הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה מלוכלכת

חיי

משתמש מתחיל
60
2
נק' מוניטין:
2
60
2
קראתי שאי אפשר לעלות יותר מקילו שריר בחודש , יכול להגיע גם לחצי קילו, אז מה היתרון במסה מלוכלכת? למה אנשים עושים את זה ?

כן מכיר כמה. אני אישית הייתי שחיף, אבל לא בתת משקל.
אבל לא דיברנו על תת משקל ברמה של שואה, דיברנו על תת משקל ברמה של "לא נכנס אף פעם לחדר כושר". זה שונה, מישהו בתת משקל מבחינה רפואית זה כבר סיפור אחר, זה כבר לא עניין של להיכנס לכושר וזה לא לדיבור של מתאמנים, זה כבר לדיבור של רופאים.

אבל על זה דיברתי ...

בדר"כ יתאים לאנשים שהם בתת משקל והמטרה שלהם לעלות כמה שיותר מהר בלי דגש כמה שריר וכמה שומן .

@OYP @דברים1

הוויכוח מיותר, אף אדם בתת משקל לא יוכל להיות בפלוס קלורי ענק מתי שהוא רק רוצה
וכנראה שהתהליך שלו יהיה איטי גם אם הוא ידחוף אוכל כל יום עד שהוא יקיא.

צריך להבין שאדם בתת משקל כנראה לא מבחירה, ככה שלדבר על כמה פלוס קלורי לתת זה פחות רלוונטי.
קודם כל מתחילים בלהיות במאזן חיובי.

@OYP @דברים1

הוויכוח מיותר, אף אדם בתת משקל לא יוכל להיות בפלוס קלורי ענק מתי שהוא רק רוצה
וכנראה שהתהליך שלו יהיה איטי גם אם הוא ידחוף אוכל כל יום עד שהוא יקיא.

צריך להבין שאדם בתת משקל כנראה לא מבחירה, ככה שלדבר על כמה פלוס קלורי לתת זה פחות רלוונטי.
קודם כל מתחילים בלהיות במאזן חיובי.
בגדול זה מה שאמרתי , אדם שהוא בתת משקל , לא צריך תפריט מסודר ולא עלייה נקייה במסה , הוא צריך לאכול כל מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה , כמו שכתבתי בהודעות הקודמות

מחילה לא מסכים , יש אנשים שהם רזים שהם חושבים שהם לעולם לא ישמינו וכאילו זה משימה בלתי אפשרית , קודם כל הייתי דואג שהם יראו שהמשקל שלהם עולה .. ולהגדיל קצת את "הבלון" בבטן ושיתחילו לאכול ..

אין מה לתת לאדם שצריך לעלות 20 קילו לעלות אחוז ממשקל הגוף שלו בחודש ..

בגדול זה מה שאמרתי , אדם שהוא בתת משקל , לא צריך תפריט מסודר ולא עלייה נקייה במסה , הוא צריך לאכול כל מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה , כמו שכתבתי בהודעות הקודמות , העיקר שיראה שהמשקל עולה ויגדיל את "הבלון" בבטן .

אני עדיין חושב שזה צריך להיות בפיקוח של תפריט וזמני ארוחות בגלל שלאדם כזה אין משמעת
ואם תיתן לו יד חופשית הוא ימשיך להיות שחיף פשוט עם כאב בטן תמידי.
וכמובן שצריך לדאוג למקרו-נוטריאנטים בכמות מספקת.

אני עדיין חושב שזה צריך להיות בפיקוח של תפריט וזמני ארוחות בגלל שלאדם כזה אין משמעת
צריך כן לעזור לו לעלות , לתת לו את המינימום אבל לא להגיד לו שהמינימום זה גם המקסימום , מתי שהוא מרגיש שהוא יכול עוד שיאכל עוד גם אם הוא אכל את כל התפריט שיש לו.

לאפות , פיצות , גלידות , ומה שרק אפשר זה אופציה מעולה לאחר שהוא סיים את התפריט "המסודר" שלו לאותו היום . (מדבר על בחור שהוא תת משקל)

• פותח/ת השרשור

אני אשאל את זה קצת שונה, כל משקל שאני מעלה מעל קילו בחודש הולך נטו לשומן? או שבמסה מלוכלכת יש יתרון בעליה של שריר על מסה נקייה?
כמובן שאני שואל במידה ואוכלים חלבון כמו שצריך בשני המקרים, וגם אני יודע שאפילו קילו בחודש זה לא כזה נקי

אני אשאל את זה קצת שונה, כל משקל שאני מעלה מעל קילו בחודש הולך נטו לשומן? או שבמסה מלוכלכת יש יתרון בעליה של שריר על מסה נקייה?

ממש לא וגם אם כן לא היית יודע את זה בחיים, זה לא משהו שבודקים כי זה לא מעניין.

כמובן שאני שואל במידה ואוכלים חלבון כמו שצריך בשני המקרים, וגם אני יודע שאפילו קילו בחודש זה לא כזה נקי

מאיפה אתה יודע מה נקי אני לא מבין? זה תלוי בכל כך הרבה גורמים. אתה לא יכול לצאת מנקודות הנחה כל כך כלליות.
מה הBMR שלך? מה הNEAT? בן כמה אתה? מה הגובה? מה המשקל התחלה? כמה מתוכו הוא מסת גוף רזה? כמה א.ש?
איך האימונים נראים? מה הגנטיקה? מה החלוקת נוטריאנטים? כמה זמן מתאמן?

בקיצור תפסיק להתעסק בקקי, תעלה 0.5-1 אחוז מהמשקל גוף שלך בחודש כדי להישאר ב"מסה נקייה".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית