הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תרגיל לחזה - פרפר

coldmetal

משתמש פעיל
390
0
נק' מוניטין:
818
390
0
אני מקפיד על טכניקה נכונה ובכל זאת אני מרגיש יותר את השריר הדו-ראשי והכתף מאשר החזה.
אני עובד עם משקלים גבוהים, שומר על זווית של 150 מעלות בערך במרפקים.
ואני לא מרגיש את החזה.
מה יכולה להיות הבעיה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבעיה שפרפר זה תרגיל שנחשב מבודד לחזה - כלומר העבודה העיקרית בו אמורה להיות של החזה ואני לא מרגיש את החזה.
למה אני עושה? אני מתאמן ב-AB ואני עושה עוד תרגיל לחזה בנוסף לבנץ' ואמרו לי שפרפר עדיף על מקבילים.

אני דווקא מעדיף מקבילים ... רק שהמרפק לא עומד בזה יותר :(
אבל גם במקבילים אני לא מרגיש את החזה ... אבל אני כן מרגיש שהחזה מתחזק מאימון לאימון ...

מקבילים עדיף על פרפר בכל מובן. מקבילים זה תרגיל מורכב שמפעיל את החזה (בהדגשה על הסיבים התחתונים), הכתפיים, היד האחורית וגם את הרחב הגבי. פרפר הוא תרגיל מבודד לחזה.
תעשה מקבילים באחיזה רחבה עם רכינה קלה קדימה ועם ברכיים כפופות מעט אחורה. מקבילים צרים בגוף ישר זה יותר ליד האחורית.
ואם אתה עושה AB, אז אפשר להסתפק בבנץ' ובמקבילים. חבל לעשות פרפר ועוד יותר חבל לבזבז את הזמן על לחיצות בשיפועים.

• פותח/ת השרשור
מישהו אמר שאני עושה 3 תרגילים?
אני עושה בנץ' ומקבילים.. והאמת המקבילים עבד לי מעולה על החזה וגם די תיקן לי פיגור בחזה התחתון פשוט אמרו לי שעדיף פרפר בגלל שמקבילים זו תנועת דומה לבנץ' רק בזווית שונה.
מה שמעצבן במקבילים שבמכון יש ידיות שאפשר לשים במצב צר או במצב ממש רחב.. ובמצב הרחב זה מרגיש קצת לא נוח בכתפיים.. דבר מפגר שאי אפשר לעשות רוחב נורמלי

צודק - לא הבנתי אותך נכון.
קיצר - תעשה מקבילים ותתרגל לאי הנוחות. זה תרגיל שיקדם אותך הרבה יותר. ותלמד לא להקשיב יותר מדי למדריכים במכון שלך...בפורום הנוכחי ובפורום המקביל בתפוז תלמד ותוכל להתקדם הרבה יותר.

• פותח/ת השרשור
לא הקשתי למדריך.. גיל סופר דייג אמר לי את זה (אם אתה מכיר.. הוא פעיל בפורום השני - לא תפוז)
תודה בכל מקרה

אחי תקשיב טוב פלייס זה תרגיל בנזונה,תלמד להרגיש אותו,תלך בהתחלה של האימון חימום טוב בפלייס 4 סטים רצוף בלי מנוחה:סט 1 25 חזרות סט 2 20 סט 3 15 סט 4 10.תזכור לעשות את זה בלי מנוחה טכניקה נכונה בלי לשחק עם הזווית במרפק תוך כדי תנועה,בלי מומנטום בין קונצנטרי לאקצנטרי תעלה משקל בין סט לסט ואם החזה לא יישרף לך דבר איתי.וזה בתור חימום ואחרי שתלמד להרגיש את החזה עובד עם משקלים נמוכים וחזרות גבוהות עבור שלב של משקלים גבוהים וחזרות נמוכות.

אחי תקשיב טוב פלייס זה תרגיל בנזונה,תלמד להרגיש אותו,תלך בהתחלה של האימון חימום טוב בפלייס 4 סטים רצוף בלי מנוחה:סט 1 25 חזרות סט 2 20 סט 3 15 סט 4 10.תזכור לעשות את זה בלי מנוחה טכניקה נכונה בלי לשחק עם הזווית במרפק תוך כדי תנועה,בלי מומנטום בין קונצנטרי לאקצנטרי תעלה משקל בין סט לסט ואם החזה לא יישרף לך דבר איתי.וזה בתור חימום ואחרי שתלמד להרגיש את החזה עובד עם משקלים נמוכים וחזרות גבוהות עבור שלב של משקלים גבוהים וחזרות נמוכות.

מאיזה משקל להתחיל בסט הראשון? איך לעלות במשקלים בסטים הבאים?

ו- COLDMETAL כתב שהוא עושה בזווית של 150 מעלות במרפק זו הזווית הנכונה?

תודה אחי!

• פותח/ת השרשור
חח טוב אני אנסה.. כי כולם אומרים לי שהם מרגישים את החזה ממש בתרגיל הזה
אנחנו מדברים על פרפר עם דאמבלים בשכיבה על ספסל כן?

מה אתם צוחקים??! אשכול לגיטימי לגמרי

עזוב אותם, תעשה את מה שהוא הציע לך ותעדכן אותנו אחרי האימון הקרוב איך ההרגשה.

פלייס

לגבי משקלים אני לא מתערב לך אתה יודע מה הכי מתאים לך,תזכור שמדובר פה בחימום לפני ה"אימון" שהמטרה שלו גם התשה מוקדמת מאחר והתלוננת שאתה לא מרגיש תחזה בבנצ אלא כתף ויד קידמית.אל תתייחס פה לציניות של החברה עוד לא גדל הזין והם כבר רצים מספרים שזיינו את מירי בוהדנה.בקיצור שתדל לעבוד נכון קל לשחק עם הזווית במרפק ולהעביר תעומס ליד אחורית או לחילופין להעביר ליד קידמית.אל תתפס עכשיו לזווית 150 וכל הידע התיאורטי תנסה להרגיש את החזה עובד לאורך כל התנועה הייתי ממליץ לך לא לעבוד עם הבוהן סגורה ככה "תעביר תעומס" יותר לכיוון מפרק הכתף ושים לב למרכאות כי זה רק עניין של תחושה.ועוד דבר תשלב חזרות חלקיות בבנצ כשהתנועה היא מהמוט על החזה ולמעלה חצי הדרך ככה אתה דואג לעבוד בטווחים בהם החזה יותר דומיננטי מאשר יד אחורית וכתף קידמית,ותתרחק משיפוע חיובי בו העומס על הכתפים ויד אחורית בהרבה יותר גבוה.
ודבר אחרון אני הייתי עושה את זה בתחילת כל אימון חזה והייתי מתחיל אימון בפאמפ מטורף לפני שנכנסתי לבנצ.

לגבי משקלים אני לא מתערב לך אתה יודע מה הכי מתאים לך,תזכור שמדובר פה בחימום לפני ה"אימון" שהמטרה שלו גם התשה מוקדמת מאחר והתלוננת שאתה לא מרגיש תחזה בבנצ אלא כתף ויד קידמית.אל תתייחס פה לציניות של החברה עוד לא גדל הזין והם כבר רצים מספרים שזיינו את מירי בוהדנה.בקיצור שתדל לעבוד נכון קל לשחק עם הזווית במרפק ולהעביר תעומס ליד אחורית או לחילופין להעביר ליד קידמית.אל תתפס עכשיו לזווית 150 וכל הידע התיאורטי תנסה להרגיש את החזה עובד לאורך כל התנועה הייתי ממליץ לך לא לעבוד עם הבוהן סגורה ככה "תעביר תעומס" יותר לכיוון מפרק הכתף ושים לב למרכאות כי זה רק עניין של תחושה.ועוד דבר תשלב חזרות חלקיות בבנצ כשהתנועה היא מהמוט על החזה ולמעלה חצי הדרך ככה אתה דואג לעבוד בטווחים בהם החזה יותר דומיננטי מאשר יד אחורית וכתף קידמית,ותתרחק משיפוע חיובי בו העומס על הכתפים ויד אחורית בהרבה יותר גבוה.
ודבר אחרון אני הייתי עושה את זה בתחילת כל אימון חזה והייתי מתחיל אימון בפאמפ מטורף לפני שנכנסתי לבנצ.
הניק מצדיק את התגובה, אתה בהחלט על קוק.

אשכול ליגיטימי אם אתה בילדר או עושה שייקו
אף אחד פה לא עושה שייקו

וקוק אתה באמת על קוק
4 סטים רצוף בלי מנוחה:סט 1 25 חזרות סט 2 20 סט 3 15 סט 4 10

זה 70 חזרות בלי מנוחה ? LOL

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית