הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינה

• פותח/ת השרשור newb
  • פורסם בתאריך

newb

משתמש מתחיל
30
2
נק' מוניטין:
2
30
2
שלום לכולם.
יש לי בעיה כזו שאני לא יכול להבין את ההגיון שבה,למה דווקא אצלי זה ככה.

מאז פסח בערך,לאחר סיום הלימודים התחלתי לעבוד במלצרות ואני קם ב4 וחצי בבוקר (אוטובוס ראשון ב5:10) נוסע לעבודה,מתחיל ב6 וחצי מסיים ב14:30.
בדרך לעבודה אני רואה הרבה מאוד אנשים נרדמים ככל הנראה בגלל השעות המוקדמות של הבוקר,אני לא נירדם ומרגיש סבבה.
לאחר העבודה שאני נכנס לאוטובוס,2-3 דקות ואני נרדם בישיבה!כמו אדם מת וישן ככה עד הבית שזה שעה נסיעה.
בצהריים כשאני מגיע הביתה ואם אני נישכב למיטה אני ארדם תוך שניה,אבל כאשר מגיעה השעה 10,9 וחצי אני נשכב ולא יכול להירדם!אני שוכב עד 11-12 ולפעמים 12 וחצי רק בשביל להרדם,וזה עוד אחריי שאני קם ב4 וחצי! ולא ישן צהריים.

מה ההגיון בזה?למה זה קורה?
האם יש קשר לאימוני ריצה או כל פעילות אירובית שנעשת שעתיים-שלוש לפני השינה?
ואיך אפשר "לטפל" בזה.

גם אני ככה

והיו לי המון המון בעיות שינה כמעט מאז ומתמיד
בהתחלה בשעות צהריים כשאני כן עייף הייתי מוותר על שינה כדי שאני אוכל לישון בלילה, אבל זה לא עזר כי הייתי עדיין נרדם מאוחר (ולא ב- 12 כמוך אצלי זה 3-4 בבוקר מינימום)

גם אני חיפשתי תשובה לגבי זה דרך שינויים באימונים ובתזונה... זה לא כ"כ עזר לי

מה שאני עושה זה ישן כשאפשר... ועכשיו כשאני בא וכן עייף בצהריים אז אני כן ישן

הרגלת את עצמך לאורך חיים כזה,פעם גם אני הייתי יושן ביום וער בלילה,תדבר עם הרופא משפחה שלך שימליץ לך על טיפול,אני הלכתי על מלטונין,כמה חודשים והבעיה נפתרה.
אחרי כמה שבועות של שינה טובה בזמנים נורמלים אתה תרגיש פתאום בנאדם חיי,לא זומבי מהלך,אצלי כל הציונים השתנו,נהיה יותר תאבון,הייתי יותר נמרץ,תפקדתי יותר טוב בקיצור כל האיכות חיים השתנתה מקצה לקצה.

• פותח/ת השרשור
מישהו אמר לי שבמצב שלי יש בכלל להימנע ממשקאות עם קפאין,מוגזים ובכללי לא לשתות שום דבר מלבד מים.
לקום כל יום באותה שעה,ולנסות ללכת כל יום באותה שעה,וככה השינה תסתדר.
הבעיה שאני קם כל יום באותה שעה,כאשר מגיע שישי שבת אני מנצל ויושן יותר+יוצא וככה השינה שוב משתבשת.

אשמח לשמוע עוד תשובות.

כתבת שאתה מתאמן שעתיים לפני שאתה מנסה ללכת לישון
במהלך האימון משתחררים בגוף כל מיני אנדורפינים ועוד חומרים אתה תמצא על זה הרבה חומר
זה מכניס את הגוף למצב של עוררות ולוקח זמן עד שזה נרגע

פשוט אל תתאמן שעתיים לפני שאתה אמור ללכת לישון או שתישא בתוצאות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית