הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה מלוכלכת

חיי

משתמש מתחיל
60
2
נק' מוניטין:
2
60
2
קראתי שאי אפשר לעלות יותר מקילו שריר בחודש , יכול להגיע גם לחצי קילו, אז מה היתרון במסה מלוכלכת? למה אנשים עושים את זה ?

קראתי שאי אפשר לעלות יותר מקילו שריר בחודש , יכול להגיע גם לחצי קילו, אז מה היתרון במסה מלוכלכת? למה אנשים עושים את זה ?
א. איפה קראת את זה?
ב. קילו שריר בחודש זה לכיוון המופרך אלא אם דרכת במכון בפעם הראשונה ממש לא מזמן. (וגם זה גבולי)

מסה מלוכלכת זה לאכול מה שמתחשק לך, מכל הבא ליד.
מה היתרון? שסביר להניח שתעלה יותר במסת שריר. אבל תעלה המון במסת שומן.
מה זה נותן לך בתכלס?
לא לספור קלוריות, לא להימנע מג'אנק פוד או מחטיפים או מכל הדברים הטעימים שרובנו אוהבים.

עצלנות, חוסר ראיה מרחקית בנוגע למטרה, בסוף שמסיימים הרבה מתחרטים כי ידעו שיכלו לחסוך שומן שהצטבר

תגיד לו שאין דבר כזה מסה מלוכלכת

לגמרי יש.

מסה מלוכלכת זה לאכול מה שמתחשק לך, מכל הבא ליד.
מה היתרון? שסביר להניח שתעלה יותר במסת שריר. אבל תעלה המון במסת שומן.
מה זה נותן לך בתכלס?
לא לספור קלוריות, לא להימנע מג'אנק פוד או מחטיפים או מכל הדברים הטעימים שרובנו אוהבים.

לא בדיוק,
מסה מלוכלכת זה פשוט להיות בפלוס קלורי גס מה שיגרום לצבירת שומן מוגברת אם כי לעלייה מהירה במשקל גוף.

אין דבר כזה מסה מלוכלכלת אם כבר מסה טעימה .

בדר"כ יתאים לאנשים שהם בתת משקל והמטרה שלהם לעלות כמה שיותר מהר בלי דגש כמה שריר וכמה שומן .

לדוגמא אדם שהוא 1.7 והוא שוקל 45-55 לא חושב שכדאי לו לעשת מסה נקייה . כי עד שהוא יגיע למצב שהוא צריך להבחין בן שומן לשריר יש לו כמה קילוגרמים לעלות .

אבל אותו בחור שהוא על 1.7 אם הוא שוקל 60 קילו לדוגמא , אז יהיה עדיף לו לעשות שנה של מסה נקייה , לנסות להגיע ל67 קילו (אני סתם זורק מספרים כללים) והוא כבר יהיה במטרה (נניח שזאת המטרה שלו) מאשר לעלות במסה מלוכלכלת ל67 ואז לרדת ל63 בגלל שעלה בשומן .

אין דבר כזה מסה מלוכלכלת אם כבר מסה טעימה .

בדר"כ יתאים לאנשים שהם בתת משקל והמטרה שלהם לעלות כמה שיותר מהר בלי דגש כמה שריר וכמה שומן .

לדוגמא אדם שהוא 1.7 והוא שוקל 45-55 לא חושב שכדאי לו לעשת מסה נקייה . כי עד שהוא יגיע למצב שהוא צריך להבחין בן שומן לשריר יש לו כמה קילוגרמים לעלות .

אבל אותו בחור שהוא על 1.7 אם הוא שוקל 60 קילו לדוגמא , אז יהיה עדיף לו לעשות שנה של מסה נקייה , לנסות להגיע ל67 קילו (אני סתם זורק מספרים כללים) והוא כבר יהיה במטרה (נניח שזאת המטרה שלו) מאשר לעלות במסה מלוכלכלת ל67 ואז לרדת ל63 בגלל שעלה בשומן .

האמת שהייתי נותן לכולם (כל מי שמתחיל רזון) להתחיל עם מסה נקייה כי זה יכול לחסוך להם חיטוב בדרך, יכול להיות שאחרי שנתיים של עבודה הוא יראה חטוב ברמה מעולה, כמובן תלוי מה היה הדרך, גנטיקה וכו׳..
פשוט למתחילים מאוד קשה להיכנס להרגל ומשטר של מאזן קלורי חיובי עם מעקב מדוייק, אז סטטיסטית זה לרוב לא קורה.

האמת שהייתי נותן לכולם (כל מי שמתחיל רזון) להתחיל עם מסה נקייה כי זה יכול לחסוך להם חיטוב בדרך, יכול להיות שאחרי שנתיים של עבודה הוא יראה חטוב ברמה מעולה, כמובן תלוי מה היה הדרך, גנטיקה וכו׳..
פשוט למתחילים מאוד קשה להיכנס להרגל ומשטר של מאזן קלורי חיובי עם מעקב מדוייק, אז סטטיסטית זה לרוב לא קורה.
מחילה לא מסכים , יש אנשים שהם רזים שהם חושבים שהם לעולם לא ישמינו וכאילו זה משימה בלתי אפשרית , קודם כל הייתי דואג שהם יראו שהמשקל שלהם עולה .. ולהגדיל קצת את "הבלון" בבטן ושיתחילו לאכול ..

אין מה לתת לאדם שצריך לעלות 20 קילו לעלות אחוז ממשקל הגוף שלו בחודש ..

מחילה לא מסכים , יש אנשים שהם רזים שהם חושבים שהם לעולם לא ישמינו וכאילו זה משימה בלתי אפשרית , קודם כל הייתי דואג שהם יראו שהמשקל שלהם עולה .. ולהגדיל קצת את "הבלון" בבטן ושיתחילו לאכול ..

זה שהם חושבים שהם לא ישמינו לא אומר שהם צודקים, גם עם מסה מתונה ומחושבת הם יעלו במשקל, הכל תלוי במדד ההשקעה.

אין סיבה לאף אחד לאכול יותר מ500 קלוריות מעל הניטרלי. נכון שאצל שחיפים זה לא יהיה נורא, אבל זה לא יתן להם יותר מידי. גם שחיפים צריכים לעלות מתון, במקרה הכי גרוע הם יוסיפו מסת שריר מכובדת וישארו על א.ש נמוך.

אין סיבה לאף אחד לאכול יותר מ500 קלוריות מעל הניטרלי. נכון שאצל שחיפים זה לא יהיה נורא, אבל זה לא יתן להם יותר מידי. גם שחיפים צריכים לעלות מתון, במקרה הכי גרוע הם יוסיפו מסת שריר מכובדת וישארו על א.ש נמוך.
אני לא מסכים .
לא רואה סיבה שאדם שהוא שחיף ותת משקל לא יתן בהתחלה חודשיים מסה ולאחר מכן להיכנס למסלול יותר מכוון או להמשיך באותה הדרך .
אני לא מביא את זה כראיה , אבל אני זוכר מאמן כדורגל שלא אגיד את את שמו שהיה חסר לא מעט קילוגרמים לשחקן מסוים וביקש מימנו להכניס לתפריט גבינות עם האחוז שומן הכי גבוהה ולאכול כנשנוש .

תחשוב אדם שחסר לו 20 קילו , למה שיעלה קילו בחודש אם יש לו אפשרות בחודש הראשון לעלות 2-3 קילו , אז בחודשיים הוא עלה נניח 5 קילו . נו מה קרה ? לא אמור לפגוע לו במטרה ... אני חושב שיש בזה הרבה יותר תועלת מנזק.

תחשוב אדם שחסר לו 20 קיל
מה זה חסר לו? מי קבע שהוא צריך עוד 20?
לא אמור לפגוע לו במטרה ... אני חושב שיש בזה הרבה יותר תועלת מנזק
שוב, אני לא חושב שזה יהיה קריטי בשבילו, אבל ההבדל במסת שריר שתוסיף במסה נקייה ומלוכלכת הוא כל כך זניח שאני לא רואה סיבה לא לנצל את זה שהוא שחיף בשביל לעשות מסה ארוכה של שנתיים בערך, ואם הוא מתאמן כוח אז אפילו 3 והוא ישאר באחלה א.ש.

מה זה חסר לו? מי קבע שהוא צריך עוד 20?

שוב, אני לא חושב שזה יהיה קריטי בשבילו, אבל ההבדל במסת שריר שתוסיף במסה נקייה ומלוכלכת הוא כל כך זניח שאני לא רואה סיבה לא לנצל את זה שהוא שחיף בשביל לעשות מסה ארוכה של שנתיים בערך, ואם הוא מתאמן כוח אז אפילו 3 והוא ישאר באחלה א.ש.
לא הבנתי מה רשמת .

מזה מי קבע שחסר לו 20 , אנחנו לא מדברים על אדם מסויים , מדברים על סיטאוציה של אדם שהוא תת משקל , או שחיף מאוד ויש לו צורך לעלות הרבה במשקל , אם הוא לא אמור לעלות הרבה אז ברור שאין בשביל מה לעשות מסה מלוכלכלת.

ומה לא קריטי , אם מישהו עולה קילו בחודש , או עולה 3 קילו , אז הוא יכול להספיק בחודש מה שהיה מספיק ב3 חודשים .

פעם היית בתת משקל או שהכרת אדם מתאמן שהתחיל בתת משקל ?

פעם היית בתת משקל או שהכרת אדם מתאמן שהתחיל בתת משקל ?
כן מכיר כמה. אני אישית הייתי שחיף, אבל לא בתת משקל.
אבל לא דיברנו על תת משקל ברמה של שואה, דיברנו על תת משקל ברמה של "לא נכנס אף פעם לחדר כושר". זה שונה, מישהו בתת משקל מבחינה רפואית זה כבר סיפור אחר, זה כבר לא עניין של להיכנס לכושר וזה לא לדיבור של מתאמנים, זה כבר לדיבור של רופאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית