשיך להתאמן - לא הגיוני שארד באחוז השומן? *בהנחה ואני שומר על 2,300-2,400 קל' ליום*?

אני רוצה לדייק רגע את השאלה שלי

אני לא שואל האם אני אעלה מסת שריר במאזן נייטראלי.
זה ברור לי לגמרי שאם אני לא מתאמן מתחיל, ואינני מתחיל, אז לא אעלה במסת שריר.

השאלה היא אם אני רוצה פשוט להוריד אחוז שומן, ואני מתאמן קבוע, ושומר על מאזן נייטראלי קבוע - האם אחוז השומן יירד?

לצורך העניין אני מנסה לצרוך 2,300-2,400 קל' ליום, כאשר במהלך החודשיים האחרונים הייתי על פלוס של 500-700 קלוריות כל יום.

זה אומר שאם כעת אעבור למאזן נייטראלי אופייני לאדם השוקל 74kg(כרגע אני 75.7kg) ואמשיך להתאמן - לא הגיוני שארד באחוז השומן? *בהנחה ואני שומר על 2,300-2,400 קל' ליום*?
לא, כי ירידה באחוז שומן תגרם או מעליה מאוד מאוד נקייה של מסת שריר (תצטרך פלוס קלורי). או מירידה במשקל גוף שתכלול מסת שומן (תצטרך מינוס קלורי).

לצורך הדוגמא אם תיקח אדם רזה במאזן ניטרלי ותתחיל לאמן אותו בלי לגעת לו במאזן עדיין המשקל שלו יעלה ככל הנראה בגלל עליה במסת השריר.

לא נגעת לו במאזן הקלורי, אבל העלת לו את כמות הקלוריות

דרך אגב רק הניח את זה כאן
פעם דור אקשטיין אם ככה קוראים לו היה אומר לעשות יום של מאזן קלורי שלילי (שבו השומן נשרף) ולמחרת יום של מאזן קלורי חיובי (שבו השריר גדל) וככה אתה יורד באחוז שומן ועולה במסת השריר למרות שנשאר על אותו משקל.

האמת שזה היה נחמד אם הדברים שהיו אומר היו נכונים אבל לא ידוע לי על דבר כזה ...

• פותח/ת השרשור
אני רוצה רק רגע לחדד את השאלה שלי..

אני צורך בממוצע ליום כ-2800-3,200 קל' ליום ועליתי 4 ק"ג ב-3 חודשים האחרונים, מ-73KG ל-77KG (וממשיך לעלות).

ידוע לי שעל מנת להפסיק לעלות במשקל אני צריך להיות בנייטראלי או אף בגירעון (אם אני רוצה לרדת).

בהנחה ואני אשמור על ממוצע של 2,350 קל' לאורך ה-6 חודשים הבאים, ואמשיך להתאמן 4-5 פעמים בשבוע:

1. מה יקרה למסת השריר?
2. מה יקרה לאחוז השומן?
3. האם ייתכן מצב שבו המאזן הנייטראלי יאפשר לי להפסיק להשמין, ובה בעת יבליט יותר את השרירים לאורך הזמן? (לא יגדיל אותם, ולא יגרום לעלייה במסה, כי בשביל זה צריך פלוס קלורי - זה מובן לי! השאלה היא איך הגוף ייראה לאורך זמן תחת התנאים של אימוני התנגדות, צריכה של 1.8 גר' חלבון ליום לכל ק"ג משקל גוף, או יותר, ועמידה בטווח של 2,300-2,400 קל' ליום בממוצע)...

במילים אחרות

אדם השוקל 77-78 ק"ג, אשר צריכת הקלוריות שלו תהיה מהיום ואילך תואמת את המאזן הנייטראלי של אדם השוקל 74 ק"ג, תוך שמירה על משטר של 4-5 אימוני התנגדות בשבוע + צריכת חלבון יומית של 1.8-2 גר' חלבון לכל ק"ג משקל גוף - האם לאורך מספר חודשים, מבנה גופו ישתנה?
(ללא ציפייה לעלייה במסת שריר. האם מבחינה ויזואלית - הוא ייראה אחרת?)

זאת שאלה טובה והתשובה הנכונה היחידה תהיה, תלוי...
אני מאלה שכשהם חוזרים להתאמן הם גדלים בשריר בשניה גם אם אני בגרעון קלורי נמוך.
אני גם צריך להיות בגרעון קלורי מאד מאד נמוך כדי לרדת באחוזי שומן.
אני גם כשאני ב"מסה" אני בנייטרלי ואני מתחזק והגוף שלי לאט לאט מתחזק וטיפה גדל בלי שהמשקל משתנה יותר מידי, לפעמים אני גם מתחטב טיפה אבל זה מאד איטי.

יש אנשים שלא יצליחו להתחזק ולעלות במשקל בלי שהם בעודף של לפחות 1500 ויש כאלה כמוני שעודף של 100 קלוריות יחשב מאסה ואני אתקדם מהר מאד.

אני פשוט ניסיתי כל כך הרבה דברים ולמדתי להכיר את הגוף שלי.
אז רד לנייטרלי ודווח לנו עוד חודש מה המסקנות שלך, אין חכם כבעל ניסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית